Doorgaan naar hoofdcontent

Goodreads leesdoel 2018Toen ik jonger was las ik heel veel boeken, op een bepaald moment had ik zelfs alle boeken die me maar konden interesseren in onze plaatselijke bib gelezen en werd ik lid van de bib een dorp verder om dat probleem op te lossen.
Met ouder te worden kwamen er andere hobby's (en andere prioriteiten) bij waardoor ik minder tijd had om boeken te lezen maar nog altijd kan ik ervan genieten om een boek te lezen, liefst op vakantie zodat ik het in één keer kan uitlezen.
Ik probeer dus wat selectiever te zijn met wat ik lees en er des te meer van te genieten.
Sinds 31 december ben ik ook lid van Goodreads en stelde ik mijn leesdoel voor 2018 in op een hopelijk haalbare 12 boeken dit jaar. Ik werd ook lid van de plaatselijke bib en dat helpt wel om meer te lezen omdat er een deadline op een boek staat.

Aangezien ik er net een weekje verlof heb opzitten met vooral tijd om te lezen, wandelen en samen zijn met mijn wederhelft, kan ik jullie hier al een overzichtje posten van wat ik dit jaar gelezen heb. De teller staat intussen op 6 boeken, dat gaat iets sneller dan ik gedacht had maar er komen nog drukke maanden aan waarin ik minder tijd zal hebben ook. Hierbij een overzichtje van de eerste 5 boeken die ik dit jaar las of waar ik in begon.

1. Oorsprong van Dan Brown.
Dit is eigenlijk een boek waar ik in 2017 al aan begon. De nieuwste van Dan Brown was er eentje waar ik al lang naar uitkeek en misschien daarom ben ik wat teleurgesteld. Let op, het is een heel goed boek, zeker wel maar naar mijn gevoel wat minder dan de vorige boeken van Dan Brown.

2. De Nachtegaal van Kirstin Hannah
Hoe ik op dat boek kwam weet ik niet meer, het moet op één of andere blog of via Goodreads geweest zijn, maar toen het beschikbaar bleek bij mijn eerste bib-bezoekje nam ik het mee zonder veel verwachtingen. De auteur slaagde er in om mij vanaf blz 1 te boeien waardoor ik op één avond 90 blz las, wat op een vakantiedag weinig zou geweest zijn maar op die desbetreffende weekdag veel. Ik ben in ieder geval van plan om alle beschikbare boeken in de bib van deze auteur te lezen want haar stijl bevalt me wel.

3. Darwin in de supermarkt. Mark Nelissen
Een boekje vol kleine stukjes waarin situaties uitgelegd worden aan de hand van de theorie van Darwin. Op de duur is het wat veel van hetzelfde maar aangezien het telkens stukjes zijn van maar een paar blz lang, is het wel een ideaal boekje om tussendoor te lezen, zo heeft het hier een tijdje op mijn nachtkastje gelegen om een paar minuutjes te kunnen lezen voor het slapen. Het boek bleek uiteindelijk toch niet te zijn wat ik ervan verwacht had, een beetje teveel hetzelfde, en werd dus terug aan de kant geschoven.

4. Noord van Sien Volders
De schrijfstijl van deze newbie in het veld sprak me onmiddellijk aan en ook de originele setting kon me wel overtuigen. Maar doordat het boek in kleine hoofdstukjes onderverdeeld is, bleef ik het moeilijk vinden om helemaal in het verhaal te komen en het was te kort, dat ook ;-).

5. De ondraaglijke lichtheid van ons bestaan van Milan Kundera
Dit boek zou ik zelf nooit gekozen hebben maar ik zag bij Tamara 5 sterren staan op Goodreads dus trok het toch mijn aandacht. Ik moet in ieder geval toegeven dat het boek minder ouderwets is dan ik gevreesd had en best wel ok is om te lezen maar voor mij is het toch geen wauw boek waar ik in meegezogen werd.


Voor zij die mij willen volgen op goodreads, je kan mij terugvinden onder mijn blognaam Just Delphine.

