Doorgaan naar hoofdcontent

Goodreads leesdoel 2018Toen ik jonger was las ik heel veel boeken, op een bepaald moment had ik zelfs alle boeken die me maar konden interesseren in onze plaatselijke bib gelezen en werd ik lid van de bib een dorp verder om dat probleem op te lossen.
Met ouder te worden kwamen er andere hobby's (en andere prioriteiten) bij waardoor ik minder tijd had om boeken te lezen maar nog altijd kan ik ervan genieten om een boek te lezen, liefst op vakantie zodat ik het in één keer kan uitlezen.
Ik probeer dus wat selectiever te zijn met wat ik lees en er des te meer van te genieten.
Sinds 31 december ben ik ook lid van Goodreads en stelde ik mijn leesdoel voor 2018 in op een hopelijk haalbare 12 boeken dit jaar. Ik werd ook lid van de plaatselijke bib en dat helpt wel om meer te lezen omdat er een deadline op een boek staat.

Aangezien ik er net een weekje verlof heb opzitten met vooral tijd om te lezen, wandelen en samen zijn met mijn wederhelft, kan ik jullie hier al een overzichtje posten van wat ik dit jaar gelezen heb. De teller staat intussen op 6 boeken, dat gaat iets sneller dan ik gedacht had maar er komen nog drukke maanden aan waarin ik minder tijd zal hebben ook. Hierbij een overzichtje van de eerste 5 boeken die ik dit jaar las of waar ik in begon.

1. Oorsprong van Dan Brown.
Dit is eigenlijk een boek waar ik in 2017 al aan begon. De nieuwste van Dan Brown was er eentje waar ik al lang naar uitkeek en misschien daarom ben ik wat teleurgesteld. Let op, het is een heel goed boek, zeker wel maar naar mijn gevoel wat minder dan de vorige boeken van Dan Brown.

2. De Nachtegaal van Kirstin Hannah
Hoe ik op dat boek kwam weet ik niet meer, het moet op één of andere blog of via Goodreads geweest zijn, maar toen het beschikbaar bleek bij mijn eerste bib-bezoekje nam ik het mee zonder veel verwachtingen. De auteur slaagde er in om mij vanaf blz 1 te boeien waardoor ik op één avond 90 blz las, wat op een vakantiedag weinig zou geweest zijn maar op die desbetreffende weekdag veel. Ik ben in ieder geval van plan om alle beschikbare boeken in de bib van deze auteur te lezen want haar stijl bevalt me wel.

3. Darwin in de supermarkt. Mark Nelissen
Een boekje vol kleine stukjes waarin situaties uitgelegd worden aan de hand van de theorie van Darwin. Op de duur is het wat veel van hetzelfde maar aangezien het telkens stukjes zijn van maar een paar blz lang, is het wel een ideaal boekje om tussendoor te lezen, zo heeft het hier een tijdje op mijn nachtkastje gelegen om een paar minuutjes te kunnen lezen voor het slapen. Het boek bleek uiteindelijk toch niet te zijn wat ik ervan verwacht had, een beetje teveel hetzelfde, en werd dus terug aan de kant geschoven.

4. Noord van Sien Volders
De schrijfstijl van deze newbie in het veld sprak me onmiddellijk aan en ook de originele setting kon me wel overtuigen. Maar doordat het boek in kleine hoofdstukjes onderverdeeld is, bleef ik het moeilijk vinden om helemaal in het verhaal te komen en het was te kort, dat ook ;-).

5. De ondraaglijke lichtheid van ons bestaan van Milan Kundera
Dit boek zou ik zelf nooit gekozen hebben maar ik zag bij Tamara 5 sterren staan op Goodreads dus trok het toch mijn aandacht. Ik moet in ieder geval toegeven dat het boek minder ouderwets is dan ik gevreesd had en best wel ok is om te lezen maar voor mij is het toch geen wauw boek waar ik in meegezogen werd.


Voor zij die mij willen volgen op goodreads, je kan mij terugvinden onder mijn blognaam Just Delphine.

Hier kan je de boeken die ik las voor de verbeelding book challenge volgen.

Reacties

 1. Ik moet zeggen dat ik enkel het eerste boek van Dan Brown echt leuk om te lezen vond... vanaf het tweede vond ik het voorspelbaar worden want het leek me iedere keer hetzelfde type opbouw en ontknoping te hebben. Dus ben ik gestopt met zijn boeken te lezen al schrijft hij wel vlot natuurlijk.

  Kirstin Hannah moet ik eens proberen dan, ben benieuwd of het mij gaat bevallen!

  Milan Kundera, ja, het is nogal speciaal en ik weet dat lang niet iedereen van zijn boeken houdt, maar ik ben een ongelooflijke fan van hem. Hij was lang mijn absolute lievelingsschrijver en staat voor mij nu nog steeds bovenaan, maar niet meer alleen ;) Ik kan zijn boeken echt steeds opnieuw lezen en ik blijf er van genieten en nieuwe dingen ontdekken :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben in ieder geval blij dat je mij kon overtuigen om Milan Kundera te proberen, eens iets nieuws proberen kan nooit kwaad.

   Dan brown vind ik vooral leuk omwille van de codes maar die ontbraken hier grotendeels

   Verwijderen
 2. Ooh, ik ga je dadelijk zoeken op goodreads. Heb al langer een account, maar deed er niets mee. Een maand geleden (toen de dochters hun boeken begonnen in te geven) toch nog maar eens open gedaan en ook een challenge aangegaan. Ben benieuwd...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind het vooral leuk om aanbevelingen te krijgen binnen de genres die je leest, zo kom je eens wat anders tegen.Want nu ik vooral online koop merk ik dat ik vaak naar dezelfde auteurs grijp.

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een trui, een jurk,... neen dan toch een broek

Via een wedstrijd op Instagram won ik een patroontje van I am patterns en dit stofje van Chat Chocolat.  Toen ik dit stofje online op hun instagramaccount zag verschijnen wou ik het echt wel hebben, het leek mooi fel blauw. Toen ik het toegestuurd kreeg, bleek het een heel pak lichter te zijn van kleur. Nog altijd mooi, zeker en vast maar toch eventjes vreemd en jammer om zo'n groot verschil te zien. Maar op de foto's merk ik zelf hoe moeilijk het te fotograferen is.

Het stond al snel vast dat ik dit stofje niet zou gebruiken voor het patroontje dat ik won, zo'n opvallende print en dan nog opvallende mouwen, dat zag ik niet goedkomen. Maar er zijn natuurlijk nog patroontjes genoeg om uit te kiezen. Eerst dacht ik aan de solange, maar nadat ik er een paar nachtjes over geslapen had, leek zo'n opvallende print me toch wat veel om een volledige outfit (kleedje dus) uit te maken. Ik besloot om eindelijk eens het boek dat ik voor kerst van mijn zus kreeg uit de kast te neme…

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to Stitch

For English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per…