Doorgaan naar hoofdcontent

pattern test: Penelope from Laela JeyneFor English scroll down

Zij die deze zomer op Belgisch grondgebied verblijven zullen het wel beamen, een luchtige zomertop is een must-have! Dus besloot ik mee te doen met de patroontest voor de Penelope van Laela Jeyne. Het is een wijder model met plooitjes voor en achteraan.

Versie 1 was echt wel veel te wijd maar er kwam een versie 2. Toen ik deze paste, bleef het nog altijd een patattenzak. Mijn doosje met speldjes werd erbij gehaald en het topje werd herhaaldelijk afgespeld tot ik tevreden was. Uiteindelijk korte ik de bandjes 11 cm in (je kan je wel voorstellen dat het onzedig laag kwam ervoor) en verwijderde ik 8 cm van mijn omtrek. Nu ben ik tevreden met de pasvorm. En als ik eerlijk ben, vind ik het nog het allermooiste als ik de top in mijn broek stop en wat laat bloezen. Marissa paste nog vanalles aan voor de release van het patroon en er kwam ook een versie 3 die een pak smaller is en dus gewoon zou moeten passen zonder speldjes tussendoor.Het stofje is een restje van deze playsuit en echt ideaal zomergerief: zacht en luchtig, meer hebben we niet nodig deze zomer.This year we have a really nice summer here in Belgium, Temperatures are frequently above 25 °C. So summer cloths are really welcome. When I noticed the test call from laela Jeyne for their Penelope camisole, I really wanted to participate. This top has two differnt views for the front and two for the back, and you can combine both, so you can make an A-A combination, B-B combination, A-B combination and B-A combination. I chose the A-A combination, which features pleats at the front and back.

The first version of the pattern was way too big, but that's what testing is for of course. Especially the straps were too long (but that is something you can adapt easily). Marisa was of course not pleased with that result and made a V2, which is what I show you now. Although the fit of V2 was already better, it was not what I wanted, still too big for me. So I decided to adapt it, I removed some lenght of the straps and removed in total 8 cm of the circumference by adapting the side seams. Now it is still a wide top but more my style. The final pattern is less wide so you should be able to sew it up without the alterations in between.My V1 version was made of some cheap fabric and will be used to sleep in, that's what I use test versions for ;-).

This fabric is a left over of this project, so soft and ideal for the high temperatures we have lately. Because I went for a weekend to the Belgian coast in between the deadline for V1 and V2, I had to do some deadline sewing and took the pictures myself with my remote control. A really nice invention, also for taking pictures of a group or couple when you don't have a spare person to take them.


Reacties

 1. Toch wel heel leuk geworden! Inderdaad, in je broek is het ook tof. Goed dat je hebt doorgezet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Soms dan moet je inderdaad eens doorzetten, ik ben veel te verwend met het feit dat mijn maten exact passen bij lmv en ik dus meestal daar niets moet aanpassen.

   Verwijderen
 2. Plezant topje, helemaal wat ik in een zomers bovenstuk zoek!
  --ik vind het bij jou mooier IN de broek, maar hé, het is lang genoeg, je kunt het helemaal dragen zoals je zelf zin in hebt!--

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Ik vind het inderdaad ook mooier voor mij in de broek, maar mijn jeansshortje is net iets te laag waardoor het er uit komt na een tijdje (dit is een lange broek op de foto) maar bij +30 graden trek ik mij dat allemaal niet aan ;-).

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een beetje teveel stof

Ik wou heel graag eens een grafische trui voor mezelf proberen (die raakte nog niet op de blog) dus bestelde ik stof, per ongeluk veel stof zelfs en combineerde ik met een couponnetje rode french terry om wat contrast te bekomen, want dat is in. Het resultaat van dat experiment zie je hier ooit wel eens verschijnen als het op foto raakt ;-). Maar ik had dus teveel stof en aangezien sweaterstof veel plek inneemt kon mijn schuif niet meer toe... er drong zich dus een oplossing op.
Ik besloot om nog iets voor mijn zus te maken, een sweater kan iedereen wel gebruiken. Daarvoor nam ik een aantal la maison victor boekjes mee en ook wat modelletjes om te passen. Ze koos hierbij voor de Fenna. Nu hoorde ik al veel mensen vloeken op het maken van de punten en het laten doorlopen van de strepen op alle stukken. Toen ik dit aan mijn mama vertelde zei ze dat de voorkant het bijzonderste was en mijn zus waarschijnlijk ook enkel de voorkant had opgemerkt (wat bij mezelf het geval was geweest toen i…

ideetjes stelen op een ander

Bij Vlijtig Liesje zag ik een pam top afgewerkt met boordstof aan de mouwen en bij Emma en Mona een ander bloesje met boordstof onderaan, ik besloot ze dus op te tellen ;-). De Pam top past me goed maar eens iets anders is ook wel eens leuk. Het werd dus een Pam top hack. Ik knipte deze keer gewoon een ronde hals en dan dus de twee afwerkingen met boordstof. De mouwen werden driekwart mouwen omdat ik er niet meer uit kreeg.


Het stofje dat kocht ik een tijdje geleden bij Madeline, ik wou er een donna bloesje uit LMV uit maken maar de testversie beviel mij niet dus bleef dit stofje liggen, tot nu dus...
Een ideaal bloesje voor de lente, vrolijk maar nog niet te bloot. De foto's nam ik op het wetenschapspark niet zo ver van waar we wonen, leuk om de mooie verborgen plekjes te ontdekken.


Zij die de blog volgen zagen het bloesje al verschijnen in deze blogpost waar ik mijn naaikamer toon en sommigen konden het ook al bewonderen op het naaidagje dat Davina organiseerde.