Doorgaan naar hoofdcontent

Een citytripje BoedapestToen ik op het werk hoorde dat ik op congres moest/mocht naar Hongarije en daarvoor op Boedapest moest vliegen, leek het mij de ideale gelegenheid om deze stad ook eens te verkennen. Daarom vertrok ik enkele daagjes vroeger (don't worry, het hotel enz heb ik tijdens die tijd netjes zelf betaald) samen met mijn wederhelft op citytrip. Omgekeerd (eerst congres dan reis, had leuker geweest maar dat kwam niet uit in de planning).

Boedapest is een stad waar ik voordien niet zoveel van wist qua geschiedenis. Het is wel iets wat je merkt als je op citytrip gaat vind ik. Toen we naar Rome of Athene gingen was het veel gemakkelijker om wegwijs te raken in de cultuur en monumenten omdat het zaken zijn die ik uitgebreid in de lessen geschiedenis gezien had.

Op zich hadden we wat pech met onze gekozen data, de nationale feestdag viel erin. Wat betekende dat zowat alles op maandag gesloten was en dat nadat er al een aantal zaken hun wekelijkse sluitingsdag hadden gehad op zaterdag of zondag... Heel veel hebben we dus vanbinnen niet gezien maar des te meer langs de buitenkant. (check dus zeker wanneer je op reis gaat naar Boedapest).

Wat hebben we dan wel gezien en wat waren voor mij de aanraders?
We gingen enkele uurtjes naar de Szechenyi Spa. Een prachtig gebouw, zowel de kleedkamers als de baden zelf. De foto's hier zijn genomen met mijn smartphone aangezien ik de reflex camera niet graag meenam daar. Het was er veel te druk die dag (boven de 30 graden en dan ook nog eens weekend) om er echt rustig van te genieten. Maar het warme water deed deugd en de architectuur was zeker de moeite waard. Wij namen tickets met een cabin bij, echt nog ouderwetse kleedkamers die je met je polsbandje op slot en los kan doen, je kan je spulletjes daar dus veilig laten liggen en het geeft meer comfort dan enkel een locker huren.

Het parlement bezoeken was ook een aanrader, wij hadden een combi met een boottochtje bij achteraf. Dit zou ik persoonlijk niet meer doen. Het was echt heel warm op die boot, maar wel ideaal om eens goeie foto's te kunnen nemen van de monumenten langs het water.Op zondag zagen we de repetitie voor de parade dag erop en op maandag konden we een stukje van de luchtparade (met toch wel wat kunstjes) meepikken. Omdat het op maandag echt wel heel druk (en warm) was langs de oevers van de Donau besloten we om een boekje te lezen in een parkje niet zo heel ver van ons hotel.Wij verbleven trouwens in Hotel Anna van de keten 'The three corners' wat ons betreft het perfecte citytrip hotel. Comfortabel, modern, ietsje buiten het centrum maar toch goed bereikbaar.

Verder heb ik geleerd dat Hongaars eten niet helemaal mijn ding is, maar dat er een heel goeie Italiaan was niet zo ver van ons hotel (I love Italian food).

Wat zijn jullie favoriete steden voor een citytrip? Welke stad moet ik met andere woorden op mijn bucket list zetten?

Reacties

 1. Prachtige foto’s !! En het parlement zonder stellingen, knap! Wij waren er 17 jaar geleden, en toen werd er nog volop gerenoveerd... Wenen is zeker de moeite !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het parlement is inderdaad helemaal af, ze zijn nog andere gebouwen aan het renoveren dus die stonden wel in de stellingen.
   Wenen deden we enkele jaren terug en is inderdaad super, we willen er ooit eens terug maar dan in de winter.

   Verwijderen
 2. Zou ik ook eens graag komen :) mijn absolute topper is Stockholm! Daar kan ik echt blijven komen :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ben ik deze staat Stockholm ook op mijn lijstje, daar ben ik nog nooit geweest.

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to Stitch

For English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per…

Sew challenge: over geheimpjes

Ik kreeg van Hanne drie criteria: liefde, klein en fijn geheimpje en stoffenvoorraad. Het eerste en laatste criterium zijn absoluut geen probleem, ik heb gelukkig hele lieve mensen in mijn omgeving dus aan liefde geen gebrek en stof dat is er ook wel voldoende ;-).
Het geheimpje dat was iets anders. Ik zou namelijk niet direct weten wat voor geheimen ik heb ofzo. Maar uiteindelijk, na lang twijfelen, kwam ik met een plan. Ik nam een lap stof uit de kast waar ik een t-shirt voor Peter uit maakte. Hiervoor gebruikte ik nog eens het model uit I love T-shirts dat je vorige week al kon zien, maar deze keer uit één stofje.


Het restje dat gebruikte ik om een onderbroek voor mezelf te maken. Hiervoor gebruikte ik een patroontje van Jalie dat ik al vaak gebruikte maar nog nooit kon bloggen. Het is een papieren patroon dat ik bij Madeline De Stoffenmadam kocht en waarvan dit nog maar één van de vele mogelijkheden is. Dit is de lage taille van één van de drie modellen. Er zit ook een patroon voo…

Stik Belgique week 2

Aangezien ik mezelf een extra criterium oplegde voor deze Belgische maand, moest ik een patroon kiezen dat en Belgisch is en niet uit la maison victor kwam (want dat gebruikte ik vorige week al).
Dit stofje is net iets minder dan een jaartje in mijn bezit maar aangezien de nieuwe collectie van see you at six er zat aan te komen toen ik besloot te naaien voor Stik Belgique (ergens half september, toen de foto's van de nieuwe collectie net verschenen), vond ik het tijd om dit 'oude' stofje te verwerken. Ik nam een foto van het stofje en vroeg mijn facebookvriendjes en instagramvolgers of ik er een sweater of kleedje uit zou maken. Deze keer was het duidelijk: 'sweater' was de winnaar.Ik had in september net nog eens I love sweaters uitgeleend in de bib, dus besloot ik hiermee aan de slag te gaan. Normaal gezien ben ik niet zo'n 'ruffle' type, maar dit patroontje sprak mij toch aan. Ik volgde braaf de matentabel en naaide een medium. Die zit vrij ruim ma…