Doorgaan naar hoofdcontent

(ongeveer) volgens het boekjeDe Nand sweater uit la maison victor werd hier al een drietal keer gemaakt, twee keer liet ik gewoon de zak vooraan weg waarvan ik één keer met de flatlock steek werkte aan de mouwen en één keer met een siersteek, een ander keertje speelde ik wat met lijntjes om een zak toe te voegen. Maar een Nand sweater zoals hij in het boekje stond, dat werd hier nog niet gemaakt.

De reden hiervoor is dat ik die buidelzak iets te sportief vond om mee te gaan werken. Maar met deze print valt hij wat minder op. Al vind ik het model toch een pak sportiever dan zonder de zak. Dus ik ben niet helemaal overtuigd. Gelukkig ziet het er naar uit dat Peter wel overtuigd is van deze sweater en dat is tenslotte het belangrijkste. Dit stofje zag ik eerst bij de stoffenmadam, maar daar was het heel snel uitverkocht in deze kleur, (al kwam het daarna wel terug) eventjes later kwam ik het dan tegen bij Toverstof en kocht ik er toch een lapje van. Als ik het mij goed herinner dan had ik er toen zelfs korting op omwille van een opendeur ofzo.

Ook deze keer ging ik voor de flatlock steek aan de mouwen, doordat de trui een witte ondertoon heeft was het niet moeilijk om bijpassend garen te vinden.

Waarom ik dan ongeveer voor de titel zet? Wel ik liet de buidelzak niet doorlopen over de boordstof (hier eigenlijk boordjes in dezelfde stof), net omdat ik dezelfde stof gebruikte als boordjes (ik vond niet direct bijpassende boordstof behalve wit maar dat zie ik Peter niet dragen). Het doorlopen zou dus toch wat verloren gaan in de 
print.Bij deze is mijn tweede Belgische naaisel dat in oktober op de blog verschijnt, een feit. Deze doet niet mee met de blogtours die Marjolein organiseert omdat ik mezelf een extra doel gesteld heb: elke week een andere ontwerper/boekje. En aangezien mijn harley top al uit la maison victor kwam, kon deze in mijn ogen niet meer mee doen.

Voor volgende week maandag staat er trouwens al een andere blogberichtje gepland, dus wees gerust ik vond zeker en vast genoeg ontwerpers in ons Belgenlandje. Ideetjes genoeg voor de weken die er op volgen, nu nog gaatjes vinden om die stukken ook te maken en te fotograferen.

Reacties

 1. Jij mag dan twijfelen... ik vind deze meer dan geslaagd hoor! Ik ben er nog steeds niet in geslaagd iets voor mijn ventje te naaien, al ligt de stof voor een warme thuisbroek al een jaartje klaar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Peter is helemaal overtuigd, ik moest de trui bijna afnemen op te kunnen wassen, leuk compliment dus. Zeker maken die thuisbroek, binnenkort wordt het ideaal weer hiervoor

   Verwijderen
 2. Zolang Peter content is is het goed he :) Een buidelzak maakt het idd al een stuk sportiever. Leuk gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een trui, een jurk,... neen dan toch een broek

Via een wedstrijd op Instagram won ik een patroontje van I am patterns en dit stofje van Chat Chocolat.  Toen ik dit stofje online op hun instagramaccount zag verschijnen wou ik het echt wel hebben, het leek mooi fel blauw. Toen ik het toegestuurd kreeg, bleek het een heel pak lichter te zijn van kleur. Nog altijd mooi, zeker en vast maar toch eventjes vreemd en jammer om zo'n groot verschil te zien. Maar op de foto's merk ik zelf hoe moeilijk het te fotograferen is.

Het stond al snel vast dat ik dit stofje niet zou gebruiken voor het patroontje dat ik won, zo'n opvallende print en dan nog opvallende mouwen, dat zag ik niet goedkomen. Maar er zijn natuurlijk nog patroontjes genoeg om uit te kiezen. Eerst dacht ik aan de solange, maar nadat ik er een paar nachtjes over geslapen had, leek zo'n opvallende print me toch wat veel om een volledige outfit (kleedje dus) uit te maken. Ik besloot om eindelijk eens het boek dat ik voor kerst van mijn zus kreeg uit de kast te neme…

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to Stitch

For English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per…