een zomers dekenDeze zomer is er eentje met hoge temperaturen en veel zon, je hoort mij zeker niet klagen (alhoewel we nu toch wel de temperatuur bereikt hebben waarop ik dat wel doe ;-) )maar goed slapen is toch wel een must en niet altijd simpel op warmere dagen. Onze slaapkamer is gelukkig vrij koel maar toch. Al dan niet het donsdeken aan de kant leggen, is hier thuis een discussie die wel vaker terugkeert. Ik kan niet slapen zonder wat gewicht op mij maar te warm dat lukt dan ook weer niet en manlief heeft het al snel veel te warm dus dat donsdeken mag er voor hem heel snel uit.

Enkele weken terug zag ik dekentjes gemaakt uit tetradoeken op instagram passeren bij Madeline. Aanvankelijk wou ik er niet zelf aan beginnen, want voor een twee persoonsbed heb je wel wat meters nodig. Maar omdat het mooie weer bleef duren (en zelfs als het stopt komt er volgend jaar wel ergens wat warmte) besloot ik om het er toch op te wagen.

Het wit met blauwe tetra stofje vond ik wel iets hebben, alleen is het echt wel dun (je ziet vrij veel verschil vind ik tussen de witte tetra en de gekleurde varianten) dus besloot ik het toch te dubbelen. Dat verdubbelde de prijs natuurlijk maar zorgt er hopelijk ook voor dat ik iets beter kan slapen en het verbergt de naad waar ik beide stukken aan elkaar moest zetten voor ons dubbel bed.Het in elkaar zetten van dit dekentje was toch een serieus werkje met veel speldjes en het aan de kant schuiven van de livingtafel om alles plat te kunnen leggen. Omdat er van de donkerblauwe stof maar net genoeg was, koos ik dus voor een hoogte van 180 cm (het komt nu net iets minder uit nu alles in elkaar zit) en een breedte van 2m40.

Met het restje stof dat ik er in de breedte afknipte, kon ik met wat knip en stikwerk nog twee kussenslopen maken.Het in elkaar zetten van het dekentje zelf deed ik vrij basic, ik legde de twee 'slechte' kanten op elkaar en overlockte alles met vier draden aan elkaar. Onderaan stikte ik er nog een labeltje aan.Intussen hebben we enkele dagen kunnen slapen onder ons deken en kan ik zeggen dat het voor mij echt wel doet wat het moet: het zorgt voor wat meer gewicht dan gewoon een laken maar is toch fris genoeg. Een volgend keertje zou ik het echt wel langer maken (maar er was onvoldoende donkerblauwe tetra deze keer) maar het stoort zeker niet al te erg nu.

Reacties

 1. Ik zag die Instagram post ook en kocht ook een lapje tetrastof, maar wat een goed idee om ze te dubbelen! Misschien ga ik ook nog voor een bijpassende effen tetrastof!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik dubbelde vooral omdat het ene echt dun is maar het voelt wel aangenaam zo

   Verwijderen
 2. Fijne oplossing voor een gekend probleem.
  Ik slaap enkel met een katoenen dekbekovertrek. De discussie is hier bij ons geëindigd met " "slaap aan uw kant maar met een flanellen overtrek rond uw donsdeken, zot". Ik kon er echt niet meer tegen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel mooi! Ik heb dat tetrastofje nog klaarliggen voor een rok. Misschien toch maar best een voeringske eronder dan 😊

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dekentje omdraaien en enkel aan jouw kant van het bed leggen? Dan is het lang genoeg 😜

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

nog een playsuit

Dan toch in 't lang

Let's stick together: vakantie