Doorgaan naar hoofdcontent

pattern test: Maritiem top from The Eli MonsterFor English scroll down

The Eli Monster was voor mij een nieuw patronenmerk, geen wonder als je ziet dat ze vooral kinderkledij en kleertjes voor poppen ontwerpen. Maar deze keer stond er een testersoproep voor een tiener- en vrouwent-shirt online. De foto die ze toen toonden was er eentje met 3/4de mouwen. Ik was direct verkocht en had zelfs al een stofje in gedachten.Omdat ik uiteraard eerst zeker wou zijn van de pasvorm nam ik een restje uit mijn kast. Daar kreeg ik enkel de korte mouwen uit maar geen probleem want ook die zijn voorzien in het patroon.


Doordat er een splitje voorzien is duurt het maken van het t-shirt ietsje langer dan bij een doodgewoon t-shirt maar dat is niet erg want het resultaat vind ik ook wel iets extra hebben. Mijn tweede definitieve versie kwam er voorlopig nog niet want ik moest ook nog een trui breien (die je hier binnenkort ziet verschijnen) en ik kan helaas maar één ding tegelijk.

De dag dat ik de foto's nam, droeg ik mijn top ook de volledige dag en ik kan zeggen dat het echt een leuke is om te dragen.In de definitieve versie werd de rug nog iets ingenomen bovenaan zodat het minder open staat, verder is er weinig aan veranderd.

This summer was a summer full of dresses since the temperatures were really high. I almost forgot that I actually needed to sew more t-shirts to combine with regular jeans. But when I noticed the testers call from the Eli Monster, I decided it was time to make some.

Because of time issues I could only make one, but I plan to make more in the future. This is some left-over fabric from this polo of my husband. I always try to use left-over pieces or cheap fabric for tests, but this one turned out really well for a first test.

In the final version the back changed a little bit since it was sticking out when I (and other to) moved my arms. 

I like the fact that the top has a split, it's not really fancy but it makes it something different then other patterns.

I hope to see more patterns for women of the Eli Monster soon.Reacties

 1. Goed idee om de zoom met een siersteek af te werken! Fan van het splitje trouwens, het is eens iets anders dan een gewoon tshirt op die manier.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat vind ik ook 😉 altijd hetzelfde is maar saai. Die siersteek verslindt wel veel garen

   Verwijderen
 2. Lijkt me inderdaad een comfy shirtje! Leuk met die siersteek ook!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Inderdaad heel comfy, de siersteek bleef soms eens wat haken maar al bij al ook tevreden van.

   Verwijderen
 3. Heel tof stofje voor zo'n top! Ik vind het wel een fijn zittend model en dat splitje is idd eens iets anders :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Inderdaad een leuk modelletje om te dragen en het is eens iets anders, soms moeilijk te vinden in patronenland ;-)

   Verwijderen
 4. Heel tof shirtje met die split ! Staat je goed.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Er komt zeker nog een exemplaar met langere mouwen voor de herfst/winter.

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to Stitch

For English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per…

Sew challenge: over geheimpjes

Ik kreeg van Hanne drie criteria: liefde, klein en fijn geheimpje en stoffenvoorraad. Het eerste en laatste criterium zijn absoluut geen probleem, ik heb gelukkig hele lieve mensen in mijn omgeving dus aan liefde geen gebrek en stof dat is er ook wel voldoende ;-).
Het geheimpje dat was iets anders. Ik zou namelijk niet direct weten wat voor geheimen ik heb ofzo. Maar uiteindelijk, na lang twijfelen, kwam ik met een plan. Ik nam een lap stof uit de kast waar ik een t-shirt voor Peter uit maakte. Hiervoor gebruikte ik nog eens het model uit I love T-shirts dat je vorige week al kon zien, maar deze keer uit één stofje.


Het restje dat gebruikte ik om een onderbroek voor mezelf te maken. Hiervoor gebruikte ik een patroontje van Jalie dat ik al vaak gebruikte maar nog nooit kon bloggen. Het is een papieren patroon dat ik bij Madeline De Stoffenmadam kocht en waarvan dit nog maar één van de vele mogelijkheden is. Dit is de lage taille van één van de drie modellen. Er zit ook een patroon voo…

Stik Belgique week 2

Aangezien ik mezelf een extra criterium oplegde voor deze Belgische maand, moest ik een patroon kiezen dat en Belgisch is en niet uit la maison victor kwam (want dat gebruikte ik vorige week al).
Dit stofje is net iets minder dan een jaartje in mijn bezit maar aangezien de nieuwe collectie van see you at six er zat aan te komen toen ik besloot te naaien voor Stik Belgique (ergens half september, toen de foto's van de nieuwe collectie net verschenen), vond ik het tijd om dit 'oude' stofje te verwerken. Ik nam een foto van het stofje en vroeg mijn facebookvriendjes en instagramvolgers of ik er een sweater of kleedje uit zou maken. Deze keer was het duidelijk: 'sweater' was de winnaar.Ik had in september net nog eens I love sweaters uitgeleend in de bib, dus besloot ik hiermee aan de slag te gaan. Normaal gezien ben ik niet zo'n 'ruffle' type, maar dit patroontje sprak mij toch aan. Ik volgde braaf de matentabel en naaide een medium. Die zit vrij ruim ma…