Doorgaan naar hoofdcontent

Verlies nooit meer je balpen (+ give-away)Ik liep al wat langer met het idee rond om iets te maken om mijn balpen bij mijn bullet journal (of andere notitieboekjes) te houden, de eerste schets dateert van een paar maanden terug. Toen ik op verlof (in mei, ik ben nogal traag met uitwerken ;-) ) aan Peter vertelde over mijn plannen, gaf hij mij nog extra input om het nog praktischer te maken. 

Vooraan zie je een katoenen stukje met een stukje elastiek waar de balpen in past.

Aan de andere zijde zitten twee elastieken, de eerste om alles 'permanent' rond de kaft te houden en de tweede, iets langer, die rond het volledige schrift kan en de boel dicht houdt wanneer dat moet.
Bij deze deel ik mijn werkwijze hiervoor.

Benodigdheden: 
- een restje katoen
- een restje elastiek (1.5 à 2 cm breedte werkt het beste)
- naaigaren
- 10 minuutjes tijd

Stap 1:Knip twee reepjes katoen, hiervoor nam ik de hoogte van het schrift + 2 cm naadwaarde (1 cm aan elke kant), als breedte nam ik de breedte van de elastiek + 2.5 cm naadwaarde (1 cm aan elke zijde + wat speling).
Knip dan ook de elastiek op maat. Voor het kleinste stukje vooraan nam ik gewoon de breedte van de katoenen reepjes. Voor het korste stuk elastiek de hoogte van het schrift (dus zonder naadwaarde) en voor het langste een 3-tal cm extra (afhankelijk van de dikte van het schrift en de rekbaarheid van de elastiek natuurlijk).

Stap 2: Hierbij naai je het korte stukje elastiek tussen je twee reepjes katoen vast en ook onmiddellijk de zijkanten. Vergeet hierbij geen keergat te laten. Ik stik enkele keren extra over het stukje elastiek.

Stap 3:

De langere elastieken worden nu tussen de reepjes katoen in gestoken. Je kan die eigenlijk al in de vorige stap ertussen steken maar dan moet je opletten dat je er niet op stikt, wat moeilijk kan zijn omdat het langste stuk wat bobbelt doordat het langer is dan de katoen.Ik gebruik hiervoor een sluitspeld waarmee ik de twee elastieken tegelijk erdoor steek. Let hierbij wel op je volgorde. Je wilt uiteindelijk helemaal onderaan je superkort stukje elastiek hebben en daarboven steek je de twee elastieken in deze volgorde: lange elastiek met daarboven de korte elastiek. Ik heb hiervan een afzonderlijke foto gemaakt waarbij het bovenste lapje er niet opgestikt is.

Stap 4:stik de korte eindes dicht, ik ga hier een aantal keer over om zeker te zijn.

Stap 5: Keer de boel om.

Stap 6:ofwel sluit je het keergat met een blinde steek (ik was te lui) ofwel stik je de kantje nog eens door (ik ga hierbij wel niet over de elastiek)


Omdat dit een klein projectje is en ik nog een heleboel restjes heb, kan je zo'n elastiekje winnen. Ik probeer rekening te houden met de kleuren van je schriftje (en uiteraard ook met de afmetingen). Ik geef er eentje weg op instagram, eentje op mijn facebook pagina en ééntje hier op de blog.
Meedoen kan tot 21 augustus, enkel voor verzendadres binnen België.
Om je kans hier te wagen, laat je gewoon een berichtje achter onder deze post. Als het enkel via een anonieme account lukt om te reageren, onderteken dan wel eventjes met je naam. Op mijn blog staat modereren aan, dus je berichtje verschijnt niet onmiddellijk hieronder, ik moet dit goedkeuren, het kan dus eventjes duren voor het er op staat maar ik probeer regelmatig in te loggen.

Reacties

 1. Ik heb geen agenda (of iets anders in die trend) dus hoef er geen te winnen maar vindt het wel geweldig leuk gevonden 😊

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel leuk! Hier ook geen Bujo of agenda, ik doe alles elektronisch en op onze familieplanner. Voor mijn leerlingen zou het wel handig zijn, want die verliezen altijd hun pen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een tof idee!! Fijn van die mannen die ook nog meedenken. Ik vind het geniaal om dubbel elastiek te gebruiken en ga het zeker ook eens maken. Tx.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad, echt leuk dat hij op dit extra ideetje kwam. Hij krijg dan ook de eerste testversie toen en gebruikt die nog altijd heel graag

   Verwijderen
 4. Oh leuk gevonden seg! Ik moet nog op zoek naar een nieuw boek voor volgend schooljaar :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Sinds ik je instagrampost enige tijd geleden zag, was ik ook van plan om er zo eentje te maken voor mijn man, ‘t is er alleen nog niet van gekomen, dus eentje winnen zou top zijn :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk idee. Ik vind dit wel wat voor mijn tekeningen - en aantekenboekje.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk idee! Ik doe graag mee... Die van mij is bijna vol...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel leuk!
  Ik kan zoiets wel gebruiken voor de balpen aan mijn agenda dus ik waag graag mijn kans :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een tof idee !! Ik heb momenteel een dun boekje met slappe kaft voor mijn to-sew projecten en stoffenaankoop- en verbruik lijstje. Daar gaat die pennenhouder niet rond passen vrees ik. Maar alle redenen zijn goed om een nieuw boekje te kopen... 😜

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. uiteraard zijn alle redenen goed om een nieuw boekje te kopen en dan liefst nog een keimooi met vrolijke kaft ;-)

   Verwijderen
 10. wauw zo goed gevonden zou ideaal zijn met de start van terug werken gaan en het nieuwe schooljaar dat op komst is.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Gevonden! Anders dan de mijne inderdaad, maar net zo handig ;-) Ik heb trouwens op dit moment dezelfde journal ;-) Maar ik kijk ernaar uit om in een nieuwe te beginnnen!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een trui, een jurk,... neen dan toch een broek

Via een wedstrijd op Instagram won ik een patroontje van I am patterns en dit stofje van Chat Chocolat.  Toen ik dit stofje online op hun instagramaccount zag verschijnen wou ik het echt wel hebben, het leek mooi fel blauw. Toen ik het toegestuurd kreeg, bleek het een heel pak lichter te zijn van kleur. Nog altijd mooi, zeker en vast maar toch eventjes vreemd en jammer om zo'n groot verschil te zien. Maar op de foto's merk ik zelf hoe moeilijk het te fotograferen is.

Het stond al snel vast dat ik dit stofje niet zou gebruiken voor het patroontje dat ik won, zo'n opvallende print en dan nog opvallende mouwen, dat zag ik niet goedkomen. Maar er zijn natuurlijk nog patroontjes genoeg om uit te kiezen. Eerst dacht ik aan de solange, maar nadat ik er een paar nachtjes over geslapen had, leek zo'n opvallende print me toch wat veel om een volledige outfit (kleedje dus) uit te maken. Ik besloot om eindelijk eens het boek dat ik voor kerst van mijn zus kreeg uit de kast te neme…

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to Stitch

For English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per…