Doorgaan naar hoofdcontent

voor twee schattige snoetjes + uitslag give-away

Het petekindje van mijn man kreeg al enkele keren zelfgemaakte cadeautjes. Ze heeft ook nog twee broertjes van 3 en 4 jaar oud. Met de Sint zorg ik er ook voor dat zij niet vergeten worden want die goeie man komt bij alle brave kindjes. Maar bij het voorlezen van de nieuwjaarsbrieven had ik enkel een pakje voor haar voorzien (andere jaren zijn haar broertjes er niet bij). Die twee kleintjes begrepen er niets van maar ze bleven heel braaf. Tegen het einde van het bezoek vroeg de jongste heel lief 'of we nog eens terugkwamen, met andere pakjes. Voor de broers ofzo?' Denk er maar twee schattige snoetjes bij. Tja wat kan een mens daar tegenin brengen?

Ik dook dus in mijn stoffenkast en vond er dit couponnetje van bij Madeline. Ik kocht het enkele jaren terug voor een geboortegeschenkje waar ik uiteindelijk iets anders voor koos dat beter bij het kaartje paste. Met wat puzzelen kreeg ik er nog twee stukken uit. Als eerste het t-shirt uit SVDHZ 3 en als tweede de Malik uit la maison victor. Voor de laatste moest ik het achterpand wel in twee knippen want ik had niet meer voldoende stof over.
Normaal gezien zouden deze twee stukken nog ruim te groot moeten zijn, zeker het t-shirt waarbij de maten per twee verspringen, maar ik wou het risico  niet lopen dat deze zomerse stuks te klein zouden zijn tegen de zomer dus ging ik maar voor extra groot ;-).

De oudste van de twee bombardeerde zijn t-shirt al onmiddellijk als een mooie visjespyjama, maar waar was de broek dan? ;-), de jongste vond andere dingen eventjes interessanter dan kleren ;-). Ik kreeg op het einde van het bezoek in ieder geval geen zielige schattige oogjes meer te zien die om pakjes vroegen ;-).

Dan rest er mij nog enkel het bekendmaken van de winnaar van de give-away: 
JustMie! 

Je mag me contacteren voor je gegevens, proficiat!
Reacties

 1. Oooh super, heel blij! Ik heb je een berichtje gestuurd 😀

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, ik zie het zo al voor me... Wat lief van jou, om zo voor die kindjes te zorgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo lief dat je voor hen toch ook nog iets maakte, al had dat helemaal niet gehoeven!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks. Ik geef niet altijd toe hoor maar ik geef wel graag pakjes 😉

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een beetje teveel stof

Ik wou heel graag eens een grafische trui voor mezelf proberen (die raakte nog niet op de blog) dus bestelde ik stof, per ongeluk veel stof zelfs en combineerde ik met een couponnetje rode french terry om wat contrast te bekomen, want dat is in. Het resultaat van dat experiment zie je hier ooit wel eens verschijnen als het op foto raakt ;-). Maar ik had dus teveel stof en aangezien sweaterstof veel plek inneemt kon mijn schuif niet meer toe... er drong zich dus een oplossing op.
Ik besloot om nog iets voor mijn zus te maken, een sweater kan iedereen wel gebruiken. Daarvoor nam ik een aantal la maison victor boekjes mee en ook wat modelletjes om te passen. Ze koos hierbij voor de Fenna. Nu hoorde ik al veel mensen vloeken op het maken van de punten en het laten doorlopen van de strepen op alle stukken. Toen ik dit aan mijn mama vertelde zei ze dat de voorkant het bijzonderste was en mijn zus waarschijnlijk ook enkel de voorkant had opgemerkt (wat bij mezelf het geval was geweest toen i…

ideetjes stelen op een ander

Bij Vlijtig Liesje zag ik een pam top afgewerkt met boordstof aan de mouwen en bij Emma en Mona een ander bloesje met boordstof onderaan, ik besloot ze dus op te tellen ;-). De Pam top past me goed maar eens iets anders is ook wel eens leuk. Het werd dus een Pam top hack. Ik knipte deze keer gewoon een ronde hals en dan dus de twee afwerkingen met boordstof. De mouwen werden driekwart mouwen omdat ik er niet meer uit kreeg.


Het stofje dat kocht ik een tijdje geleden bij Madeline, ik wou er een donna bloesje uit LMV uit maken maar de testversie beviel mij niet dus bleef dit stofje liggen, tot nu dus...
Een ideaal bloesje voor de lente, vrolijk maar nog niet te bloot. De foto's nam ik op het wetenschapspark niet zo ver van waar we wonen, leuk om de mooie verborgen plekjes te ontdekken.


Zij die de blog volgen zagen het bloesje al verschijnen in deze blogpost waar ik mijn naaikamer toon en sommigen konden het ook al bewonderen op het naaidagje dat Davina organiseerde.