Doorgaan naar hoofdcontent

lesje geleerdEergisteren was het zover, het tweede naaidagje georganiseerd door Davina. Ik keek er al lang naar uit maar na mijn frats met het hemd besloot ik om enkel gemakkelijke stukken mee te nemen, zeker aangezien er nog meer volk was.
Dat bleek uiteindelijk een goeie keuze want aan mijn eerste stuk zat ik toch een heel eindje, zeker omdat ik ook een lint van 150 cm moest keren. Ik merkte daar ook dat ik mijn labeltje verkeerd ingestikt had door al dat tetteren, jawel Tamara naast jou zitten is even erg als bij Kelli zitten ;-).

Doordat ik voor simpele dingen koos kon ik ook wel wat afwerken, dit werd afgewerkt:
- een pakje voor een vriendin
- twee washandjes voor kindjes, gebaseerd op deze tutorial 
- een vinktas voor mezelfIk starte ook nog aan bloesje voor mezelf maar meer dan de borstnepen en de blinde rits is me niet gelukt daarbij.

Ik kreeg ook nog een stofje van Imke waar ik binnenkort iets uit ga maken.

In ieder geval opnieuw een heel geslaagd dagje, thanks Davina en alle andere aanwezigen.

De foto van het naaidagje zelf komt van Davina zelf, ik vergat in al mijn enthousiasme om foto's te nemen.

Reacties

 1. Het was gezellig hé?! Ik koos ook voor afwerking en simpel, maar door het kwetteren heen stikte ik nog mijn beennaden verkeerd :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. het was super gezellig, als ik een broek had gemaakt had ik dat ook voorgehad ;-)

   Verwijderen
 2. Hahaha, dan kunt ge u voorstellen hoeveel Kelli, Inge en ik genaaid krijgen op onze naaidates? ;)

  Ik vond het in elk geval erg gezellig en je hebt toch maar dat speciale kersenpittendingetje afgekregen!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik kan er mij iets bij voorstellen ;-)
   het speciale kersenpittendingetje is inderdaad af, nu nog afgeven binnenkort want de afspraak op zondag ging niet door (te koud ;-) )

   Verwijderen
 3. Zag er gezellig uit. Ik hoop er een volgende keer toch eens bij te kunnen zijn...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Reacties
  1. na 14h kreeg ik een boost, ervoor naaide ik het pakje dat bestaat uit 10 rechte lijnen stikken (en het omkeren van het lint ;-) )

   Verwijderen
 5. Het was gezellig en voor mij ook niet super productief, maar soit, thuis had ik waarschijnlijk nog minder afgekregen, haha :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. daar heb je gelijk in, het voordeel is vooral dat ik die 'simpelere' projectjes thuis altijd laat liggen en ze nu dus af zijn

   Verwijderen
 6. Ik vind dat toch al heel wat, hoor, voor op zo'n dag. Ik wil ook wel eens komen meedoen, dan kan je zien hoe weinig iinop zo'n dag gedaan krijg ��

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een beetje teveel stof

Ik wou heel graag eens een grafische trui voor mezelf proberen (die raakte nog niet op de blog) dus bestelde ik stof, per ongeluk veel stof zelfs en combineerde ik met een couponnetje rode french terry om wat contrast te bekomen, want dat is in. Het resultaat van dat experiment zie je hier ooit wel eens verschijnen als het op foto raakt ;-). Maar ik had dus teveel stof en aangezien sweaterstof veel plek inneemt kon mijn schuif niet meer toe... er drong zich dus een oplossing op.
Ik besloot om nog iets voor mijn zus te maken, een sweater kan iedereen wel gebruiken. Daarvoor nam ik een aantal la maison victor boekjes mee en ook wat modelletjes om te passen. Ze koos hierbij voor de Fenna. Nu hoorde ik al veel mensen vloeken op het maken van de punten en het laten doorlopen van de strepen op alle stukken. Toen ik dit aan mijn mama vertelde zei ze dat de voorkant het bijzonderste was en mijn zus waarschijnlijk ook enkel de voorkant had opgemerkt (wat bij mezelf het geval was geweest toen i…

ideetjes stelen op een ander

Bij Vlijtig Liesje zag ik een pam top afgewerkt met boordstof aan de mouwen en bij Emma en Mona een ander bloesje met boordstof onderaan, ik besloot ze dus op te tellen ;-). De Pam top past me goed maar eens iets anders is ook wel eens leuk. Het werd dus een Pam top hack. Ik knipte deze keer gewoon een ronde hals en dan dus de twee afwerkingen met boordstof. De mouwen werden driekwart mouwen omdat ik er niet meer uit kreeg.


Het stofje dat kocht ik een tijdje geleden bij Madeline, ik wou er een donna bloesje uit LMV uit maken maar de testversie beviel mij niet dus bleef dit stofje liggen, tot nu dus...
Een ideaal bloesje voor de lente, vrolijk maar nog niet te bloot. De foto's nam ik op het wetenschapspark niet zo ver van waar we wonen, leuk om de mooie verborgen plekjes te ontdekken.


Zij die de blog volgen zagen het bloesje al verschijnen in deze blogpost waar ik mijn naaikamer toon en sommigen konden het ook al bewonderen op het naaidagje dat Davina organiseerde.