Doorgaan naar hoofdcontent

Mijn naaiplekje zoals het is

MamC daagde mij uit om mijn naaiplekje te fotograferen zonder het eerst op te ruimen, een uitdaging die oorspronkelijk van Davina komt. Aangezien ik toen niet thuis was lukte het mij niet onmiddellijk maar hier heb je het dus. Ik nam de foto's snel met mijn smartphone vandaar de iets mindere kwaliteit.Uiteraard is er geen naaiplekje zonder naaimachines, deze staan op een tafel die ik in Ikea kocht, het is een glazen blad en dat hoor je wel als mijn overlock aan het trillen is. Een beetje rommel errond uiteraard ;-).In deze kast kan je mijn niet-gewassen stofjes terugvinden, het bloesje dat er aan hangt is eentje dat net af was en nog gefotografeerd moest worden.In de tweede kast vind je mijn voorgewassen stofjes terug, het bloesje dat hier aan hangt is er eentje dat net gestreken is, het is deze pam top. En ernaast mijn wolmand. Op de kast staan glazen potjes met naaigaren en mijn labeltjes, ook elastiek en vormband enz kan je hier terugvinden.
Mijn naaikamertje is ook de plaats waar ik strijk, je vindt er dus mijn strijkplank en strijk terug (of toch een deel ervan, er was meer toen ;-) ), op het stoeltje zie je nog twee restjes stof waarvoor ik nog een bestemming wil vinden.

Mijn tijdschriften liggen voorlopig nog ergens anders dus vandaar dat je die hier niet op terug vindt.

Ik daag bij deze Naaisgerief_Tinne uit (omdat ze mij durver vond ;-) ) en Lunatiek (omdat ik heel nieuwsgierig ben ;-) ).

Reacties

 1. Leuk dat we ook bij jou even mogen binnenkijken Delphine. Mooie top die daar hangt trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. thanks, als ik eventjes een droog momentje vind dit weekend dan neem ik er foto's van

   Verwijderen
 2. Oooh, dat ziet er een mooi blousje uit! ;)
  En die tafel van Ikea... Die steken al zo lang men ogen uit, prachtige tafels!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. thanks. inderdaad die tafels vond ik ook al lang prachtig, daarom dat ik er het trillen van de overlock maar bijneem, het zou jammer zijn om er iets op te leggen en zo de tafel te verstoppen

   Verwijderen
 3. Dat ziet er goed georganiseerd uit! Ik deed heel gauw een IG-fotootje, want na dagenlang zieke kindjes had ik het te pakken... maar ik zou zeggen, om het totaalplaatje te zien moet je maar eens hier in mijn livingske komen naaien ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. oei, hopelijk al wat beter. en dat voorstel neem ik graag aan ;-) uiteraard ook eens welkom in mijn living (want zoveel plaats is er nu ook niet in mijn naaikamertje ;-) )

   Verwijderen
 4. I like your article…..Thanks for sharing
  https://www.rulesofsurvivalforpc.net

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to Stitch

For English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per…

Sew challenge: over geheimpjes

Ik kreeg van Hanne drie criteria: liefde, klein en fijn geheimpje en stoffenvoorraad. Het eerste en laatste criterium zijn absoluut geen probleem, ik heb gelukkig hele lieve mensen in mijn omgeving dus aan liefde geen gebrek en stof dat is er ook wel voldoende ;-).
Het geheimpje dat was iets anders. Ik zou namelijk niet direct weten wat voor geheimen ik heb ofzo. Maar uiteindelijk, na lang twijfelen, kwam ik met een plan. Ik nam een lap stof uit de kast waar ik een t-shirt voor Peter uit maakte. Hiervoor gebruikte ik nog eens het model uit I love T-shirts dat je vorige week al kon zien, maar deze keer uit één stofje.


Het restje dat gebruikte ik om een onderbroek voor mezelf te maken. Hiervoor gebruikte ik een patroontje van Jalie dat ik al vaak gebruikte maar nog nooit kon bloggen. Het is een papieren patroon dat ik bij Madeline De Stoffenmadam kocht en waarvan dit nog maar één van de vele mogelijkheden is. Dit is de lage taille van één van de drie modellen. Er zit ook een patroon voo…

Stik Belgique week 2

Aangezien ik mezelf een extra criterium oplegde voor deze Belgische maand, moest ik een patroon kiezen dat en Belgisch is en niet uit la maison victor kwam (want dat gebruikte ik vorige week al).
Dit stofje is net iets minder dan een jaartje in mijn bezit maar aangezien de nieuwe collectie van see you at six er zat aan te komen toen ik besloot te naaien voor Stik Belgique (ergens half september, toen de foto's van de nieuwe collectie net verschenen), vond ik het tijd om dit 'oude' stofje te verwerken. Ik nam een foto van het stofje en vroeg mijn facebookvriendjes en instagramvolgers of ik er een sweater of kleedje uit zou maken. Deze keer was het duidelijk: 'sweater' was de winnaar.Ik had in september net nog eens I love sweaters uitgeleend in de bib, dus besloot ik hiermee aan de slag te gaan. Normaal gezien ben ik niet zo'n 'ruffle' type, maar dit patroontje sprak mij toch aan. Ik volgde braaf de matentabel en naaide een medium. Die zit vrij ruim ma…