Doorgaan naar hoofdcontent

getolereerd

Marcellekes voor mannen vind ik over t algemeen geen zicht (behalve dan als onderhemd maar dan zie je ze niet). Aangezien de wederhelft hier toch wel akkoord mee gaat (of mijn invloed op de kleerkast is zo groot dat het niet uitmaakt, dat kan ook ;-) ), vond je er geen terug in zijn kleerkast.
Nu hebben we deze zomer toch wel al vaker temperaturen bereikt waarop zoiets weinig bedekkends getolereerd kan worden. Wat in de tuin rondhangen met een boekje of een BBQ, vraagt bij onze tuin om wat bedekking, maar teveel hoeft nu ook weer niet. Ideaal gerief dus. Toen mevrouw Khadetjes het verhaal vertelde over de geboorte van deze bovenstukken voor meneer Khadetjes, kwam ik op het idee om eraan te beginnen.

Ik liet de foto's zien aan Peter en paste nog wat aan waar nodig. Het feit dat de schouders vrij bedekt zijn vond hij wel ok, dat gingen we dus behouden. Mevrouw Khadetjes waarschuwde gelukkig voor veel te diepe armsgaten en boordjes die gemaakt waren om te gaan lubberen. Ik verkleinde dus het armsgat wat en ging zelf aan de slag met meetlint en lat om de boordjes te knippen. En toen ging het mis.... Door de hitte in mijn naaikamertje wou ik wat sneller doorwerken en vergat ik rekening te houden met het feit dat ik niet met heel erg rekbare boordstof aan het werken was. Opnieuw  beginnen dus... en extra frustratie toen mijn tornmesje onvindbaar bleek. Ik ben nog altijd niet 100 % tevreden met de afwerking aan de boordjes, boordstof had veel mooier geweest, maar het kan er mee door als tuin/strand outfit.

Na de frustratie met de boordjes besloot ik om een luie wijven zoom te voorzien met mijn overlock zo moest ik het bruin naaigaren niet op mijn naaimachine inrijgen.

Het stofje is er eentje dat ik bij Stof op Zolder kocht aan een heel laag soldenprijsje, speciaal om te combineren met deze short. Ideaal zomergerief dus!


Ik ga hier geen hele serie van maken want uiteindelijk vind ik een t-shirt, of nog beter een polo nog altijd mooier bij mannen. Maar zo af en toe moet het wel kunnen, dus als blijkt dat dit een graag gedragen exemplaar wordt dan maak ik er volgend jaar nog wel eens eentje.

Reacties

  1. Natuurlijk moet dat kunnen! Mijn man des huizes draagt niets liever, maar ik maakte er nog geen zelf...

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een trui, een jurk,... neen dan toch een broek

Via een wedstrijd op Instagram won ik een patroontje van I am patterns en dit stofje van Chat Chocolat.  Toen ik dit stofje online op hun instagramaccount zag verschijnen wou ik het echt wel hebben, het leek mooi fel blauw. Toen ik het toegestuurd kreeg, bleek het een heel pak lichter te zijn van kleur. Nog altijd mooi, zeker en vast maar toch eventjes vreemd en jammer om zo'n groot verschil te zien. Maar op de foto's merk ik zelf hoe moeilijk het te fotograferen is.

Het stond al snel vast dat ik dit stofje niet zou gebruiken voor het patroontje dat ik won, zo'n opvallende print en dan nog opvallende mouwen, dat zag ik niet goedkomen. Maar er zijn natuurlijk nog patroontjes genoeg om uit te kiezen. Eerst dacht ik aan de solange, maar nadat ik er een paar nachtjes over geslapen had, leek zo'n opvallende print me toch wat veel om een volledige outfit (kleedje dus) uit te maken. Ik besloot om eindelijk eens het boek dat ik voor kerst van mijn zus kreeg uit de kast te neme…

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to Stitch

For English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per…