Doorgaan naar hoofdcontent

getolereerd

Marcellekes voor mannen vind ik over t algemeen geen zicht (behalve dan als onderhemd maar dan zie je ze niet). Aangezien de wederhelft hier toch wel akkoord mee gaat (of mijn invloed op de kleerkast is zo groot dat het niet uitmaakt, dat kan ook ;-) ), vond je er geen terug in zijn kleerkast.
Nu hebben we deze zomer toch wel al vaker temperaturen bereikt waarop zoiets weinig bedekkends getolereerd kan worden. Wat in de tuin rondhangen met een boekje of een BBQ, vraagt bij onze tuin om wat bedekking, maar teveel hoeft nu ook weer niet. Ideaal gerief dus. Toen mevrouw Khadetjes het verhaal vertelde over de geboorte van deze bovenstukken voor meneer Khadetjes, kwam ik op het idee om eraan te beginnen.

Ik liet de foto's zien aan Peter en paste nog wat aan waar nodig. Het feit dat de schouders vrij bedekt zijn vond hij wel ok, dat gingen we dus behouden. Mevrouw Khadetjes waarschuwde gelukkig voor veel te diepe armsgaten en boordjes die gemaakt waren om te gaan lubberen. Ik verkleinde dus het armsgat wat en ging zelf aan de slag met meetlint en lat om de boordjes te knippen. En toen ging het mis.... Door de hitte in mijn naaikamertje wou ik wat sneller doorwerken en vergat ik rekening te houden met het feit dat ik niet met heel erg rekbare boordstof aan het werken was. Opnieuw  beginnen dus... en extra frustratie toen mijn tornmesje onvindbaar bleek. Ik ben nog altijd niet 100 % tevreden met de afwerking aan de boordjes, boordstof had veel mooier geweest, maar het kan er mee door als tuin/strand outfit.

Na de frustratie met de boordjes besloot ik om een luie wijven zoom te voorzien met mijn overlock zo moest ik het bruin naaigaren niet op mijn naaimachine inrijgen.

Het stofje is er eentje dat ik bij Stof op Zolder kocht aan een heel laag soldenprijsje, speciaal om te combineren met deze short. Ideaal zomergerief dus!


Ik ga hier geen hele serie van maken want uiteindelijk vind ik een t-shirt, of nog beter een polo nog altijd mooier bij mannen. Maar zo af en toe moet het wel kunnen, dus als blijkt dat dit een graag gedragen exemplaar wordt dan maak ik er volgend jaar nog wel eens eentje.

Reacties

  1. Natuurlijk moet dat kunnen! Mijn man des huizes draagt niets liever, maar ik maakte er nog geen zelf...

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een beetje teveel stof

Ik wou heel graag eens een grafische trui voor mezelf proberen (die raakte nog niet op de blog) dus bestelde ik stof, per ongeluk veel stof zelfs en combineerde ik met een couponnetje rode french terry om wat contrast te bekomen, want dat is in. Het resultaat van dat experiment zie je hier ooit wel eens verschijnen als het op foto raakt ;-). Maar ik had dus teveel stof en aangezien sweaterstof veel plek inneemt kon mijn schuif niet meer toe... er drong zich dus een oplossing op.
Ik besloot om nog iets voor mijn zus te maken, een sweater kan iedereen wel gebruiken. Daarvoor nam ik een aantal la maison victor boekjes mee en ook wat modelletjes om te passen. Ze koos hierbij voor de Fenna. Nu hoorde ik al veel mensen vloeken op het maken van de punten en het laten doorlopen van de strepen op alle stukken. Toen ik dit aan mijn mama vertelde zei ze dat de voorkant het bijzonderste was en mijn zus waarschijnlijk ook enkel de voorkant had opgemerkt (wat bij mezelf het geval was geweest toen i…

ideetjes stelen op een ander

Bij Vlijtig Liesje zag ik een pam top afgewerkt met boordstof aan de mouwen en bij Emma en Mona een ander bloesje met boordstof onderaan, ik besloot ze dus op te tellen ;-). De Pam top past me goed maar eens iets anders is ook wel eens leuk. Het werd dus een Pam top hack. Ik knipte deze keer gewoon een ronde hals en dan dus de twee afwerkingen met boordstof. De mouwen werden driekwart mouwen omdat ik er niet meer uit kreeg.


Het stofje dat kocht ik een tijdje geleden bij Madeline, ik wou er een donna bloesje uit LMV uit maken maar de testversie beviel mij niet dus bleef dit stofje liggen, tot nu dus...
Een ideaal bloesje voor de lente, vrolijk maar nog niet te bloot. De foto's nam ik op het wetenschapspark niet zo ver van waar we wonen, leuk om de mooie verborgen plekjes te ontdekken.


Zij die de blog volgen zagen het bloesje al verschijnen in deze blogpost waar ik mijn naaikamer toon en sommigen konden het ook al bewonderen op het naaidagje dat Davina organiseerde.