Doorgaan naar hoofdcontent

Sew challenge: de swap editieVoor deze sew challenge werden we opnieuw in groepjes van twee verdeeld maar nu moesten we elkaar geen criteria opleggen, neen, we moesten iets voor elkaar maken. Toen ik het lijstje met de namen zag staan, kreeg ik toch eventjes stress, Davina zelf stond naast mijn naam vermeld. Maar Davina is een toffe dus die stress viel al snel weg.
Aangezien ik zelf geen kindjes heb en het de bedoeling was om iets gelijkwaardig te maken voor elkaar, besloten we al snel om iets voor elkaar te maken met als thema 'inrichting van de naaikamer'. Mijn naaikamer is al behangen en geschilderd en er staan ook praktische meubeltjes in, maar daar is ongeveer alles mee gezegd, wat extra kleur kon dus geen kwaad.
Qua kleuren zei Davina dat ik met blauw en rood niets mis zou doen, ze vermeldde ook dat ze wel graag een speldenkussentje wou voor aan haar naaimachine en een scharenhoes. Ik begon dus met die laatste twee (+ een extra speldenkussentje) uit een soft cactus stofje in het donkerblauw. Achteraf denk ik dat de speldenkussentjes wat groot uitgevallen zijn maar beter te groot dan te klein zeker ;-).
Toen was het blauwe stofje op en ging ik verder shoppen in mijn stoffenkast, want doordat we voor onszelf de deadline meer dan een week vroeger gelegd hadden dan eerst voorzien, was stofjes gaan kopen voor mij geen optie meer. Maar ik vond er nog een mooi stofje met rood in. Alleen wist ik dus niet zo goed wat te maken. Ik besloot dus om het begrip naaikamer wat ruimer te nemen, want de stofjes moeten ook tot in de naaikamer geraken en we gaan allemaal wel eens op naaiweekend of naaidate. Het werd dus een tas, een klassieker nl de Vinktas. Zoals je kan zien heeft de tas stoffen hengsels ipv tassenband. Dat is niet omdat ik te gierig ben om tassenband te kopen maar omdat ik in de Veritas winkel aan de babbel raakte met Griet en Annick die hun boek aan het signeren waren, ik vergat dus tassenband te kopen...Ik kreeg uiteraard ook superleuke dingen van Davina. Als eerste kreeg ik een speldenkussen in een tas, dat staat intussen afwisselend naast mijn naaimachine en op mijn kniptafel. Drie mandjes om dingetjes in op te bergen, ze zijn intussen al goed in gebruik en staan voornamelijk op of rond de opbergdozen (waar de vlieselines inzitten). De zwarte gehaakte mandjes kreeg ik van mijn zus als verjaardagsgeschenk. En als laatste kreeg ik ook nog een 'Just Delphine' die ik ergens kan opstrijken. Voorlopig ben ik er nog niet uit of ik een lapje stof kies om op te hangen in mijn naaikamer ofdat ik een sweater maak hiervoor (maar dat moet ik dus nog beslissen).In ieder geval bedankt Davina, je bent er zeker in geslaagd om wat meer kleur in mijn naaikamertje te brengen en door de keuze van je stofjes kan het daarna nog alle kanten uit.

Mijn stofjes met motief komen allebei van bij Pieke Wieke, het rode stofje van bij Ikea.

Neem ook zeker een kijkje bij de rest:

woohoo by Davina * just Delphine * blogrevolution * c'est Saar * hutse pruts * sewingalacarte * de zussen (2 blogberichten!) * voor Milo * katrienette * de rode draad van tante Kaat * la vie de lady rose * stoffenspulletjes * 196

Reacties

 1. Leuke set heb je gemaakt. Zo'n scharenhoes zou ik ook nog eens moeten maken, maar dat komt er maar niet van.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Ik maakte er direct ook eentje voor mezelf want anders komt het er ook niet van, zo'n kleine zaken daar maak ik voor mezelf normaal geen tijd voor.

