Doorgaan naar hoofdcontent

Let's stick together: zak eens lekker door
Zak eens lekker door. 
Dat was het thema dat we deze maand voorgeschoteld kregen voor let's sti(c)k together. Een thema waar ik toch eventjes bij moest nadenken, want echt doorzakken dat is nu niet echt iets voor mij. 
Ik besloot dus al snel om iets met het woordje ZAK te gaan doen.

Er passeerden verschillende ideetjes de revue: voor ideetje één ben ik nog altijd op zoek naar ritsen, voor ideetje twee naar bijpassende voering. Het werd dus ideetje 3.


Omdat mijn wederhelft graag met zijn step op pad gaat naar bvb de bib en de bibliotheekboeken dan wat onhandig zijn om mee te nemen, maakte ik een rugzakje, type turnzak. Hiervoor gebruikte ik een restje van deze short en de tutorial die in de nieuwe la maison victor staat (maar dan zonder de konijnenoren en met iets langere hengsels ;-) ).

Reacties

 1. Helemaal geslaagd, je wederhelft zal blij zijn! Ook ik ging met het woord zak aan de haal, zo leuk die verschillende interpretaties 😊

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad, dit was een leuk en veelzijdig thema. Ik kijk al uit naar de volgende

   Verwijderen
 2. Deze moet ik onthouden. Lijkt me idd super handig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hij wilt ook heel graag een mannelijke tas voor opzij maar die moet ik nog eens 'ontwerprn' voorlopig vind ik dit meer dan ok 😉

   Verwijderen
 3. Soms moet het echt niet meer zijn hé! Een leuke zak!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad en dan doe ik er weken over om hier mee af te komen 🤣

   Verwijderen
 4. Sowieso de hipste bibzak die ze in de bib zien passeren 😊

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gniffel gniffel, ik mis precies konijnenoren ;). Zonder zwans, naaien wat je nodig hebt, dat is nu eenmaal altijd een goed idee!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb zo het vermoeden dat die konijnenoren niet direct geappeegeappraouden worden maar ik kan fout zijn 😂

   Verwijderen
 6. Leuk, maar ik mis de konijnenoren :p haha lol

  BeantwoordenVerwijderen
 7. En zo bewijs je dat simpele dingen gewoon erg handig kunnen zijn! Tof idee.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het nadenken en beslissen duurde langer dan het maken 😉 (dat en de koordjes door de tunnel...)

   Verwijderen
 8. Heel erg leuk zakje! Nog eentje maken mét konijnenoren denk ik ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat ik toch eens voor de konijnenoren ga gaan maar dan niet voor manlief, eerder als geschrnkje 😉

   Verwijderen
 9. Wat een geweldig idee zo'n boekentas. Het is echt een stoer mannenexemplaar geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wij gaan meestal met de voetjes naar de bib, maar boekentransport kan al eens uit de hand lopen. Een Bib-zak is geen overbodige luxe. Praktisch gerief voor de wederhelft dat is gewoon nodig ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ga zelf ook meestal met de voetjes maar het is toch een 20tal minuutjes stappen dus gebruikt hij graag zijn step. In ieder geval is het een bruikbare tas, er kunnen geen 10 boeken in maar wel een 4 of 5tal dus ideaal voor ons tweetjes.

   Verwijderen
 11. Ideaal deze! Ik gebruik nog steeds de curieuzeneuzenzak van de bib zelf

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heel leuk! Zal wel goed van pas komen!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Reacties
  1. Soms dan denk ik dagenlang aan allerlei ingewikkelde plannen en blijkt iets heel simpel gewoon nog het beste te zijn

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to Stitch

For English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per…

Sew challenge: over geheimpjes

Ik kreeg van Hanne drie criteria: liefde, klein en fijn geheimpje en stoffenvoorraad. Het eerste en laatste criterium zijn absoluut geen probleem, ik heb gelukkig hele lieve mensen in mijn omgeving dus aan liefde geen gebrek en stof dat is er ook wel voldoende ;-).
Het geheimpje dat was iets anders. Ik zou namelijk niet direct weten wat voor geheimen ik heb ofzo. Maar uiteindelijk, na lang twijfelen, kwam ik met een plan. Ik nam een lap stof uit de kast waar ik een t-shirt voor Peter uit maakte. Hiervoor gebruikte ik nog eens het model uit I love T-shirts dat je vorige week al kon zien, maar deze keer uit één stofje.


Het restje dat gebruikte ik om een onderbroek voor mezelf te maken. Hiervoor gebruikte ik een patroontje van Jalie dat ik al vaak gebruikte maar nog nooit kon bloggen. Het is een papieren patroon dat ik bij Madeline De Stoffenmadam kocht en waarvan dit nog maar één van de vele mogelijkheden is. Dit is de lage taille van één van de drie modellen. Er zit ook een patroon voo…

Stik Belgique week 2

Aangezien ik mezelf een extra criterium oplegde voor deze Belgische maand, moest ik een patroon kiezen dat en Belgisch is en niet uit la maison victor kwam (want dat gebruikte ik vorige week al).
Dit stofje is net iets minder dan een jaartje in mijn bezit maar aangezien de nieuwe collectie van see you at six er zat aan te komen toen ik besloot te naaien voor Stik Belgique (ergens half september, toen de foto's van de nieuwe collectie net verschenen), vond ik het tijd om dit 'oude' stofje te verwerken. Ik nam een foto van het stofje en vroeg mijn facebookvriendjes en instagramvolgers of ik er een sweater of kleedje uit zou maken. Deze keer was het duidelijk: 'sweater' was de winnaar.Ik had in september net nog eens I love sweaters uitgeleend in de bib, dus besloot ik hiermee aan de slag te gaan. Normaal gezien ben ik niet zo'n 'ruffle' type, maar dit patroontje sprak mij toch aan. Ik volgde braaf de matentabel en naaide een medium. Die zit vrij ruim ma…