Doorgaan naar hoofdcontent

Ice ice baby - de tutorial

Ik had het vooraf niet verwacht, maar er was toch wel vraag naar de afwerking van mijn coldpack hoesje. Vandaar dat ik hier dus een korte tutorial zet. Ik ben mij ervan bewust dat de beertjes alle richtingen uitkijken deze keer, maar ik had maar net genoeg stof over om nog een exemplaar te maken.

Het duurde eventjes voor deze er kwam want ik moest een nieuw exemplaar maken (aangezien ik het vorige cadeau gedaan had).
Stap 1: knip 2 rechthoeken, eentje uit een katoentje en eentje uit badstof
Hiervoor ging ik vrij intiutief te werk, ik plaatste de coldpack op de stof en knipte vrij ruim (toch 2.5 cm langs elke kant) errond.
stap 2: knip 2 stukjes katoen en één stukje versteviging
Hiervoor nam ik de breedte van de vorige rechthoek en 1/3 van de hoogte hiervan. Ook deze keer was het gewoon op het gevoel ( versteviging staat niet op de foto maar werd wel geknipt, ik nam H640 omdat ik nog een restje had)
stap 3: het klepje maken
Hiervoor strijk je eerste de versteviging op één van de stukjes katoen. en naai je dan drie kanten dicht (één breedte laat je open). je knipt de hoekjes bij en keert dit. De niet vastgenaaide kant kan je afwerken met een overlock of zigzagsteek

stap 4: het zakje zelf
Eerst werk je de randjes af met je overlock (zeker bij de badstof is dit echt nodig), daarna stik je de zijkanten goed op goed dicht en laat je ook hier weer één breedte stukje open.stap 5: het klepje op het zakje zetten
Plaats het klepje op één van de twee kanten, ik koos ervoor om het op de katoenen kant te zetten zodat het klepje achteraf dichtgaat op de badstofkant. en naai het vast.
Als laatste plooi je de naadwaarde hiervan om naar binnen en ook de badstof vouw je 1 cm om, dit stik je samen in een cirkel door.
Nog je kamsnap of ander drukknopje bevestigen en je bent klaar.


Als er nog vragen zijn, stel ze gerust en ik pas de tutorial nog wat aan.

Reacties

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een trui, een jurk,... neen dan toch een broek

Via een wedstrijd op Instagram won ik een patroontje van I am patterns en dit stofje van Chat Chocolat.  Toen ik dit stofje online op hun instagramaccount zag verschijnen wou ik het echt wel hebben, het leek mooi fel blauw. Toen ik het toegestuurd kreeg, bleek het een heel pak lichter te zijn van kleur. Nog altijd mooi, zeker en vast maar toch eventjes vreemd en jammer om zo'n groot verschil te zien. Maar op de foto's merk ik zelf hoe moeilijk het te fotograferen is.

Het stond al snel vast dat ik dit stofje niet zou gebruiken voor het patroontje dat ik won, zo'n opvallende print en dan nog opvallende mouwen, dat zag ik niet goedkomen. Maar er zijn natuurlijk nog patroontjes genoeg om uit te kiezen. Eerst dacht ik aan de solange, maar nadat ik er een paar nachtjes over geslapen had, leek zo'n opvallende print me toch wat veel om een volledige outfit (kleedje dus) uit te maken. Ik besloot om eindelijk eens het boek dat ik voor kerst van mijn zus kreeg uit de kast te neme…

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to Stitch

For English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per…