Hier kan je de boeken die ik las voor de verbeelding book challenge volgen.

Reacties

 1. Ik moet zeggen dat ik enkel het eerste boek van Dan Brown echt leuk om te lezen vond... vanaf het tweede vond ik het voorspelbaar worden want het leek me iedere keer hetzelfde type opbouw en ontknoping te hebben. Dus ben ik gestopt met zijn boeken te lezen al schrijft hij wel vlot natuurlijk.

  Kirstin Hannah moet ik eens proberen dan, ben benieuwd of het mij gaat bevallen!

  Milan Kundera, ja, het is nogal speciaal en ik weet dat lang niet iedereen van zijn boeken houdt, maar ik ben een ongelooflijke fan van hem. Hij was lang mijn absolute lievelingsschrijver en staat voor mij nu nog steeds bovenaan, maar niet meer alleen ;) Ik kan zijn boeken echt steeds opnieuw lezen en ik blijf er van genieten en nieuwe dingen ontdekken :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben in ieder geval blij dat je mij kon overtuigen om Milan Kundera te proberen, eens iets nieuws proberen kan nooit kwaad.

   Dan brown vind ik vooral leuk omwille van de codes maar die ontbraken hier grotendeels

   Verwijderen
 2. Ooh, ik ga je dadelijk zoeken op goodreads. Heb al langer een account, maar deed er niets mee. Een maand geleden (toen de dochters hun boeken begonnen in te geven) toch nog maar eens open gedaan en ook een challenge aangegaan. Ben benieuwd...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind het vooral leuk om aanbevelingen te krijgen binnen de genres die je leest, zo kom je eens wat anders tegen.Want nu ik vooral online koop merk ik dat ik vaak naar dezelfde auteurs grijp.

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een beetje teveel stof

Ik wou heel graag eens een grafische trui voor mezelf proberen (die raakte nog niet op de blog) dus bestelde ik stof, per ongeluk veel stof zelfs en combineerde ik met een couponnetje rode french terry om wat contrast te bekomen, want dat is in. Het resultaat van dat experiment zie je hier ooit wel eens verschijnen als het op foto raakt ;-). Maar ik had dus teveel stof en aangezien sweaterstof veel plek inneemt kon mijn schuif niet meer toe... er drong zich dus een oplossing op.
Ik besloot om nog iets voor mijn zus te maken, een sweater kan iedereen wel gebruiken. Daarvoor nam ik een aantal la maison victor boekjes mee en ook wat modelletjes om te passen. Ze koos hierbij voor de Fenna. Nu hoorde ik al veel mensen vloeken op het maken van de punten en het laten doorlopen van de strepen op alle stukken. Toen ik dit aan mijn mama vertelde zei ze dat de voorkant het bijzonderste was en mijn zus waarschijnlijk ook enkel de voorkant had opgemerkt (wat bij mezelf het geval was geweest toen i…

ideetjes stelen op een ander

Bij Vlijtig Liesje zag ik een pam top afgewerkt met boordstof aan de mouwen en bij Emma en Mona een ander bloesje met boordstof onderaan, ik besloot ze dus op te tellen ;-). De Pam top past me goed maar eens iets anders is ook wel eens leuk. Het werd dus een Pam top hack. Ik knipte deze keer gewoon een ronde hals en dan dus de twee afwerkingen met boordstof. De mouwen werden driekwart mouwen omdat ik er niet meer uit kreeg.


Het stofje dat kocht ik een tijdje geleden bij Madeline, ik wou er een donna bloesje uit LMV uit maken maar de testversie beviel mij niet dus bleef dit stofje liggen, tot nu dus...
Een ideaal bloesje voor de lente, vrolijk maar nog niet te bloot. De foto's nam ik op het wetenschapspark niet zo ver van waar we wonen, leuk om de mooie verborgen plekjes te ontdekken.


Zij die de blog volgen zagen het bloesje al verschijnen in deze blogpost waar ik mijn naaikamer toon en sommigen konden het ook al bewonderen op het naaidagje dat Davina organiseerde.