Doorgaan naar hoofdcontent

een sjaal als bedankjeHet motief van deze sjaal sprak me al aan vanaf dat ik hem zag staan in la maison victor begin 2017 (allez ja eigenlijk eind 2016 want hij wordt altijd een weekje vroeger geleverd dan zijn naam doet vermoeden), maar ik heb eigenlijk wel genoeg sjaals in de kast liggen dus het plan werd uitgesteld.


Enkele weken terug kreeg ik een breiboekje van L., ze moest er niets voor terug maar liet wel vallen dat ik gerust eens iets voor haar mocht maken.
1 + 1 werd dus 2 en ik dook in mijn voorraadje wol op zoek naar het ideale bolletje (of bolletjes). Ik vond het niet zo simpel om in haar plaats te kiezen en ik wou haar ook niet vertellen wat ik van plan was, dus koos ik er deze ecru met glitter in uit. Ik denk dat het op deze manier met alles te combineren valt en toch nog een originele toets heeft.

Ik kon er dus aan beginnen. Voor het boordje moest ik een verdraaide boordsteek gebruiken, de eerste keer dat ik dat deed, maar het resultaat bevalt me wel. Het motiefje voor de sjaal zelf is wat mij betreft ideaal voor een sjaal: niet al te saai om te breien maar toch iets wat op min of meer automatische piloot kan zonder ingewikkelde tellingen bij te moeten houden. Zeker een patroontje dat ik ga onthouden voor als ik toch nog eens een sjaal voor mezelf zou willen of voor een ander geschenkje.Omdat mijn restje wol sneller op was dan gedacht was de sjaal vrij kort, ik naaide deze dus dicht tot een cirkelsjaal waardoor het minder vervelend is dat die wat korter is.

Bij deze heb ik dus een restje wol opgewerkt, een nieuw patroontje uitgetest en iemand blij gemaakt, altijd leuk dus.
Reacties

 1. Inderdaad ideaal om te combineren, die kleur! Tof gemaakt! Voor een breileek als ik ziet het er toch heel ingewikkeld uit ☺

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je kent me ondertussen, ik heb géén kaas gegeten van alles waar in de verste verte draad bij komt kijken... maar ik blijf in absolute bewondering staan bij de resultaten; erg mooie steek! Wat lief van je!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is echt een mooie steek!! Ik zou eens moeten zien of mijn simpele breiniveau dat aankan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. thanks, je kan altijd een proeflapje proberen in een restje dat je liggen hebt hé

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een beetje teveel stof

Ik wou heel graag eens een grafische trui voor mezelf proberen (die raakte nog niet op de blog) dus bestelde ik stof, per ongeluk veel stof zelfs en combineerde ik met een couponnetje rode french terry om wat contrast te bekomen, want dat is in. Het resultaat van dat experiment zie je hier ooit wel eens verschijnen als het op foto raakt ;-). Maar ik had dus teveel stof en aangezien sweaterstof veel plek inneemt kon mijn schuif niet meer toe... er drong zich dus een oplossing op.
Ik besloot om nog iets voor mijn zus te maken, een sweater kan iedereen wel gebruiken. Daarvoor nam ik een aantal la maison victor boekjes mee en ook wat modelletjes om te passen. Ze koos hierbij voor de Fenna. Nu hoorde ik al veel mensen vloeken op het maken van de punten en het laten doorlopen van de strepen op alle stukken. Toen ik dit aan mijn mama vertelde zei ze dat de voorkant het bijzonderste was en mijn zus waarschijnlijk ook enkel de voorkant had opgemerkt (wat bij mezelf het geval was geweest toen i…

ideetjes stelen op een ander

Bij Vlijtig Liesje zag ik een pam top afgewerkt met boordstof aan de mouwen en bij Emma en Mona een ander bloesje met boordstof onderaan, ik besloot ze dus op te tellen ;-). De Pam top past me goed maar eens iets anders is ook wel eens leuk. Het werd dus een Pam top hack. Ik knipte deze keer gewoon een ronde hals en dan dus de twee afwerkingen met boordstof. De mouwen werden driekwart mouwen omdat ik er niet meer uit kreeg.


Het stofje dat kocht ik een tijdje geleden bij Madeline, ik wou er een donna bloesje uit LMV uit maken maar de testversie beviel mij niet dus bleef dit stofje liggen, tot nu dus...
Een ideaal bloesje voor de lente, vrolijk maar nog niet te bloot. De foto's nam ik op het wetenschapspark niet zo ver van waar we wonen, leuk om de mooie verborgen plekjes te ontdekken.


Zij die de blog volgen zagen het bloesje al verschijnen in deze blogpost waar ik mijn naaikamer toon en sommigen konden het ook al bewonderen op het naaidagje dat Davina organiseerde.