Doorgaan naar hoofdcontent

een combinatie van twee patronenMamarieke daagde me uit om in maart zoveel mogelijk ongebruikte PDF patronen te gebruiken. Deze broek was er al eentje van (ook al was ik er al wat vroeger aan gestart) en deze trui is de volgende.
Het basismodel is de otium van sofilantjes, ik maakte die wel al eens eerder maar uiteindelijk kopen we die patronen ook niet om maar één keer te gebruiken, toch? Dus vond ik dat deze ook nog mocht meetellen na een jaartje aan de kant gelegen te hebben (en intussen kon ik mijn andere PDF patronen op A0 laten drukken)
Deze keer koos ik niet voor de typische hals van de otium met strik of de gewone hals maar combineerde ik met de hals van de Jesi sweater uit 'I love sweaters'. Dit specifiek patroon bestond enkel in kindermaten maar ik vond de hals zo mooi dat ik die kopieerde.
De stof kocht ik in september op het stoffenspektakel in Antwerpen, het is een French Terry stofje, ideaal voor het weer vorig weekend. De otium zelf vind ik een hele leuke omdat het een aansluitende sweater is die wat langer komt, ik kan een heleboel gelegenheden opsommen waarbij het heel erg handig is om een trui te hebben die lang is en zeker geen streepje blote huid laat zien bij bukken of strekken. Deze sweater is al eventjes afgewerkt maar het foto's nemen in de ijzige kou zag ik niet zitten, ik wachtte dus geduldig tot er terug menselijke temperaturen waren. Voor de gelegenheid stopten we aan de Jommeke-muur in Wilrijk om eens een andere achtergrond te hebben voor de foto's.Reacties

 1. Leuke locatie! En uiteraard ook een mooie trui :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks. De muur ligt wel langs een drukke baan dus met kindjes wat opletten

   Verwijderen
 2. Oh wat een leuke col! Die uitdaging ben ik dit jaar min of meer ook aan het doen... minder uit LMV naaien en meer uit alles wat hier nog ligt: boeken en PDF, fijn he zo verborgen parels tegenkomen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad leuk, al blijft lmv toch hoog op mijn to sew lijstje staan hoor

   Verwijderen
 3. Die mooie kraag trok ook al mijn aandacht in het boek, leuk gedaan in combinatie met de Otium! En toffe fotolocatie!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Toffe sweater, daar ga je nog veel plezier aan hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze vind ik echt heel erg mooi! Super gecombineerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh, die kraag is mooi! Goed gecombineerd zeg x

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een super toffe trui! Die kraag vind ik echt prachtig. Mooi gecombineerd :). Super dat voor jou de uitdaging jouw ook nieuwe pareltjes gebracht heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Echt een leuke uitdaging, ik denk dat ik er de rest van het jaar op ga letten om wat meer pdf patronen uit mijn voorraad te gebruiken, want ik ben niet rond geraakt met alles wat op de planning stond deze maand

   Verwijderen
 8. Toffe trui, en inderdaad een keileuke kraag !

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to Stitch

For English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per…

Sew challenge: over geheimpjes

Ik kreeg van Hanne drie criteria: liefde, klein en fijn geheimpje en stoffenvoorraad. Het eerste en laatste criterium zijn absoluut geen probleem, ik heb gelukkig hele lieve mensen in mijn omgeving dus aan liefde geen gebrek en stof dat is er ook wel voldoende ;-).
Het geheimpje dat was iets anders. Ik zou namelijk niet direct weten wat voor geheimen ik heb ofzo. Maar uiteindelijk, na lang twijfelen, kwam ik met een plan. Ik nam een lap stof uit de kast waar ik een t-shirt voor Peter uit maakte. Hiervoor gebruikte ik nog eens het model uit I love T-shirts dat je vorige week al kon zien, maar deze keer uit één stofje.


Het restje dat gebruikte ik om een onderbroek voor mezelf te maken. Hiervoor gebruikte ik een patroontje van Jalie dat ik al vaak gebruikte maar nog nooit kon bloggen. Het is een papieren patroon dat ik bij Madeline De Stoffenmadam kocht en waarvan dit nog maar één van de vele mogelijkheden is. Dit is de lage taille van één van de drie modellen. Er zit ook een patroon voo…

Stik Belgique week 2

Aangezien ik mezelf een extra criterium oplegde voor deze Belgische maand, moest ik een patroon kiezen dat en Belgisch is en niet uit la maison victor kwam (want dat gebruikte ik vorige week al).
Dit stofje is net iets minder dan een jaartje in mijn bezit maar aangezien de nieuwe collectie van see you at six er zat aan te komen toen ik besloot te naaien voor Stik Belgique (ergens half september, toen de foto's van de nieuwe collectie net verschenen), vond ik het tijd om dit 'oude' stofje te verwerken. Ik nam een foto van het stofje en vroeg mijn facebookvriendjes en instagramvolgers of ik er een sweater of kleedje uit zou maken. Deze keer was het duidelijk: 'sweater' was de winnaar.Ik had in september net nog eens I love sweaters uitgeleend in de bib, dus besloot ik hiermee aan de slag te gaan. Normaal gezien ben ik niet zo'n 'ruffle' type, maar dit patroontje sprak mij toch aan. Ik volgde braaf de matentabel en naaide een medium. Die zit vrij ruim ma…