Doorgaan naar hoofdcontent

Monochrome love
Vorige zomer (het lijkt eeuwen geleden) maakte ik deze bomber tijdens een workshop bij de stoffenmadam. Het is een gevoerd exemplaar waar ik heel trots op ben. Hij wordt zeker en vast gedragen maar door de voering is hij minder geschikt om binnen te dragen (behalve tijdens een koudere winter). Ik wou dus heel graag een tweede exemplaar maken dat niet gevoerd was (oké de afwerking boet er dan ook bij in, maar het is iets vaker draagbaar).

Dit stofje kocht ik in de solden bij stof op zolder, een leuk wit/zwart stofje dat met heel veel te combineren is. Het leek me dan ook ideaal hiervoor. Het duurde nog eventjes voor ik tijd had om er aan te beginnen, en laten we eerlijk zijn 30 graden en meer nodigt niet echt uit om bombers te naaien. Maar een dagje verlof en een grote nood aan wat sewing time zorgden ervoor dat ik er aan kon beginnen. Aanvankelijk wou ik de print laten doorlopen maar daarvoor is ze iets te onregelmatig (en had ik dus te weinig extra gekocht), maar op zich vind ik het geen probleem zo.Eigenlijk maak ik vrij weinig bombers of vestjes met rits, daardoor gaat dat nog iets minder vlot dan allerlei andere zaken die ik maak. Op zich is het niet omdat ik schrik heb voor ritsen dat ik ze niet vaak gebruik maar ik vergeet ze gewoon vaak te kopen ;-). Ik plan dus zeker binnenkort nog een bomber en ook een ritsvest voor Peter staat nog op de planning om het wat meer in mijn vingers te krijgen.Foutjes of niet, ik vind het eigenlijk zelf ook wel leuk geworden en ben er zeker van dat het een veelgedragen stuk zal zijn de komende weken.In augustus had ik eventjes een blogmarathon (avondjes alleen in een hotelkamer op congres zijn ideaal om blogberichtjes te schrijven en te publiceren) dus voelde ik niet echt de nood om mij te haasten met deze foto's. Ik wachtte dus tot we een uitstapje op de planning hadden staan, zodat er nog eens een mooie locatie aan te pas kwam. Door het regenweer viel ons uitstapje naar Tongeren in het water en werd deze vervangen door een filmpje. De foto's werden op de parking genomen.

Reacties

 1. Leuke print en mooie kleurcombi.
  Groetjes,
  Mar10

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel mooie bomber! Mag ik vragen welk patroon je gebruikte?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. thanks! Natuurlijk mag je dat vragen, alleen kan ik niet echt antwoorden. Ik kreeg dit patroontje in mijn maat bij de workshop vorig jaar bij de stoffenmadam, geen idee dus van waar het oorspronkelijk komt want de handleiding is gemaakt door hen zelf.

   Verwijderen
 3. Knap! Het doet me denken aan de Blossom van LMV. Hiervan maakte ik er ook al een aantal, handig en wordt veel gedragen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi en inderdaad op veel draagbaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi! Staat je goed! Zo herkenbaar dat een ander type kledingstuk toch echt iets meer tijd kost. Ik heb nog een beetje drempelvrees voor de bomber die ik van een velvet stofje wil maken. Een rits én een lastige stof tegelijk 😓

  BeantwoordenVerwijderen
 6. heel mooi geworden. Er staat ook eentje op het programma sinds vorige winter. Ik moet er dringend eens werk van maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben alleszins fan van de foto locatie ;)
  Bombers zijn niet zo mijn ding, maar deze kun je echt met super veel combineren, ideaal maaksel dus!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks! Het voordeel van een vrij dagje is een bijna lege parking ;-)

   Verwijderen
 8. Zeker een leuke!! Niet focussen op de foutjes maar op de algehele look!

  De foto's zijn top!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Ik onthoud de locatie ;-) er staan nog wat leuke films gepland dit najaar dus ik denk dat we er nog wel eens gaan komen

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een beetje teveel stof

Ik wou heel graag eens een grafische trui voor mezelf proberen (die raakte nog niet op de blog) dus bestelde ik stof, per ongeluk veel stof zelfs en combineerde ik met een couponnetje rode french terry om wat contrast te bekomen, want dat is in. Het resultaat van dat experiment zie je hier ooit wel eens verschijnen als het op foto raakt ;-). Maar ik had dus teveel stof en aangezien sweaterstof veel plek inneemt kon mijn schuif niet meer toe... er drong zich dus een oplossing op.
Ik besloot om nog iets voor mijn zus te maken, een sweater kan iedereen wel gebruiken. Daarvoor nam ik een aantal la maison victor boekjes mee en ook wat modelletjes om te passen. Ze koos hierbij voor de Fenna. Nu hoorde ik al veel mensen vloeken op het maken van de punten en het laten doorlopen van de strepen op alle stukken. Toen ik dit aan mijn mama vertelde zei ze dat de voorkant het bijzonderste was en mijn zus waarschijnlijk ook enkel de voorkant had opgemerkt (wat bij mezelf het geval was geweest toen i…

ideetjes stelen op een ander

Bij Vlijtig Liesje zag ik een pam top afgewerkt met boordstof aan de mouwen en bij Emma en Mona een ander bloesje met boordstof onderaan, ik besloot ze dus op te tellen ;-). De Pam top past me goed maar eens iets anders is ook wel eens leuk. Het werd dus een Pam top hack. Ik knipte deze keer gewoon een ronde hals en dan dus de twee afwerkingen met boordstof. De mouwen werden driekwart mouwen omdat ik er niet meer uit kreeg.


Het stofje dat kocht ik een tijdje geleden bij Madeline, ik wou er een donna bloesje uit LMV uit maken maar de testversie beviel mij niet dus bleef dit stofje liggen, tot nu dus...
Een ideaal bloesje voor de lente, vrolijk maar nog niet te bloot. De foto's nam ik op het wetenschapspark niet zo ver van waar we wonen, leuk om de mooie verborgen plekjes te ontdekken.


Zij die de blog volgen zagen het bloesje al verschijnen in deze blogpost waar ik mijn naaikamer toon en sommigen konden het ook al bewonderen op het naaidagje dat Davina organiseerde.