Doorgaan naar hoofdcontent

een zomers dekenDeze zomer is er eentje met hoge temperaturen en veel zon, je hoort mij zeker niet klagen (alhoewel we nu toch wel de temperatuur bereikt hebben waarop ik dat wel doe ;-) )maar goed slapen is toch wel een must en niet altijd simpel op warmere dagen. Onze slaapkamer is gelukkig vrij koel maar toch. Al dan niet het donsdeken aan de kant leggen, is hier thuis een discussie die wel vaker terugkeert. Ik kan niet slapen zonder wat gewicht op mij maar te warm dat lukt dan ook weer niet en manlief heeft het al snel veel te warm dus dat donsdeken mag er voor hem heel snel uit.

Enkele weken terug zag ik dekentjes gemaakt uit tetradoeken op instagram passeren bij Madeline. Aanvankelijk wou ik er niet zelf aan beginnen, want voor een twee persoonsbed heb je wel wat meters nodig. Maar omdat het mooie weer bleef duren (en zelfs als het stopt komt er volgend jaar wel ergens wat warmte) besloot ik om het er toch op te wagen.

Het wit met blauwe tetra stofje vond ik wel iets hebben, alleen is het echt wel dun (je ziet vrij veel verschil vind ik tussen de witte tetra en de gekleurde varianten) dus besloot ik het toch te dubbelen. Dat verdubbelde de prijs natuurlijk maar zorgt er hopelijk ook voor dat ik iets beter kan slapen en het verbergt de naad waar ik beide stukken aan elkaar moest zetten voor ons dubbel bed.Het in elkaar zetten van dit dekentje was toch een serieus werkje met veel speldjes en het aan de kant schuiven van de livingtafel om alles plat te kunnen leggen. Omdat er van de donkerblauwe stof maar net genoeg was, koos ik dus voor een hoogte van 180 cm (het komt nu net iets minder uit nu alles in elkaar zit) en een breedte van 2m40.

Met het restje stof dat ik er in de breedte afknipte, kon ik met wat knip en stikwerk nog twee kussenslopen maken.Het in elkaar zetten van het dekentje zelf deed ik vrij basic, ik legde de twee 'slechte' kanten op elkaar en overlockte alles met vier draden aan elkaar. Onderaan stikte ik er nog een labeltje aan.Intussen hebben we enkele dagen kunnen slapen onder ons deken en kan ik zeggen dat het voor mij echt wel doet wat het moet: het zorgt voor wat meer gewicht dan gewoon een laken maar is toch fris genoeg. Een volgend keertje zou ik het echt wel langer maken (maar er was onvoldoende donkerblauwe tetra deze keer) maar het stoort zeker niet al te erg nu.

Reacties

 1. Ik zag die Instagram post ook en kocht ook een lapje tetrastof, maar wat een goed idee om ze te dubbelen! Misschien ga ik ook nog voor een bijpassende effen tetrastof!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik dubbelde vooral omdat het ene echt dun is maar het voelt wel aangenaam zo

   Verwijderen
 2. Fijne oplossing voor een gekend probleem.
  Ik slaap enkel met een katoenen dekbekovertrek. De discussie is hier bij ons geëindigd met " "slaap aan uw kant maar met een flanellen overtrek rond uw donsdeken, zot". Ik kon er echt niet meer tegen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel mooi! Ik heb dat tetrastofje nog klaarliggen voor een rok. Misschien toch maar best een voeringske eronder dan 😊

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dekentje omdraaien en enkel aan jouw kant van het bed leggen? Dan is het lang genoeg 😜

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to Stitch

For English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per…

Sew challenge: over geheimpjes

Ik kreeg van Hanne drie criteria: liefde, klein en fijn geheimpje en stoffenvoorraad. Het eerste en laatste criterium zijn absoluut geen probleem, ik heb gelukkig hele lieve mensen in mijn omgeving dus aan liefde geen gebrek en stof dat is er ook wel voldoende ;-).
Het geheimpje dat was iets anders. Ik zou namelijk niet direct weten wat voor geheimen ik heb ofzo. Maar uiteindelijk, na lang twijfelen, kwam ik met een plan. Ik nam een lap stof uit de kast waar ik een t-shirt voor Peter uit maakte. Hiervoor gebruikte ik nog eens het model uit I love T-shirts dat je vorige week al kon zien, maar deze keer uit één stofje.


Het restje dat gebruikte ik om een onderbroek voor mezelf te maken. Hiervoor gebruikte ik een patroontje van Jalie dat ik al vaak gebruikte maar nog nooit kon bloggen. Het is een papieren patroon dat ik bij Madeline De Stoffenmadam kocht en waarvan dit nog maar één van de vele mogelijkheden is. Dit is de lage taille van één van de drie modellen. Er zit ook een patroon voo…

Stik Belgique week 2

Aangezien ik mezelf een extra criterium oplegde voor deze Belgische maand, moest ik een patroon kiezen dat en Belgisch is en niet uit la maison victor kwam (want dat gebruikte ik vorige week al).
Dit stofje is net iets minder dan een jaartje in mijn bezit maar aangezien de nieuwe collectie van see you at six er zat aan te komen toen ik besloot te naaien voor Stik Belgique (ergens half september, toen de foto's van de nieuwe collectie net verschenen), vond ik het tijd om dit 'oude' stofje te verwerken. Ik nam een foto van het stofje en vroeg mijn facebookvriendjes en instagramvolgers of ik er een sweater of kleedje uit zou maken. Deze keer was het duidelijk: 'sweater' was de winnaar.Ik had in september net nog eens I love sweaters uitgeleend in de bib, dus besloot ik hiermee aan de slag te gaan. Normaal gezien ben ik niet zo'n 'ruffle' type, maar dit patroontje sprak mij toch aan. Ik volgde braaf de matentabel en naaide een medium. Die zit vrij ruim ma…