Doorgaan naar hoofdcontent

pattern test: Maritiem top from The Eli MonsterFor English scroll down

The Eli Monster was voor mij een nieuw patronenmerk, geen wonder als je ziet dat ze vooral kinderkledij en kleertjes voor poppen ontwerpen. Maar deze keer stond er een testersoproep voor een tiener- en vrouwent-shirt online. De foto die ze toen toonden was er eentje met 3/4de mouwen. Ik was direct verkocht en had zelfs al een stofje in gedachten.Omdat ik uiteraard eerst zeker wou zijn van de pasvorm nam ik een restje uit mijn kast. Daar kreeg ik enkel de korte mouwen uit maar geen probleem want ook die zijn voorzien in het patroon.


Doordat er een splitje voorzien is duurt het maken van het t-shirt ietsje langer dan bij een doodgewoon t-shirt maar dat is niet erg want het resultaat vind ik ook wel iets extra hebben. Mijn tweede definitieve versie kwam er voorlopig nog niet want ik moest ook nog een trui breien (die je hier binnenkort ziet verschijnen) en ik kan helaas maar één ding tegelijk.

De dag dat ik de foto's nam, droeg ik mijn top ook de volledige dag en ik kan zeggen dat het echt een leuke is om te dragen.In de definitieve versie werd de rug nog iets ingenomen bovenaan zodat het minder open staat, verder is er weinig aan veranderd.

This summer was a summer full of dresses since the temperatures were really high. I almost forgot that I actually needed to sew more t-shirts to combine with regular jeans. But when I noticed the testers call from the Eli Monster, I decided it was time to make some.

Because of time issues I could only make one, but I plan to make more in the future. This is some left-over fabric from this polo of my husband. I always try to use left-over pieces or cheap fabric for tests, but this one turned out really well for a first test.

In the final version the back changed a little bit since it was sticking out when I (and other to) moved my arms. 

I like the fact that the top has a split, it's not really fancy but it makes it something different then other patterns.

I hope to see more patterns for women of the Eli Monster soon.Reacties

 1. Goed idee om de zoom met een siersteek af te werken! Fan van het splitje trouwens, het is eens iets anders dan een gewoon tshirt op die manier.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat vind ik ook 😉 altijd hetzelfde is maar saai. Die siersteek verslindt wel veel garen

   Verwijderen
 2. Lijkt me inderdaad een comfy shirtje! Leuk met die siersteek ook!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Inderdaad heel comfy, de siersteek bleef soms eens wat haken maar al bij al ook tevreden van.

   Verwijderen
 3. Heel tof stofje voor zo'n top! Ik vind het wel een fijn zittend model en dat splitje is idd eens iets anders :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Inderdaad een leuk modelletje om te dragen en het is eens iets anders, soms moeilijk te vinden in patronenland ;-)

   Verwijderen
 4. Heel tof shirtje met die split ! Staat je goed.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Er komt zeker nog een exemplaar met langere mouwen voor de herfst/winter.

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een beetje teveel stof

Ik wou heel graag eens een grafische trui voor mezelf proberen (die raakte nog niet op de blog) dus bestelde ik stof, per ongeluk veel stof zelfs en combineerde ik met een couponnetje rode french terry om wat contrast te bekomen, want dat is in. Het resultaat van dat experiment zie je hier ooit wel eens verschijnen als het op foto raakt ;-). Maar ik had dus teveel stof en aangezien sweaterstof veel plek inneemt kon mijn schuif niet meer toe... er drong zich dus een oplossing op.
Ik besloot om nog iets voor mijn zus te maken, een sweater kan iedereen wel gebruiken. Daarvoor nam ik een aantal la maison victor boekjes mee en ook wat modelletjes om te passen. Ze koos hierbij voor de Fenna. Nu hoorde ik al veel mensen vloeken op het maken van de punten en het laten doorlopen van de strepen op alle stukken. Toen ik dit aan mijn mama vertelde zei ze dat de voorkant het bijzonderste was en mijn zus waarschijnlijk ook enkel de voorkant had opgemerkt (wat bij mezelf het geval was geweest toen i…

ideetjes stelen op een ander

Bij Vlijtig Liesje zag ik een pam top afgewerkt met boordstof aan de mouwen en bij Emma en Mona een ander bloesje met boordstof onderaan, ik besloot ze dus op te tellen ;-). De Pam top past me goed maar eens iets anders is ook wel eens leuk. Het werd dus een Pam top hack. Ik knipte deze keer gewoon een ronde hals en dan dus de twee afwerkingen met boordstof. De mouwen werden driekwart mouwen omdat ik er niet meer uit kreeg.


Het stofje dat kocht ik een tijdje geleden bij Madeline, ik wou er een donna bloesje uit LMV uit maken maar de testversie beviel mij niet dus bleef dit stofje liggen, tot nu dus...
Een ideaal bloesje voor de lente, vrolijk maar nog niet te bloot. De foto's nam ik op het wetenschapspark niet zo ver van waar we wonen, leuk om de mooie verborgen plekjes te ontdekken.


Zij die de blog volgen zagen het bloesje al verschijnen in deze blogpost waar ik mijn naaikamer toon en sommigen konden het ook al bewonderen op het naaidagje dat Davina organiseerde.