Doorgaan naar hoofdcontent

skatedateSinds ongeveer een jaartje trek ik geregeld terug mijn skeelers aan om een toertje te gaan doen. Soms alleen maar heel vaak samen met iemand, er is meestal wel iemand van mijn twee skeelervriendjes beschikbaar voor een tochtje.

Met de warme temperaturen die we deze zomer kregen, bleek skeeleren ook de enige sport die ik consequent bleef doen. Door de snelheid die je daarmee haalt, krijg je iets meer wind en blijft het draaglijk. Zeker bij zonsondergang is het leuk om te doen.

Nu heb ik wel wat zomerkleren in de kast hangen, maar zijn dat voornamelijk kleedjes. Ik kan wel skeeleren in sommige kleedjes maar zeker niet in allemaal. En een shortje of playsuit blijft toch iets aangenamer hiervoor.  De playsuits die ik heb worden geregeld gedragen in het weekend en na het werk, maar zijn niet allemaal geschikt hiervoor. Eentje is hier zeker geschikt voor maar begint toch wel echt te verslijten na het vele wassen deze zomer. Het was dus tijd voor een vervanging.Nadat ik deze twee sweaters maakte had ik nog wat blauwe french terry over waar ik geen trui meer uit kon maken. Ideaal om wat te experimenteren dus. Ik nam het shortje van deze playsuit en verlaagde het wat zodat de elastiek niet meer zo hoog zou komen. Daarna tekende en knipte ik op gevoel (oké de onderkant is afgemeten op de short, maar de hoogte was wat gokken om voldoende beweging te behouden) een rechthoek uit de stof voor erboven. bovenaan zoomde ik 2 cm om en stak ik er een elastiek door die ik op maat had afgemeten. In de taille stikte ik de elastiek op de naadwaarde vast (ook deze werd afgemeten op mezelf).Om het donderblauwe geheel wat te breken, streek ik er nog een applicatie op en voilà ik was klaar voor mijn skatedate twee dagen later.Deze playsuit is dus al een tijdje klaar (begin augustus toen de temperaturen veel hoger waren) maar moest nog gefotografeerd worden aangezien ik niet direct de gewoonte heb om mensen lastig te vallen om foto's te nemen als ik ze eigenlijk een skeelertochtje beloofde. Ik trok er dus op een avond met mijn wederhelft op uit. Je zal het met een beperkt aantal foto's moeten doen want het was snel-snel tussendoor.

Reacties

 1. Leuk dat je er helemaal je eigen ding van maakt! Het fotoprobleem ken ik maar al te goed... Gelukkig hebben wij 'gewillige' wederhelften hé :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad zonder die wederhelften zou het een pak moeilijker zijn ♥️

   Verwijderen
 2. Heel tof seg! sportief en toch nog klassevol!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt. Het kan ook gerust voor op het strand voor moest ik eens een wat minder sportief dagje hebben 😂

   Verwijderen
 3. Tof gemaakt! Je zal er al veel plezier aan gehad hebben.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to Stitch

For English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per…

Sew challenge: over geheimpjes

Ik kreeg van Hanne drie criteria: liefde, klein en fijn geheimpje en stoffenvoorraad. Het eerste en laatste criterium zijn absoluut geen probleem, ik heb gelukkig hele lieve mensen in mijn omgeving dus aan liefde geen gebrek en stof dat is er ook wel voldoende ;-).
Het geheimpje dat was iets anders. Ik zou namelijk niet direct weten wat voor geheimen ik heb ofzo. Maar uiteindelijk, na lang twijfelen, kwam ik met een plan. Ik nam een lap stof uit de kast waar ik een t-shirt voor Peter uit maakte. Hiervoor gebruikte ik nog eens het model uit I love T-shirts dat je vorige week al kon zien, maar deze keer uit één stofje.


Het restje dat gebruikte ik om een onderbroek voor mezelf te maken. Hiervoor gebruikte ik een patroontje van Jalie dat ik al vaak gebruikte maar nog nooit kon bloggen. Het is een papieren patroon dat ik bij Madeline De Stoffenmadam kocht en waarvan dit nog maar één van de vele mogelijkheden is. Dit is de lage taille van één van de drie modellen. Er zit ook een patroon voo…

Stik Belgique week 2

Aangezien ik mezelf een extra criterium oplegde voor deze Belgische maand, moest ik een patroon kiezen dat en Belgisch is en niet uit la maison victor kwam (want dat gebruikte ik vorige week al).
Dit stofje is net iets minder dan een jaartje in mijn bezit maar aangezien de nieuwe collectie van see you at six er zat aan te komen toen ik besloot te naaien voor Stik Belgique (ergens half september, toen de foto's van de nieuwe collectie net verschenen), vond ik het tijd om dit 'oude' stofje te verwerken. Ik nam een foto van het stofje en vroeg mijn facebookvriendjes en instagramvolgers of ik er een sweater of kleedje uit zou maken. Deze keer was het duidelijk: 'sweater' was de winnaar.Ik had in september net nog eens I love sweaters uitgeleend in de bib, dus besloot ik hiermee aan de slag te gaan. Normaal gezien ben ik niet zo'n 'ruffle' type, maar dit patroontje sprak mij toch aan. Ik volgde braaf de matentabel en naaide een medium. Die zit vrij ruim ma…