Doorgaan naar hoofdcontent

Eentje voor deze zomer
We hebben allebei wel wat zomerkledij in de kast hangen maar met de zalige temperaturen van de laatste weken, kan iets extra geen kwaad.

Iets wat nog wel handig leek voor mijn hubbie was een gemakkelijke zomershort, zo eentje met elastiek, die vooral gemaakt is om op het strand te liggen en in de tuin rond te lopen. Toevallig stond er zo'n model in de laatste la maison victor en in mijn voorraad vond ik dit stofje terug. Ik weet dat er over dit model discussie is, dat het wel heel erg leek op een model dat al eerder verscheen. Maar ik weet begot niet het welk en ik ben eerlijk gezegd blij dat ik gewoon dit model kon overnemen zonder te moeten zoeken ;-).Deze ruitjesstof kocht ik vorig jaar bij de uitverkoop van de stoffenmie, ik had er niet specifiek een doel voor, behalve misschien een pyjamabroek. Het bleek ideaal hiervoor.
Ik probeerde waar mogelijk de ruiten in de hoogte te laten doorlopen, dit lukt mij op de middenvoor en middenachter-naad en aan de zijnaden. 

Voor de zakken koos ik bewust om dit niet te doen, ik ging hier voor schuine ruiten om het wat speelser te laten overkomen.

Een half dagje verlof, meer had ik niet nodig om dit exemplaar in elkaar te zetten, op tijd voor een weekendje aan zee. Ook de ideale gelegenheid om wat foto's te nemen. Er bleek gelukkig nog een bijpassende t-shirt in de kast te liggen want anders was ik niet meer op tijd rond geraakt met er nog eentje te maken. Toen hij de short droeg kwam wel al snel de vraag of ik dan ook een t-shirt wou maken voor erbij, dus misschien doe ik het toch nog binnenkort. Een billie zit snel in elkaar.Een snel-klaar modelletje dus, misschien maak ik er nog enkele en kunnen de oudere exemplaren dan eindelijk op pensioen ;-). Ik heb alvast nog een stofje gekocht hiervoor.

Reacties

 1. Ik herkende de stof meteen! 😉 Mooie short!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Da's het voordeel aan stofjes die je niet overal ziet, dan weet je nog waar het vandaan komt 😉

   Verwijderen
 2. Kei leuke short, misschien moet ik toch ook nog maar eens naaien voor mijn wederhelft :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lijkt me een ideale zomershort! Leuk met de schuine ruitjes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Hij kwam inderdaad al goed van pas om 's avonds nog snel aan te trekken na het werk ofzo.

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to Stitch

For English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per…

Sew challenge: over geheimpjes

Ik kreeg van Hanne drie criteria: liefde, klein en fijn geheimpje en stoffenvoorraad. Het eerste en laatste criterium zijn absoluut geen probleem, ik heb gelukkig hele lieve mensen in mijn omgeving dus aan liefde geen gebrek en stof dat is er ook wel voldoende ;-).
Het geheimpje dat was iets anders. Ik zou namelijk niet direct weten wat voor geheimen ik heb ofzo. Maar uiteindelijk, na lang twijfelen, kwam ik met een plan. Ik nam een lap stof uit de kast waar ik een t-shirt voor Peter uit maakte. Hiervoor gebruikte ik nog eens het model uit I love T-shirts dat je vorige week al kon zien, maar deze keer uit één stofje.


Het restje dat gebruikte ik om een onderbroek voor mezelf te maken. Hiervoor gebruikte ik een patroontje van Jalie dat ik al vaak gebruikte maar nog nooit kon bloggen. Het is een papieren patroon dat ik bij Madeline De Stoffenmadam kocht en waarvan dit nog maar één van de vele mogelijkheden is. Dit is de lage taille van één van de drie modellen. Er zit ook een patroon voo…

Stik Belgique week 2

Aangezien ik mezelf een extra criterium oplegde voor deze Belgische maand, moest ik een patroon kiezen dat en Belgisch is en niet uit la maison victor kwam (want dat gebruikte ik vorige week al).
Dit stofje is net iets minder dan een jaartje in mijn bezit maar aangezien de nieuwe collectie van see you at six er zat aan te komen toen ik besloot te naaien voor Stik Belgique (ergens half september, toen de foto's van de nieuwe collectie net verschenen), vond ik het tijd om dit 'oude' stofje te verwerken. Ik nam een foto van het stofje en vroeg mijn facebookvriendjes en instagramvolgers of ik er een sweater of kleedje uit zou maken. Deze keer was het duidelijk: 'sweater' was de winnaar.Ik had in september net nog eens I love sweaters uitgeleend in de bib, dus besloot ik hiermee aan de slag te gaan. Normaal gezien ben ik niet zo'n 'ruffle' type, maar dit patroontje sprak mij toch aan. Ik volgde braaf de matentabel en naaide een medium. Die zit vrij ruim ma…