Doorgaan naar hoofdcontent

plan BDat het plan A niet werd voor de laatste let's sti(c)k together, dat konden jullie hier al lezen (nog altijd geen vooruitgang in het polo verhaal trouwens...), maar het werd ook plan B niet. Plan B was namelijk het hemd uit de voorlaatste la maison victor, eentje dat gemaakt werd in licht rekbare stof en uit veel leuke details bestond.
Maar ik had maar één dagje tijd en dat leek mij (terecht bleek later) wat krap te zijn. Ik koos dus voor de sweater.Dit hemd koste mij inderdaad ietsje meer tijd, heel veel naden zijn doorstikt en ook sierstiksel is het patroon niet vreemd. Het is echt een stuk waar ik met hart en ziel aan gewerkt heb en dat me veel voldoening geeft. Is het perfect? Zeker niet, zelfs nadat ik ongeveer alle naalden uit mijn (nieuwe) mandje probeerde, bleef deze stof een koppig stofje om te topstitchen over vele lagen, een steekje overslaan was dus geen uitzondering (gelukkig wel uitzonderlijk genoeg om niet in te boeten qua stevigheid). Maar door de kleur valt het niet zo op.Ik koos ervoor om maar één borstzakje toe te voegen, geen idee waarom maar twee borstzakjes op een hemd vind ik niet zo mooi. De steekzakken aan de zijkant liet ik wel zo. Verder vond ik naar mijn zin geen bijpassende knopen die toch sportief genoeg waren, dus koos ik voor drukknopen. De volgende keer zou ik iets dikkere versteviging gebruiken voor het knopenpad maar verder ben ik heel tevreden met het resultaat.

Ik denk dat ik in totaal 1.5 dagen hieraan gewerkt heb (in stukjes natuurlijk), ik begon grotendeels thuis, werkte een groot stuk af op een donderdagavond bij de stoffenmadam en deed de finish touch op het dagje naaiweekend in Westmalle.De stof kocht ik begin september op het stoffenspektakel in Antwerpen, ze heeft kleine ribbeltjes. Het is een soort stof dat ik er al een paar keertjes kocht (het overslaan van steken komt me dus bekend voor) en we allebei aangenaam om te dragen vinden. Ik maakte er enkele jaren geleden een jogging uit (Marvin uit la maison victor), nog geen 24h nadat het stuk afgewerkt was, lekte ons 'nog net niet helemaal waterdicht spiksplinternieuw onafgewerkt' dak, mijn meneertje kroop dus op het dak en kwam naar beneden met een teerplek op zijn nieuwe jogging. Dankzij de gouden raad van tante kaat (FYI boter en white spirit) is er van die teer en gelukkig ook van die white spirit, niets meer te zien. Stevige stof is het dus wel.

patroon: Charles hemd LMV
stof: Stoffenspektakel

Reacties

 1. Het was anders wel een érg goed plan vind ik, mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Ik ben wel blij dat ik er uiteindelijk mijn tijd voor genomen heb

   Verwijderen
 2. Reacties
  1. Bedankt. Echt een leuke om te maken al laat ik de volgende keer de steekzakken weg want die worden toch niet gebruikt

   Verwijderen
 3. Wow, heel knap!!! Ik doe trouwens ook altijd maar één borstzakje, ben ook niet zo'n fan van 2 :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een heel werk zo’n hemd met veel details, maar het resultaat mag gezien worden!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. bedankt! inderdaad een heel werkje maar wel met meer voldoening dan een snel naaisel

   Verwijderen
 5. Zo tof ! Een hemd als sweater ! (moet ik onthouden)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Het is niet zo'n dikke stof dus voor de winter is het wat frisjes maar in de herfst bleek het ideaal voor de dagen waarop een hemd alleen wat fris is maar een trui erboven net te warm

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een beetje teveel stof

Ik wou heel graag eens een grafische trui voor mezelf proberen (die raakte nog niet op de blog) dus bestelde ik stof, per ongeluk veel stof zelfs en combineerde ik met een couponnetje rode french terry om wat contrast te bekomen, want dat is in. Het resultaat van dat experiment zie je hier ooit wel eens verschijnen als het op foto raakt ;-). Maar ik had dus teveel stof en aangezien sweaterstof veel plek inneemt kon mijn schuif niet meer toe... er drong zich dus een oplossing op.
Ik besloot om nog iets voor mijn zus te maken, een sweater kan iedereen wel gebruiken. Daarvoor nam ik een aantal la maison victor boekjes mee en ook wat modelletjes om te passen. Ze koos hierbij voor de Fenna. Nu hoorde ik al veel mensen vloeken op het maken van de punten en het laten doorlopen van de strepen op alle stukken. Toen ik dit aan mijn mama vertelde zei ze dat de voorkant het bijzonderste was en mijn zus waarschijnlijk ook enkel de voorkant had opgemerkt (wat bij mezelf het geval was geweest toen i…

ideetjes stelen op een ander

Bij Vlijtig Liesje zag ik een pam top afgewerkt met boordstof aan de mouwen en bij Emma en Mona een ander bloesje met boordstof onderaan, ik besloot ze dus op te tellen ;-). De Pam top past me goed maar eens iets anders is ook wel eens leuk. Het werd dus een Pam top hack. Ik knipte deze keer gewoon een ronde hals en dan dus de twee afwerkingen met boordstof. De mouwen werden driekwart mouwen omdat ik er niet meer uit kreeg.


Het stofje dat kocht ik een tijdje geleden bij Madeline, ik wou er een donna bloesje uit LMV uit maken maar de testversie beviel mij niet dus bleef dit stofje liggen, tot nu dus...
Een ideaal bloesje voor de lente, vrolijk maar nog niet te bloot. De foto's nam ik op het wetenschapspark niet zo ver van waar we wonen, leuk om de mooie verborgen plekjes te ontdekken.


Zij die de blog volgen zagen het bloesje al verschijnen in deze blogpost waar ik mijn naaikamer toon en sommigen konden het ook al bewonderen op het naaidagje dat Davina organiseerde.