Doorgaan naar hoofdcontent

BSD Sunday Sale: AmeliaFor English scroll down

Dat ik fan ben van de patroontjes van Bella Sunshine Designs is alvast geen geheim meer, maar deze stond toch al een tijdje op mijn lijstje. Toen ik de oproep zag passeren voor de sunday sale marketing kon ik dan ook niet weigeren, een afgewerkt patroontje mogen maken om er dan foto's van te nemen en door te sturen, altijd fun (testen zonder de fouten dus). En de deadline lag dan ook nog eens op het einde van het hemelvaartweekend.

Op hemelvaart kocht ik het stofje op het stoffenspektakel, het was er rustig dus ik kon ook de kraampjes met goedkopere stofjes bekijken en zo vond ik dit stofje.Deze jurk geeft me een goed gevoel, een vrouwelijke V-hals, zowel voor als achteraan en de ideale lengte van jurk. De rimpeltjes geven me in vooraanzicht en achteraanzicht een goed gevoel, van opzij zie ik er toch niet op mijn best uit maar dat is natuurlijk het nadeel aan rimpeltjes, ze verdikken toch wel wat. Ach ja, zelf heb ik weinig last van mijn zijkant ;-).

Ik kreeg het patroontje inderdaad in ruil voor wat foto's, hierover moest ik helemaal niet bloggen.

Als je lid wordt van de facebookgroep van Bella Sunshine Designs dan krijg je er naast codes voor enkele gratis patroontjes ook telkens kortingscodes voor hun sunday sales bij.I love the patterns of BSD and the Amelia was on my to buy list for a long time, but since I still have plenty of patterns which I didn't use, I decided to wait. When I notices the call from BSD for their sunday sale of the Amelia, I decided that it was a sign and that I HAD to participate ;-). Luckily the deadline was on sunday of a long weekend so I had time to buy fabric and make the dress in that weekend (the weekend before that was too busy to think about sewing).

The main fabric was bought at a market in Mechelen (stoffenspektakel), it was really calm this time so I was able to see most of the fabics without pushing or harming anyone ;-). This fabric was quite a cheap one but I still loved it so I decided to use it for this dress. I combined it with plain black fabric to have a contrasting waistband and also the lining is in the same fabric. Because the main fabric is a little bit see through I had to line the skirt to.
Making the Amelia involves a lot of gathering, something I don't like actually but I do like the result and I am glad I did it.

The pictures were taken at the same place were the ones of Peter his polo were taken, some grafiti in our neighbourhood which is really nice and a nice contrast with the darker colors of our clothes.

I received the pattern for free in return for some pictures, I didn't have to blog about it, so this blogpost is completely my own choice.

Reacties

 1. Het heeft iets vintage, zeker met de diadeem.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat is dit een prachtige jurk!!! Ik ben toch wat nieuwsgierig naar de foto's van de zijkant, want ik geloof er helemaal niets van dat die kant niet flatterend is!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi!! Vooral het bovenstuk spreekt me aan!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een beetje teveel stof

Ik wou heel graag eens een grafische trui voor mezelf proberen (die raakte nog niet op de blog) dus bestelde ik stof, per ongeluk veel stof zelfs en combineerde ik met een couponnetje rode french terry om wat contrast te bekomen, want dat is in. Het resultaat van dat experiment zie je hier ooit wel eens verschijnen als het op foto raakt ;-). Maar ik had dus teveel stof en aangezien sweaterstof veel plek inneemt kon mijn schuif niet meer toe... er drong zich dus een oplossing op.
Ik besloot om nog iets voor mijn zus te maken, een sweater kan iedereen wel gebruiken. Daarvoor nam ik een aantal la maison victor boekjes mee en ook wat modelletjes om te passen. Ze koos hierbij voor de Fenna. Nu hoorde ik al veel mensen vloeken op het maken van de punten en het laten doorlopen van de strepen op alle stukken. Toen ik dit aan mijn mama vertelde zei ze dat de voorkant het bijzonderste was en mijn zus waarschijnlijk ook enkel de voorkant had opgemerkt (wat bij mezelf het geval was geweest toen i…

ideetjes stelen op een ander

Bij Vlijtig Liesje zag ik een pam top afgewerkt met boordstof aan de mouwen en bij Emma en Mona een ander bloesje met boordstof onderaan, ik besloot ze dus op te tellen ;-). De Pam top past me goed maar eens iets anders is ook wel eens leuk. Het werd dus een Pam top hack. Ik knipte deze keer gewoon een ronde hals en dan dus de twee afwerkingen met boordstof. De mouwen werden driekwart mouwen omdat ik er niet meer uit kreeg.


Het stofje dat kocht ik een tijdje geleden bij Madeline, ik wou er een donna bloesje uit LMV uit maken maar de testversie beviel mij niet dus bleef dit stofje liggen, tot nu dus...
Een ideaal bloesje voor de lente, vrolijk maar nog niet te bloot. De foto's nam ik op het wetenschapspark niet zo ver van waar we wonen, leuk om de mooie verborgen plekjes te ontdekken.


Zij die de blog volgen zagen het bloesje al verschijnen in deze blogpost waar ik mijn naaikamer toon en sommigen konden het ook al bewonderen op het naaidagje dat Davina organiseerde.