Doorgaan naar hoofdcontent

(ongeveer) volgens het boekjeDe Nand sweater uit la maison victor werd hier al een drietal keer gemaakt, twee keer liet ik gewoon de zak vooraan weg waarvan ik één keer met de flatlock steek werkte aan de mouwen en één keer met een siersteek, een ander keertje speelde ik wat met lijntjes om een zak toe te voegen. Maar een Nand sweater zoals hij in het boekje stond, dat werd hier nog niet gemaakt.

De reden hiervoor is dat ik die buidelzak iets te sportief vond om mee te gaan werken. Maar met deze print valt hij wat minder op. Al vind ik het model toch een pak sportiever dan zonder de zak. Dus ik ben niet helemaal overtuigd. Gelukkig ziet het er naar uit dat Peter wel overtuigd is van deze sweater en dat is tenslotte het belangrijkste. Dit stofje zag ik eerst bij de stoffenmadam, maar daar was het heel snel uitverkocht in deze kleur, (al kwam het daarna wel terug) eventjes later kwam ik het dan tegen bij Toverstof en kocht ik er toch een lapje van. Als ik het mij goed herinner dan had ik er toen zelfs korting op omwille van een opendeur ofzo.

Ook deze keer ging ik voor de flatlock steek aan de mouwen, doordat de trui een witte ondertoon heeft was het niet moeilijk om bijpassend garen te vinden.

Waarom ik dan ongeveer voor de titel zet? Wel ik liet de buidelzak niet doorlopen over de boordstof (hier eigenlijk boordjes in dezelfde stof), net omdat ik dezelfde stof gebruikte als boordjes (ik vond niet direct bijpassende boordstof behalve wit maar dat zie ik Peter niet dragen). Het doorlopen zou dus toch wat verloren gaan in de 
print.Bij deze is mijn tweede Belgische naaisel dat in oktober op de blog verschijnt, een feit. Deze doet niet mee met de blogtours die Marjolein organiseert omdat ik mezelf een extra doel gesteld heb: elke week een andere ontwerper/boekje. En aangezien mijn harley top al uit la maison victor kwam, kon deze in mijn ogen niet meer mee doen.

Voor volgende week maandag staat er trouwens al een andere blogberichtje gepland, dus wees gerust ik vond zeker en vast genoeg ontwerpers in ons Belgenlandje. Ideetjes genoeg voor de weken die er op volgen, nu nog gaatjes vinden om die stukken ook te maken en te fotograferen.

Reacties

 1. Jij mag dan twijfelen... ik vind deze meer dan geslaagd hoor! Ik ben er nog steeds niet in geslaagd iets voor mijn ventje te naaien, al ligt de stof voor een warme thuisbroek al een jaartje klaar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Peter is helemaal overtuigd, ik moest de trui bijna afnemen op te kunnen wassen, leuk compliment dus. Zeker maken die thuisbroek, binnenkort wordt het ideaal weer hiervoor

   Verwijderen
 2. Zolang Peter content is is het goed he :) Een buidelzak maakt het idd al een stuk sportiever. Leuk gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to Stitch

For English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per…

Sew challenge: over geheimpjes

Ik kreeg van Hanne drie criteria: liefde, klein en fijn geheimpje en stoffenvoorraad. Het eerste en laatste criterium zijn absoluut geen probleem, ik heb gelukkig hele lieve mensen in mijn omgeving dus aan liefde geen gebrek en stof dat is er ook wel voldoende ;-).
Het geheimpje dat was iets anders. Ik zou namelijk niet direct weten wat voor geheimen ik heb ofzo. Maar uiteindelijk, na lang twijfelen, kwam ik met een plan. Ik nam een lap stof uit de kast waar ik een t-shirt voor Peter uit maakte. Hiervoor gebruikte ik nog eens het model uit I love T-shirts dat je vorige week al kon zien, maar deze keer uit één stofje.


Het restje dat gebruikte ik om een onderbroek voor mezelf te maken. Hiervoor gebruikte ik een patroontje van Jalie dat ik al vaak gebruikte maar nog nooit kon bloggen. Het is een papieren patroon dat ik bij Madeline De Stoffenmadam kocht en waarvan dit nog maar één van de vele mogelijkheden is. Dit is de lage taille van één van de drie modellen. Er zit ook een patroon voo…

Stik Belgique week 2

Aangezien ik mezelf een extra criterium oplegde voor deze Belgische maand, moest ik een patroon kiezen dat en Belgisch is en niet uit la maison victor kwam (want dat gebruikte ik vorige week al).
Dit stofje is net iets minder dan een jaartje in mijn bezit maar aangezien de nieuwe collectie van see you at six er zat aan te komen toen ik besloot te naaien voor Stik Belgique (ergens half september, toen de foto's van de nieuwe collectie net verschenen), vond ik het tijd om dit 'oude' stofje te verwerken. Ik nam een foto van het stofje en vroeg mijn facebookvriendjes en instagramvolgers of ik er een sweater of kleedje uit zou maken. Deze keer was het duidelijk: 'sweater' was de winnaar.Ik had in september net nog eens I love sweaters uitgeleend in de bib, dus besloot ik hiermee aan de slag te gaan. Normaal gezien ben ik niet zo'n 'ruffle' type, maar dit patroontje sprak mij toch aan. Ik volgde braaf de matentabel en naaide een medium. Die zit vrij ruim ma…