Doorgaan naar hoofdcontent

Billie bandwerkWie Belgische patroontjes zegt, zegt uiteraard ook Zonen09. Een groot deel van het mannelijk deel van de kleerkast bestaat uit stukken die met hun patroontjes gemaakt zijn. Deze keer niets speciaals maar gewoon wat bandwerk want longsleeves die konden er nog wel bij.

Ik gebruikte hiervoor uiteraard het Billie patroon. Het eerste exemplaar is een raglan model waar ik nog een (vals) zakje op stikte, beide stofjes komen van bij de stoffenmadam.De twee volgende exemplaren zijn doodgewone versies die ik op één avond na elkaar stikte, echt bandwerk dus. Beide stofjes kocht ik op het stoffenspektakel in Antwerpen. Omzomen deed ik met een zigzagsteek aangezien ik mijn tweelingnaald thuis vergeten was. Vermits t-shirts hier enkel in de vrije tijd gedragen worden kan ik gerust kiezen voor een speelse print, wat wel leuk is want het blijft moeilijk om mooie mannenstofjes te vinden.
Een mooi stapeltje met nieuwe billies voor in de kast dus (en hopelijk ook vaak genoeg uit de kast). Billie is zo'n projectje met snel resultaat, ideaal voor een donderdagavond waarop je eigenlijk te moe bent om nog te gaan naaien maar het voor de gezelligheid toch maar doet.

Reacties

 1. Ik ben en blijf een Billie fan. Of beter; een Zonen09 fan ;).
  Mooi stapeltje <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad, alleen spijtig dat ze gestopt zijn met hun papieren patronen

   Verwijderen
 2. Erg leuk de Billy patronen, ik gebruikte vaker de kinderversie voor mijn neefje.. Altijd een mooie pasvorm! (ook de lange mouw versie)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb ook precies al honderd Billies gemaakt. Het is en blijft een topper! Ook jouw versies zien er weer superleuk en draagbaar uit!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks! Ik vind ze in ieder geval vlotjes terug in de was dus ze worden gedragen ;-).

   Verwijderen
 4. Hé, ik zei net nog aan enkele vriendinnen: 'het blijft moeilijk om mannenstofjes te vinden'. Vandaag naam ik wel nog een leuke (en heel eenvoudige) sweaterstof mee uit 'In den Beer'!
  Mooie shirts, om één of andere reden dragen mijn mannen nooit longsleeves.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks. Vroeger droeg hij in het weekend ook hemden maar pfff zoveel strijk en hij zei toen dat hij het eigenlijk niet erg vond om een longsleeve te dragen maar dat het gewoon een gewoonte was.

   Verwijderen
 5. Mooie stuks! En idd perfect project voor een avond dat je moe bent... tegen het einde is het dan moe maar voldaan 😃

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een beetje teveel stof

Ik wou heel graag eens een grafische trui voor mezelf proberen (die raakte nog niet op de blog) dus bestelde ik stof, per ongeluk veel stof zelfs en combineerde ik met een couponnetje rode french terry om wat contrast te bekomen, want dat is in. Het resultaat van dat experiment zie je hier ooit wel eens verschijnen als het op foto raakt ;-). Maar ik had dus teveel stof en aangezien sweaterstof veel plek inneemt kon mijn schuif niet meer toe... er drong zich dus een oplossing op.
Ik besloot om nog iets voor mijn zus te maken, een sweater kan iedereen wel gebruiken. Daarvoor nam ik een aantal la maison victor boekjes mee en ook wat modelletjes om te passen. Ze koos hierbij voor de Fenna. Nu hoorde ik al veel mensen vloeken op het maken van de punten en het laten doorlopen van de strepen op alle stukken. Toen ik dit aan mijn mama vertelde zei ze dat de voorkant het bijzonderste was en mijn zus waarschijnlijk ook enkel de voorkant had opgemerkt (wat bij mezelf het geval was geweest toen i…

ideetjes stelen op een ander

Bij Vlijtig Liesje zag ik een pam top afgewerkt met boordstof aan de mouwen en bij Emma en Mona een ander bloesje met boordstof onderaan, ik besloot ze dus op te tellen ;-). De Pam top past me goed maar eens iets anders is ook wel eens leuk. Het werd dus een Pam top hack. Ik knipte deze keer gewoon een ronde hals en dan dus de twee afwerkingen met boordstof. De mouwen werden driekwart mouwen omdat ik er niet meer uit kreeg.


Het stofje dat kocht ik een tijdje geleden bij Madeline, ik wou er een donna bloesje uit LMV uit maken maar de testversie beviel mij niet dus bleef dit stofje liggen, tot nu dus...
Een ideaal bloesje voor de lente, vrolijk maar nog niet te bloot. De foto's nam ik op het wetenschapspark niet zo ver van waar we wonen, leuk om de mooie verborgen plekjes te ontdekken.


Zij die de blog volgen zagen het bloesje al verschijnen in deze blogpost waar ik mijn naaikamer toon en sommigen konden het ook al bewonderen op het naaidagje dat Davina organiseerde.