Doorgaan naar hoofdcontent

skatedateSinds ongeveer een jaartje trek ik geregeld terug mijn skeelers aan om een toertje te gaan doen. Soms alleen maar heel vaak samen met iemand, er is meestal wel iemand van mijn twee skeelervriendjes beschikbaar voor een tochtje.

Met de warme temperaturen die we deze zomer kregen, bleek skeeleren ook de enige sport die ik consequent bleef doen. Door de snelheid die je daarmee haalt, krijg je iets meer wind en blijft het draaglijk. Zeker bij zonsondergang is het leuk om te doen.

Nu heb ik wel wat zomerkleren in de kast hangen, maar zijn dat voornamelijk kleedjes. Ik kan wel skeeleren in sommige kleedjes maar zeker niet in allemaal. En een shortje of playsuit blijft toch iets aangenamer hiervoor.  De playsuits die ik heb worden geregeld gedragen in het weekend en na het werk, maar zijn niet allemaal geschikt hiervoor. Eentje is hier zeker geschikt voor maar begint toch wel echt te verslijten na het vele wassen deze zomer. Het was dus tijd voor een vervanging.Nadat ik deze twee sweaters maakte had ik nog wat blauwe french terry over waar ik geen trui meer uit kon maken. Ideaal om wat te experimenteren dus. Ik nam het shortje van deze playsuit en verlaagde het wat zodat de elastiek niet meer zo hoog zou komen. Daarna tekende en knipte ik op gevoel (oké de onderkant is afgemeten op de short, maar de hoogte was wat gokken om voldoende beweging te behouden) een rechthoek uit de stof voor erboven. bovenaan zoomde ik 2 cm om en stak ik er een elastiek door die ik op maat had afgemeten. In de taille stikte ik de elastiek op de naadwaarde vast (ook deze werd afgemeten op mezelf).Om het donderblauwe geheel wat te breken, streek ik er nog een applicatie op en voilà ik was klaar voor mijn skatedate twee dagen later.Deze playsuit is dus al een tijdje klaar (begin augustus toen de temperaturen veel hoger waren) maar moest nog gefotografeerd worden aangezien ik niet direct de gewoonte heb om mensen lastig te vallen om foto's te nemen als ik ze eigenlijk een skeelertochtje beloofde. Ik trok er dus op een avond met mijn wederhelft op uit. Je zal het met een beperkt aantal foto's moeten doen want het was snel-snel tussendoor.

Reacties

 1. Leuk dat je er helemaal je eigen ding van maakt! Het fotoprobleem ken ik maar al te goed... Gelukkig hebben wij 'gewillige' wederhelften hé :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad zonder die wederhelften zou het een pak moeilijker zijn ♥️

   Verwijderen
 2. Heel tof seg! sportief en toch nog klassevol!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt. Het kan ook gerust voor op het strand voor moest ik eens een wat minder sportief dagje hebben 😂

   Verwijderen
 3. Tof gemaakt! Je zal er al veel plezier aan gehad hebben.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een beetje teveel stof

Ik wou heel graag eens een grafische trui voor mezelf proberen (die raakte nog niet op de blog) dus bestelde ik stof, per ongeluk veel stof zelfs en combineerde ik met een couponnetje rode french terry om wat contrast te bekomen, want dat is in. Het resultaat van dat experiment zie je hier ooit wel eens verschijnen als het op foto raakt ;-). Maar ik had dus teveel stof en aangezien sweaterstof veel plek inneemt kon mijn schuif niet meer toe... er drong zich dus een oplossing op.
Ik besloot om nog iets voor mijn zus te maken, een sweater kan iedereen wel gebruiken. Daarvoor nam ik een aantal la maison victor boekjes mee en ook wat modelletjes om te passen. Ze koos hierbij voor de Fenna. Nu hoorde ik al veel mensen vloeken op het maken van de punten en het laten doorlopen van de strepen op alle stukken. Toen ik dit aan mijn mama vertelde zei ze dat de voorkant het bijzonderste was en mijn zus waarschijnlijk ook enkel de voorkant had opgemerkt (wat bij mezelf het geval was geweest toen i…

ideetjes stelen op een ander

Bij Vlijtig Liesje zag ik een pam top afgewerkt met boordstof aan de mouwen en bij Emma en Mona een ander bloesje met boordstof onderaan, ik besloot ze dus op te tellen ;-). De Pam top past me goed maar eens iets anders is ook wel eens leuk. Het werd dus een Pam top hack. Ik knipte deze keer gewoon een ronde hals en dan dus de twee afwerkingen met boordstof. De mouwen werden driekwart mouwen omdat ik er niet meer uit kreeg.


Het stofje dat kocht ik een tijdje geleden bij Madeline, ik wou er een donna bloesje uit LMV uit maken maar de testversie beviel mij niet dus bleef dit stofje liggen, tot nu dus...
Een ideaal bloesje voor de lente, vrolijk maar nog niet te bloot. De foto's nam ik op het wetenschapspark niet zo ver van waar we wonen, leuk om de mooie verborgen plekjes te ontdekken.


Zij die de blog volgen zagen het bloesje al verschijnen in deze blogpost waar ik mijn naaikamer toon en sommigen konden het ook al bewonderen op het naaidagje dat Davina organiseerde.