Doorgaan naar hoofdcontent

Eentje voor deze zomer
We hebben allebei wel wat zomerkledij in de kast hangen maar met de zalige temperaturen van de laatste weken, kan iets extra geen kwaad.

Iets wat nog wel handig leek voor mijn hubbie was een gemakkelijke zomershort, zo eentje met elastiek, die vooral gemaakt is om op het strand te liggen en in de tuin rond te lopen. Toevallig stond er zo'n model in de laatste la maison victor en in mijn voorraad vond ik dit stofje terug. Ik weet dat er over dit model discussie is, dat het wel heel erg leek op een model dat al eerder verscheen. Maar ik weet begot niet het welk en ik ben eerlijk gezegd blij dat ik gewoon dit model kon overnemen zonder te moeten zoeken ;-).Deze ruitjesstof kocht ik vorig jaar bij de uitverkoop van de stoffenmie, ik had er niet specifiek een doel voor, behalve misschien een pyjamabroek. Het bleek ideaal hiervoor.
Ik probeerde waar mogelijk de ruiten in de hoogte te laten doorlopen, dit lukt mij op de middenvoor en middenachter-naad en aan de zijnaden. 

Voor de zakken koos ik bewust om dit niet te doen, ik ging hier voor schuine ruiten om het wat speelser te laten overkomen.

Een half dagje verlof, meer had ik niet nodig om dit exemplaar in elkaar te zetten, op tijd voor een weekendje aan zee. Ook de ideale gelegenheid om wat foto's te nemen. Er bleek gelukkig nog een bijpassende t-shirt in de kast te liggen want anders was ik niet meer op tijd rond geraakt met er nog eentje te maken. Toen hij de short droeg kwam wel al snel de vraag of ik dan ook een t-shirt wou maken voor erbij, dus misschien doe ik het toch nog binnenkort. Een billie zit snel in elkaar.Een snel-klaar modelletje dus, misschien maak ik er nog enkele en kunnen de oudere exemplaren dan eindelijk op pensioen ;-). Ik heb alvast nog een stofje gekocht hiervoor.

Reacties

 1. Ik herkende de stof meteen! 😉 Mooie short!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Da's het voordeel aan stofjes die je niet overal ziet, dan weet je nog waar het vandaan komt 😉

   Verwijderen
 2. Kei leuke short, misschien moet ik toch ook nog maar eens naaien voor mijn wederhelft :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een ideaal patroontje voor, zit echt snel in elkaar

   Verwijderen
 3. Lijkt me een ideale zomershort! Leuk met de schuine ruitjes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Hij kwam inderdaad al goed van pas om 's avonds nog snel aan te trekken na het werk ofzo.

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

een nieuwe winterjas

Zo'n dagje naaiweekend dat is niet alleen de ideale gelegenheid om veel stukken af te werken, in mijn geval dan vooral de iets simpelere stukken, maar ook om inspiratie op te doen. Zo was er iemand bezig met de jas uit de voorlaatste la maison victor te maken, een jas die mij wel aansprak maar waarvan ik het flapje achteraan niet zo graag zag. Zij maakte voor en achterkant gelijk en kon mij zo overtuigen van de jas. Ze liet ook de opgenaaide zakken weg. Ik ging dus voor een copy paste.


Het stofje kocht ik enkele jaren geleden op het stoffenspektakel in Kortrijk met de bedoeling er de cloé jas mee te maken. Maar na een testversie van dat model, dat ik eigenlijk nooit gedragen heb, belandde dat plan in de vuilbak. Aangezien ik genoeg stof had, besloot ik nu verder te werken met dit stofje in plaats van een nieuw te kopen, alleen de voering moest ik nog bijkopen.


Als voering koos ik voor French Terry (of dikke tricot zoals het verkocht werd door onze noorderburen op het stoffenspekta…

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een beetje teveel stof

Ik wou heel graag eens een grafische trui voor mezelf proberen (die raakte nog niet op de blog) dus bestelde ik stof, per ongeluk veel stof zelfs en combineerde ik met een couponnetje rode french terry om wat contrast te bekomen, want dat is in. Het resultaat van dat experiment zie je hier ooit wel eens verschijnen als het op foto raakt ;-). Maar ik had dus teveel stof en aangezien sweaterstof veel plek inneemt kon mijn schuif niet meer toe... er drong zich dus een oplossing op.
Ik besloot om nog iets voor mijn zus te maken, een sweater kan iedereen wel gebruiken. Daarvoor nam ik een aantal la maison victor boekjes mee en ook wat modelletjes om te passen. Ze koos hierbij voor de Fenna. Nu hoorde ik al veel mensen vloeken op het maken van de punten en het laten doorlopen van de strepen op alle stukken. Toen ik dit aan mijn mama vertelde zei ze dat de voorkant het bijzonderste was en mijn zus waarschijnlijk ook enkel de voorkant had opgemerkt (wat bij mezelf het geval was geweest toen i…