Doorgaan naar hoofdcontent

Ice ice baby - de tutorial

Ik had het vooraf niet verwacht, maar er was toch wel vraag naar de afwerking van mijn coldpack hoesje. Vandaar dat ik hier dus een korte tutorial zet. Ik ben mij ervan bewust dat de beertjes alle richtingen uitkijken deze keer, maar ik had maar net genoeg stof over om nog een exemplaar te maken.

Het duurde eventjes voor deze er kwam want ik moest een nieuw exemplaar maken (aangezien ik het vorige cadeau gedaan had).
Stap 1: knip 2 rechthoeken, eentje uit een katoentje en eentje uit badstof
Hiervoor ging ik vrij intiutief te werk, ik plaatste de coldpack op de stof en knipte vrij ruim (toch 2.5 cm langs elke kant) errond.
stap 2: knip 2 stukjes katoen en één stukje versteviging
Hiervoor nam ik de breedte van de vorige rechthoek en 1/3 van de hoogte hiervan. Ook deze keer was het gewoon op het gevoel ( versteviging staat niet op de foto maar werd wel geknipt, ik nam H640 omdat ik nog een restje had)
stap 3: het klepje maken
Hiervoor strijk je eerste de versteviging op één van de stukjes katoen. en naai je dan drie kanten dicht (één breedte laat je open). je knipt de hoekjes bij en keert dit. De niet vastgenaaide kant kan je afwerken met een overlock of zigzagsteek

stap 4: het zakje zelf
Eerst werk je de randjes af met je overlock (zeker bij de badstof is dit echt nodig), daarna stik je de zijkanten goed op goed dicht en laat je ook hier weer één breedte stukje open.stap 5: het klepje op het zakje zetten
Plaats het klepje op één van de twee kanten, ik koos ervoor om het op de katoenen kant te zetten zodat het klepje achteraf dichtgaat op de badstofkant. en naai het vast.
Als laatste plooi je de naadwaarde hiervan om naar binnen en ook de badstof vouw je 1 cm om, dit stik je samen in een cirkel door.
Nog je kamsnap of ander drukknopje bevestigen en je bent klaar.


Als er nog vragen zijn, stel ze gerust en ik pas de tutorial nog wat aan.

Reacties

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een beetje teveel stof

Ik wou heel graag eens een grafische trui voor mezelf proberen (die raakte nog niet op de blog) dus bestelde ik stof, per ongeluk veel stof zelfs en combineerde ik met een couponnetje rode french terry om wat contrast te bekomen, want dat is in. Het resultaat van dat experiment zie je hier ooit wel eens verschijnen als het op foto raakt ;-). Maar ik had dus teveel stof en aangezien sweaterstof veel plek inneemt kon mijn schuif niet meer toe... er drong zich dus een oplossing op.
Ik besloot om nog iets voor mijn zus te maken, een sweater kan iedereen wel gebruiken. Daarvoor nam ik een aantal la maison victor boekjes mee en ook wat modelletjes om te passen. Ze koos hierbij voor de Fenna. Nu hoorde ik al veel mensen vloeken op het maken van de punten en het laten doorlopen van de strepen op alle stukken. Toen ik dit aan mijn mama vertelde zei ze dat de voorkant het bijzonderste was en mijn zus waarschijnlijk ook enkel de voorkant had opgemerkt (wat bij mezelf het geval was geweest toen i…

ideetjes stelen op een ander

Bij Vlijtig Liesje zag ik een pam top afgewerkt met boordstof aan de mouwen en bij Emma en Mona een ander bloesje met boordstof onderaan, ik besloot ze dus op te tellen ;-). De Pam top past me goed maar eens iets anders is ook wel eens leuk. Het werd dus een Pam top hack. Ik knipte deze keer gewoon een ronde hals en dan dus de twee afwerkingen met boordstof. De mouwen werden driekwart mouwen omdat ik er niet meer uit kreeg.


Het stofje dat kocht ik een tijdje geleden bij Madeline, ik wou er een donna bloesje uit LMV uit maken maar de testversie beviel mij niet dus bleef dit stofje liggen, tot nu dus...
Een ideaal bloesje voor de lente, vrolijk maar nog niet te bloot. De foto's nam ik op het wetenschapspark niet zo ver van waar we wonen, leuk om de mooie verborgen plekjes te ontdekken.


Zij die de blog volgen zagen het bloesje al verschijnen in deze blogpost waar ik mijn naaikamer toon en sommigen konden het ook al bewonderen op het naaidagje dat Davina organiseerde.