Doorgaan naar hoofdcontent

Een citytripje BoedapestToen ik op het werk hoorde dat ik op congres moest/mocht naar Hongarije en daarvoor op Boedapest moest vliegen, leek het mij de ideale gelegenheid om deze stad ook eens te verkennen. Daarom vertrok ik enkele daagjes vroeger (don't worry, het hotel enz heb ik tijdens die tijd netjes zelf betaald) samen met mijn wederhelft op citytrip. Omgekeerd (eerst congres dan reis, had leuker geweest maar dat kwam niet uit in de planning).

Boedapest is een stad waar ik voordien niet zoveel van wist qua geschiedenis. Het is wel iets wat je merkt als je op citytrip gaat vind ik. Toen we naar Rome of Athene gingen was het veel gemakkelijker om wegwijs te raken in de cultuur en monumenten omdat het zaken zijn die ik uitgebreid in de lessen geschiedenis gezien had.

Op zich hadden we wat pech met onze gekozen data, de nationale feestdag viel erin. Wat betekende dat zowat alles op maandag gesloten was en dat nadat er al een aantal zaken hun wekelijkse sluitingsdag hadden gehad op zaterdag of zondag... Heel veel hebben we dus vanbinnen niet gezien maar des te meer langs de buitenkant. (check dus zeker wanneer je op reis gaat naar Boedapest).

Wat hebben we dan wel gezien en wat waren voor mij de aanraders?
We gingen enkele uurtjes naar de Szechenyi Spa. Een prachtig gebouw, zowel de kleedkamers als de baden zelf. De foto's hier zijn genomen met mijn smartphone aangezien ik de reflex camera niet graag meenam daar. Het was er veel te druk die dag (boven de 30 graden en dan ook nog eens weekend) om er echt rustig van te genieten. Maar het warme water deed deugd en de architectuur was zeker de moeite waard. Wij namen tickets met een cabin bij, echt nog ouderwetse kleedkamers die je met je polsbandje op slot en los kan doen, je kan je spulletjes daar dus veilig laten liggen en het geeft meer comfort dan enkel een locker huren.

Het parlement bezoeken was ook een aanrader, wij hadden een combi met een boottochtje bij achteraf. Dit zou ik persoonlijk niet meer doen. Het was echt heel warm op die boot, maar wel ideaal om eens goeie foto's te kunnen nemen van de monumenten langs het water.Op zondag zagen we de repetitie voor de parade dag erop en op maandag konden we een stukje van de luchtparade (met toch wel wat kunstjes) meepikken. Omdat het op maandag echt wel heel druk (en warm) was langs de oevers van de Donau besloten we om een boekje te lezen in een parkje niet zo heel ver van ons hotel.Wij verbleven trouwens in Hotel Anna van de keten 'The three corners' wat ons betreft het perfecte citytrip hotel. Comfortabel, modern, ietsje buiten het centrum maar toch goed bereikbaar.

Verder heb ik geleerd dat Hongaars eten niet helemaal mijn ding is, maar dat er een heel goeie Italiaan was niet zo ver van ons hotel (I love Italian food).

Wat zijn jullie favoriete steden voor een citytrip? Welke stad moet ik met andere woorden op mijn bucket list zetten?

Reacties

 1. Prachtige foto’s !! En het parlement zonder stellingen, knap! Wij waren er 17 jaar geleden, en toen werd er nog volop gerenoveerd... Wenen is zeker de moeite !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het parlement is inderdaad helemaal af, ze zijn nog andere gebouwen aan het renoveren dus die stonden wel in de stellingen.
   Wenen deden we enkele jaren terug en is inderdaad super, we willen er ooit eens terug maar dan in de winter.

   Verwijderen
 2. Zou ik ook eens graag komen :) mijn absolute topper is Stockholm! Daar kan ik echt blijven komen :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ben ik deze staat Stockholm ook op mijn lijstje, daar ben ik nog nooit geweest.

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een beetje teveel stof

Ik wou heel graag eens een grafische trui voor mezelf proberen (die raakte nog niet op de blog) dus bestelde ik stof, per ongeluk veel stof zelfs en combineerde ik met een couponnetje rode french terry om wat contrast te bekomen, want dat is in. Het resultaat van dat experiment zie je hier ooit wel eens verschijnen als het op foto raakt ;-). Maar ik had dus teveel stof en aangezien sweaterstof veel plek inneemt kon mijn schuif niet meer toe... er drong zich dus een oplossing op.
Ik besloot om nog iets voor mijn zus te maken, een sweater kan iedereen wel gebruiken. Daarvoor nam ik een aantal la maison victor boekjes mee en ook wat modelletjes om te passen. Ze koos hierbij voor de Fenna. Nu hoorde ik al veel mensen vloeken op het maken van de punten en het laten doorlopen van de strepen op alle stukken. Toen ik dit aan mijn mama vertelde zei ze dat de voorkant het bijzonderste was en mijn zus waarschijnlijk ook enkel de voorkant had opgemerkt (wat bij mezelf het geval was geweest toen i…

ideetjes stelen op een ander

Bij Vlijtig Liesje zag ik een pam top afgewerkt met boordstof aan de mouwen en bij Emma en Mona een ander bloesje met boordstof onderaan, ik besloot ze dus op te tellen ;-). De Pam top past me goed maar eens iets anders is ook wel eens leuk. Het werd dus een Pam top hack. Ik knipte deze keer gewoon een ronde hals en dan dus de twee afwerkingen met boordstof. De mouwen werden driekwart mouwen omdat ik er niet meer uit kreeg.


Het stofje dat kocht ik een tijdje geleden bij Madeline, ik wou er een donna bloesje uit LMV uit maken maar de testversie beviel mij niet dus bleef dit stofje liggen, tot nu dus...
Een ideaal bloesje voor de lente, vrolijk maar nog niet te bloot. De foto's nam ik op het wetenschapspark niet zo ver van waar we wonen, leuk om de mooie verborgen plekjes te ontdekken.


Zij die de blog volgen zagen het bloesje al verschijnen in deze blogpost waar ik mijn naaikamer toon en sommigen konden het ook al bewonderen op het naaidagje dat Davina organiseerde.