Doorgaan naar hoofdcontent

Billie bandwerkWie Belgische patroontjes zegt, zegt uiteraard ook Zonen09. Een groot deel van het mannelijk deel van de kleerkast bestaat uit stukken die met hun patroontjes gemaakt zijn. Deze keer niets speciaals maar gewoon wat bandwerk want longsleeves die konden er nog wel bij.

Ik gebruikte hiervoor uiteraard het Billie patroon. Het eerste exemplaar is een raglan model waar ik nog een (vals) zakje op stikte, beide stofjes komen van bij de stoffenmadam.De twee volgende exemplaren zijn doodgewone versies die ik op één avond na elkaar stikte, echt bandwerk dus. Beide stofjes kocht ik op het stoffenspektakel in Antwerpen. Omzomen deed ik met een zigzagsteek aangezien ik mijn tweelingnaald thuis vergeten was. Vermits t-shirts hier enkel in de vrije tijd gedragen worden kan ik gerust kiezen voor een speelse print, wat wel leuk is want het blijft moeilijk om mooie mannenstofjes te vinden.
Een mooi stapeltje met nieuwe billies voor in de kast dus (en hopelijk ook vaak genoeg uit de kast). Billie is zo'n projectje met snel resultaat, ideaal voor een donderdagavond waarop je eigenlijk te moe bent om nog te gaan naaien maar het voor de gezelligheid toch maar doet.

Reacties

 1. Ik ben en blijf een Billie fan. Of beter; een Zonen09 fan ;).
  Mooi stapeltje <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad, alleen spijtig dat ze gestopt zijn met hun papieren patronen

   Verwijderen
 2. Erg leuk de Billy patronen, ik gebruikte vaker de kinderversie voor mijn neefje.. Altijd een mooie pasvorm! (ook de lange mouw versie)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb ook precies al honderd Billies gemaakt. Het is en blijft een topper! Ook jouw versies zien er weer superleuk en draagbaar uit!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks! Ik vind ze in ieder geval vlotjes terug in de was dus ze worden gedragen ;-).

   Verwijderen
 4. Hé, ik zei net nog aan enkele vriendinnen: 'het blijft moeilijk om mannenstofjes te vinden'. Vandaag naam ik wel nog een leuke (en heel eenvoudige) sweaterstof mee uit 'In den Beer'!
  Mooie shirts, om één of andere reden dragen mijn mannen nooit longsleeves.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks. Vroeger droeg hij in het weekend ook hemden maar pfff zoveel strijk en hij zei toen dat hij het eigenlijk niet erg vond om een longsleeve te dragen maar dat het gewoon een gewoonte was.

   Verwijderen
 5. Mooie stuks! En idd perfect project voor een avond dat je moe bent... tegen het einde is het dan moe maar voldaan 😃

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een trui, een jurk,... neen dan toch een broek

Via een wedstrijd op Instagram won ik een patroontje van I am patterns en dit stofje van Chat Chocolat.  Toen ik dit stofje online op hun instagramaccount zag verschijnen wou ik het echt wel hebben, het leek mooi fel blauw. Toen ik het toegestuurd kreeg, bleek het een heel pak lichter te zijn van kleur. Nog altijd mooi, zeker en vast maar toch eventjes vreemd en jammer om zo'n groot verschil te zien. Maar op de foto's merk ik zelf hoe moeilijk het te fotograferen is.

Het stond al snel vast dat ik dit stofje niet zou gebruiken voor het patroontje dat ik won, zo'n opvallende print en dan nog opvallende mouwen, dat zag ik niet goedkomen. Maar er zijn natuurlijk nog patroontjes genoeg om uit te kiezen. Eerst dacht ik aan de solange, maar nadat ik er een paar nachtjes over geslapen had, leek zo'n opvallende print me toch wat veel om een volledige outfit (kleedje dus) uit te maken. Ik besloot om eindelijk eens het boek dat ik voor kerst van mijn zus kreeg uit de kast te neme…

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to Stitch

For English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per…