Doorgaan naar hoofdcontent

een extra stukje paspel

Dit voorjaar zag ik (en vooral voelde ik) dit stofje liggen bij Madeline De Stoffenmadam, zalig zacht. Ik zag er wel een mannenhemd in. In eerste instantie liet ik het liggen maar toen ik er thuis over vertelde, was het snel duidelijk, ik zou dit stofje toch kopen.
Aangezien je een mannenhemd nu eenmaal niet op één twee drie in elkaar kan naaien, bleef het plan wat liggen tot de vakantie. Toen de temperaturen net iets te tropisch waren om lang buiten te blijven (maar nog niet zo warm dat je bijna wegsmolt), bleek dit een ideaal alternatief qua tijdsbesteding.

Bijschrift toevoegen


Omdat het stofje zelf wel leuk is maar toch nog iets extra kon gebruiken, ging ik aan de slag met paspel. In eerste instantie voegde ik het toe op de vanzelfsprekende plaatsen: de rugpas en het zakje. Maar daarna besloot ik om ook aan de schouders en de mouwen wat paspel toe te voegen.
De mouwen zijn nog niet helemaal perfect gelukt, mijn methode heeft precies nog wat verfijning nodig, maar al bij al ben ik wel tevreden hiermee. Het geeft toch nog iets extra zonder opnieuw het zoveelste theo hemd hier in de kast te zijn.Dit hemd werd al enkele weken geleden gemaakt, maar tijd vinden voor foto's en alles samenzetten in een blogberichtje nam wat meer tijd in beslag. Nu ik zelf op congres ben, lukt het mij om 's avonds wat berichtjes klaar te zetten en te bloggen.


Reacties

 1. Ook dit is weer een prachtig exemplaar. En zo leuk afgewerkt met de paspels.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoedje af voor jouw katoenen mannennaaisels. Ik doe het niet na. Knap werkje!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Het heeft eventjes geduurd voor ik die kraag onder de knie had maar het lukt beter en beter, het lijkt me zelfs gemakkelijker dan een mini kinderhemdje (wat een klein kraagje moet dat niet zijn om aan te prutsen ;-) )

   Verwijderen
 3. Heel mooi, Delphine!! Die paspel maakt het helemaal af!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Ik zag ondertussen op iemand anders zijn (gekocht) hemd nog een paspelideetje, dus als ik nog eens een gaatje vind dan test ik dat misschien ook eens uit.

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een beetje teveel stof

Ik wou heel graag eens een grafische trui voor mezelf proberen (die raakte nog niet op de blog) dus bestelde ik stof, per ongeluk veel stof zelfs en combineerde ik met een couponnetje rode french terry om wat contrast te bekomen, want dat is in. Het resultaat van dat experiment zie je hier ooit wel eens verschijnen als het op foto raakt ;-). Maar ik had dus teveel stof en aangezien sweaterstof veel plek inneemt kon mijn schuif niet meer toe... er drong zich dus een oplossing op.
Ik besloot om nog iets voor mijn zus te maken, een sweater kan iedereen wel gebruiken. Daarvoor nam ik een aantal la maison victor boekjes mee en ook wat modelletjes om te passen. Ze koos hierbij voor de Fenna. Nu hoorde ik al veel mensen vloeken op het maken van de punten en het laten doorlopen van de strepen op alle stukken. Toen ik dit aan mijn mama vertelde zei ze dat de voorkant het bijzonderste was en mijn zus waarschijnlijk ook enkel de voorkant had opgemerkt (wat bij mezelf het geval was geweest toen i…

ideetjes stelen op een ander

Bij Vlijtig Liesje zag ik een pam top afgewerkt met boordstof aan de mouwen en bij Emma en Mona een ander bloesje met boordstof onderaan, ik besloot ze dus op te tellen ;-). De Pam top past me goed maar eens iets anders is ook wel eens leuk. Het werd dus een Pam top hack. Ik knipte deze keer gewoon een ronde hals en dan dus de twee afwerkingen met boordstof. De mouwen werden driekwart mouwen omdat ik er niet meer uit kreeg.


Het stofje dat kocht ik een tijdje geleden bij Madeline, ik wou er een donna bloesje uit LMV uit maken maar de testversie beviel mij niet dus bleef dit stofje liggen, tot nu dus...
Een ideaal bloesje voor de lente, vrolijk maar nog niet te bloot. De foto's nam ik op het wetenschapspark niet zo ver van waar we wonen, leuk om de mooie verborgen plekjes te ontdekken.


Zij die de blog volgen zagen het bloesje al verschijnen in deze blogpost waar ik mijn naaikamer toon en sommigen konden het ook al bewonderen op het naaidagje dat Davina organiseerde.