Doorgaan naar hoofdcontent

Monochrome love
Vorige zomer (het lijkt eeuwen geleden) maakte ik deze bomber tijdens een workshop bij de stoffenmadam. Het is een gevoerd exemplaar waar ik heel trots op ben. Hij wordt zeker en vast gedragen maar door de voering is hij minder geschikt om binnen te dragen (behalve tijdens een koudere winter). Ik wou dus heel graag een tweede exemplaar maken dat niet gevoerd was (oké de afwerking boet er dan ook bij in, maar het is iets vaker draagbaar).

Dit stofje kocht ik in de solden bij stof op zolder, een leuk wit/zwart stofje dat met heel veel te combineren is. Het leek me dan ook ideaal hiervoor. Het duurde nog eventjes voor ik tijd had om er aan te beginnen, en laten we eerlijk zijn 30 graden en meer nodigt niet echt uit om bombers te naaien. Maar een dagje verlof en een grote nood aan wat sewing time zorgden ervoor dat ik er aan kon beginnen. Aanvankelijk wou ik de print laten doorlopen maar daarvoor is ze iets te onregelmatig (en had ik dus te weinig extra gekocht), maar op zich vind ik het geen probleem zo.Eigenlijk maak ik vrij weinig bombers of vestjes met rits, daardoor gaat dat nog iets minder vlot dan allerlei andere zaken die ik maak. Op zich is het niet omdat ik schrik heb voor ritsen dat ik ze niet vaak gebruik maar ik vergeet ze gewoon vaak te kopen ;-). Ik plan dus zeker binnenkort nog een bomber en ook een ritsvest voor Peter staat nog op de planning om het wat meer in mijn vingers te krijgen.Foutjes of niet, ik vind het eigenlijk zelf ook wel leuk geworden en ben er zeker van dat het een veelgedragen stuk zal zijn de komende weken.In augustus had ik eventjes een blogmarathon (avondjes alleen in een hotelkamer op congres zijn ideaal om blogberichtjes te schrijven en te publiceren) dus voelde ik niet echt de nood om mij te haasten met deze foto's. Ik wachtte dus tot we een uitstapje op de planning hadden staan, zodat er nog eens een mooie locatie aan te pas kwam. Door het regenweer viel ons uitstapje naar Tongeren in het water en werd deze vervangen door een filmpje. De foto's werden op de parking genomen.

Reacties

 1. Leuke print en mooie kleurcombi.
  Groetjes,
  Mar10

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel mooie bomber! Mag ik vragen welk patroon je gebruikte?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. thanks! Natuurlijk mag je dat vragen, alleen kan ik niet echt antwoorden. Ik kreeg dit patroontje in mijn maat bij de workshop vorig jaar bij de stoffenmadam, geen idee dus van waar het oorspronkelijk komt want de handleiding is gemaakt door hen zelf.

   Verwijderen
 3. Knap! Het doet me denken aan de Blossom van LMV. Hiervan maakte ik er ook al een aantal, handig en wordt veel gedragen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi en inderdaad op veel draagbaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi! Staat je goed! Zo herkenbaar dat een ander type kledingstuk toch echt iets meer tijd kost. Ik heb nog een beetje drempelvrees voor de bomber die ik van een velvet stofje wil maken. Een rits én een lastige stof tegelijk 😓

  BeantwoordenVerwijderen
 6. heel mooi geworden. Er staat ook eentje op het programma sinds vorige winter. Ik moet er dringend eens werk van maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben alleszins fan van de foto locatie ;)
  Bombers zijn niet zo mijn ding, maar deze kun je echt met super veel combineren, ideaal maaksel dus!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks! Het voordeel van een vrij dagje is een bijna lege parking ;-)

   Verwijderen
 8. Zeker een leuke!! Niet focussen op de foutjes maar op de algehele look!

  De foto's zijn top!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Ik onthoud de locatie ;-) er staan nog wat leuke films gepland dit najaar dus ik denk dat we er nog wel eens gaan komen

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to Stitch

For English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per…

Sew challenge: over geheimpjes

Ik kreeg van Hanne drie criteria: liefde, klein en fijn geheimpje en stoffenvoorraad. Het eerste en laatste criterium zijn absoluut geen probleem, ik heb gelukkig hele lieve mensen in mijn omgeving dus aan liefde geen gebrek en stof dat is er ook wel voldoende ;-).
Het geheimpje dat was iets anders. Ik zou namelijk niet direct weten wat voor geheimen ik heb ofzo. Maar uiteindelijk, na lang twijfelen, kwam ik met een plan. Ik nam een lap stof uit de kast waar ik een t-shirt voor Peter uit maakte. Hiervoor gebruikte ik nog eens het model uit I love T-shirts dat je vorige week al kon zien, maar deze keer uit één stofje.


Het restje dat gebruikte ik om een onderbroek voor mezelf te maken. Hiervoor gebruikte ik een patroontje van Jalie dat ik al vaak gebruikte maar nog nooit kon bloggen. Het is een papieren patroon dat ik bij Madeline De Stoffenmadam kocht en waarvan dit nog maar één van de vele mogelijkheden is. Dit is de lage taille van één van de drie modellen. Er zit ook een patroon voo…

Stik Belgique week 2

Aangezien ik mezelf een extra criterium oplegde voor deze Belgische maand, moest ik een patroon kiezen dat en Belgisch is en niet uit la maison victor kwam (want dat gebruikte ik vorige week al).
Dit stofje is net iets minder dan een jaartje in mijn bezit maar aangezien de nieuwe collectie van see you at six er zat aan te komen toen ik besloot te naaien voor Stik Belgique (ergens half september, toen de foto's van de nieuwe collectie net verschenen), vond ik het tijd om dit 'oude' stofje te verwerken. Ik nam een foto van het stofje en vroeg mijn facebookvriendjes en instagramvolgers of ik er een sweater of kleedje uit zou maken. Deze keer was het duidelijk: 'sweater' was de winnaar.Ik had in september net nog eens I love sweaters uitgeleend in de bib, dus besloot ik hiermee aan de slag te gaan. Normaal gezien ben ik niet zo'n 'ruffle' type, maar dit patroontje sprak mij toch aan. Ik volgde braaf de matentabel en naaide een medium. Die zit vrij ruim ma…