Doorgaan naar hoofdcontent

Gestikt Limburg - Editie 2Vorige week zaterdag was het weer zover, ik mocht naar het gezellige Limburg om er een dagje te naaien en te tetteren. Deze keer carpoolde ik met Kelli, het maakte de file bij het terugkeren toch een pak minder saai.

We werden bij aankomst verwend met een kopje koffie en een koffiekoek en er verschenen heel regelmatige kleine versnaperingen op de tafel. Deze keer was er een stoffenwinkeltje, dat zelfs nog niet open was 'Peachy Pop' aanwezig met hun stofjes. Wendy had zelfs nog de volledige SYAS collectie bij. Maar ik bleef braaf en kocht enkel één ander French Terry Stofje.Mijn naaiplanning was uiteraard weer veel te ambitieus, al kon ik wel ook een heel deel afwerken. Het grootste stuk dat ik maakte, was mijn nieuwe winterjas. Die was op een eindstrijk en knoop na volledig af (altijd welkom om te gokken of dit intussen al gebeurd is ;-) ). Ik probeer die binnenkort deftig op foto te krijgen en te bloggen.
Verder maakte ik ook nog een boxershort voor Peter en een slaapkleedje voor mezelf. Het slaapkleedje toon ik hier al.
Deze Nore werd in de zomer heel vaak en graag gedragen als slaapkleedje, comfortabel en los, ideaal als slaapgerief.
Maar er kwam een moment  (ergens vorige week) waarop het toch wat te fris werd om hierin te slapen en vooral om nog de moed te vinden om 's morgens op te staan uit het warme bed.

Gelukkig vond ik in de outlet van Veritas in Schelle deze Nicky velours, er zat nog meer dan 4m stof op de rol (je moest ze per rol kopen) en ik vond het wel een leuk kleurtje voor slaapgerief. Ik nam opnieuw het Nore patroon maar voegde deze keer lange mouwen toe. Handig zo'n patroontje dat je voor alle seizoenen kan gebruiken.

Een snel klaar stuk, deze Nore, ideaal dus om tussendoor te maken op zo'n naaidagje. Intussen is dit stuk zelfs al in gebruik en kan ik alleen maar zeggen dat het ideaal is qua warmte om te dragen momenteel.Vorig jaar won ik bij Frullemieke enkele tekstjes (naar keuze) in flockfolie. Deze keer gebruikte ik er eentje van. (s)engeltje is volgens mijn wederhelft de samentrekking tussen sexy en engeltje. Ik vond het wel grappig om dat op een slaapkleedje te strijken dat eigenlijk niet direct als sexy omschreven kan worden ;-).

Mooie foto's nemen van slaapgerief is altijd een uitdaging, buiten is het licht beter maar je kan moeilijk in je slaapgerief op straat gaan staan natuurlijk ;-). Het werden dus nog eens foto's op de vloer in onze uitbouw, daar waar het licht het beste is. Flatlays nemen is toch nog wat zoeken, maar alleen door te proberen leren we bij natuurlijk.

Er is nog een stukje (oké stuk ;-) ) stof over waar ik nog een projectje voor moet verzinnen, maar dat komt wel, er borrelen al wat ideetjes op.

Reacties

 1. Oh wat fijn! Ik wou er ook wel bij zijn ;)
  Ambitieuze naaiplanningen zijn vele naaisters bekend. Het nachtkleedje vind ik alvast erg tof.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Naaidagjes zijn altijd fun. Mijn lijstje voor mijn paar daagjes verlof is alvast terug heel lang ;-).

   Verwijderen
 2. Slapen in stijl. Bedankt benieuwd naar het eindresultaat van je jas. Ik moet ook nog foto's maken van mijn creatie van tijdens de naaidag.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De knoop moet er ook nog aan ;-) maar er komen zeker en vast nog foto's hoor, misschien als het al net iets kouder is dan kan ik hem aandoen voor een uitstapje en dan foto's nemen.

   Verwijderen
 3. Je maakte leuke dingen! Tof dat we elkaar nu in het echt konden ontmoeten!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad tof om je eens te zien nadat ik je al in veel test groepen tegenkwam, voor herhaling vatbaar.

   Verwijderen
 4. Wat een leuk verslagje en zo leuk dat je er opnieuw bij was!! Wow, jij bent altijd zo productief!! Ik vind die (s)engeltje helemaal geweldig!! Goed gevonden van Peter en ideale print voor een nachtkleedje!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha die tekst is inderdaad wel goed gezien. Ah slaapkleedjes mogen toch ook eens leuk zijn.
  Zag er inderdaad heel leuk uit.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een beetje teveel stof

Ik wou heel graag eens een grafische trui voor mezelf proberen (die raakte nog niet op de blog) dus bestelde ik stof, per ongeluk veel stof zelfs en combineerde ik met een couponnetje rode french terry om wat contrast te bekomen, want dat is in. Het resultaat van dat experiment zie je hier ooit wel eens verschijnen als het op foto raakt ;-). Maar ik had dus teveel stof en aangezien sweaterstof veel plek inneemt kon mijn schuif niet meer toe... er drong zich dus een oplossing op.
Ik besloot om nog iets voor mijn zus te maken, een sweater kan iedereen wel gebruiken. Daarvoor nam ik een aantal la maison victor boekjes mee en ook wat modelletjes om te passen. Ze koos hierbij voor de Fenna. Nu hoorde ik al veel mensen vloeken op het maken van de punten en het laten doorlopen van de strepen op alle stukken. Toen ik dit aan mijn mama vertelde zei ze dat de voorkant het bijzonderste was en mijn zus waarschijnlijk ook enkel de voorkant had opgemerkt (wat bij mezelf het geval was geweest toen i…

ideetjes stelen op een ander

Bij Vlijtig Liesje zag ik een pam top afgewerkt met boordstof aan de mouwen en bij Emma en Mona een ander bloesje met boordstof onderaan, ik besloot ze dus op te tellen ;-). De Pam top past me goed maar eens iets anders is ook wel eens leuk. Het werd dus een Pam top hack. Ik knipte deze keer gewoon een ronde hals en dan dus de twee afwerkingen met boordstof. De mouwen werden driekwart mouwen omdat ik er niet meer uit kreeg.


Het stofje dat kocht ik een tijdje geleden bij Madeline, ik wou er een donna bloesje uit LMV uit maken maar de testversie beviel mij niet dus bleef dit stofje liggen, tot nu dus...
Een ideaal bloesje voor de lente, vrolijk maar nog niet te bloot. De foto's nam ik op het wetenschapspark niet zo ver van waar we wonen, leuk om de mooie verborgen plekjes te ontdekken.


Zij die de blog volgen zagen het bloesje al verschijnen in deze blogpost waar ik mijn naaikamer toon en sommigen konden het ook al bewonderen op het naaidagje dat Davina organiseerde.