Doorgaan naar hoofdcontent

Let's stick together: zak eens lekker door
Zak eens lekker door. 
Dat was het thema dat we deze maand voorgeschoteld kregen voor let's sti(c)k together. Een thema waar ik toch eventjes bij moest nadenken, want echt doorzakken dat is nu niet echt iets voor mij. 
Ik besloot dus al snel om iets met het woordje ZAK te gaan doen.

Er passeerden verschillende ideetjes de revue: voor ideetje ÊÊn ben ik nog altijd op zoek naar ritsen, voor ideetje twee naar bijpassende voering. Het werd dus ideetje 3.


Omdat mijn wederhelft graag met zijn step op pad gaat naar bvb de bib en de bibliotheekboeken dan wat onhandig zijn om mee te nemen, maakte ik een rugzakje, type turnzak. Hiervoor gebruikte ik een restje van deze short en de tutorial die in de nieuwe la maison victor staat (maar dan zonder de konijnenoren en met iets langere hengsels ;-) ).

Reacties

 1. Helemaal geslaagd, je wederhelft zal blij zijn! Ook ik ging met het woord zak aan de haal, zo leuk die verschillende interpretaties 😊

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad, dit was een leuk en veelzijdig thema. Ik kijk al uit naar de volgende

   Verwijderen
 2. Deze moet ik onthouden. Lijkt me idd super handig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hij wilt ook heel graag een mannelijke tas voor opzij maar die moet ik nog eens 'ontwerprn' voorlopig vind ik dit meer dan ok 😉

   Verwijderen
 3. Soms moet het echt niet meer zijn hÊ! Een leuke zak!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad en dan doe ik er weken over om hier mee af te komen đŸ¤Ŗ

   Verwijderen
 4. Sowieso de hipste bibzak die ze in de bib zien passeren 😊

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gniffel gniffel, ik mis precies konijnenoren ;). Zonder zwans, naaien wat je nodig hebt, dat is nu eenmaal altijd een goed idee!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb zo het vermoeden dat die konijnenoren niet direct geappeegeappraouden worden maar ik kan fout zijn 😂

   Verwijderen
 6. Leuk, maar ik mis de konijnenoren :p haha lol

  BeantwoordenVerwijderen
 7. En zo bewijs je dat simpele dingen gewoon erg handig kunnen zijn! Tof idee.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het nadenken en beslissen duurde langer dan het maken 😉 (dat en de koordjes door de tunnel...)

   Verwijderen
 8. Heel erg leuk zakje! Nog eentje maken mÊt konijnenoren denk ik ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat ik toch eens voor de konijnenoren ga gaan maar dan niet voor manlief, eerder als geschrnkje 😉

   Verwijderen
 9. Wat een geweldig idee zo'n boekentas. Het is echt een stoer mannenexemplaar geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wij gaan meestal met de voetjes naar de bib, maar boekentransport kan al eens uit de hand lopen. Een Bib-zak is geen overbodige luxe. Praktisch gerief voor de wederhelft dat is gewoon nodig ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ga zelf ook meestal met de voetjes maar het is toch een 20tal minuutjes stappen dus gebruikt hij graag zijn step. In ieder geval is het een bruikbare tas, er kunnen geen 10 boeken in maar wel een 4 of 5tal dus ideaal voor ons tweetjes.

   Verwijderen
 11. Ideaal deze! Ik gebruik nog steeds de curieuzeneuzenzak van de bib zelf

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heel leuk! Zal wel goed van pas komen!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Reacties
  1. Soms dan denk ik dagenlang aan allerlei ingewikkelde plannen en blijkt iets heel simpel gewoon nog het beste te zijn

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een beetje teveel stof

Ik wou heel graag eens een grafische trui voor mezelf proberen (die raakte nog niet op de blog) dus bestelde ik stof, per ongeluk veel stof zelfs en combineerde ik met een couponnetje rode french terry om wat contrast te bekomen, want dat is in. Het resultaat van dat experiment zie je hier ooit wel eens verschijnen als het op foto raakt ;-). Maar ik had dus teveel stof en aangezien sweaterstof veel plek inneemt kon mijn schuif niet meer toe... er drong zich dus een oplossing op.
Ik besloot om nog iets voor mijn zus te maken, een sweater kan iedereen wel gebruiken. Daarvoor nam ik een aantal la maison victor boekjes mee en ook wat modelletjes om te passen. Ze koos hierbij voor de Fenna. Nu hoorde ik al veel mensen vloeken op het maken van de punten en het laten doorlopen van de strepen op alle stukken. Toen ik dit aan mijn mama vertelde zei ze dat de voorkant het bijzonderste was en mijn zus waarschijnlijk ook enkel de voorkant had opgemerkt (wat bij mezelf het geval was geweest toen i…

ideetjes stelen op een ander

Bij Vlijtig Liesje zag ik een pam top afgewerkt met boordstof aan de mouwen en bij Emma en Mona een ander bloesje met boordstof onderaan, ik besloot ze dus op te tellen ;-). De Pam top past me goed maar eens iets anders is ook wel eens leuk. Het werd dus een Pam top hack. Ik knipte deze keer gewoon een ronde hals en dan dus de twee afwerkingen met boordstof. De mouwen werden driekwart mouwen omdat ik er niet meer uit kreeg.


Het stofje dat kocht ik een tijdje geleden bij Madeline, ik wou er een donna bloesje uit LMV uit maken maar de testversie beviel mij niet dus bleef dit stofje liggen, tot nu dus...
Een ideaal bloesje voor de lente, vrolijk maar nog niet te bloot. De foto's nam ik op het wetenschapspark niet zo ver van waar we wonen, leuk om de mooie verborgen plekjes te ontdekken.


Zij die de blog volgen zagen het bloesje al verschijnen in deze blogpost waar ik mijn naaikamer toon en sommigen konden het ook al bewonderen op het naaidagje dat Davina organiseerde.