Doorgaan naar hoofdcontent

een combinatie van twee patronenMamarieke daagde me uit om in maart zoveel mogelijk ongebruikte PDF patronen te gebruiken. Deze broek was er al eentje van (ook al was ik er al wat vroeger aan gestart) en deze trui is de volgende.
Het basismodel is de otium van sofilantjes, ik maakte die wel al eens eerder maar uiteindelijk kopen we die patronen ook niet om maar één keer te gebruiken, toch? Dus vond ik dat deze ook nog mocht meetellen na een jaartje aan de kant gelegen te hebben (en intussen kon ik mijn andere PDF patronen op A0 laten drukken)
Deze keer koos ik niet voor de typische hals van de otium met strik of de gewone hals maar combineerde ik met de hals van de Jesi sweater uit 'I love sweaters'. Dit specifiek patroon bestond enkel in kindermaten maar ik vond de hals zo mooi dat ik die kopieerde.
De stof kocht ik in september op het stoffenspektakel in Antwerpen, het is een French Terry stofje, ideaal voor het weer vorig weekend. De otium zelf vind ik een hele leuke omdat het een aansluitende sweater is die wat langer komt, ik kan een heleboel gelegenheden opsommen waarbij het heel erg handig is om een trui te hebben die lang is en zeker geen streepje blote huid laat zien bij bukken of strekken. Deze sweater is al eventjes afgewerkt maar het foto's nemen in de ijzige kou zag ik niet zitten, ik wachtte dus geduldig tot er terug menselijke temperaturen waren. Voor de gelegenheid stopten we aan de Jommeke-muur in Wilrijk om eens een andere achtergrond te hebben voor de foto's.Reacties

 1. Leuke locatie! En uiteraard ook een mooie trui :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks. De muur ligt wel langs een drukke baan dus met kindjes wat opletten

   Verwijderen
 2. Oh wat een leuke col! Die uitdaging ben ik dit jaar min of meer ook aan het doen... minder uit LMV naaien en meer uit alles wat hier nog ligt: boeken en PDF, fijn he zo verborgen parels tegenkomen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad leuk, al blijft lmv toch hoog op mijn to sew lijstje staan hoor

   Verwijderen
 3. Die mooie kraag trok ook al mijn aandacht in het boek, leuk gedaan in combinatie met de Otium! En toffe fotolocatie!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Toffe sweater, daar ga je nog veel plezier aan hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze vind ik echt heel erg mooi! Super gecombineerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh, die kraag is mooi! Goed gecombineerd zeg x

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een super toffe trui! Die kraag vind ik echt prachtig. Mooi gecombineerd :). Super dat voor jou de uitdaging jouw ook nieuwe pareltjes gebracht heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Echt een leuke uitdaging, ik denk dat ik er de rest van het jaar op ga letten om wat meer pdf patronen uit mijn voorraad te gebruiken, want ik ben niet rond geraakt met alles wat op de planning stond deze maand

   Verwijderen
 8. Toffe trui, en inderdaad een keileuke kraag !

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een beetje teveel stof

Ik wou heel graag eens een grafische trui voor mezelf proberen (die raakte nog niet op de blog) dus bestelde ik stof, per ongeluk veel stof zelfs en combineerde ik met een couponnetje rode french terry om wat contrast te bekomen, want dat is in. Het resultaat van dat experiment zie je hier ooit wel eens verschijnen als het op foto raakt ;-). Maar ik had dus teveel stof en aangezien sweaterstof veel plek inneemt kon mijn schuif niet meer toe... er drong zich dus een oplossing op.
Ik besloot om nog iets voor mijn zus te maken, een sweater kan iedereen wel gebruiken. Daarvoor nam ik een aantal la maison victor boekjes mee en ook wat modelletjes om te passen. Ze koos hierbij voor de Fenna. Nu hoorde ik al veel mensen vloeken op het maken van de punten en het laten doorlopen van de strepen op alle stukken. Toen ik dit aan mijn mama vertelde zei ze dat de voorkant het bijzonderste was en mijn zus waarschijnlijk ook enkel de voorkant had opgemerkt (wat bij mezelf het geval was geweest toen i…

ideetjes stelen op een ander

Bij Vlijtig Liesje zag ik een pam top afgewerkt met boordstof aan de mouwen en bij Emma en Mona een ander bloesje met boordstof onderaan, ik besloot ze dus op te tellen ;-). De Pam top past me goed maar eens iets anders is ook wel eens leuk. Het werd dus een Pam top hack. Ik knipte deze keer gewoon een ronde hals en dan dus de twee afwerkingen met boordstof. De mouwen werden driekwart mouwen omdat ik er niet meer uit kreeg.


Het stofje dat kocht ik een tijdje geleden bij Madeline, ik wou er een donna bloesje uit LMV uit maken maar de testversie beviel mij niet dus bleef dit stofje liggen, tot nu dus...
Een ideaal bloesje voor de lente, vrolijk maar nog niet te bloot. De foto's nam ik op het wetenschapspark niet zo ver van waar we wonen, leuk om de mooie verborgen plekjes te ontdekken.


Zij die de blog volgen zagen het bloesje al verschijnen in deze blogpost waar ik mijn naaikamer toon en sommigen konden het ook al bewonderen op het naaidagje dat Davina organiseerde.