Doorgaan naar hoofdcontent

Mijn naaiplekje zoals het is

MamC daagde mij uit om mijn naaiplekje te fotograferen zonder het eerst op te ruimen, een uitdaging die oorspronkelijk van Davina komt. Aangezien ik toen niet thuis was lukte het mij niet onmiddellijk maar hier heb je het dus. Ik nam de foto's snel met mijn smartphone vandaar de iets mindere kwaliteit.Uiteraard is er geen naaiplekje zonder naaimachines, deze staan op een tafel die ik in Ikea kocht, het is een glazen blad en dat hoor je wel als mijn overlock aan het trillen is. Een beetje rommel errond uiteraard ;-).In deze kast kan je mijn niet-gewassen stofjes terugvinden, het bloesje dat er aan hangt is eentje dat net af was en nog gefotografeerd moest worden.In de tweede kast vind je mijn voorgewassen stofjes terug, het bloesje dat hier aan hangt is er eentje dat net gestreken is, het is deze pam top. En ernaast mijn wolmand. Op de kast staan glazen potjes met naaigaren en mijn labeltjes, ook elastiek en vormband enz kan je hier terugvinden.
Mijn naaikamertje is ook de plaats waar ik strijk, je vindt er dus mijn strijkplank en strijk terug (of toch een deel ervan, er was meer toen ;-) ), op het stoeltje zie je nog twee restjes stof waarvoor ik nog een bestemming wil vinden.

Mijn tijdschriften liggen voorlopig nog ergens anders dus vandaar dat je die hier niet op terug vindt.

Ik daag bij deze Naaisgerief_Tinne uit (omdat ze mij durver vond ;-) ) en Lunatiek (omdat ik heel nieuwsgierig ben ;-) ).

Reacties

 1. Leuk dat we ook bij jou even mogen binnenkijken Delphine. Mooie top die daar hangt trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. thanks, als ik eventjes een droog momentje vind dit weekend dan neem ik er foto's van

   Verwijderen
 2. Oooh, dat ziet er een mooi blousje uit! ;)
  En die tafel van Ikea... Die steken al zo lang men ogen uit, prachtige tafels!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. thanks. inderdaad die tafels vond ik ook al lang prachtig, daarom dat ik er het trillen van de overlock maar bijneem, het zou jammer zijn om er iets op te leggen en zo de tafel te verstoppen

   Verwijderen
 3. Dat ziet er goed georganiseerd uit! Ik deed heel gauw een IG-fotootje, want na dagenlang zieke kindjes had ik het te pakken... maar ik zou zeggen, om het totaalplaatje te zien moet je maar eens hier in mijn livingske komen naaien ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. oei, hopelijk al wat beter. en dat voorstel neem ik graag aan ;-) uiteraard ook eens welkom in mijn living (want zoveel plaats is er nu ook niet in mijn naaikamertje ;-) )

   Verwijderen
 4. I like your article…..Thanks for sharing
  https://www.rulesofsurvivalforpc.net

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een trui, een jurk,... neen dan toch een broek

Via een wedstrijd op Instagram won ik een patroontje van I am patterns en dit stofje van Chat Chocolat.  Toen ik dit stofje online op hun instagramaccount zag verschijnen wou ik het echt wel hebben, het leek mooi fel blauw. Toen ik het toegestuurd kreeg, bleek het een heel pak lichter te zijn van kleur. Nog altijd mooi, zeker en vast maar toch eventjes vreemd en jammer om zo'n groot verschil te zien. Maar op de foto's merk ik zelf hoe moeilijk het te fotograferen is.

Het stond al snel vast dat ik dit stofje niet zou gebruiken voor het patroontje dat ik won, zo'n opvallende print en dan nog opvallende mouwen, dat zag ik niet goedkomen. Maar er zijn natuurlijk nog patroontjes genoeg om uit te kiezen. Eerst dacht ik aan de solange, maar nadat ik er een paar nachtjes over geslapen had, leek zo'n opvallende print me toch wat veel om een volledige outfit (kleedje dus) uit te maken. Ik besloot om eindelijk eens het boek dat ik voor kerst van mijn zus kreeg uit de kast te neme…

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to Stitch

For English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per…