Doorgaan naar hoofdcontent

en dan knip je verkeerd....Bij een geboorte hoort een zelfgemaakt geboortegeschenkje, althans dat probeer ik meestal, het lukt me echt niet bij elke geboorte aangezien het vaak babyboom is in mijn omgeving en die kleintjes veel te snel groeien.
Maar deze keer was ik vastbesloten, ik naaide zelfs al één deeltje enkele maanden terug. Dit broekje, het gratis oliver patroontje, in maatje 62, paste nog net uit een restje stof dat ik wel schattig vond.
Omdat ik pamperpoepjes wel schattig vind in van die broekjes, wou ik nog een broekje maken. Maar in plaats van gemakzuchtig te zijn en hetzelfde patroontje te nemen, tekende ik het nieuwe patroontje Blake over uit Fibre Mood.

Zoals de titel van het blogberichtje liet vermoeden, knipte ik met mijn stomme kop geen twee gespiegelde exemplaren maar twee keer hetzelfde exemplaar. De reden? Ik had een lange, smalle lap over zodat ik de stof enkel moest knippen en de twee stukken onder elkaar moest leggen. Na een lange werkdag nog stof knippen, bleek dus niet mijn beste plan.


Het babybezoek stond al twee daagjes later gepland en ik vond het stofje wel tof. Dus ik besloot om een slabbetje en knuffeldoekje te maken. Het slabbetje is gebaseerd op een patroontje dat ik online vond maar ik wou graag zeker zijn dat de hals er in paste en koos ervoor om toch lintjes te voorzien ipv velcro.

Het knuffeldoekje knipte ik op het gevoel uit een restje. Ik voegde nog wat lintjes toe aangezien ik hoorde dat kindjes daar wel graag mee spelen/op sabbelen.

Het is niet het perfecte geboortegeschenk maar ik hoop toch dat Ellena en haar ouders hier blij mee zijn. Het is in ieder geval met veel liefde gemaakt.

Intussen kan ik nog wat babygeschenkjes maken want er ligt nog een geboortekaartje te wachten van een kindje dat al 6 maanden oud is en binnenkort wordt er nog een kindje geboren in de familie. Tips voor leuke naaisels zijn dus altijd welkom.

Reacties

  1. Schattig he, die kleine kleertjes? Ik kreeg bij de geboorte van mijn zoontje zo’n pamperzakje cadeau. Dat werd tot enkele maanden terug zeer intensief gebruikt!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hihi, zo'n dingen gebeuren ons allemaal wel eens ;)

    Heel schattig wat je gemaakt hebt!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een beetje teveel stof

Ik wou heel graag eens een grafische trui voor mezelf proberen (die raakte nog niet op de blog) dus bestelde ik stof, per ongeluk veel stof zelfs en combineerde ik met een couponnetje rode french terry om wat contrast te bekomen, want dat is in. Het resultaat van dat experiment zie je hier ooit wel eens verschijnen als het op foto raakt ;-). Maar ik had dus teveel stof en aangezien sweaterstof veel plek inneemt kon mijn schuif niet meer toe... er drong zich dus een oplossing op.
Ik besloot om nog iets voor mijn zus te maken, een sweater kan iedereen wel gebruiken. Daarvoor nam ik een aantal la maison victor boekjes mee en ook wat modelletjes om te passen. Ze koos hierbij voor de Fenna. Nu hoorde ik al veel mensen vloeken op het maken van de punten en het laten doorlopen van de strepen op alle stukken. Toen ik dit aan mijn mama vertelde zei ze dat de voorkant het bijzonderste was en mijn zus waarschijnlijk ook enkel de voorkant had opgemerkt (wat bij mezelf het geval was geweest toen i…

ideetjes stelen op een ander

Bij Vlijtig Liesje zag ik een pam top afgewerkt met boordstof aan de mouwen en bij Emma en Mona een ander bloesje met boordstof onderaan, ik besloot ze dus op te tellen ;-). De Pam top past me goed maar eens iets anders is ook wel eens leuk. Het werd dus een Pam top hack. Ik knipte deze keer gewoon een ronde hals en dan dus de twee afwerkingen met boordstof. De mouwen werden driekwart mouwen omdat ik er niet meer uit kreeg.


Het stofje dat kocht ik een tijdje geleden bij Madeline, ik wou er een donna bloesje uit LMV uit maken maar de testversie beviel mij niet dus bleef dit stofje liggen, tot nu dus...
Een ideaal bloesje voor de lente, vrolijk maar nog niet te bloot. De foto's nam ik op het wetenschapspark niet zo ver van waar we wonen, leuk om de mooie verborgen plekjes te ontdekken.


Zij die de blog volgen zagen het bloesje al verschijnen in deze blogpost waar ik mijn naaikamer toon en sommigen konden het ook al bewonderen op het naaidagje dat Davina organiseerde.