Doorgaan naar hoofdcontent

naaien met restjes: no show socksFor English scroll down

Een tijdje geleden zag ik een oproep verschijnen van The wolf and the tree, ze zocht mensen die een patroontje wilden naaien en daar dan wat foto's van nemen en eventueel een blogje over schrijven. Aangezien ik vrij een patroontje uit haar webshop mocht kiezen leek het mij wel een leuke kans. Ik kon dus iets kiezen dat ik echt kon gebruiken.

Meestal probeer ik om nog iets te maken met de restjes die ik heb van grotere projectjes, maar de restjes tricot blijven op dat vlak wel een probleem en het is net die stapel die het snelste groeit aangezien ik de laatste jaren voornamelijk met tricot naai. Dit patroontje waarbij je sokjes kan naaien is dus wel een leuk alternatief.Ik nam hiervoor het restje van een Maggie en besloot het gewoon te proberen. Aangezien ik korte brede voeten hebben, heb ik eerst een testversies moeten maken vooraleer het patroon mij goed paste maar het is mij gelukt. Wat heb ik voor mijn voeten veranderd: ik nam de maat die overeenstemde met mijn lengtemaat maar voegde achteraan aan de hiel een cm extra toe. Ik gebruikte boordstof ipv dezelfde stof en verwijderde hier 2 cm van zodat het mooi aansluit. Enkele van de paren die ik maakte hebben wel tricot als randje en je merkt toch wel een groot verschil hierop.

Ik maakte intussen drie paar van deze sokjes zodat er terug wat ruimte is in mijn restjesbak en ik  binnenkort, als het terug warm genoeg is om de wintersokken uit te laten, een heleboel nieuwe sokjes kan dragen.A few weeks ago I responded to a call from The wolf and the tree to sew a pattern and take some pictures of it. I could chose any pattern from her webshop so I decided to do it and chose the pattern from the no show socks. 

The last few years I am sewing mainly with knitted fabrics and I don't like throwing away scraps but it's hard to find projects for small pieces of knitted fabric. So these socks are the ideal solution for me.I had to make a test version first because I have short and wide feet. But I managed quite quickly to do so. Sewing these socks takes only 5 to 10 minutes so it's an ideal in between project. I used ribbed knit for the band of one of my versions and I must say I prefer that. You can cut a shorter band out of it because it has a higher stretch but good recovery so the fit is better (at least for my feet ;-) ). I already made 3 pairs and maybe more will follow in the next months. I haven't worn these socks yet for more than an hour since it's still to cold most of the days but I hope weather will change soon.

you can buy the pattern here
Until the end of the weekend a side-wide sale is going on, so be sure to check the website before it ends.

Reacties

  1. Da's echt leuk en superschattig :) jammer dat je ze niet gaat zien in je schoenen zelfs :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. grappig, je bent al de derde die ze schattig noemt terwijl ik mijn eigen voeten niet direct met schattig associeer ;-) in mijn schoenen zullen ze niet te zien zijn maar ik loop thuis heel vaak op mijn kousen rond als ik thuiskom na het werk

      Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een trui, een jurk,... neen dan toch een broek

Via een wedstrijd op Instagram won ik een patroontje van I am patterns en dit stofje van Chat Chocolat.  Toen ik dit stofje online op hun instagramaccount zag verschijnen wou ik het echt wel hebben, het leek mooi fel blauw. Toen ik het toegestuurd kreeg, bleek het een heel pak lichter te zijn van kleur. Nog altijd mooi, zeker en vast maar toch eventjes vreemd en jammer om zo'n groot verschil te zien. Maar op de foto's merk ik zelf hoe moeilijk het te fotograferen is.

Het stond al snel vast dat ik dit stofje niet zou gebruiken voor het patroontje dat ik won, zo'n opvallende print en dan nog opvallende mouwen, dat zag ik niet goedkomen. Maar er zijn natuurlijk nog patroontjes genoeg om uit te kiezen. Eerst dacht ik aan de solange, maar nadat ik er een paar nachtjes over geslapen had, leek zo'n opvallende print me toch wat veel om een volledige outfit (kleedje dus) uit te maken. Ik besloot om eindelijk eens het boek dat ik voor kerst van mijn zus kreeg uit de kast te neme…

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to Stitch

For English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per…