Doorgaan naar hoofdcontent

Dit was 2017
Op deze laatste dag van het jaar is het tijd om eens stil te staan bij 2017 en dat min of meer in een overzichtje te gieten.
2017 was wat mij betreft een jaar vol uitdagingen op allerlei vlakken maar ook op vlak van de blog. Ik heb het gevoel dat dit plekje op het web gegroeid is in de laatste 12 maanden en kijk al uit naar alle nieuwe kansen in 2018. Elke reactie of 'vind ik leuk' op sociale media zorgt nog altijd voor een klein vreugdesprongetje, dus een dankjewel aan jullie allemaal om mij zo trouw te volgen.

De 3 populairste blogberichten van 2017

De 3 stukken waar ik het meeste bijgeleerd heb
- deze jas waarbij ik de voering zelf uitgetekend hebDe 3 stukken die ik het liefste gemaakt heb
- deze bomber (oké we kunnen besluiten dat dit een winnaar is dit jaar ;-) ) omdat het lukte om die strepen te laten doorlopen
- Deze sweater omdat de driehoeken min of meer uitkwamen zoals ik wou.De 10 mooiste herinneringen aan 2017 (kon niet kiezen ;-) ):
- gezellige avondjes bij ons terras kacheltje met marshmallows (kandidaten om dat volgend jaar eens samen te doen mogen zich altijd melden ;-) )


- een dagje naar Hasselt met Tamara waarbij het zo gezellig was dat daar geen enkele foto van bestaat en ze meerdere keren moesten komen vragen of we al iets gekozen hadden om te eten ;-)
- een leuk tochtje op skeelers in goed gezelschap en bij prachtig herfstweer
- de twee sportpladijs diensten in het sportpaleis, hallucinant om 18000 volwassenen ketnetliedjes te horen zingen en zalig om herinneringen op te halen
- een midweekje relaxen in Centerparcs Bostalsee met z'n tweetjes


- De blogmeets georganiseerd door Davina en de laatste nog het meest door het prachtige weer waardoor we tot laat buiten zaten en (ik toch) vergaten hoe laat het al was.
- Ge(s)tikt Limburg waarbij ik bewees dat ik kan tetteren en naaien tegelijk

- Twee shiften op de dodentocht in Bornem met het Rode Kruis, toch wel de dag dat ik echt blaren leerde verzorgen.
- het mailtje waarin Deborah mij schreef dat ik mocht deelnemen aan de battle of the blogs van Cas en Nina
- een ontbijtje op een vrijdagochtend samen met mijn wederhelft in Antwerpen


Mijn voornemen voor volgend jaar is om door te blijven gaan zoals in 2017 maar op blogvlak en naaivlak meer tijd te nemen per stuk om zo ook meer plezier te hebben aan het proces van het maken zelf. Dat wilt niet persé zeggen dat er minder geblogd zal worden want er liggen nog wel enkele ongeblogde stukken in de kast (sommige zelfs van voor de blog bestond) en ook reisverslagen enz mogen wat mij betreft zeker een plaatsje vinden hier.

Bij deze wens ik jullie een fijn eindejaar toe en een jaartje vol zotte plannen in 2018!

Reacties

 1. ook voor jou een onvergetelijk 2018, Delphine!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Helemaal weg van die eerste foto ♥
  Het klinkt alvast alsof ik me hier volgend jaar nog goed zal amuseren, met het volgen van jouw plannen. Alle goeds in het nieuwe jaar x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooi overzicht!!! En wat leuk om te lezen dat onze date ook voor jou een hoogtepunt was, want voor mij was dat ook zeker één van de topmomenten van 2017!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk te horen dat je het ook tof vond, we moeten dat dus zeker nog eens overdoen!

   Verwijderen
 4. Reacties
  1. bedankt, hij wordt hier vaak gedragen, in de zomer als jasje in de winter meer als vestje binnen

   Verwijderen
 5. Ik heb je blogs in 2017 heel graag gelezen, en ben er zeker van dat ik er in 2018 ook van ga genieten. En hopelijk komen we mekaar weer enkele keren in real life tegen zoals afgelopen jaar. Altijd fijn babbelen !!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hoop je ook zeker en vast nog vaak tegen te kunnen komen, kom je naar de naaidagen van Davina?

   Verwijderen
 6. Ik heb in 2017 enorm genoten van je blogjes, en ben er zeker van dat dat in 2018 ook zo zal zijn. En hopelijk komen er ook weer enkele real life ontmoetingen, want die zijn altijd fijn babbelen met jou !!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

een nieuwe winterjas

Zo'n dagje naaiweekend dat is niet alleen de ideale gelegenheid om veel stukken af te werken, in mijn geval dan vooral de iets simpelere stukken, maar ook om inspiratie op te doen. Zo was er iemand bezig met de jas uit de voorlaatste la maison victor te maken, een jas die mij wel aansprak maar waarvan ik het flapje achteraan niet zo graag zag. Zij maakte voor en achterkant gelijk en kon mij zo overtuigen van de jas. Ze liet ook de opgenaaide zakken weg. Ik ging dus voor een copy paste.


Het stofje kocht ik enkele jaren geleden op het stoffenspektakel in Kortrijk met de bedoeling er de cloé jas mee te maken. Maar na een testversie van dat model, dat ik eigenlijk nooit gedragen heb, belandde dat plan in de vuilbak. Aangezien ik genoeg stof had, besloot ik nu verder te werken met dit stofje in plaats van een nieuw te kopen, alleen de voering moest ik nog bijkopen.


Als voering koos ik voor French Terry (of dikke tricot zoals het verkocht werd door onze noorderburen op het stoffenspekta…

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een beetje teveel stof

Ik wou heel graag eens een grafische trui voor mezelf proberen (die raakte nog niet op de blog) dus bestelde ik stof, per ongeluk veel stof zelfs en combineerde ik met een couponnetje rode french terry om wat contrast te bekomen, want dat is in. Het resultaat van dat experiment zie je hier ooit wel eens verschijnen als het op foto raakt ;-). Maar ik had dus teveel stof en aangezien sweaterstof veel plek inneemt kon mijn schuif niet meer toe... er drong zich dus een oplossing op.
Ik besloot om nog iets voor mijn zus te maken, een sweater kan iedereen wel gebruiken. Daarvoor nam ik een aantal la maison victor boekjes mee en ook wat modelletjes om te passen. Ze koos hierbij voor de Fenna. Nu hoorde ik al veel mensen vloeken op het maken van de punten en het laten doorlopen van de strepen op alle stukken. Toen ik dit aan mijn mama vertelde zei ze dat de voorkant het bijzonderste was en mijn zus waarschijnlijk ook enkel de voorkant had opgemerkt (wat bij mezelf het geval was geweest toen i…