Doorgaan naar hoofdcontent

Sew challenge: de swap editieVoor deze sew challenge werden we opnieuw in groepjes van twee verdeeld maar nu moesten we elkaar geen criteria opleggen, neen, we moesten iets voor elkaar maken. Toen ik het lijstje met de namen zag staan, kreeg ik toch eventjes stress, Davina zelf stond naast mijn naam vermeld. Maar Davina is een toffe dus die stress viel al snel weg.
Aangezien ik zelf geen kindjes heb en het de bedoeling was om iets gelijkwaardig te maken voor elkaar, besloten we al snel om iets voor elkaar te maken met als thema 'inrichting van de naaikamer'. Mijn naaikamer is al behangen en geschilderd en er staan ook praktische meubeltjes in, maar daar is ongeveer alles mee gezegd, wat extra kleur kon dus geen kwaad.
Qua kleuren zei Davina dat ik met blauw en rood niets mis zou doen, ze vermeldde ook dat ze wel graag een speldenkussentje wou voor aan haar naaimachine en een scharenhoes. Ik begon dus met die laatste twee (+ een extra speldenkussentje) uit een soft cactus stofje in het donkerblauw. Achteraf denk ik dat de speldenkussentjes wat groot uitgevallen zijn maar beter te groot dan te klein zeker ;-).
Toen was het blauwe stofje op en ging ik verder shoppen in mijn stoffenkast, want doordat we voor onszelf de deadline meer dan een week vroeger gelegd hadden dan eerst voorzien, was stofjes gaan kopen voor mij geen optie meer. Maar ik vond er nog een mooi stofje met rood in. Alleen wist ik dus niet zo goed wat te maken. Ik besloot dus om het begrip naaikamer wat ruimer te nemen, want de stofjes moeten ook tot in de naaikamer geraken en we gaan allemaal wel eens op naaiweekend of naaidate. Het werd dus een tas, een klassieker nl de Vinktas. Zoals je kan zien heeft de tas stoffen hengsels ipv tassenband. Dat is niet omdat ik te gierig ben om tassenband te kopen maar omdat ik in de Veritas winkel aan de babbel raakte met Griet en Annick die hun boek aan het signeren waren, ik vergat dus tassenband te kopen...Ik kreeg uiteraard ook superleuke dingen van Davina. Als eerste kreeg ik een speldenkussen in een tas, dat staat intussen afwisselend naast mijn naaimachine en op mijn kniptafel. Drie mandjes om dingetjes in op te bergen, ze zijn intussen al goed in gebruik en staan voornamelijk op of rond de opbergdozen (waar de vlieselines inzitten). De zwarte gehaakte mandjes kreeg ik van mijn zus als verjaardagsgeschenk. En als laatste kreeg ik ook nog een 'Just Delphine' die ik ergens kan opstrijken. Voorlopig ben ik er nog niet uit of ik een lapje stof kies om op te hangen in mijn naaikamer ofdat ik een sweater maak hiervoor (maar dat moet ik dus nog beslissen).In ieder geval bedankt Davina, je bent er zeker in geslaagd om wat meer kleur in mijn naaikamertje te brengen en door de keuze van je stofjes kan het daarna nog alle kanten uit.

Mijn stofjes met motief komen allebei van bij Pieke Wieke, het rode stofje van bij Ikea.

Neem ook zeker een kijkje bij de rest:

woohoo by Davina * just Delphine * blogrevolution * c'est Saar * hutse pruts * sewingalacarte * de zussen (2 blogberichten!) * voor Milo * katrienette * de rode draad van tante Kaat * la vie de lady rose * stoffenspulletjes * 196

Reacties

 1. Leuke set heb je gemaakt. Zo'n scharenhoes zou ik ook nog eens moeten maken, maar dat komt er maar niet van.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Ik maakte er direct ook eentje voor mezelf want anders komt het er ook niet van, zo'n kleine zaken daar maak ik voor mezelf normaal geen tijd voor.

