Doorgaan naar hoofdcontent

een extra stukje paspel

Dit voorjaar zag ik (en vooral voelde ik) dit stofje liggen bij Madeline De Stoffenmadam, zalig zacht. Ik zag er wel een mannenhemd in. In eerste instantie liet ik het liggen maar toen ik er thuis over vertelde, was het snel duidelijk, ik zou dit stofje toch kopen.
Aangezien je een mannenhemd nu eenmaal niet op één twee drie in elkaar kan naaien, bleef het plan wat liggen tot de vakantie. Toen de temperaturen net iets te tropisch waren om lang buiten te blijven (maar nog niet zo warm dat je bijna wegsmolt), bleek dit een ideaal alternatief qua tijdsbesteding.

Bijschrift toevoegen


Omdat het stofje zelf wel leuk is maar toch nog iets extra kon gebruiken, ging ik aan de slag met paspel. In eerste instantie voegde ik het toe op de vanzelfsprekende plaatsen: de rugpas en het zakje. Maar daarna besloot ik om ook aan de schouders en de mouwen wat paspel toe te voegen.
De mouwen zijn nog niet helemaal perfect gelukt, mijn methode heeft precies nog wat verfijning nodig, maar al bij al ben ik wel tevreden hiermee. Het geeft toch nog iets extra zonder opnieuw het zoveelste theo hemd hier in de kast te zijn.Dit hemd werd al enkele weken geleden gemaakt, maar tijd vinden voor foto's en alles samenzetten in een blogberichtje nam wat meer tijd in beslag. Nu ik zelf op congres ben, lukt het mij om 's avonds wat berichtjes klaar te zetten en te bloggen.


Reacties

 1. Ook dit is weer een prachtig exemplaar. En zo leuk afgewerkt met de paspels.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoedje af voor jouw katoenen mannennaaisels. Ik doe het niet na. Knap werkje!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Het heeft eventjes geduurd voor ik die kraag onder de knie had maar het lukt beter en beter, het lijkt me zelfs gemakkelijker dan een mini kinderhemdje (wat een klein kraagje moet dat niet zijn om aan te prutsen ;-) )

   Verwijderen
 3. Heel mooi, Delphine!! Die paspel maakt het helemaal af!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Ik zag ondertussen op iemand anders zijn (gekocht) hemd nog een paspelideetje, dus als ik nog eens een gaatje vind dan test ik dat misschien ook eens uit.

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een trui, een jurk,... neen dan toch een broek

Via een wedstrijd op Instagram won ik een patroontje van I am patterns en dit stofje van Chat Chocolat.  Toen ik dit stofje online op hun instagramaccount zag verschijnen wou ik het echt wel hebben, het leek mooi fel blauw. Toen ik het toegestuurd kreeg, bleek het een heel pak lichter te zijn van kleur. Nog altijd mooi, zeker en vast maar toch eventjes vreemd en jammer om zo'n groot verschil te zien. Maar op de foto's merk ik zelf hoe moeilijk het te fotograferen is.

Het stond al snel vast dat ik dit stofje niet zou gebruiken voor het patroontje dat ik won, zo'n opvallende print en dan nog opvallende mouwen, dat zag ik niet goedkomen. Maar er zijn natuurlijk nog patroontjes genoeg om uit te kiezen. Eerst dacht ik aan de solange, maar nadat ik er een paar nachtjes over geslapen had, leek zo'n opvallende print me toch wat veel om een volledige outfit (kleedje dus) uit te maken. Ik besloot om eindelijk eens het boek dat ik voor kerst van mijn zus kreeg uit de kast te neme…

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to Stitch

For English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per…