Doorgaan naar hoofdcontent

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to StitchFor English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per toeval omdat ik beide achter elkaar aan het strijken was en ik het wel mooi vond zo. Nog eens een bewijs dat ik niet ver moest zoeken in mijn kast naar combinaties met dit stuk.Het is misschien geen megahip, speciaal geval deze cardigan, maar wel een broodnodig basisstuk dat in mijn ogen voldoende aansluit en aangenaam zit. Dus ik ben vrij zeker dat er nog exemplaren zullen volgen in neutrale tinten om wat te compenseren voor de overdaad aan printjes en kleuren bij de rest van mijn kleren.Bij mamarieke ging ik de uitdaging aan om vanaf nu tot het einde van het jaar twee PDF patroontjes per maand te verwerken/bloggen. Bij deze is ook mijn eerste PDF patroontje van deze maand een feit (en eigenlijk moeten we er maar eentje doen in september omdat de maand al half om was).Recently, I try to reduce the amount of pattern tests I participate in because I prefer sewing what I need and/or want instead of having a deadline for a test. But a basic cardigan is something I could really use. I always make colorfull clothes and buy cheap cardigans but from now on I can make them myself as well.


This cardigan has a V-neck and comes in 4 different lengths: long, regular (this one), cropped or bolero. And three different sleeves: long, long with extra wide cuffs and short. So with one pattern you buy a basic for every season and occassion.This fabric is dark blue with some structure in it, not boring but still the perfect color to match the rest of my wardrobe (or at least most of it). I now this pattern is not extra special but we do need good basics in our wardrobe, so I am convinced that I will wear this cardigan a lot.

pattern: Aveiro Cardigan itch to stitch

Reacties

 1. Zo’n basisstukken draag je uiteindelijk nog het vaakst hé. Ik vind dit een meer dan geslaagde basic.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo stof, die zet ik binnenkort ook op de naaiplanning denk ik 🙂. Ik vind de stof ook heel erg mooi, en met donkerblauw kan je inderdaad heel veel kanten uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel geslaagd! Super fijn zo'n basispatroon! Vesten naaien staat ook bij mij nog op de agenda, maar eerst mijn meiden maar eens van kleding voorzien....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo'n basisstuk is altijd geweldig om te hebben. Het is een leuk vestje in blauw en de stof heeft een leuke structuur. Super natuurlijk dat je patroontest eindigt in een dagelijks bruikbaar kledingstuk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad een stuk dat heel vaak gedragen zal worden, mijn doel is om het zo vaak mogelijk met iets anders te combineren uit de kast.

   Verwijderen
 5. geweldig, ik draag dit patroontje graag. Ik moet itch tot stich eens ontdekken

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. zeker eens op de website gaan kijken, er zitten een aantal leuke basics tussen

   Verwijderen
 6. Heerlijk zo'n basisvest, helemaal nu het wat kouder wordt :). Enneh goed bezig met de uitdaging, 3 dubbele win win!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Ideaal voor de herfst en warme winterdagen, op koude winterdagen grijp ik nog graag terug naar een dikke warme pull maar die dagen zijn hopelijk nog ver weg

   Verwijderen
 7. Altijd leuk om te testen en dit soort basispatronen zijn ook altijd fijn om te hebben! Leuk dat je meedoet met de digitale patronenuitdaging.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Ik dacht dat ik niet genoeg patronen zou hebben maar niets is minder waar, woeps ;-)

   Verwijderen
 8. Wat een tof vest!! Een geschikt stofje vinden lijkt me idd niet gemakkelijk, maar jij slaagde er helemaal in!!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

nog een playsuit

Knipmode koop ik normaal niet, maar voor deze playsuit maakte ik graag een uitzondering.
Ik weet intussen weer waarom ik knipmode niet zo graag koop. Hun sumiere werkbeschrijvingen zijn toch een uitdaging. Aangezien ik toch al wat ervaring heb, merkte ik dat bij dit t-shirt niet zo op, want ik heb de werkbeschrijving zelfs niet bekeken, maar voor deze playsuit vond ik het toch wel handig om mee te volgen.


Ik ben niet 100% tevreden van mijn afwerking aan de bandjes, het waren toch vrij veel lagen op elkaar om mooi doorstikt te krijgen op mijn naaimachine.  Vooraan staat het ook een beetje open maar alles terug losdoen zag ik niet zitten (vooral omdat je dat echt pas helemaal op het einde merkt). Ik denk dat ik alles een volgend keertje toch op mijn eigen manier zou doen, alleen moet ik er nog eens over denken hoe die manier dan is.
De strik op de rug komt vrij goed overeen met mijn bh bandje, niet compleet dus af en toe komt hij piepen, maar met een huidkleurige vind ik het wel meeval…

oefenen op een v-hals

Ik wou al wel langer een t-shirt met v-hals maken, maar aangezien ik zo'n goed patroon had voor een ronde hals, bleef ik het maar uitstellen. Soms dan is een extra patroon overtekenen er een beetje teveel aan... Maar toen ik de testers call van Love Notions patterns zag passeren leek het mij de ideale schop onder mijn kont.

Een v-naaien da's natuurlijk niet zo simpel als een ronde hals, maar al bij al vond ik mijn eerste versie eigenlijk heel goed meevallen, er zit een foutje in, dat zeker maar t valt al bij al wel mee (al zal iedereen natuurlijk de fout zien vanaf nu ;-) ). Ik had het geluk een vrij stevig stofje te gebruiken hiervoor waardoor het minder ging schuiven.


De fit is wat mij betreft iets minder goed dan bij mijn andere t-shirts maar dat is vooral persoonlijke voorkeur. Veel mensen lopen namelijk niet graag rond in aansluitende t-shirts dus dan is deze zeker en vast een goed alternatief.


In het definitief patroon werd de v-hals nog wat verlaagd en het patroon ook …