Doorgaan naar hoofdcontent

en dan knip je verkeerd....Bij een geboorte hoort een zelfgemaakt geboortegeschenkje, althans dat probeer ik meestal, het lukt me echt niet bij elke geboorte aangezien het vaak babyboom is in mijn omgeving en die kleintjes veel te snel groeien.
Maar deze keer was ik vastbesloten, ik naaide zelfs al één deeltje enkele maanden terug. Dit broekje, het gratis oliver patroontje, in maatje 62, paste nog net uit een restje stof dat ik wel schattig vond.
Omdat ik pamperpoepjes wel schattig vind in van die broekjes, wou ik nog een broekje maken. Maar in plaats van gemakzuchtig te zijn en hetzelfde patroontje te nemen, tekende ik het nieuwe patroontje Blake over uit Fibre Mood.

Zoals de titel van het blogberichtje liet vermoeden, knipte ik met mijn stomme kop geen twee gespiegelde exemplaren maar twee keer hetzelfde exemplaar. De reden? Ik had een lange, smalle lap over zodat ik de stof enkel moest knippen en de twee stukken onder elkaar moest leggen. Na een lange werkdag nog stof knippen, bleek dus niet mijn beste plan.


Het babybezoek stond al twee daagjes later gepland en ik vond het stofje wel tof. Dus ik besloot om een slabbetje en knuffeldoekje te maken. Het slabbetje is gebaseerd op een patroontje dat ik online vond maar ik wou graag zeker zijn dat de hals er in paste en koos ervoor om toch lintjes te voorzien ipv velcro.

Het knuffeldoekje knipte ik op het gevoel uit een restje. Ik voegde nog wat lintjes toe aangezien ik hoorde dat kindjes daar wel graag mee spelen/op sabbelen.

Het is niet het perfecte geboortegeschenk maar ik hoop toch dat Ellena en haar ouders hier blij mee zijn. Het is in ieder geval met veel liefde gemaakt.

Intussen kan ik nog wat babygeschenkjes maken want er ligt nog een geboortekaartje te wachten van een kindje dat al 6 maanden oud is en binnenkort wordt er nog een kindje geboren in de familie. Tips voor leuke naaisels zijn dus altijd welkom.

Reacties

  1. Schattig he, die kleine kleertjes? Ik kreeg bij de geboorte van mijn zoontje zo’n pamperzakje cadeau. Dat werd tot enkele maanden terug zeer intensief gebruikt!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hihi, zo'n dingen gebeuren ons allemaal wel eens ;)

    Heel schattig wat je gemaakt hebt!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to Stitch

For English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per…

Sew challenge: over geheimpjes

Ik kreeg van Hanne drie criteria: liefde, klein en fijn geheimpje en stoffenvoorraad. Het eerste en laatste criterium zijn absoluut geen probleem, ik heb gelukkig hele lieve mensen in mijn omgeving dus aan liefde geen gebrek en stof dat is er ook wel voldoende ;-).
Het geheimpje dat was iets anders. Ik zou namelijk niet direct weten wat voor geheimen ik heb ofzo. Maar uiteindelijk, na lang twijfelen, kwam ik met een plan. Ik nam een lap stof uit de kast waar ik een t-shirt voor Peter uit maakte. Hiervoor gebruikte ik nog eens het model uit I love T-shirts dat je vorige week al kon zien, maar deze keer uit één stofje.


Het restje dat gebruikte ik om een onderbroek voor mezelf te maken. Hiervoor gebruikte ik een patroontje van Jalie dat ik al vaak gebruikte maar nog nooit kon bloggen. Het is een papieren patroon dat ik bij Madeline De Stoffenmadam kocht en waarvan dit nog maar één van de vele mogelijkheden is. Dit is de lage taille van één van de drie modellen. Er zit ook een patroon voo…

Stik Belgique week 2

Aangezien ik mezelf een extra criterium oplegde voor deze Belgische maand, moest ik een patroon kiezen dat en Belgisch is en niet uit la maison victor kwam (want dat gebruikte ik vorige week al).
Dit stofje is net iets minder dan een jaartje in mijn bezit maar aangezien de nieuwe collectie van see you at six er zat aan te komen toen ik besloot te naaien voor Stik Belgique (ergens half september, toen de foto's van de nieuwe collectie net verschenen), vond ik het tijd om dit 'oude' stofje te verwerken. Ik nam een foto van het stofje en vroeg mijn facebookvriendjes en instagramvolgers of ik er een sweater of kleedje uit zou maken. Deze keer was het duidelijk: 'sweater' was de winnaar.Ik had in september net nog eens I love sweaters uitgeleend in de bib, dus besloot ik hiermee aan de slag te gaan. Normaal gezien ben ik niet zo'n 'ruffle' type, maar dit patroontje sprak mij toch aan. Ik volgde braaf de matentabel en naaide een medium. Die zit vrij ruim ma…