Doorgaan naar hoofdcontent

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to Stitch



For English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.



De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per toeval omdat ik beide achter elkaar aan het strijken was en ik het wel mooi vond zo. Nog eens een bewijs dat ik niet ver moest zoeken in mijn kast naar combinaties met dit stuk.



Het is misschien geen megahip, speciaal geval deze cardigan, maar wel een broodnodig basisstuk dat in mijn ogen voldoende aansluit en aangenaam zit. Dus ik ben vrij zeker dat er nog exemplaren zullen volgen in neutrale tinten om wat te compenseren voor de overdaad aan printjes en kleuren bij de rest van mijn kleren.



Bij mamarieke ging ik de uitdaging aan om vanaf nu tot het einde van het jaar twee PDF patroontjes per maand te verwerken/bloggen. Bij deze is ook mijn eerste PDF patroontje van deze maand een feit (en eigenlijk moeten we er maar eentje doen in september omdat de maand al half om was).



Recently, I try to reduce the amount of pattern tests I participate in because I prefer sewing what I need and/or want instead of having a deadline for a test. But a basic cardigan is something I could really use. I always make colorfull clothes and buy cheap cardigans but from now on I can make them myself as well.


This cardigan has a V-neck and comes in 4 different lengths: long, regular (this one), cropped or bolero. And three different sleeves: long, long with extra wide cuffs and short. So with one pattern you buy a basic for every season and occassion.



This fabric is dark blue with some structure in it, not boring but still the perfect color to match the rest of my wardrobe (or at least most of it). I now this pattern is not extra special but we do need good basics in our wardrobe, so I am convinced that I will wear this cardigan a lot.

pattern: Aveiro Cardigan itch to stitch

Reacties

  1. Zo’n basisstukken draag je uiteindelijk nog het vaakst hé. Ik vind dit een meer dan geslaagde basic.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo stof, die zet ik binnenkort ook op de naaiplanning denk ik 🙂. Ik vind de stof ook heel erg mooi, en met donkerblauw kan je inderdaad heel veel kanten uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heel geslaagd! Super fijn zo'n basispatroon! Vesten naaien staat ook bij mij nog op de agenda, maar eerst mijn meiden maar eens van kleding voorzien....

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Zo'n basisstuk is altijd geweldig om te hebben. Het is een leuk vestje in blauw en de stof heeft een leuke structuur. Super natuurlijk dat je patroontest eindigt in een dagelijks bruikbaar kledingstuk.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Inderdaad een stuk dat heel vaak gedragen zal worden, mijn doel is om het zo vaak mogelijk met iets anders te combineren uit de kast.

      Verwijderen
  5. geweldig, ik draag dit patroontje graag. Ik moet itch tot stich eens ontdekken

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. zeker eens op de website gaan kijken, er zitten een aantal leuke basics tussen

      Verwijderen
  6. Heerlijk zo'n basisvest, helemaal nu het wat kouder wordt :). Enneh goed bezig met de uitdaging, 3 dubbele win win!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je! Ideaal voor de herfst en warme winterdagen, op koude winterdagen grijp ik nog graag terug naar een dikke warme pull maar die dagen zijn hopelijk nog ver weg

      Verwijderen
  7. Altijd leuk om te testen en dit soort basispatronen zijn ook altijd fijn om te hebben! Leuk dat je meedoet met de digitale patronenuitdaging.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je! Ik dacht dat ik niet genoeg patronen zou hebben maar niets is minder waar, woeps ;-)

      Verwijderen
  8. Zo'n klassieker komt altijd van pas!!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een tof vest!! Een geschikt stofje vinden lijkt me idd niet gemakkelijk, maar jij slaagde er helemaal in!!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Een stapel gebreide FO's

Het is precies eeuwen geleden dat ik hier nog iets neerschreef maar het leek me wel leuk om deze keer toch nog eens kort iets te schrijven. Voor degene die meer brei-avonturen willen volgen, ga zeker een kijkje nemen op mijn youtube kanaal. Op de foto hierboven zie je wat ik af had voor de laatste aflevering: een Pippin sweater, een Forest walk cowl (de grijze), een cargill cowl (degene met de kleuren die in elkaar overgaan), een paar scrappy stripy socks en een paar 'doodgewone' sokken. Dit is de 'cargill cowl' van de Creabea, ik mocht deze preview breien voor haar. Ik ben heel blij met het eindresultaat maar het patroon zelf vond ik onvoldoende uitgeschreven om de steek zonder filmpje te kunnen volgen. Het ligt vermoedelijk aan mezelf dat ik dit niet zo fijn vind maar ik geef het toch maar mee. Het garen is rico creative melange wonderball, ik heb nog vrij veel over dus wil er ooit nog een bijpassende muts uit maken.  Het paar sokken dat je links op de foto ziet (zond

naaien met restjes: zakdoeken

De meeste onder ons kennen het wel, een uitpuilende restjesbak. Zeker als je zelf geen mini's thuis rondlopen hebt om met deze restjes te kleden (en dan nog veronderstel ik dat je voor kinderen nog andere stofjes koopt dan alleen die restjes). Met een aantal van de soft cactus stofjes die ik voor hemden gebruikt had, heb ik stoffen zakdoeken gemaakt. Vorige winter deed ik dat al een eerste keertje met het restje van dit hemd en deze gaan nog steeds mee. Ik was die op 60°C met de rest van de zakdoeken en ze blijven ok. Uiteraard zijn ze waarschijnlijk de eerste keer een beetje gekrompen, maar het zijn zakdoeken dus dat maakt niet zoveel uit. Dit jaar koos ik voor een restje van dit hemd . Doordat ik de kraag twee keer heb moeten knippen om mijn eigen stommiteiten recht te zetten, was het restje dat nog overschoot te klein om er nog iets deftig mee te maken. Het stofje is ook niet zo gemakkelijk te combineren met andere stofjes, dus ideaal om zakdoeken uit te maken.

Er werd nog eens genaaid!

  Als je de voorbije blogberichten bekijkt dan zou je denken dat ik mijn naaimachine verkocht heb en ingeruild heb voor wat breinaalden. Nu staan nog niet eens al mijn breiprojecten op de blog, maar mijn naaimachine die stond toch ook wel weer naar mij te lachen. Ik was de zin wat kwijt om te naaien, twee jaar met vrij veel thuiswerken maakten dat ik niet zoveel nodig had. En daarnaast verloor ik mij wat in perfectie zoeken door de foute accounts te volgen op social media. Enkele weken zo weinig mogelijk op instagram en facebook later, vond ik beetje bij beetje mijn sewing mojo terug.  De oorzaak van die terugkerende liefde was het maken van verjaardagskroontjes, maar die kan ik jullie nog niet tonen. Direct na de kroontjes nam ik een zak met restjes stof van een handtas bij de hand (ik toon je die zo dadelijk want ik zag net dat die de blog nooit haalde) en maakte ik op het gevoel een variant van de vinktas. Een tas die qua afmetingen gebaseerd is op de restjes die ik nog had en als d