Doorgaan naar hoofdcontent

Let's stick together: zak eens lekker door
Zak eens lekker door. 
Dat was het thema dat we deze maand voorgeschoteld kregen voor let's sti(c)k together. Een thema waar ik toch eventjes bij moest nadenken, want echt doorzakken dat is nu niet echt iets voor mij. 
Ik besloot dus al snel om iets met het woordje ZAK te gaan doen.

Er passeerden verschillende ideetjes de revue: voor ideetje ÊÊn ben ik nog altijd op zoek naar ritsen, voor ideetje twee naar bijpassende voering. Het werd dus ideetje 3.


Omdat mijn wederhelft graag met zijn step op pad gaat naar bvb de bib en de bibliotheekboeken dan wat onhandig zijn om mee te nemen, maakte ik een rugzakje, type turnzak. Hiervoor gebruikte ik een restje van deze short en de tutorial die in de nieuwe la maison victor staat (maar dan zonder de konijnenoren en met iets langere hengsels ;-) ).

Reacties

 1. Helemaal geslaagd, je wederhelft zal blij zijn! Ook ik ging met het woord zak aan de haal, zo leuk die verschillende interpretaties 😊

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad, dit was een leuk en veelzijdig thema. Ik kijk al uit naar de volgende

   Verwijderen
 2. Deze moet ik onthouden. Lijkt me idd super handig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hij wilt ook heel graag een mannelijke tas voor opzij maar die moet ik nog eens 'ontwerprn' voorlopig vind ik dit meer dan ok 😉

   Verwijderen
 3. Soms moet het echt niet meer zijn hÊ! Een leuke zak!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad en dan doe ik er weken over om hier mee af te komen đŸ¤Ŗ

   Verwijderen
 4. Sowieso de hipste bibzak die ze in de bib zien passeren 😊

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gniffel gniffel, ik mis precies konijnenoren ;). Zonder zwans, naaien wat je nodig hebt, dat is nu eenmaal altijd een goed idee!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb zo het vermoeden dat die konijnenoren niet direct geappeegeappraouden worden maar ik kan fout zijn 😂

   Verwijderen
 6. Leuk, maar ik mis de konijnenoren :p haha lol

  BeantwoordenVerwijderen
 7. En zo bewijs je dat simpele dingen gewoon erg handig kunnen zijn! Tof idee.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het nadenken en beslissen duurde langer dan het maken 😉 (dat en de koordjes door de tunnel...)

   Verwijderen
 8. Heel erg leuk zakje! Nog eentje maken mÊt konijnenoren denk ik ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat ik toch eens voor de konijnenoren ga gaan maar dan niet voor manlief, eerder als geschrnkje 😉

   Verwijderen
 9. Wat een geweldig idee zo'n boekentas. Het is echt een stoer mannenexemplaar geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wij gaan meestal met de voetjes naar de bib, maar boekentransport kan al eens uit de hand lopen. Een Bib-zak is geen overbodige luxe. Praktisch gerief voor de wederhelft dat is gewoon nodig ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ga zelf ook meestal met de voetjes maar het is toch een 20tal minuutjes stappen dus gebruikt hij graag zijn step. In ieder geval is het een bruikbare tas, er kunnen geen 10 boeken in maar wel een 4 of 5tal dus ideaal voor ons tweetjes.

   Verwijderen
 11. Ideaal deze! Ik gebruik nog steeds de curieuzeneuzenzak van de bib zelf

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heel leuk! Zal wel goed van pas komen!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Reacties
  1. Soms dan denk ik dagenlang aan allerlei ingewikkelde plannen en blijkt iets heel simpel gewoon nog het beste te zijn

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een trui, een jurk,... neen dan toch een broek

Via een wedstrijd op Instagram won ik een patroontje van I am patterns en dit stofje van Chat Chocolat.  Toen ik dit stofje online op hun instagramaccount zag verschijnen wou ik het echt wel hebben, het leek mooi fel blauw. Toen ik het toegestuurd kreeg, bleek het een heel pak lichter te zijn van kleur. Nog altijd mooi, zeker en vast maar toch eventjes vreemd en jammer om zo'n groot verschil te zien. Maar op de foto's merk ik zelf hoe moeilijk het te fotograferen is.

Het stond al snel vast dat ik dit stofje niet zou gebruiken voor het patroontje dat ik won, zo'n opvallende print en dan nog opvallende mouwen, dat zag ik niet goedkomen. Maar er zijn natuurlijk nog patroontjes genoeg om uit te kiezen. Eerst dacht ik aan de solange, maar nadat ik er een paar nachtjes over geslapen had, leek zo'n opvallende print me toch wat veel om een volledige outfit (kleedje dus) uit te maken. Ik besloot om eindelijk eens het boek dat ik voor kerst van mijn zus kreeg uit de kast te neme…

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to Stitch

For English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per…