Doorgaan naar hoofdcontent

Billie bandwerkWie Belgische patroontjes zegt, zegt uiteraard ook Zonen09. Een groot deel van het mannelijk deel van de kleerkast bestaat uit stukken die met hun patroontjes gemaakt zijn. Deze keer niets speciaals maar gewoon wat bandwerk want longsleeves die konden er nog wel bij.

Ik gebruikte hiervoor uiteraard het Billie patroon. Het eerste exemplaar is een raglan model waar ik nog een (vals) zakje op stikte, beide stofjes komen van bij de stoffenmadam.De twee volgende exemplaren zijn doodgewone versies die ik op één avond na elkaar stikte, echt bandwerk dus. Beide stofjes kocht ik op het stoffenspektakel in Antwerpen. Omzomen deed ik met een zigzagsteek aangezien ik mijn tweelingnaald thuis vergeten was. Vermits t-shirts hier enkel in de vrije tijd gedragen worden kan ik gerust kiezen voor een speelse print, wat wel leuk is want het blijft moeilijk om mooie mannenstofjes te vinden.
Een mooi stapeltje met nieuwe billies voor in de kast dus (en hopelijk ook vaak genoeg uit de kast). Billie is zo'n projectje met snel resultaat, ideaal voor een donderdagavond waarop je eigenlijk te moe bent om nog te gaan naaien maar het voor de gezelligheid toch maar doet.

Reacties

 1. Ik ben en blijf een Billie fan. Of beter; een Zonen09 fan ;).
  Mooi stapeltje <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad, alleen spijtig dat ze gestopt zijn met hun papieren patronen

   Verwijderen
 2. Erg leuk de Billy patronen, ik gebruikte vaker de kinderversie voor mijn neefje.. Altijd een mooie pasvorm! (ook de lange mouw versie)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb ook precies al honderd Billies gemaakt. Het is en blijft een topper! Ook jouw versies zien er weer superleuk en draagbaar uit!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks! Ik vind ze in ieder geval vlotjes terug in de was dus ze worden gedragen ;-).

   Verwijderen
 4. Hé, ik zei net nog aan enkele vriendinnen: 'het blijft moeilijk om mannenstofjes te vinden'. Vandaag naam ik wel nog een leuke (en heel eenvoudige) sweaterstof mee uit 'In den Beer'!
  Mooie shirts, om één of andere reden dragen mijn mannen nooit longsleeves.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks. Vroeger droeg hij in het weekend ook hemden maar pfff zoveel strijk en hij zei toen dat hij het eigenlijk niet erg vond om een longsleeve te dragen maar dat het gewoon een gewoonte was.

   Verwijderen
 5. Mooie stuks! En idd perfect project voor een avond dat je moe bent... tegen het einde is het dan moe maar voldaan 😃

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to Stitch

For English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per…

Sew challenge: over geheimpjes

Ik kreeg van Hanne drie criteria: liefde, klein en fijn geheimpje en stoffenvoorraad. Het eerste en laatste criterium zijn absoluut geen probleem, ik heb gelukkig hele lieve mensen in mijn omgeving dus aan liefde geen gebrek en stof dat is er ook wel voldoende ;-).
Het geheimpje dat was iets anders. Ik zou namelijk niet direct weten wat voor geheimen ik heb ofzo. Maar uiteindelijk, na lang twijfelen, kwam ik met een plan. Ik nam een lap stof uit de kast waar ik een t-shirt voor Peter uit maakte. Hiervoor gebruikte ik nog eens het model uit I love T-shirts dat je vorige week al kon zien, maar deze keer uit één stofje.


Het restje dat gebruikte ik om een onderbroek voor mezelf te maken. Hiervoor gebruikte ik een patroontje van Jalie dat ik al vaak gebruikte maar nog nooit kon bloggen. Het is een papieren patroon dat ik bij Madeline De Stoffenmadam kocht en waarvan dit nog maar één van de vele mogelijkheden is. Dit is de lage taille van één van de drie modellen. Er zit ook een patroon voo…

Stik Belgique week 2

Aangezien ik mezelf een extra criterium oplegde voor deze Belgische maand, moest ik een patroon kiezen dat en Belgisch is en niet uit la maison victor kwam (want dat gebruikte ik vorige week al).
Dit stofje is net iets minder dan een jaartje in mijn bezit maar aangezien de nieuwe collectie van see you at six er zat aan te komen toen ik besloot te naaien voor Stik Belgique (ergens half september, toen de foto's van de nieuwe collectie net verschenen), vond ik het tijd om dit 'oude' stofje te verwerken. Ik nam een foto van het stofje en vroeg mijn facebookvriendjes en instagramvolgers of ik er een sweater of kleedje uit zou maken. Deze keer was het duidelijk: 'sweater' was de winnaar.Ik had in september net nog eens I love sweaters uitgeleend in de bib, dus besloot ik hiermee aan de slag te gaan. Normaal gezien ben ik niet zo'n 'ruffle' type, maar dit patroontje sprak mij toch aan. Ik volgde braaf de matentabel en naaide een medium. Die zit vrij ruim ma…