Doorgaan naar hoofdcontent

getolereerd

Marcellekes voor mannen vind ik over t algemeen geen zicht (behalve dan als onderhemd maar dan zie je ze niet). Aangezien de wederhelft hier toch wel akkoord mee gaat (of mijn invloed op de kleerkast is zo groot dat het niet uitmaakt, dat kan ook ;-) ), vond je er geen terug in zijn kleerkast.
Nu hebben we deze zomer toch wel al vaker temperaturen bereikt waarop zoiets weinig bedekkends getolereerd kan worden. Wat in de tuin rondhangen met een boekje of een BBQ, vraagt bij onze tuin om wat bedekking, maar teveel hoeft nu ook weer niet. Ideaal gerief dus. Toen mevrouw Khadetjes het verhaal vertelde over de geboorte van deze bovenstukken voor meneer Khadetjes, kwam ik op het idee om eraan te beginnen.

Ik liet de foto's zien aan Peter en paste nog wat aan waar nodig. Het feit dat de schouders vrij bedekt zijn vond hij wel ok, dat gingen we dus behouden. Mevrouw Khadetjes waarschuwde gelukkig voor veel te diepe armsgaten en boordjes die gemaakt waren om te gaan lubberen. Ik verkleinde dus het armsgat wat en ging zelf aan de slag met meetlint en lat om de boordjes te knippen. En toen ging het mis.... Door de hitte in mijn naaikamertje wou ik wat sneller doorwerken en vergat ik rekening te houden met het feit dat ik niet met heel erg rekbare boordstof aan het werken was. Opnieuw  beginnen dus... en extra frustratie toen mijn tornmesje onvindbaar bleek. Ik ben nog altijd niet 100 % tevreden met de afwerking aan de boordjes, boordstof had veel mooier geweest, maar het kan er mee door als tuin/strand outfit.

Na de frustratie met de boordjes besloot ik om een luie wijven zoom te voorzien met mijn overlock zo moest ik het bruin naaigaren niet op mijn naaimachine inrijgen.

Het stofje is er eentje dat ik bij Stof op Zolder kocht aan een heel laag soldenprijsje, speciaal om te combineren met deze short. Ideaal zomergerief dus!


Ik ga hier geen hele serie van maken want uiteindelijk vind ik een t-shirt, of nog beter een polo nog altijd mooier bij mannen. Maar zo af en toe moet het wel kunnen, dus als blijkt dat dit een graag gedragen exemplaar wordt dan maak ik er volgend jaar nog wel eens eentje.

Reacties

  1. Natuurlijk moet dat kunnen! Mijn man des huizes draagt niets liever, maar ik maakte er nog geen zelf...

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to Stitch

For English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per…

Sew challenge: over geheimpjes

Ik kreeg van Hanne drie criteria: liefde, klein en fijn geheimpje en stoffenvoorraad. Het eerste en laatste criterium zijn absoluut geen probleem, ik heb gelukkig hele lieve mensen in mijn omgeving dus aan liefde geen gebrek en stof dat is er ook wel voldoende ;-).
Het geheimpje dat was iets anders. Ik zou namelijk niet direct weten wat voor geheimen ik heb ofzo. Maar uiteindelijk, na lang twijfelen, kwam ik met een plan. Ik nam een lap stof uit de kast waar ik een t-shirt voor Peter uit maakte. Hiervoor gebruikte ik nog eens het model uit I love T-shirts dat je vorige week al kon zien, maar deze keer uit één stofje.


Het restje dat gebruikte ik om een onderbroek voor mezelf te maken. Hiervoor gebruikte ik een patroontje van Jalie dat ik al vaak gebruikte maar nog nooit kon bloggen. Het is een papieren patroon dat ik bij Madeline De Stoffenmadam kocht en waarvan dit nog maar één van de vele mogelijkheden is. Dit is de lage taille van één van de drie modellen. Er zit ook een patroon voo…

Stik Belgique week 2

Aangezien ik mezelf een extra criterium oplegde voor deze Belgische maand, moest ik een patroon kiezen dat en Belgisch is en niet uit la maison victor kwam (want dat gebruikte ik vorige week al).
Dit stofje is net iets minder dan een jaartje in mijn bezit maar aangezien de nieuwe collectie van see you at six er zat aan te komen toen ik besloot te naaien voor Stik Belgique (ergens half september, toen de foto's van de nieuwe collectie net verschenen), vond ik het tijd om dit 'oude' stofje te verwerken. Ik nam een foto van het stofje en vroeg mijn facebookvriendjes en instagramvolgers of ik er een sweater of kleedje uit zou maken. Deze keer was het duidelijk: 'sweater' was de winnaar.Ik had in september net nog eens I love sweaters uitgeleend in de bib, dus besloot ik hiermee aan de slag te gaan. Normaal gezien ben ik niet zo'n 'ruffle' type, maar dit patroontje sprak mij toch aan. Ik volgde braaf de matentabel en naaide een medium. Die zit vrij ruim ma…