Doorgaan naar hoofdcontent

Gestikt Limburg - Editie 2



Vorige week zaterdag was het weer zover, ik mocht naar het gezellige Limburg om er een dagje te naaien en te tetteren. Deze keer carpoolde ik met Kelli, het maakte de file bij het terugkeren toch een pak minder saai.

We werden bij aankomst verwend met een kopje koffie en een koffiekoek en er verschenen heel regelmatige kleine versnaperingen op de tafel. Deze keer was er een stoffenwinkeltje, dat zelfs nog niet open was 'Peachy Pop' aanwezig met hun stofjes. Wendy had zelfs nog de volledige SYAS collectie bij. Maar ik bleef braaf en kocht enkel één ander French Terry Stofje.



Mijn naaiplanning was uiteraard weer veel te ambitieus, al kon ik wel ook een heel deel afwerken. Het grootste stuk dat ik maakte, was mijn nieuwe winterjas. Die was op een eindstrijk en knoop na volledig af (altijd welkom om te gokken of dit intussen al gebeurd is ;-) ). Ik probeer die binnenkort deftig op foto te krijgen en te bloggen.
Verder maakte ik ook nog een boxershort voor Peter en een slaapkleedje voor mezelf. Het slaapkleedje toon ik hier al.




Deze Nore werd in de zomer heel vaak en graag gedragen als slaapkleedje, comfortabel en los, ideaal als slaapgerief.
Maar er kwam een moment  (ergens vorige week) waarop het toch wat te fris werd om hierin te slapen en vooral om nog de moed te vinden om 's morgens op te staan uit het warme bed.

Gelukkig vond ik in de outlet van Veritas in Schelle deze Nicky velours, er zat nog meer dan 4m stof op de rol (je moest ze per rol kopen) en ik vond het wel een leuk kleurtje voor slaapgerief. Ik nam opnieuw het Nore patroon maar voegde deze keer lange mouwen toe. Handig zo'n patroontje dat je voor alle seizoenen kan gebruiken.

Een snel klaar stuk, deze Nore, ideaal dus om tussendoor te maken op zo'n naaidagje. Intussen is dit stuk zelfs al in gebruik en kan ik alleen maar zeggen dat het ideaal is qua warmte om te dragen momenteel.



Vorig jaar won ik bij Frullemieke enkele tekstjes (naar keuze) in flockfolie. Deze keer gebruikte ik er eentje van. (s)engeltje is volgens mijn wederhelft de samentrekking tussen sexy en engeltje. Ik vond het wel grappig om dat op een slaapkleedje te strijken dat eigenlijk niet direct als sexy omschreven kan worden ;-).

Mooie foto's nemen van slaapgerief is altijd een uitdaging, buiten is het licht beter maar je kan moeilijk in je slaapgerief op straat gaan staan natuurlijk ;-). Het werden dus nog eens foto's op de vloer in onze uitbouw, daar waar het licht het beste is. Flatlays nemen is toch nog wat zoeken, maar alleen door te proberen leren we bij natuurlijk.

Er is nog een stukje (oké stuk ;-) ) stof over waar ik nog een projectje voor moet verzinnen, maar dat komt wel, er borrelen al wat ideetjes op.

Reacties

  1. Oh wat fijn! Ik wou er ook wel bij zijn ;)
    Ambitieuze naaiplanningen zijn vele naaisters bekend. Het nachtkleedje vind ik alvast erg tof.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Naaidagjes zijn altijd fun. Mijn lijstje voor mijn paar daagjes verlof is alvast terug heel lang ;-).

      Verwijderen
  2. Slapen in stijl. Bedankt benieuwd naar het eindresultaat van je jas. Ik moet ook nog foto's maken van mijn creatie van tijdens de naaidag.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De knoop moet er ook nog aan ;-) maar er komen zeker en vast nog foto's hoor, misschien als het al net iets kouder is dan kan ik hem aandoen voor een uitstapje en dan foto's nemen.

