Doorgaan naar hoofdcontent

en dan knip je verkeerd....Bij een geboorte hoort een zelfgemaakt geboortegeschenkje, althans dat probeer ik meestal, het lukt me echt niet bij elke geboorte aangezien het vaak babyboom is in mijn omgeving en die kleintjes veel te snel groeien.
Maar deze keer was ik vastbesloten, ik naaide zelfs al één deeltje enkele maanden terug. Dit broekje, het gratis oliver patroontje, in maatje 62, paste nog net uit een restje stof dat ik wel schattig vond.
Omdat ik pamperpoepjes wel schattig vind in van die broekjes, wou ik nog een broekje maken. Maar in plaats van gemakzuchtig te zijn en hetzelfde patroontje te nemen, tekende ik het nieuwe patroontje Blake over uit Fibre Mood.

Zoals de titel van het blogberichtje liet vermoeden, knipte ik met mijn stomme kop geen twee gespiegelde exemplaren maar twee keer hetzelfde exemplaar. De reden? Ik had een lange, smalle lap over zodat ik de stof enkel moest knippen en de twee stukken onder elkaar moest leggen. Na een lange werkdag nog stof knippen, bleek dus niet mijn beste plan.


Het babybezoek stond al twee daagjes later gepland en ik vond het stofje wel tof. Dus ik besloot om een slabbetje en knuffeldoekje te maken. Het slabbetje is gebaseerd op een patroontje dat ik online vond maar ik wou graag zeker zijn dat de hals er in paste en koos ervoor om toch lintjes te voorzien ipv velcro.

Het knuffeldoekje knipte ik op het gevoel uit een restje. Ik voegde nog wat lintjes toe aangezien ik hoorde dat kindjes daar wel graag mee spelen/op sabbelen.

Het is niet het perfecte geboortegeschenk maar ik hoop toch dat Ellena en haar ouders hier blij mee zijn. Het is in ieder geval met veel liefde gemaakt.

Intussen kan ik nog wat babygeschenkjes maken want er ligt nog een geboortekaartje te wachten van een kindje dat al 6 maanden oud is en binnenkort wordt er nog een kindje geboren in de familie. Tips voor leuke naaisels zijn dus altijd welkom.

Reacties

  1. Schattig he, die kleine kleertjes? Ik kreeg bij de geboorte van mijn zoontje zo’n pamperzakje cadeau. Dat werd tot enkele maanden terug zeer intensief gebruikt!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hihi, zo'n dingen gebeuren ons allemaal wel eens ;)

    Heel schattig wat je gemaakt hebt!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een trui, een jurk,... neen dan toch een broek

Via een wedstrijd op Instagram won ik een patroontje van I am patterns en dit stofje van Chat Chocolat.  Toen ik dit stofje online op hun instagramaccount zag verschijnen wou ik het echt wel hebben, het leek mooi fel blauw. Toen ik het toegestuurd kreeg, bleek het een heel pak lichter te zijn van kleur. Nog altijd mooi, zeker en vast maar toch eventjes vreemd en jammer om zo'n groot verschil te zien. Maar op de foto's merk ik zelf hoe moeilijk het te fotograferen is.

Het stond al snel vast dat ik dit stofje niet zou gebruiken voor het patroontje dat ik won, zo'n opvallende print en dan nog opvallende mouwen, dat zag ik niet goedkomen. Maar er zijn natuurlijk nog patroontjes genoeg om uit te kiezen. Eerst dacht ik aan de solange, maar nadat ik er een paar nachtjes over geslapen had, leek zo'n opvallende print me toch wat veel om een volledige outfit (kleedje dus) uit te maken. Ik besloot om eindelijk eens het boek dat ik voor kerst van mijn zus kreeg uit de kast te neme…

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to Stitch

For English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per…