Doorgaan naar hoofdcontent

Get well soonZoals je hier kon lezen, had ik nog een stukje over van de kwallenstof. Ik was sowieso van plan om er iets uit te maken voor Peter zijn petekindje, ik vroeg dus haar maat aan haar papa.

Een weekje later liet hij mij weten dat ze ziek was, op bezoek gaan was niet zo'n goed idee maar een pakje aan haar papa geven mocht natuurlijk wel (pakjes van peters mogen altijd daar zijn ze voor ;-) ).

9 jaar is ze, bijna 10 dus of zoals ze zelf zegt: bijna een tiener. En tieners die dragen tienerkleren. Ik las hier dat de Olga top van Emma en Mona (gratis patroontje) populair is bij tieners, dus koos ik dit patroontje voor deze bijna tiener. De stof die is nog wat speels maar dat mag wel bij die leeftijd vind ik. En het feit dat ik zelf iets heb uit die stof maakt ze een pak volwassener natuurlijk ;-).Het patroontje schrijft eigenlijk mouwboordjes voor die je dan omslaat en vastzet met een paar steekjes, maar aangezien dit een iets zwaarder stofje is, vreesde ik dat het wat te hard zou doorvallen aan de mouwen. Ik koos er dus voor om de mouwen gewoon om te zomen.Intussen is ze weer beter en kan ze hopelijk van de zomer genieten in haar nieuwe top, al leek hij mij wel comfortabel genoeg om te dragen tijdens het ziek zijn ook.

Reacties

 1. Wat mooi zeg... zo'n cadeautje krijgen als je ziek bent, doet je meteen beter voelen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Reacties
  1. bedankt! Het leek me nuttiger dan het zoveelste speelgoedje en snoepgoed was niet zo'n goed idee ;-)

   Verwijderen
 3. Wat een toffe Olga !! Die ligt hier ook nog in tweevoud op de kniptafel...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. thanks! Zeker aan beginnen, zit al bij al vrij snel in elkaar vond ik.

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een beetje teveel stof

Ik wou heel graag eens een grafische trui voor mezelf proberen (die raakte nog niet op de blog) dus bestelde ik stof, per ongeluk veel stof zelfs en combineerde ik met een couponnetje rode french terry om wat contrast te bekomen, want dat is in. Het resultaat van dat experiment zie je hier ooit wel eens verschijnen als het op foto raakt ;-). Maar ik had dus teveel stof en aangezien sweaterstof veel plek inneemt kon mijn schuif niet meer toe... er drong zich dus een oplossing op.
Ik besloot om nog iets voor mijn zus te maken, een sweater kan iedereen wel gebruiken. Daarvoor nam ik een aantal la maison victor boekjes mee en ook wat modelletjes om te passen. Ze koos hierbij voor de Fenna. Nu hoorde ik al veel mensen vloeken op het maken van de punten en het laten doorlopen van de strepen op alle stukken. Toen ik dit aan mijn mama vertelde zei ze dat de voorkant het bijzonderste was en mijn zus waarschijnlijk ook enkel de voorkant had opgemerkt (wat bij mezelf het geval was geweest toen i…

ideetjes stelen op een ander

Bij Vlijtig Liesje zag ik een pam top afgewerkt met boordstof aan de mouwen en bij Emma en Mona een ander bloesje met boordstof onderaan, ik besloot ze dus op te tellen ;-). De Pam top past me goed maar eens iets anders is ook wel eens leuk. Het werd dus een Pam top hack. Ik knipte deze keer gewoon een ronde hals en dan dus de twee afwerkingen met boordstof. De mouwen werden driekwart mouwen omdat ik er niet meer uit kreeg.


Het stofje dat kocht ik een tijdje geleden bij Madeline, ik wou er een donna bloesje uit LMV uit maken maar de testversie beviel mij niet dus bleef dit stofje liggen, tot nu dus...
Een ideaal bloesje voor de lente, vrolijk maar nog niet te bloot. De foto's nam ik op het wetenschapspark niet zo ver van waar we wonen, leuk om de mooie verborgen plekjes te ontdekken.


Zij die de blog volgen zagen het bloesje al verschijnen in deze blogpost waar ik mijn naaikamer toon en sommigen konden het ook al bewonderen op het naaidagje dat Davina organiseerde.