Doorgaan naar hoofdcontent

een extra stukje paspel

Dit voorjaar zag ik (en vooral voelde ik) dit stofje liggen bij Madeline De Stoffenmadam, zalig zacht. Ik zag er wel een mannenhemd in. In eerste instantie liet ik het liggen maar toen ik er thuis over vertelde, was het snel duidelijk, ik zou dit stofje toch kopen.
Aangezien je een mannenhemd nu eenmaal niet op één twee drie in elkaar kan naaien, bleef het plan wat liggen tot de vakantie. Toen de temperaturen net iets te tropisch waren om lang buiten te blijven (maar nog niet zo warm dat je bijna wegsmolt), bleek dit een ideaal alternatief qua tijdsbesteding.

Bijschrift toevoegen


Omdat het stofje zelf wel leuk is maar toch nog iets extra kon gebruiken, ging ik aan de slag met paspel. In eerste instantie voegde ik het toe op de vanzelfsprekende plaatsen: de rugpas en het zakje. Maar daarna besloot ik om ook aan de schouders en de mouwen wat paspel toe te voegen.
De mouwen zijn nog niet helemaal perfect gelukt, mijn methode heeft precies nog wat verfijning nodig, maar al bij al ben ik wel tevreden hiermee. Het geeft toch nog iets extra zonder opnieuw het zoveelste theo hemd hier in de kast te zijn.Dit hemd werd al enkele weken geleden gemaakt, maar tijd vinden voor foto's en alles samenzetten in een blogberichtje nam wat meer tijd in beslag. Nu ik zelf op congres ben, lukt het mij om 's avonds wat berichtjes klaar te zetten en te bloggen.


Reacties

 1. Ook dit is weer een prachtig exemplaar. En zo leuk afgewerkt met de paspels.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoedje af voor jouw katoenen mannennaaisels. Ik doe het niet na. Knap werkje!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Het heeft eventjes geduurd voor ik die kraag onder de knie had maar het lukt beter en beter, het lijkt me zelfs gemakkelijker dan een mini kinderhemdje (wat een klein kraagje moet dat niet zijn om aan te prutsen ;-) )

   Verwijderen
 3. Heel mooi, Delphine!! Die paspel maakt het helemaal af!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Ik zag ondertussen op iemand anders zijn (gekocht) hemd nog een paspelideetje, dus als ik nog eens een gaatje vind dan test ik dat misschien ook eens uit.

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to Stitch

For English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per…

Sew challenge: over geheimpjes

Ik kreeg van Hanne drie criteria: liefde, klein en fijn geheimpje en stoffenvoorraad. Het eerste en laatste criterium zijn absoluut geen probleem, ik heb gelukkig hele lieve mensen in mijn omgeving dus aan liefde geen gebrek en stof dat is er ook wel voldoende ;-).
Het geheimpje dat was iets anders. Ik zou namelijk niet direct weten wat voor geheimen ik heb ofzo. Maar uiteindelijk, na lang twijfelen, kwam ik met een plan. Ik nam een lap stof uit de kast waar ik een t-shirt voor Peter uit maakte. Hiervoor gebruikte ik nog eens het model uit I love T-shirts dat je vorige week al kon zien, maar deze keer uit één stofje.


Het restje dat gebruikte ik om een onderbroek voor mezelf te maken. Hiervoor gebruikte ik een patroontje van Jalie dat ik al vaak gebruikte maar nog nooit kon bloggen. Het is een papieren patroon dat ik bij Madeline De Stoffenmadam kocht en waarvan dit nog maar één van de vele mogelijkheden is. Dit is de lage taille van één van de drie modellen. Er zit ook een patroon voo…

Stik Belgique week 2

Aangezien ik mezelf een extra criterium oplegde voor deze Belgische maand, moest ik een patroon kiezen dat en Belgisch is en niet uit la maison victor kwam (want dat gebruikte ik vorige week al).
Dit stofje is net iets minder dan een jaartje in mijn bezit maar aangezien de nieuwe collectie van see you at six er zat aan te komen toen ik besloot te naaien voor Stik Belgique (ergens half september, toen de foto's van de nieuwe collectie net verschenen), vond ik het tijd om dit 'oude' stofje te verwerken. Ik nam een foto van het stofje en vroeg mijn facebookvriendjes en instagramvolgers of ik er een sweater of kleedje uit zou maken. Deze keer was het duidelijk: 'sweater' was de winnaar.Ik had in september net nog eens I love sweaters uitgeleend in de bib, dus besloot ik hiermee aan de slag te gaan. Normaal gezien ben ik niet zo'n 'ruffle' type, maar dit patroontje sprak mij toch aan. Ik volgde braaf de matentabel en naaide een medium. Die zit vrij ruim ma…