Doorgaan naar hoofdcontent

het linkerstofjeEen tijdje terug (als in een paar maanden terug) liet ik facebook en instagram stemmen over welk stofje een kilkee playsuit zou worden. Dat het rechter stofje uiteindelijk won, kon je hier al zien. Maar ook het linkerstofje werd intussen verwerkt.

Ik besloot om er niet de geplande Rumer top van te maken, het was er ideaal voor dat zeker maar een projectje dat iets te voor de hand liggend was in mijn ogen. En aangezien de temperaturen vrij hoog waren, was ik ook meer in een 'luchtig jurkje' mood. Het werd dus een aangepaste Genova. Eerst twijfelde ik nog om er toch nog een Kilkee playsuit uit te maken maar dan zonder mouwen, maar uiteindelijk koos ik toch een kleedje. Een playsuit is echt wel ideaal vakantiegerief maar niet zo geschikt om te gaan werken terwijl dit jurkje ook (en vooral) voor het werk kan dienen.Wat heb ik aangepast? Het voornaamste zijn de mouwen, deze zijn gekopieerd van de Nore van Compagnie M. Verder werkte ik ook de hals en onderkant met biais af ipv beleg en omzomen.

Deze keer koos ik wel voor de tunnel met koordje, het breekt het stofje wat vind ik. Een rood koordje (oké het is een lange veter ;-) ) maakt het af.Opnieuw een jurkje erbij (niet dat ik er tekort had ;-) ) dat deze zomer zeker van pas kwam met de warme temperaturen. Het nemen van de foto's duurde eventjes aangezien het jurkje vaker in de was zat dan in de kast hing, maar uiteindelijk bleek een zonnige zondagnamiddag begin september ideaal te zijn hiervoor. Het SD kaartje van ons fototoestel bleek dan niet in het fototoestel te zitten, dus zal je het met deze smartphone foto's moeten doen...

Stof: stoffenspektakel
patroon: Genova la maison victor en Nore Compagnie M

Reacties

 1. Het lijkt me een super kleedje, al kan ik de details niet zo goed zien op deze foto’s. Waarom koos je voor biais aan de zoom?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik weet het, de foto's zijn wat minder deze keer maar het kan niet altijd perfect zijn 😉. Ik vind biais sowieso heel netjes afgewerkt omdat je geen randje ziet en je wint wat lengte in vergelijking met twee keer omplooien

   Verwijderen
 2. Hihi, geen sd kaartje in je camera 😜
  Wel een mooie Genova!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik moet eens kijken voor een SD kaartje met wifi dan hoef ik het niet meer uit het toestel te halen

   Verwijderen
 3. Tof jurkje! Ik begrijp volledig dat het vaak in de was zat!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is echt een jurkje dat de voorbije zomer typeert, ideaal voor echt warme dagen en snel klaar

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een beetje teveel stof

Ik wou heel graag eens een grafische trui voor mezelf proberen (die raakte nog niet op de blog) dus bestelde ik stof, per ongeluk veel stof zelfs en combineerde ik met een couponnetje rode french terry om wat contrast te bekomen, want dat is in. Het resultaat van dat experiment zie je hier ooit wel eens verschijnen als het op foto raakt ;-). Maar ik had dus teveel stof en aangezien sweaterstof veel plek inneemt kon mijn schuif niet meer toe... er drong zich dus een oplossing op.
Ik besloot om nog iets voor mijn zus te maken, een sweater kan iedereen wel gebruiken. Daarvoor nam ik een aantal la maison victor boekjes mee en ook wat modelletjes om te passen. Ze koos hierbij voor de Fenna. Nu hoorde ik al veel mensen vloeken op het maken van de punten en het laten doorlopen van de strepen op alle stukken. Toen ik dit aan mijn mama vertelde zei ze dat de voorkant het bijzonderste was en mijn zus waarschijnlijk ook enkel de voorkant had opgemerkt (wat bij mezelf het geval was geweest toen i…

ideetjes stelen op een ander

Bij Vlijtig Liesje zag ik een pam top afgewerkt met boordstof aan de mouwen en bij Emma en Mona een ander bloesje met boordstof onderaan, ik besloot ze dus op te tellen ;-). De Pam top past me goed maar eens iets anders is ook wel eens leuk. Het werd dus een Pam top hack. Ik knipte deze keer gewoon een ronde hals en dan dus de twee afwerkingen met boordstof. De mouwen werden driekwart mouwen omdat ik er niet meer uit kreeg.


Het stofje dat kocht ik een tijdje geleden bij Madeline, ik wou er een donna bloesje uit LMV uit maken maar de testversie beviel mij niet dus bleef dit stofje liggen, tot nu dus...
Een ideaal bloesje voor de lente, vrolijk maar nog niet te bloot. De foto's nam ik op het wetenschapspark niet zo ver van waar we wonen, leuk om de mooie verborgen plekjes te ontdekken.


Zij die de blog volgen zagen het bloesje al verschijnen in deze blogpost waar ik mijn naaikamer toon en sommigen konden het ook al bewonderen op het naaidagje dat Davina organiseerde.