Doorgaan naar hoofdcontent

een pakje voor mijn wederhelftVorig jaar slaagde ik er niet in om veel zelfgemaakte pakjes te voorzien, dus dit jaar begon ik extra vroeg met de voorbereiding. Toen ik enkele maanden terug deze coll voor mannen in het boekje van  veritas zag staan, wist ik dat ik die wou maken.
Mijn allereerste breiwerkje was een coll voor Peter maar deze heeft toch een tikkeltje extra.De voorbereiding hield ook in dat ik breinaalden nr 12 van mijn mama moest lenen want zo'n dikke naalden had ik niet en om die nu speciaal voor één coll te kopen terwijl mijn mama er heeft (en niet dringend nodig had) vond ik ook wat zonde.Het breien zelf ging heel vlot, met naald nr 12 doe je er niet zo lang over. Ik denk dat ik er in totaal 3 uurtjes ofzo over deed maar dan gespreid telkens Peter een shiftje ziekenwagen had, want hij mocht het niet doorhebben. Een volledige shift hieraan werken zou inhouden dat ik moest liegen over wat ik gedaan had, nu moest ik enkel één uurtje verzwijgen ;-).

De foto's werden aan zee genomen waar we het kerstweekend doorbrachten. Ideaal uitwaaiweertje en De Panne is nog rustig dus ideaal hiervoor.


Reacties

 1. Heel lief en attent cadeau waar jullie beiden nog veel plezier aan zullen hebben! :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. bedankt, altijd leuk om te zien dat zelfgemaakte pakjes gebruikt worden

   Verwijderen
 2. Leuk en snel, dat zijn altijd fijne projectjes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. inderdaad altijd leuk en zeker als het in het geniep moet gebeuren

   Verwijderen
 3. Hij is echt super, was hem gisterenavond al even ergens anders vergeten maar heb deze ochtend speciaal mijn loopschoenen aangetrokken (ook wel een beetje voor mijn doelstelling #1000KMin2018) om hem te gaan halen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. zotteke, dat was uw eerste coll die je vergeten was maar toch leuk dat je die ging halen ;-)

   Verwijderen
 4. Echt mooi zeg!! Als ik van die mooie breisels zie, krijg ik ook weer zin om het te proberen...

  En die laatste foto is zo mooi!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt, het is een breiwinter op instagram zo te zien ;-)

   Foto's van ons tweetjes hebben we niet zoveel dus heel blij met dit exemplaar

   Verwijderen
 5. Dat ziet er een heerlijk warme sjaal uit! Ik brei zelf niet, maar mijn schoonmoeder is bezig aan een sjaal voor mij. Handig!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Als ik dit zie dan zou ik willen dat ik dat ook kon, dat breien... Heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een beetje teveel stof

Ik wou heel graag eens een grafische trui voor mezelf proberen (die raakte nog niet op de blog) dus bestelde ik stof, per ongeluk veel stof zelfs en combineerde ik met een couponnetje rode french terry om wat contrast te bekomen, want dat is in. Het resultaat van dat experiment zie je hier ooit wel eens verschijnen als het op foto raakt ;-). Maar ik had dus teveel stof en aangezien sweaterstof veel plek inneemt kon mijn schuif niet meer toe... er drong zich dus een oplossing op.
Ik besloot om nog iets voor mijn zus te maken, een sweater kan iedereen wel gebruiken. Daarvoor nam ik een aantal la maison victor boekjes mee en ook wat modelletjes om te passen. Ze koos hierbij voor de Fenna. Nu hoorde ik al veel mensen vloeken op het maken van de punten en het laten doorlopen van de strepen op alle stukken. Toen ik dit aan mijn mama vertelde zei ze dat de voorkant het bijzonderste was en mijn zus waarschijnlijk ook enkel de voorkant had opgemerkt (wat bij mezelf het geval was geweest toen i…

ideetjes stelen op een ander

Bij Vlijtig Liesje zag ik een pam top afgewerkt met boordstof aan de mouwen en bij Emma en Mona een ander bloesje met boordstof onderaan, ik besloot ze dus op te tellen ;-). De Pam top past me goed maar eens iets anders is ook wel eens leuk. Het werd dus een Pam top hack. Ik knipte deze keer gewoon een ronde hals en dan dus de twee afwerkingen met boordstof. De mouwen werden driekwart mouwen omdat ik er niet meer uit kreeg.


Het stofje dat kocht ik een tijdje geleden bij Madeline, ik wou er een donna bloesje uit LMV uit maken maar de testversie beviel mij niet dus bleef dit stofje liggen, tot nu dus...
Een ideaal bloesje voor de lente, vrolijk maar nog niet te bloot. De foto's nam ik op het wetenschapspark niet zo ver van waar we wonen, leuk om de mooie verborgen plekjes te ontdekken.


Zij die de blog volgen zagen het bloesje al verschijnen in deze blogpost waar ik mijn naaikamer toon en sommigen konden het ook al bewonderen op het naaidagje dat Davina organiseerde.