Doorgaan naar hoofdcontent

Ice ice baby - de tutorial

Ik had het vooraf niet verwacht, maar er was toch wel vraag naar de afwerking van mijn coldpack hoesje. Vandaar dat ik hier dus een korte tutorial zet. Ik ben mij ervan bewust dat de beertjes alle richtingen uitkijken deze keer, maar ik had maar net genoeg stof over om nog een exemplaar te maken.

Het duurde eventjes voor deze er kwam want ik moest een nieuw exemplaar maken (aangezien ik het vorige cadeau gedaan had).
Stap 1: knip 2 rechthoeken, eentje uit een katoentje en eentje uit badstof
Hiervoor ging ik vrij intiutief te werk, ik plaatste de coldpack op de stof en knipte vrij ruim (toch 2.5 cm langs elke kant) errond.
stap 2: knip 2 stukjes katoen en één stukje versteviging
Hiervoor nam ik de breedte van de vorige rechthoek en 1/3 van de hoogte hiervan. Ook deze keer was het gewoon op het gevoel ( versteviging staat niet op de foto maar werd wel geknipt, ik nam H640 omdat ik nog een restje had)
stap 3: het klepje maken
Hiervoor strijk je eerste de versteviging op één van de stukjes katoen. en naai je dan drie kanten dicht (één breedte laat je open). je knipt de hoekjes bij en keert dit. De niet vastgenaaide kant kan je afwerken met een overlock of zigzagsteek

stap 4: het zakje zelf
Eerst werk je de randjes af met je overlock (zeker bij de badstof is dit echt nodig), daarna stik je de zijkanten goed op goed dicht en laat je ook hier weer één breedte stukje open.stap 5: het klepje op het zakje zetten
Plaats het klepje op één van de twee kanten, ik koos ervoor om het op de katoenen kant te zetten zodat het klepje achteraf dichtgaat op de badstofkant. en naai het vast.
Als laatste plooi je de naadwaarde hiervan om naar binnen en ook de badstof vouw je 1 cm om, dit stik je samen in een cirkel door.
Nog je kamsnap of ander drukknopje bevestigen en je bent klaar.


Als er nog vragen zijn, stel ze gerust en ik pas de tutorial nog wat aan.

Reacties

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to Stitch

For English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per…

Sew challenge: over geheimpjes

Ik kreeg van Hanne drie criteria: liefde, klein en fijn geheimpje en stoffenvoorraad. Het eerste en laatste criterium zijn absoluut geen probleem, ik heb gelukkig hele lieve mensen in mijn omgeving dus aan liefde geen gebrek en stof dat is er ook wel voldoende ;-).
Het geheimpje dat was iets anders. Ik zou namelijk niet direct weten wat voor geheimen ik heb ofzo. Maar uiteindelijk, na lang twijfelen, kwam ik met een plan. Ik nam een lap stof uit de kast waar ik een t-shirt voor Peter uit maakte. Hiervoor gebruikte ik nog eens het model uit I love T-shirts dat je vorige week al kon zien, maar deze keer uit één stofje.


Het restje dat gebruikte ik om een onderbroek voor mezelf te maken. Hiervoor gebruikte ik een patroontje van Jalie dat ik al vaak gebruikte maar nog nooit kon bloggen. Het is een papieren patroon dat ik bij Madeline De Stoffenmadam kocht en waarvan dit nog maar één van de vele mogelijkheden is. Dit is de lage taille van één van de drie modellen. Er zit ook een patroon voo…

Stik Belgique week 2

Aangezien ik mezelf een extra criterium oplegde voor deze Belgische maand, moest ik een patroon kiezen dat en Belgisch is en niet uit la maison victor kwam (want dat gebruikte ik vorige week al).
Dit stofje is net iets minder dan een jaartje in mijn bezit maar aangezien de nieuwe collectie van see you at six er zat aan te komen toen ik besloot te naaien voor Stik Belgique (ergens half september, toen de foto's van de nieuwe collectie net verschenen), vond ik het tijd om dit 'oude' stofje te verwerken. Ik nam een foto van het stofje en vroeg mijn facebookvriendjes en instagramvolgers of ik er een sweater of kleedje uit zou maken. Deze keer was het duidelijk: 'sweater' was de winnaar.Ik had in september net nog eens I love sweaters uitgeleend in de bib, dus besloot ik hiermee aan de slag te gaan. Normaal gezien ben ik niet zo'n 'ruffle' type, maar dit patroontje sprak mij toch aan. Ik volgde braaf de matentabel en naaide een medium. Die zit vrij ruim ma…