Doorgaan naar hoofdcontent

Gestikt Limburg - Editie 2Vorige week zaterdag was het weer zover, ik mocht naar het gezellige Limburg om er een dagje te naaien en te tetteren. Deze keer carpoolde ik met Kelli, het maakte de file bij het terugkeren toch een pak minder saai.

We werden bij aankomst verwend met een kopje koffie en een koffiekoek en er verschenen heel regelmatige kleine versnaperingen op de tafel. Deze keer was er een stoffenwinkeltje, dat zelfs nog niet open was 'Peachy Pop' aanwezig met hun stofjes. Wendy had zelfs nog de volledige SYAS collectie bij. Maar ik bleef braaf en kocht enkel één ander French Terry Stofje.Mijn naaiplanning was uiteraard weer veel te ambitieus, al kon ik wel ook een heel deel afwerken. Het grootste stuk dat ik maakte, was mijn nieuwe winterjas. Die was op een eindstrijk en knoop na volledig af (altijd welkom om te gokken of dit intussen al gebeurd is ;-) ). Ik probeer die binnenkort deftig op foto te krijgen en te bloggen.
Verder maakte ik ook nog een boxershort voor Peter en een slaapkleedje voor mezelf. Het slaapkleedje toon ik hier al.
Deze Nore werd in de zomer heel vaak en graag gedragen als slaapkleedje, comfortabel en los, ideaal als slaapgerief.
Maar er kwam een moment  (ergens vorige week) waarop het toch wat te fris werd om hierin te slapen en vooral om nog de moed te vinden om 's morgens op te staan uit het warme bed.

Gelukkig vond ik in de outlet van Veritas in Schelle deze Nicky velours, er zat nog meer dan 4m stof op de rol (je moest ze per rol kopen) en ik vond het wel een leuk kleurtje voor slaapgerief. Ik nam opnieuw het Nore patroon maar voegde deze keer lange mouwen toe. Handig zo'n patroontje dat je voor alle seizoenen kan gebruiken.

Een snel klaar stuk, deze Nore, ideaal dus om tussendoor te maken op zo'n naaidagje. Intussen is dit stuk zelfs al in gebruik en kan ik alleen maar zeggen dat het ideaal is qua warmte om te dragen momenteel.Vorig jaar won ik bij Frullemieke enkele tekstjes (naar keuze) in flockfolie. Deze keer gebruikte ik er eentje van. (s)engeltje is volgens mijn wederhelft de samentrekking tussen sexy en engeltje. Ik vond het wel grappig om dat op een slaapkleedje te strijken dat eigenlijk niet direct als sexy omschreven kan worden ;-).

Mooie foto's nemen van slaapgerief is altijd een uitdaging, buiten is het licht beter maar je kan moeilijk in je slaapgerief op straat gaan staan natuurlijk ;-). Het werden dus nog eens foto's op de vloer in onze uitbouw, daar waar het licht het beste is. Flatlays nemen is toch nog wat zoeken, maar alleen door te proberen leren we bij natuurlijk.

Er is nog een stukje (oké stuk ;-) ) stof over waar ik nog een projectje voor moet verzinnen, maar dat komt wel, er borrelen al wat ideetjes op.

Reacties

 1. Oh wat fijn! Ik wou er ook wel bij zijn ;)
  Ambitieuze naaiplanningen zijn vele naaisters bekend. Het nachtkleedje vind ik alvast erg tof.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Naaidagjes zijn altijd fun. Mijn lijstje voor mijn paar daagjes verlof is alvast terug heel lang ;-).

   Verwijderen
 2. Slapen in stijl. Bedankt benieuwd naar het eindresultaat van je jas. Ik moet ook nog foto's maken van mijn creatie van tijdens de naaidag.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De knoop moet er ook nog aan ;-) maar er komen zeker en vast nog foto's hoor, misschien als het al net iets kouder is dan kan ik hem aandoen voor een uitstapje en dan foto's nemen.

   Verwijderen
 3. Je maakte leuke dingen! Tof dat we elkaar nu in het echt konden ontmoeten!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad tof om je eens te zien nadat ik je al in veel test groepen tegenkwam, voor herhaling vatbaar.

   Verwijderen
 4. Wat een leuk verslagje en zo leuk dat je er opnieuw bij was!! Wow, jij bent altijd zo productief!! Ik vind die (s)engeltje helemaal geweldig!! Goed gevonden van Peter en ideale print voor een nachtkleedje!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha die tekst is inderdaad wel goed gezien. Ah slaapkleedjes mogen toch ook eens leuk zijn.
  Zag er inderdaad heel leuk uit.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to Stitch

For English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per…

Sew challenge: over geheimpjes

Ik kreeg van Hanne drie criteria: liefde, klein en fijn geheimpje en stoffenvoorraad. Het eerste en laatste criterium zijn absoluut geen probleem, ik heb gelukkig hele lieve mensen in mijn omgeving dus aan liefde geen gebrek en stof dat is er ook wel voldoende ;-).
Het geheimpje dat was iets anders. Ik zou namelijk niet direct weten wat voor geheimen ik heb ofzo. Maar uiteindelijk, na lang twijfelen, kwam ik met een plan. Ik nam een lap stof uit de kast waar ik een t-shirt voor Peter uit maakte. Hiervoor gebruikte ik nog eens het model uit I love T-shirts dat je vorige week al kon zien, maar deze keer uit één stofje.


Het restje dat gebruikte ik om een onderbroek voor mezelf te maken. Hiervoor gebruikte ik een patroontje van Jalie dat ik al vaak gebruikte maar nog nooit kon bloggen. Het is een papieren patroon dat ik bij Madeline De Stoffenmadam kocht en waarvan dit nog maar één van de vele mogelijkheden is. Dit is de lage taille van één van de drie modellen. Er zit ook een patroon voo…

Stik Belgique week 2

Aangezien ik mezelf een extra criterium oplegde voor deze Belgische maand, moest ik een patroon kiezen dat en Belgisch is en niet uit la maison victor kwam (want dat gebruikte ik vorige week al).
Dit stofje is net iets minder dan een jaartje in mijn bezit maar aangezien de nieuwe collectie van see you at six er zat aan te komen toen ik besloot te naaien voor Stik Belgique (ergens half september, toen de foto's van de nieuwe collectie net verschenen), vond ik het tijd om dit 'oude' stofje te verwerken. Ik nam een foto van het stofje en vroeg mijn facebookvriendjes en instagramvolgers of ik er een sweater of kleedje uit zou maken. Deze keer was het duidelijk: 'sweater' was de winnaar.Ik had in september net nog eens I love sweaters uitgeleend in de bib, dus besloot ik hiermee aan de slag te gaan. Normaal gezien ben ik niet zo'n 'ruffle' type, maar dit patroontje sprak mij toch aan. Ik volgde braaf de matentabel en naaide een medium. Die zit vrij ruim ma…