Doorgaan naar hoofdcontent

lesje geleerdEergisteren was het zover, het tweede naaidagje georganiseerd door Davina. Ik keek er al lang naar uit maar na mijn frats met het hemd besloot ik om enkel gemakkelijke stukken mee te nemen, zeker aangezien er nog meer volk was.
Dat bleek uiteindelijk een goeie keuze want aan mijn eerste stuk zat ik toch een heel eindje, zeker omdat ik ook een lint van 150 cm moest keren. Ik merkte daar ook dat ik mijn labeltje verkeerd ingestikt had door al dat tetteren, jawel Tamara naast jou zitten is even erg als bij Kelli zitten ;-).

Doordat ik voor simpele dingen koos kon ik ook wel wat afwerken, dit werd afgewerkt:
- een pakje voor een vriendin
- twee washandjes voor kindjes, gebaseerd op deze tutorial 
- een vinktas voor mezelfIk starte ook nog aan bloesje voor mezelf maar meer dan de borstnepen en de blinde rits is me niet gelukt daarbij.

Ik kreeg ook nog een stofje van Imke waar ik binnenkort iets uit ga maken.

In ieder geval opnieuw een heel geslaagd dagje, thanks Davina en alle andere aanwezigen.

De foto van het naaidagje zelf komt van Davina zelf, ik vergat in al mijn enthousiasme om foto's te nemen.

Reacties

 1. Het was gezellig hé?! Ik koos ook voor afwerking en simpel, maar door het kwetteren heen stikte ik nog mijn beennaden verkeerd :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. het was super gezellig, als ik een broek had gemaakt had ik dat ook voorgehad ;-)

   Verwijderen
 2. Hahaha, dan kunt ge u voorstellen hoeveel Kelli, Inge en ik genaaid krijgen op onze naaidates? ;)

  Ik vond het in elk geval erg gezellig en je hebt toch maar dat speciale kersenpittendingetje afgekregen!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik kan er mij iets bij voorstellen ;-)
   het speciale kersenpittendingetje is inderdaad af, nu nog afgeven binnenkort want de afspraak op zondag ging niet door (te koud ;-) )

   Verwijderen
 3. Zag er gezellig uit. Ik hoop er een volgende keer toch eens bij te kunnen zijn...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Reacties
  1. na 14h kreeg ik een boost, ervoor naaide ik het pakje dat bestaat uit 10 rechte lijnen stikken (en het omkeren van het lint ;-) )

   Verwijderen
 5. Het was gezellig en voor mij ook niet super productief, maar soit, thuis had ik waarschijnlijk nog minder afgekregen, haha :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. daar heb je gelijk in, het voordeel is vooral dat ik die 'simpelere' projectjes thuis altijd laat liggen en ze nu dus af zijn

   Verwijderen
 6. Ik vind dat toch al heel wat, hoor, voor op zo'n dag. Ik wil ook wel eens komen meedoen, dan kan je zien hoe weinig iinop zo'n dag gedaan krijg ��

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een trui, een jurk,... neen dan toch een broek

Via een wedstrijd op Instagram won ik een patroontje van I am patterns en dit stofje van Chat Chocolat.  Toen ik dit stofje online op hun instagramaccount zag verschijnen wou ik het echt wel hebben, het leek mooi fel blauw. Toen ik het toegestuurd kreeg, bleek het een heel pak lichter te zijn van kleur. Nog altijd mooi, zeker en vast maar toch eventjes vreemd en jammer om zo'n groot verschil te zien. Maar op de foto's merk ik zelf hoe moeilijk het te fotograferen is.

Het stond al snel vast dat ik dit stofje niet zou gebruiken voor het patroontje dat ik won, zo'n opvallende print en dan nog opvallende mouwen, dat zag ik niet goedkomen. Maar er zijn natuurlijk nog patroontjes genoeg om uit te kiezen. Eerst dacht ik aan de solange, maar nadat ik er een paar nachtjes over geslapen had, leek zo'n opvallende print me toch wat veel om een volledige outfit (kleedje dus) uit te maken. Ik besloot om eindelijk eens het boek dat ik voor kerst van mijn zus kreeg uit de kast te neme…

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to Stitch

For English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per…