een dekentje met voetenzak: tutorial



Het idee was er al langer maar het duurde eventjes voor ik alles uitgewerkt had en nog iets langer voor ook de uitvoering rond was. Maar ik wou al langer een dekentje maken dat je opgeplooid ook als kussen kan gebruiken. De zak die als buitenkant voor het kussen dient kan dan gebruikt worden om je voeten lekker warm te houden in de zetel terwijl je het dekentje als deken gebruikt.



Ik maakte wat berekeningen en bedacht een manier om alle naden mooi weg te werken zodat zowel het dekentje als het kussen er mooi zou uitzien. Wil je weten hoe ik dat deed? Hieronder vind je een tutorial.



Ik kocht twee fleece dekentjes in Ikea, de afmetingen van één zo'n dekentje bepaalden dus ook de rest (in dit geval is het geheel 1m60 hoog en 1m20 breed). Het ene dekentje werd op zijn geheel gebruikt, bij het andere gebruikte ik 1/3 van de lengte maar wel de complete breedte.
Bovenaan het kleinste stuk stikte ik biais als afwerking.


Vervolgens werd dit stuk onderaan op het grote stuk geplaatst en stikte ik op 1/3 en 2/3 van de rand in een rechte lijn naar beneden. Let erop dat je bovenaan voldoende over en weer gaat, zodat het zeker goed vastzit.



Vervolgens knipte ik het canvas stofje op maat en driegde ik de boel met een grote steek aan elkaar. Als afwerking werd nog biais rondomrond aangebracht. Als je een labeltje hebt, kan je er ook nog een labeltje tussenstikken.







Afsluiten doe ik met wat foto's die het opplooien van het dekentje tot kussen weergeven.








Je kan uiteraard gewoon fleece kopen ipv dekentjes kapot te knippen, maar dit was op dat moment het gemakkelijkst aan te kopen voor mij.

Als er nog vragen zijn of puntjes waarbij je graag wat meer foto's hebt ofzo, laat dan zeker iets weten. Dit is mijn eerste tutorial dus het is nog eventjes zoeken voor mij.

Laat ook zeker iets weten als je een dekentje gemaakt hebt aan de hand van deze tutorial.

Reacties

 1. Leuk idee en ziet er gezellig uit. Heerlijk op de bank met een boek of voor de tv.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. bedankt, inderdaad ideaal om een goed boek te lezen of een filmpje te zien, het is er het ideale weertje voor

   Verwijderen
 2. Reacties
  1. thanks, inderdaad zalig warm en gezellig binnen tijdens de storm gisteren

   Verwijderen
 3. Wat handig! Vooral dat dat dekentje niet als een slordige hoop op de bank achterblijft. Dankjewel voor de tutorial!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. bedankt! Inderdaad heel handig om alles een beetje aan de kant te krijgen

   Verwijderen
 4. Ha een tv-dekentje met voetenzak, dat wordt hier thuis ook graag gebruikt. Ik vind het altijd worstelen om van die grote rechthoeken te knippen, maar eens dat dat voorbij is zijn ze snel gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is hier inderdaad ook heel populair, ik denk dat ik er nog eens eentje zal moeten maken als ik er zelf ook gebruik van wil maken ;-) en inderdaad het knippen is niet zo handig (lang leve de livingvloer) en het spelden kost ook wat tijd maar verder gaat dat heel snel, zeker met die biais errond, niets te keergat ofzo ;-)

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

nog een playsuit

Dan toch in 't lang

Let's stick together: vakantie