Doorgaan naar hoofdcontent

pattern test: Penelope from Laela JeyneFor English scroll down

Zij die deze zomer op Belgisch grondgebied verblijven zullen het wel beamen, een luchtige zomertop is een must-have! Dus besloot ik mee te doen met de patroontest voor de Penelope van Laela Jeyne. Het is een wijder model met plooitjes voor en achteraan.

Versie 1 was echt wel veel te wijd maar er kwam een versie 2. Toen ik deze paste, bleef het nog altijd een patattenzak. Mijn doosje met speldjes werd erbij gehaald en het topje werd herhaaldelijk afgespeld tot ik tevreden was. Uiteindelijk korte ik de bandjes 11 cm in (je kan je wel voorstellen dat het onzedig laag kwam ervoor) en verwijderde ik 8 cm van mijn omtrek. Nu ben ik tevreden met de pasvorm. En als ik eerlijk ben, vind ik het nog het allermooiste als ik de top in mijn broek stop en wat laat bloezen. Marissa paste nog vanalles aan voor de release van het patroon en er kwam ook een versie 3 die een pak smaller is en dus gewoon zou moeten passen zonder speldjes tussendoor.Het stofje is een restje van deze playsuit en echt ideaal zomergerief: zacht en luchtig, meer hebben we niet nodig deze zomer.This year we have a really nice summer here in Belgium, Temperatures are frequently above 25 °C. So summer cloths are really welcome. When I noticed the test call from laela Jeyne for their Penelope camisole, I really wanted to participate. This top has two differnt views for the front and two for the back, and you can combine both, so you can make an A-A combination, B-B combination, A-B combination and B-A combination. I chose the A-A combination, which features pleats at the front and back.

The first version of the pattern was way too big, but that's what testing is for of course. Especially the straps were too long (but that is something you can adapt easily). Marisa was of course not pleased with that result and made a V2, which is what I show you now. Although the fit of V2 was already better, it was not what I wanted, still too big for me. So I decided to adapt it, I removed some lenght of the straps and removed in total 8 cm of the circumference by adapting the side seams. Now it is still a wide top but more my style. The final pattern is less wide so you should be able to sew it up without the alterations in between.My V1 version was made of some cheap fabric and will be used to sleep in, that's what I use test versions for ;-).

This fabric is a left over of this project, so soft and ideal for the high temperatures we have lately. Because I went for a weekend to the Belgian coast in between the deadline for V1 and V2, I had to do some deadline sewing and took the pictures myself with my remote control. A really nice invention, also for taking pictures of a group or couple when you don't have a spare person to take them.


Reacties

 1. Toch wel heel leuk geworden! Inderdaad, in je broek is het ook tof. Goed dat je hebt doorgezet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Soms dan moet je inderdaad eens doorzetten, ik ben veel te verwend met het feit dat mijn maten exact passen bij lmv en ik dus meestal daar niets moet aanpassen.

   Verwijderen
 2. Plezant topje, helemaal wat ik in een zomers bovenstuk zoek!
  --ik vind het bij jou mooier IN de broek, maar hé, het is lang genoeg, je kunt het helemaal dragen zoals je zelf zin in hebt!--

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Ik vind het inderdaad ook mooier voor mij in de broek, maar mijn jeansshortje is net iets te laag waardoor het er uit komt na een tijdje (dit is een lange broek op de foto) maar bij +30 graden trek ik mij dat allemaal niet aan ;-).

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een trui, een jurk,... neen dan toch een broek

Via een wedstrijd op Instagram won ik een patroontje van I am patterns en dit stofje van Chat Chocolat.  Toen ik dit stofje online op hun instagramaccount zag verschijnen wou ik het echt wel hebben, het leek mooi fel blauw. Toen ik het toegestuurd kreeg, bleek het een heel pak lichter te zijn van kleur. Nog altijd mooi, zeker en vast maar toch eventjes vreemd en jammer om zo'n groot verschil te zien. Maar op de foto's merk ik zelf hoe moeilijk het te fotograferen is.

Het stond al snel vast dat ik dit stofje niet zou gebruiken voor het patroontje dat ik won, zo'n opvallende print en dan nog opvallende mouwen, dat zag ik niet goedkomen. Maar er zijn natuurlijk nog patroontjes genoeg om uit te kiezen. Eerst dacht ik aan de solange, maar nadat ik er een paar nachtjes over geslapen had, leek zo'n opvallende print me toch wat veel om een volledige outfit (kleedje dus) uit te maken. Ik besloot om eindelijk eens het boek dat ik voor kerst van mijn zus kreeg uit de kast te neme…

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to Stitch

For English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per…