Doorgaan naar hoofdcontent

workshop houten juweeltjes bij Superette NinetteAf en toe zag ik heel mooie foto's van houten juweeltjes gemaakt bij Superette Ninette op instagram verschijnen. Dat wou ik ook. Er stond toen niet direct een workshop gepland maar je kan er ook zelf eentje organiseren als je met voldoende personen bent. Dat leek eerst te lukken, maar toen er plots nog iemand afgezegd had, werd het wel heel spannend. Ik denk niet dat ik nog snel zelf iets zal organiseren.

Maar eind goed al goed, gisteren zaten we dan in het gezellige winkeltje in Lier juweeltjes te maken. Omdat juweeltjes vooral gedragen moeten worden, koos ik vooraf in mijn kleerkast een outfit uit om ze mee te combineren. Ik koos voor dit blauwe kleedje.Het idee voor mijn eerste paar oorringen was er snel, een bijpassende ketting verzinnen vond ik moeilijker maar ik besloot om voor eenvoud te gaan.Er was nog tijd om een tweede setje te maken, hierbij wou ik persé eens de stempels uittesten en ook de zachte randjes van deze parels wou ik zelf proberen. Mijn zus had mooi rood gemengd op haar mengplaatje dat ik mocht lenen.

De workshop was zeker de moeite waard, de tijd vloog voorbij. Wat mij betreft zeker een workshop die ik nog eens ga volgen (maar dan gewoon aansluiten bij een georganiseerde) want ik heb nog heel veel inspiratie voor extra juweeltjes.

Reacties

 1. Zalig om zelfs je juwelen zelf te maken, helemaal afgestemd op je zelfgemaakte outfit! Ik ben helemaal verliefd op de kleuren van je tweede setje...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Inderdaad heel leuk om zo een outfit af te kunnen maken

   Verwijderen
 2. Heel tof gemaakt!! Nu nog een bijpassende outfit? ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. mijn kleerkast kennende is het onwaarschijnlijk dat er geen bijpassende outfit in hangt ;-)

   Verwijderen
  2. Zijn dat houten juwelen? Prachtig !

   Verwijderen
  3. Ja. Je kan akkemall verschillende vormpjes kiezen die je dan beschildert of met andere technieken bewerkt en dan 1 geheel van maakt.

   Verwijderen
 3. Leuk gedaan! Vooral die oorbellen vind ik cuties.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een beetje teveel stof

Ik wou heel graag eens een grafische trui voor mezelf proberen (die raakte nog niet op de blog) dus bestelde ik stof, per ongeluk veel stof zelfs en combineerde ik met een couponnetje rode french terry om wat contrast te bekomen, want dat is in. Het resultaat van dat experiment zie je hier ooit wel eens verschijnen als het op foto raakt ;-). Maar ik had dus teveel stof en aangezien sweaterstof veel plek inneemt kon mijn schuif niet meer toe... er drong zich dus een oplossing op.
Ik besloot om nog iets voor mijn zus te maken, een sweater kan iedereen wel gebruiken. Daarvoor nam ik een aantal la maison victor boekjes mee en ook wat modelletjes om te passen. Ze koos hierbij voor de Fenna. Nu hoorde ik al veel mensen vloeken op het maken van de punten en het laten doorlopen van de strepen op alle stukken. Toen ik dit aan mijn mama vertelde zei ze dat de voorkant het bijzonderste was en mijn zus waarschijnlijk ook enkel de voorkant had opgemerkt (wat bij mezelf het geval was geweest toen i…

ideetjes stelen op een ander

Bij Vlijtig Liesje zag ik een pam top afgewerkt met boordstof aan de mouwen en bij Emma en Mona een ander bloesje met boordstof onderaan, ik besloot ze dus op te tellen ;-). De Pam top past me goed maar eens iets anders is ook wel eens leuk. Het werd dus een Pam top hack. Ik knipte deze keer gewoon een ronde hals en dan dus de twee afwerkingen met boordstof. De mouwen werden driekwart mouwen omdat ik er niet meer uit kreeg.


Het stofje dat kocht ik een tijdje geleden bij Madeline, ik wou er een donna bloesje uit LMV uit maken maar de testversie beviel mij niet dus bleef dit stofje liggen, tot nu dus...
Een ideaal bloesje voor de lente, vrolijk maar nog niet te bloot. De foto's nam ik op het wetenschapspark niet zo ver van waar we wonen, leuk om de mooie verborgen plekjes te ontdekken.


Zij die de blog volgen zagen het bloesje al verschijnen in deze blogpost waar ik mijn naaikamer toon en sommigen konden het ook al bewonderen op het naaidagje dat Davina organiseerde.