Doorgaan naar hoofdcontent

een beetje teveel stof
Ik wou heel graag eens een grafische trui voor mezelf proberen (die raakte nog niet op de blog) dus bestelde ik stof, per ongeluk veel stof zelfs en combineerde ik met een couponnetje rode french terry om wat contrast te bekomen, want dat is in. Het resultaat van dat experiment zie je hier ooit wel eens verschijnen als het op foto raakt ;-).
Maar ik had dus teveel stof en aangezien sweaterstof veel plek inneemt kon mijn schuif niet meer toe... er drong zich dus een oplossing op.

Ik besloot om nog iets voor mijn zus te maken, een sweater kan iedereen wel gebruiken. Daarvoor nam ik een aantal la maison victor boekjes mee en ook wat modelletjes om te passen. Ze koos hierbij voor de Fenna. Nu hoorde ik al veel mensen vloeken op het maken van de punten en het laten doorlopen van de strepen op alle stukken. Toen ik dit aan mijn mama vertelde zei ze dat de voorkant het bijzonderste was en mijn zus waarschijnlijk ook enkel de voorkant had opgemerkt (wat bij mezelf het geval was geweest toen ik het voorstelde ;-) ). Ik vroeg het dus eens na en het was in orde zo.Ik heb in ieder geval al genoeg gevloekt op één serie V's, eerlijk waar naaitechnieken waarbij je moet knippen zijn nooit mijn favoriet geweest maar knippen terwijl de naald er nog inzit spant toch de kroon. Perfect zijn ze niet maar voor zus waren ze goed genoeg dus ik zal er maar mee leren leven. Ik plan in ieder geval nog een fenna voor mezelf om die techniek nog wat beter in te oefenen zodat ze volgend jaar eentje krijgt met perfecte v's.

Bij deze dus een gestripte Fenna voor mijn zus en ik heb nog stof over die ik waarschijnlijk voor een experimentje zal gebruiken (zij die mij op instagram volgen zagen al een eerste stap in het experimentje) ;-).

grijze sweaterstof: Cas en Nina
rode french terry en boordstof: Madeline De Stoffenmadam
patroon: aangepaste Fenna uit la maison victor

Reacties

 1. Ik moet nog wat wennen aan het idee dat enkel de voorkant gestreept is... Rood en grijs is een prachtige combinatie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aangezien wij geen versie hebben met alles gestreept valt het wennen hier wel mee

   Verwijderen
 2. Dat is al een heel leuk probeersel! En wat je een tweede keer doet, doe je meestal beter, toch? :) Leuk dat jouw zus zo veel cadeautjes van je krijgt. De mijne heeft 0,0 interesse in iets zelfgemaakts, en die woont dan nog in 'mijn naaikamer' :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zolang ze zelf kan kiezen heeft ze geen probleem met zelfgemaakt. En inderdaad oefening baart kunst

   Verwijderen
 3. Verrassend mooie combinatie dat grijs en rood!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks. Het was voor mij ook verrassend toen ik met mijn stofje door Nancy haar winkel liep

   Verwijderen
 4. Een van de grondbeginselen van een 'happy sewer' is dat je af en toe eens moet vaststellen dat het resultaat nog niet perfect is, mooi genoeg en ongetwijfeld volgende keer nog beter ;-)! That's the spirit!
  Ik zou mijn zus ook wel content stellen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We moeten inderdaad af en toe leren tevreden zijn met eerste probeersels

   Verwijderen
 5. Heel mooi met het rood. Ik hoorde ook al over de moeilijkheden, jouw V's zien er goed uit hoor

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hahaha, ik naaide vorige week ook een serie v'tjes, en ik kan het me levendig voorstellen ;). Nu, zuslief is tevreden, dus loslaten en op naar een nieuw project, niet?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De Fenna ziet er op't eerste zicht als een "gewoon sweaterke" maar er zitten inderdaad wel wat moeilijkheden in. Jouw V-tjes zien er goed uit hoor! Je moet ook weten dat niemand (behalve iemand die naait of iemand die je er met de neus opduwt) er zo dicht op staat te kijken.

  Ik vind het een toffe combinatie!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt. Het is inderdaad waar dat niemand de foutjes zal zien en aangezien die trui niet in mijn strijkmand belandt zal ik er ook weinig last van hebben 😉

   Verwijderen
 8. Goed gevonden! ik heb een beetje drempelvrees voor deze, misschien durf ik het zo wel proberen ;)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een trui, een jurk,... neen dan toch een broek

Via een wedstrijd op Instagram won ik een patroontje van I am patterns en dit stofje van Chat Chocolat.  Toen ik dit stofje online op hun instagramaccount zag verschijnen wou ik het echt wel hebben, het leek mooi fel blauw. Toen ik het toegestuurd kreeg, bleek het een heel pak lichter te zijn van kleur. Nog altijd mooi, zeker en vast maar toch eventjes vreemd en jammer om zo'n groot verschil te zien. Maar op de foto's merk ik zelf hoe moeilijk het te fotograferen is.

Het stond al snel vast dat ik dit stofje niet zou gebruiken voor het patroontje dat ik won, zo'n opvallende print en dan nog opvallende mouwen, dat zag ik niet goedkomen. Maar er zijn natuurlijk nog patroontjes genoeg om uit te kiezen. Eerst dacht ik aan de solange, maar nadat ik er een paar nachtjes over geslapen had, leek zo'n opvallende print me toch wat veel om een volledige outfit (kleedje dus) uit te maken. Ik besloot om eindelijk eens het boek dat ik voor kerst van mijn zus kreeg uit de kast te neme…

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to Stitch

For English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per…