Doorgaan naar hoofdcontent

BSD Sunday Sale: AmeliaFor English scroll down

Dat ik fan ben van de patroontjes van Bella Sunshine Designs is alvast geen geheim meer, maar deze stond toch al een tijdje op mijn lijstje. Toen ik de oproep zag passeren voor de sunday sale marketing kon ik dan ook niet weigeren, een afgewerkt patroontje mogen maken om er dan foto's van te nemen en door te sturen, altijd fun (testen zonder de fouten dus). En de deadline lag dan ook nog eens op het einde van het hemelvaartweekend.

Op hemelvaart kocht ik het stofje op het stoffenspektakel, het was er rustig dus ik kon ook de kraampjes met goedkopere stofjes bekijken en zo vond ik dit stofje.Deze jurk geeft me een goed gevoel, een vrouwelijke V-hals, zowel voor als achteraan en de ideale lengte van jurk. De rimpeltjes geven me in vooraanzicht en achteraanzicht een goed gevoel, van opzij zie ik er toch niet op mijn best uit maar dat is natuurlijk het nadeel aan rimpeltjes, ze verdikken toch wel wat. Ach ja, zelf heb ik weinig last van mijn zijkant ;-).

Ik kreeg het patroontje inderdaad in ruil voor wat foto's, hierover moest ik helemaal niet bloggen.

Als je lid wordt van de facebookgroep van Bella Sunshine Designs dan krijg je er naast codes voor enkele gratis patroontjes ook telkens kortingscodes voor hun sunday sales bij.I love the patterns of BSD and the Amelia was on my to buy list for a long time, but since I still have plenty of patterns which I didn't use, I decided to wait. When I notices the call from BSD for their sunday sale of the Amelia, I decided that it was a sign and that I HAD to participate ;-). Luckily the deadline was on sunday of a long weekend so I had time to buy fabric and make the dress in that weekend (the weekend before that was too busy to think about sewing).

The main fabric was bought at a market in Mechelen (stoffenspektakel), it was really calm this time so I was able to see most of the fabics without pushing or harming anyone ;-). This fabric was quite a cheap one but I still loved it so I decided to use it for this dress. I combined it with plain black fabric to have a contrasting waistband and also the lining is in the same fabric. Because the main fabric is a little bit see through I had to line the skirt to.
Making the Amelia involves a lot of gathering, something I don't like actually but I do like the result and I am glad I did it.

The pictures were taken at the same place were the ones of Peter his polo were taken, some grafiti in our neighbourhood which is really nice and a nice contrast with the darker colors of our clothes.

I received the pattern for free in return for some pictures, I didn't have to blog about it, so this blogpost is completely my own choice.

Reacties

 1. Het heeft iets vintage, zeker met de diadeem.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat is dit een prachtige jurk!!! Ik ben toch wat nieuwsgierig naar de foto's van de zijkant, want ik geloof er helemaal niets van dat die kant niet flatterend is!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi!! Vooral het bovenstuk spreekt me aan!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

een nieuwe winterjas

Zo'n dagje naaiweekend dat is niet alleen de ideale gelegenheid om veel stukken af te werken, in mijn geval dan vooral de iets simpelere stukken, maar ook om inspiratie op te doen. Zo was er iemand bezig met de jas uit de voorlaatste la maison victor te maken, een jas die mij wel aansprak maar waarvan ik het flapje achteraan niet zo graag zag. Zij maakte voor en achterkant gelijk en kon mij zo overtuigen van de jas. Ze liet ook de opgenaaide zakken weg. Ik ging dus voor een copy paste.


Het stofje kocht ik enkele jaren geleden op het stoffenspektakel in Kortrijk met de bedoeling er de cloƩ jas mee te maken. Maar na een testversie van dat model, dat ik eigenlijk nooit gedragen heb, belandde dat plan in de vuilbak. Aangezien ik genoeg stof had, besloot ik nu verder te werken met dit stofje in plaats van een nieuw te kopen, alleen de voering moest ik nog bijkopen.


Als voering koos ik voor French Terry (of dikke tricot zoals het verkocht werd door onze noorderburen op het stoffenspekta…

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een beetje teveel stof

Ik wou heel graag eens een grafische trui voor mezelf proberen (die raakte nog niet op de blog) dus bestelde ik stof, per ongeluk veel stof zelfs en combineerde ik met een couponnetje rode french terry om wat contrast te bekomen, want dat is in. Het resultaat van dat experiment zie je hier ooit wel eens verschijnen als het op foto raakt ;-). Maar ik had dus teveel stof en aangezien sweaterstof veel plek inneemt kon mijn schuif niet meer toe... er drong zich dus een oplossing op.
Ik besloot om nog iets voor mijn zus te maken, een sweater kan iedereen wel gebruiken. Daarvoor nam ik een aantal la maison victor boekjes mee en ook wat modelletjes om te passen. Ze koos hierbij voor de Fenna. Nu hoorde ik al veel mensen vloeken op het maken van de punten en het laten doorlopen van de strepen op alle stukken. Toen ik dit aan mijn mama vertelde zei ze dat de voorkant het bijzonderste was en mijn zus waarschijnlijk ook enkel de voorkant had opgemerkt (wat bij mezelf het geval was geweest toen i…