Doorgaan naar hoofdcontent

skatedateSinds ongeveer een jaartje trek ik geregeld terug mijn skeelers aan om een toertje te gaan doen. Soms alleen maar heel vaak samen met iemand, er is meestal wel iemand van mijn twee skeelervriendjes beschikbaar voor een tochtje.

Met de warme temperaturen die we deze zomer kregen, bleek skeeleren ook de enige sport die ik consequent bleef doen. Door de snelheid die je daarmee haalt, krijg je iets meer wind en blijft het draaglijk. Zeker bij zonsondergang is het leuk om te doen.

Nu heb ik wel wat zomerkleren in de kast hangen, maar zijn dat voornamelijk kleedjes. Ik kan wel skeeleren in sommige kleedjes maar zeker niet in allemaal. En een shortje of playsuit blijft toch iets aangenamer hiervoor.  De playsuits die ik heb worden geregeld gedragen in het weekend en na het werk, maar zijn niet allemaal geschikt hiervoor. Eentje is hier zeker geschikt voor maar begint toch wel echt te verslijten na het vele wassen deze zomer. Het was dus tijd voor een vervanging.Nadat ik deze twee sweaters maakte had ik nog wat blauwe french terry over waar ik geen trui meer uit kon maken. Ideaal om wat te experimenteren dus. Ik nam het shortje van deze playsuit en verlaagde het wat zodat de elastiek niet meer zo hoog zou komen. Daarna tekende en knipte ik op gevoel (oké de onderkant is afgemeten op de short, maar de hoogte was wat gokken om voldoende beweging te behouden) een rechthoek uit de stof voor erboven. bovenaan zoomde ik 2 cm om en stak ik er een elastiek door die ik op maat had afgemeten. In de taille stikte ik de elastiek op de naadwaarde vast (ook deze werd afgemeten op mezelf).Om het donderblauwe geheel wat te breken, streek ik er nog een applicatie op en voilà ik was klaar voor mijn skatedate twee dagen later.Deze playsuit is dus al een tijdje klaar (begin augustus toen de temperaturen veel hoger waren) maar moest nog gefotografeerd worden aangezien ik niet direct de gewoonte heb om mensen lastig te vallen om foto's te nemen als ik ze eigenlijk een skeelertochtje beloofde. Ik trok er dus op een avond met mijn wederhelft op uit. Je zal het met een beperkt aantal foto's moeten doen want het was snel-snel tussendoor.

Reacties

 1. Leuk dat je er helemaal je eigen ding van maakt! Het fotoprobleem ken ik maar al te goed... Gelukkig hebben wij 'gewillige' wederhelften hé :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad zonder die wederhelften zou het een pak moeilijker zijn ♥️

   Verwijderen
 2. Heel tof seg! sportief en toch nog klassevol!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt. Het kan ook gerust voor op het strand voor moest ik eens een wat minder sportief dagje hebben 😂

   Verwijderen
 3. Tof gemaakt! Je zal er al veel plezier aan gehad hebben.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een trui, een jurk,... neen dan toch een broek

Via een wedstrijd op Instagram won ik een patroontje van I am patterns en dit stofje van Chat Chocolat.  Toen ik dit stofje online op hun instagramaccount zag verschijnen wou ik het echt wel hebben, het leek mooi fel blauw. Toen ik het toegestuurd kreeg, bleek het een heel pak lichter te zijn van kleur. Nog altijd mooi, zeker en vast maar toch eventjes vreemd en jammer om zo'n groot verschil te zien. Maar op de foto's merk ik zelf hoe moeilijk het te fotograferen is.

Het stond al snel vast dat ik dit stofje niet zou gebruiken voor het patroontje dat ik won, zo'n opvallende print en dan nog opvallende mouwen, dat zag ik niet goedkomen. Maar er zijn natuurlijk nog patroontjes genoeg om uit te kiezen. Eerst dacht ik aan de solange, maar nadat ik er een paar nachtjes over geslapen had, leek zo'n opvallende print me toch wat veel om een volledige outfit (kleedje dus) uit te maken. Ik besloot om eindelijk eens het boek dat ik voor kerst van mijn zus kreeg uit de kast te neme…

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to Stitch

For English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per…