   Verwijderen
 2. hoera voor nuttige cadeautjes die effectief gebruikt zullen worden! Merci swapmaatje! xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Supertof gedaan! En zo praktisch allemaal, goed idee!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Het is inderdaad tof om iets af te geven dat zeker gebruikt zal worden.

   Verwijderen
 4. Wat een geweldige swap is het geworden, Jullie hebben elkaar super verwend. Het speldenkussen voor de naaimachine is een top idee en een stoffenschaarhoesje is inderdaad een betere bewaarplaats voor je stoffenscharen dan rond laten slingeren (wat ik doe).

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuke swap! Toffe ideetjes ook voor als ik weer eens een klein cadeautje nodig heb.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt, het vinden van ideetjes voor kleine pakjes is inderdaad niet zo simpel maar eenmaal je wat rondkijkt vind je heel veel inspiratie.

   Verwijderen
 6. Heel tof allemaal! Je kan best veel moois maken met 15€! Lang leve zelfgemaakte cadeaus!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt, inderdaad een budget waarmee veel mogelijk was, wat extra leuk is.

   Verwijderen
 7. Jullie hebben superleuk geruild. Zo'n speldenkussen aan je naaimachine, ideaal!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks, ja inderdaad ik zou er ook één voor mezelf moeten maken want het ligt altijd vol met speldjes rond mijn machine ;-).

   Verwijderen
 8. Superleuk idee, swappen voor de naaikamer! Nuttig en mooi om naar te kijken...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Inderdaad de ideale combinatie, ik kreeg er kleur bij en weet nu waar ik mijn speldjes en andere kleine prulletjes kwijt kan.

   Verwijderen
 9. Allemaal zeer geslaagd! Ik zou dat ook wel kunnen gebruiken!!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to Stitch

For English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per…

Sew challenge: over geheimpjes

Ik kreeg van Hanne drie criteria: liefde, klein en fijn geheimpje en stoffenvoorraad. Het eerste en laatste criterium zijn absoluut geen probleem, ik heb gelukkig hele lieve mensen in mijn omgeving dus aan liefde geen gebrek en stof dat is er ook wel voldoende ;-).
Het geheimpje dat was iets anders. Ik zou namelijk niet direct weten wat voor geheimen ik heb ofzo. Maar uiteindelijk, na lang twijfelen, kwam ik met een plan. Ik nam een lap stof uit de kast waar ik een t-shirt voor Peter uit maakte. Hiervoor gebruikte ik nog eens het model uit I love T-shirts dat je vorige week al kon zien, maar deze keer uit één stofje.


Het restje dat gebruikte ik om een onderbroek voor mezelf te maken. Hiervoor gebruikte ik een patroontje van Jalie dat ik al vaak gebruikte maar nog nooit kon bloggen. Het is een papieren patroon dat ik bij Madeline De Stoffenmadam kocht en waarvan dit nog maar één van de vele mogelijkheden is. Dit is de lage taille van één van de drie modellen. Er zit ook een patroon voo…

Stik Belgique week 2

Aangezien ik mezelf een extra criterium oplegde voor deze Belgische maand, moest ik een patroon kiezen dat en Belgisch is en niet uit la maison victor kwam (want dat gebruikte ik vorige week al).
Dit stofje is net iets minder dan een jaartje in mijn bezit maar aangezien de nieuwe collectie van see you at six er zat aan te komen toen ik besloot te naaien voor Stik Belgique (ergens half september, toen de foto's van de nieuwe collectie net verschenen), vond ik het tijd om dit 'oude' stofje te verwerken. Ik nam een foto van het stofje en vroeg mijn facebookvriendjes en instagramvolgers of ik er een sweater of kleedje uit zou maken. Deze keer was het duidelijk: 'sweater' was de winnaar.Ik had in september net nog eens I love sweaters uitgeleend in de bib, dus besloot ik hiermee aan de slag te gaan. Normaal gezien ben ik niet zo'n 'ruffle' type, maar dit patroontje sprak mij toch aan. Ik volgde braaf de matentabel en naaide een medium. Die zit vrij ruim ma…