Doorgaan naar hoofdcontent

een beetje teveel stof
Ik wou heel graag eens een grafische trui voor mezelf proberen (die raakte nog niet op de blog) dus bestelde ik stof, per ongeluk veel stof zelfs en combineerde ik met een couponnetje rode french terry om wat contrast te bekomen, want dat is in. Het resultaat van dat experiment zie je hier ooit wel eens verschijnen als het op foto raakt ;-).
Maar ik had dus teveel stof en aangezien sweaterstof veel plek inneemt kon mijn schuif niet meer toe... er drong zich dus een oplossing op.

Ik besloot om nog iets voor mijn zus te maken, een sweater kan iedereen wel gebruiken. Daarvoor nam ik een aantal la maison victor boekjes mee en ook wat modelletjes om te passen. Ze koos hierbij voor de Fenna. Nu hoorde ik al veel mensen vloeken op het maken van de punten en het laten doorlopen van de strepen op alle stukken. Toen ik dit aan mijn mama vertelde zei ze dat de voorkant het bijzonderste was en mijn zus waarschijnlijk ook enkel de voorkant had opgemerkt (wat bij mezelf het geval was geweest toen ik het voorstelde ;-) ). Ik vroeg het dus eens na en het was in orde zo.Ik heb in ieder geval al genoeg gevloekt op één serie V's, eerlijk waar naaitechnieken waarbij je moet knippen zijn nooit mijn favoriet geweest maar knippen terwijl de naald er nog inzit spant toch de kroon. Perfect zijn ze niet maar voor zus waren ze goed genoeg dus ik zal er maar mee leren leven. Ik plan in ieder geval nog een fenna voor mezelf om die techniek nog wat beter in te oefenen zodat ze volgend jaar eentje krijgt met perfecte v's.

Bij deze dus een gestripte Fenna voor mijn zus en ik heb nog stof over die ik waarschijnlijk voor een experimentje zal gebruiken (zij die mij op instagram volgen zagen al een eerste stap in het experimentje) ;-).

grijze sweaterstof: Cas en Nina
rode french terry en boordstof: Madeline De Stoffenmadam
patroon: aangepaste Fenna uit la maison victor

Reacties

 1. Ik moet nog wat wennen aan het idee dat enkel de voorkant gestreept is... Rood en grijs is een prachtige combinatie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aangezien wij geen versie hebben met alles gestreept valt het wennen hier wel mee

   Verwijderen
 2. Dat is al een heel leuk probeersel! En wat je een tweede keer doet, doe je meestal beter, toch? :) Leuk dat jouw zus zo veel cadeautjes van je krijgt. De mijne heeft 0,0 interesse in iets zelfgemaakts, en die woont dan nog in 'mijn naaikamer' :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zolang ze zelf kan kiezen heeft ze geen probleem met zelfgemaakt. En inderdaad oefening baart kunst

   Verwijderen
 3. Verrassend mooie combinatie dat grijs en rood!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks. Het was voor mij ook verrassend toen ik met mijn stofje door Nancy haar winkel liep

   Verwijderen
 4. Een van de grondbeginselen van een 'happy sewer' is dat je af en toe eens moet vaststellen dat het resultaat nog niet perfect is, mooi genoeg en ongetwijfeld volgende keer nog beter ;-)! That's the spirit!
  Ik zou mijn zus ook wel content stellen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We moeten inderdaad af en toe leren tevreden zijn met eerste probeersels

   Verwijderen
 5. Heel mooi met het rood. Ik hoorde ook al over de moeilijkheden, jouw V's zien er goed uit hoor

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hahaha, ik naaide vorige week ook een serie v'tjes, en ik kan het me levendig voorstellen ;). Nu, zuslief is tevreden, dus loslaten en op naar een nieuw project, niet?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De Fenna ziet er op't eerste zicht als een "gewoon sweaterke" maar er zitten inderdaad wel wat moeilijkheden in. Jouw V-tjes zien er goed uit hoor! Je moet ook weten dat niemand (behalve iemand die naait of iemand die je er met de neus opduwt) er zo dicht op staat te kijken.

  Ik vind het een toffe combinatie!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt. Het is inderdaad waar dat niemand de foutjes zal zien en aangezien die trui niet in mijn strijkmand belandt zal ik er ook weinig last van hebben 😉

   Verwijderen
 8. Goed gevonden! ik heb een beetje drempelvrees voor deze, misschien durf ik het zo wel proberen ;)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to Stitch

For English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per…

Sew challenge: over geheimpjes

Ik kreeg van Hanne drie criteria: liefde, klein en fijn geheimpje en stoffenvoorraad. Het eerste en laatste criterium zijn absoluut geen probleem, ik heb gelukkig hele lieve mensen in mijn omgeving dus aan liefde geen gebrek en stof dat is er ook wel voldoende ;-).
Het geheimpje dat was iets anders. Ik zou namelijk niet direct weten wat voor geheimen ik heb ofzo. Maar uiteindelijk, na lang twijfelen, kwam ik met een plan. Ik nam een lap stof uit de kast waar ik een t-shirt voor Peter uit maakte. Hiervoor gebruikte ik nog eens het model uit I love T-shirts dat je vorige week al kon zien, maar deze keer uit één stofje.


Het restje dat gebruikte ik om een onderbroek voor mezelf te maken. Hiervoor gebruikte ik een patroontje van Jalie dat ik al vaak gebruikte maar nog nooit kon bloggen. Het is een papieren patroon dat ik bij Madeline De Stoffenmadam kocht en waarvan dit nog maar één van de vele mogelijkheden is. Dit is de lage taille van één van de drie modellen. Er zit ook een patroon voo…

Stik Belgique week 2

Aangezien ik mezelf een extra criterium oplegde voor deze Belgische maand, moest ik een patroon kiezen dat en Belgisch is en niet uit la maison victor kwam (want dat gebruikte ik vorige week al).
Dit stofje is net iets minder dan een jaartje in mijn bezit maar aangezien de nieuwe collectie van see you at six er zat aan te komen toen ik besloot te naaien voor Stik Belgique (ergens half september, toen de foto's van de nieuwe collectie net verschenen), vond ik het tijd om dit 'oude' stofje te verwerken. Ik nam een foto van het stofje en vroeg mijn facebookvriendjes en instagramvolgers of ik er een sweater of kleedje uit zou maken. Deze keer was het duidelijk: 'sweater' was de winnaar.Ik had in september net nog eens I love sweaters uitgeleend in de bib, dus besloot ik hiermee aan de slag te gaan. Normaal gezien ben ik niet zo'n 'ruffle' type, maar dit patroontje sprak mij toch aan. Ik volgde braaf de matentabel en naaide een medium. Die zit vrij ruim ma…