   Verwijderen
 2. hoera voor nuttige cadeautjes die effectief gebruikt zullen worden! Merci swapmaatje! xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Supertof gedaan! En zo praktisch allemaal, goed idee!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Het is inderdaad tof om iets af te geven dat zeker gebruikt zal worden.

   Verwijderen
 4. Wat een geweldige swap is het geworden, Jullie hebben elkaar super verwend. Het speldenkussen voor de naaimachine is een top idee en een stoffenschaarhoesje is inderdaad een betere bewaarplaats voor je stoffenscharen dan rond laten slingeren (wat ik doe).

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuke swap! Toffe ideetjes ook voor als ik weer eens een klein cadeautje nodig heb.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt, het vinden van ideetjes voor kleine pakjes is inderdaad niet zo simpel maar eenmaal je wat rondkijkt vind je heel veel inspiratie.

   Verwijderen
 6. Heel tof allemaal! Je kan best veel moois maken met 15€! Lang leve zelfgemaakte cadeaus!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt, inderdaad een budget waarmee veel mogelijk was, wat extra leuk is.

   Verwijderen
 7. Jullie hebben superleuk geruild. Zo'n speldenkussen aan je naaimachine, ideaal!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks, ja inderdaad ik zou er ook één voor mezelf moeten maken want het ligt altijd vol met speldjes rond mijn machine ;-).

   Verwijderen
 8. Superleuk idee, swappen voor de naaikamer! Nuttig en mooi om naar te kijken...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Inderdaad de ideale combinatie, ik kreeg er kleur bij en weet nu waar ik mijn speldjes en andere kleine prulletjes kwijt kan.

   Verwijderen
 9. Allemaal zeer geslaagd! Ik zou dat ook wel kunnen gebruiken!!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een beetje teveel stof

Ik wou heel graag eens een grafische trui voor mezelf proberen (die raakte nog niet op de blog) dus bestelde ik stof, per ongeluk veel stof zelfs en combineerde ik met een couponnetje rode french terry om wat contrast te bekomen, want dat is in. Het resultaat van dat experiment zie je hier ooit wel eens verschijnen als het op foto raakt ;-). Maar ik had dus teveel stof en aangezien sweaterstof veel plek inneemt kon mijn schuif niet meer toe... er drong zich dus een oplossing op.
Ik besloot om nog iets voor mijn zus te maken, een sweater kan iedereen wel gebruiken. Daarvoor nam ik een aantal la maison victor boekjes mee en ook wat modelletjes om te passen. Ze koos hierbij voor de Fenna. Nu hoorde ik al veel mensen vloeken op het maken van de punten en het laten doorlopen van de strepen op alle stukken. Toen ik dit aan mijn mama vertelde zei ze dat de voorkant het bijzonderste was en mijn zus waarschijnlijk ook enkel de voorkant had opgemerkt (wat bij mezelf het geval was geweest toen i…

ideetjes stelen op een ander

Bij Vlijtig Liesje zag ik een pam top afgewerkt met boordstof aan de mouwen en bij Emma en Mona een ander bloesje met boordstof onderaan, ik besloot ze dus op te tellen ;-). De Pam top past me goed maar eens iets anders is ook wel eens leuk. Het werd dus een Pam top hack. Ik knipte deze keer gewoon een ronde hals en dan dus de twee afwerkingen met boordstof. De mouwen werden driekwart mouwen omdat ik er niet meer uit kreeg.


Het stofje dat kocht ik een tijdje geleden bij Madeline, ik wou er een donna bloesje uit LMV uit maken maar de testversie beviel mij niet dus bleef dit stofje liggen, tot nu dus...
Een ideaal bloesje voor de lente, vrolijk maar nog niet te bloot. De foto's nam ik op het wetenschapspark niet zo ver van waar we wonen, leuk om de mooie verborgen plekjes te ontdekken.


Zij die de blog volgen zagen het bloesje al verschijnen in deze blogpost waar ik mijn naaikamer toon en sommigen konden het ook al bewonderen op het naaidagje dat Davina organiseerde.