      Verwijderen
  3. Je maakte leuke dingen! Tof dat we elkaar nu in het echt konden ontmoeten!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Inderdaad tof om je eens te zien nadat ik je al in veel test groepen tegenkwam, voor herhaling vatbaar.

      Verwijderen
  4. Wat een leuk verslagje en zo leuk dat je er opnieuw bij was!! Wow, jij bent altijd zo productief!! Ik vind die (s)engeltje helemaal geweldig!! Goed gevonden van Peter en ideale print voor een nachtkleedje!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Haha die tekst is inderdaad wel goed gezien. Ah slaapkleedjes mogen toch ook eens leuk zijn.
    Zag er inderdaad heel leuk uit.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Een stapel gebreide FO's

Het is precies eeuwen geleden dat ik hier nog iets neerschreef maar het leek me wel leuk om deze keer toch nog eens kort iets te schrijven. Voor degene die meer brei-avonturen willen volgen, ga zeker een kijkje nemen op mijn youtube kanaal. Op de foto hierboven zie je wat ik af had voor de laatste aflevering: een Pippin sweater, een Forest walk cowl (de grijze), een cargill cowl (degene met de kleuren die in elkaar overgaan), een paar scrappy stripy socks en een paar 'doodgewone' sokken. Dit is de 'cargill cowl' van de Creabea, ik mocht deze preview breien voor haar. Ik ben heel blij met het eindresultaat maar het patroon zelf vond ik onvoldoende uitgeschreven om de steek zonder filmpje te kunnen volgen. Het ligt vermoedelijk aan mezelf dat ik dit niet zo fijn vind maar ik geef het toch maar mee. Het garen is rico creative melange wonderball, ik heb nog vrij veel over dus wil er ooit nog een bijpassende muts uit maken.  Het paar sokken dat je links op de foto ziet (zond

naaien met restjes: zakdoeken

De meeste onder ons kennen het wel, een uitpuilende restjesbak. Zeker als je zelf geen mini's thuis rondlopen hebt om met deze restjes te kleden (en dan nog veronderstel ik dat je voor kinderen nog andere stofjes koopt dan alleen die restjes). Met een aantal van de soft cactus stofjes die ik voor hemden gebruikt had, heb ik stoffen zakdoeken gemaakt. Vorige winter deed ik dat al een eerste keertje met het restje van dit hemd en deze gaan nog steeds mee. Ik was die op 60°C met de rest van de zakdoeken en ze blijven ok. Uiteraard zijn ze waarschijnlijk de eerste keer een beetje gekrompen, maar het zijn zakdoeken dus dat maakt niet zoveel uit. Dit jaar koos ik voor een restje van dit hemd . Doordat ik de kraag twee keer heb moeten knippen om mijn eigen stommiteiten recht te zetten, was het restje dat nog overschoot te klein om er nog iets deftig mee te maken. Het stofje is ook niet zo gemakkelijk te combineren met andere stofjes, dus ideaal om zakdoeken uit te maken.

Er werd nog eens genaaid!

  Als je de voorbije blogberichten bekijkt dan zou je denken dat ik mijn naaimachine verkocht heb en ingeruild heb voor wat breinaalden. Nu staan nog niet eens al mijn breiprojecten op de blog, maar mijn naaimachine die stond toch ook wel weer naar mij te lachen. Ik was de zin wat kwijt om te naaien, twee jaar met vrij veel thuiswerken maakten dat ik niet zoveel nodig had. En daarnaast verloor ik mij wat in perfectie zoeken door de foute accounts te volgen op social media. Enkele weken zo weinig mogelijk op instagram en facebook later, vond ik beetje bij beetje mijn sewing mojo terug.  De oorzaak van die terugkerende liefde was het maken van verjaardagskroontjes, maar die kan ik jullie nog niet tonen. Direct na de kroontjes nam ik een zak met restjes stof van een handtas bij de hand (ik toon je die zo dadelijk want ik zag net dat die de blog nooit haalde) en maakte ik op het gevoel een variant van de vinktas. Een tas die qua afmetingen gebaseerd is op de restjes die ik nog had en als d