De finishing touchAls ik voor ieder trouwfeest of familiefeest een nieuwe outfit zou maken, dan zou het niet goedkomen met mijn kleerkast (of nog minder dan nu het geval is). Toen we begin september uitgenodigd waren voor een trouwfeest, koos ik dus dit kleedje uit. De Emma geeft mij een instant feestgevoel en door de opening onderaan op de rug is het ook een jurk die ik anders weinig kan dragen. Een jurk had ik dus al. Maar een clutch om de outfit af te maken (en niet rond te moeten sleuren met een grote handtas), dat kon ik nog wel gebruiken.

Het patroontje van deze clutch vond ik enkele jaren geleden via pinterest, ik maakte het al eens in een restje van een rokje en wist dus dat het snel klaar kon zijn. Die zaterdag ging ik aan de slag met het metallic nepleer van bij k-bas. Aanvankelijk had ik wat schrik voor de vele lagen van deze stof op sommige plaatsen, maar mijn ledernaald ging er vlot door. Een heel erg aangename stof om te verwerken dus.
Door het lintje dat eraan hangt is deze clutch ideaal voor een receptie ofzo, je hebt je handen vrij voor een glaasje cava en nog een extra hand om handjes te schudden. Dat bleek die avond zeker handig aangezien we ook nog dessert kregen.

Ik kocht dit stofje eigenlijk voor het pakje voor de give-away, maar omdat ik daar maar weinig van nodig had en de prijs heel goed meeviel, kocht ik een ruime hoeveelheid. Ik maakte er intussen nog een klein handtas uit ook en er kan nog eentje uit gemaakt worden.
Dit handtasje werd op het naaiweekend van Femma gemaakt begin November, het is het gratis beschikbare Phoebe patroon. Eenvoudig maar daardoor ideaal voor mijn beperkte tassenskills. Het is ideaal voor gelegenheden waarbij je niet je volledige huishouden wilt meesleuren maar toch meer dan enkel je smartphone en identiteitskaart (wat ongeveer is wat in een clutch past).
Reacties

 1. Super stijlvol! Zo'n clutch zou ik ook eens moeten maken ... misschien een goed voornemen voor 2018 ☺

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. een heel goed voornemen, het zit vrij snel in elkaar dus zeker een haalbaar voornemen

   Verwijderen
 2. Oh super mooi! Ik wil er zo ook eentje ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. slim van een tasje te naaien dat overal bijpast, misschien moet ik daar ook maar eens aan denken vooraleer ik nog eens een tas naai

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit moet zowat het eerste zelfgemaakte exemplaar zijn dat geen eye catcher is want ik laat me ook altijd vangen maar het moest bij het kleedje passen...

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

nog een playsuit

Dan toch in 't lang

Let's stick together: vakantie