Doorgaan naar hoofdcontent

lesje geleerdEergisteren was het zover, het tweede naaidagje georganiseerd door Davina. Ik keek er al lang naar uit maar na mijn frats met het hemd besloot ik om enkel gemakkelijke stukken mee te nemen, zeker aangezien er nog meer volk was.
Dat bleek uiteindelijk een goeie keuze want aan mijn eerste stuk zat ik toch een heel eindje, zeker omdat ik ook een lint van 150 cm moest keren. Ik merkte daar ook dat ik mijn labeltje verkeerd ingestikt had door al dat tetteren, jawel Tamara naast jou zitten is even erg als bij Kelli zitten ;-).

Doordat ik voor simpele dingen koos kon ik ook wel wat afwerken, dit werd afgewerkt:
- een pakje voor een vriendin
- twee washandjes voor kindjes, gebaseerd op deze tutorial 
- een vinktas voor mezelfIk starte ook nog aan bloesje voor mezelf maar meer dan de borstnepen en de blinde rits is me niet gelukt daarbij.

Ik kreeg ook nog een stofje van Imke waar ik binnenkort iets uit ga maken.

In ieder geval opnieuw een heel geslaagd dagje, thanks Davina en alle andere aanwezigen.

De foto van het naaidagje zelf komt van Davina zelf, ik vergat in al mijn enthousiasme om foto's te nemen.

Reacties

 1. Het was gezellig hé?! Ik koos ook voor afwerking en simpel, maar door het kwetteren heen stikte ik nog mijn beennaden verkeerd :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. het was super gezellig, als ik een broek had gemaakt had ik dat ook voorgehad ;-)

   Verwijderen
 2. Hahaha, dan kunt ge u voorstellen hoeveel Kelli, Inge en ik genaaid krijgen op onze naaidates? ;)

  Ik vond het in elk geval erg gezellig en je hebt toch maar dat speciale kersenpittendingetje afgekregen!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik kan er mij iets bij voorstellen ;-)
   het speciale kersenpittendingetje is inderdaad af, nu nog afgeven binnenkort want de afspraak op zondag ging niet door (te koud ;-) )

   Verwijderen
 3. Zag er gezellig uit. Ik hoop er een volgende keer toch eens bij te kunnen zijn...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Reacties
  1. na 14h kreeg ik een boost, ervoor naaide ik het pakje dat bestaat uit 10 rechte lijnen stikken (en het omkeren van het lint ;-) )

   Verwijderen
 5. Het was gezellig en voor mij ook niet super productief, maar soit, thuis had ik waarschijnlijk nog minder afgekregen, haha :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. daar heb je gelijk in, het voordeel is vooral dat ik die 'simpelere' projectjes thuis altijd laat liggen en ze nu dus af zijn

   Verwijderen
 6. Ik vind dat toch al heel wat, hoor, voor op zo'n dag. Ik wil ook wel eens komen meedoen, dan kan je zien hoe weinig iinop zo'n dag gedaan krijg ��

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to Stitch

For English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per…

Sew challenge: over geheimpjes

Ik kreeg van Hanne drie criteria: liefde, klein en fijn geheimpje en stoffenvoorraad. Het eerste en laatste criterium zijn absoluut geen probleem, ik heb gelukkig hele lieve mensen in mijn omgeving dus aan liefde geen gebrek en stof dat is er ook wel voldoende ;-).
Het geheimpje dat was iets anders. Ik zou namelijk niet direct weten wat voor geheimen ik heb ofzo. Maar uiteindelijk, na lang twijfelen, kwam ik met een plan. Ik nam een lap stof uit de kast waar ik een t-shirt voor Peter uit maakte. Hiervoor gebruikte ik nog eens het model uit I love T-shirts dat je vorige week al kon zien, maar deze keer uit één stofje.


Het restje dat gebruikte ik om een onderbroek voor mezelf te maken. Hiervoor gebruikte ik een patroontje van Jalie dat ik al vaak gebruikte maar nog nooit kon bloggen. Het is een papieren patroon dat ik bij Madeline De Stoffenmadam kocht en waarvan dit nog maar één van de vele mogelijkheden is. Dit is de lage taille van één van de drie modellen. Er zit ook een patroon voo…

Stik Belgique week 2

Aangezien ik mezelf een extra criterium oplegde voor deze Belgische maand, moest ik een patroon kiezen dat en Belgisch is en niet uit la maison victor kwam (want dat gebruikte ik vorige week al).
Dit stofje is net iets minder dan een jaartje in mijn bezit maar aangezien de nieuwe collectie van see you at six er zat aan te komen toen ik besloot te naaien voor Stik Belgique (ergens half september, toen de foto's van de nieuwe collectie net verschenen), vond ik het tijd om dit 'oude' stofje te verwerken. Ik nam een foto van het stofje en vroeg mijn facebookvriendjes en instagramvolgers of ik er een sweater of kleedje uit zou maken. Deze keer was het duidelijk: 'sweater' was de winnaar.Ik had in september net nog eens I love sweaters uitgeleend in de bib, dus besloot ik hiermee aan de slag te gaan. Normaal gezien ben ik niet zo'n 'ruffle' type, maar dit patroontje sprak mij toch aan. Ik volgde braaf de matentabel en naaide een medium. Die zit vrij ruim ma…