Doorgaan naar hoofdcontent

(ongeveer) volgens het boekjeDe Nand sweater uit la maison victor werd hier al een drietal keer gemaakt, twee keer liet ik gewoon de zak vooraan weg waarvan ik één keer met de flatlock steek werkte aan de mouwen en één keer met een siersteek, een ander keertje speelde ik wat met lijntjes om een zak toe te voegen. Maar een Nand sweater zoals hij in het boekje stond, dat werd hier nog niet gemaakt.

De reden hiervoor is dat ik die buidelzak iets te sportief vond om mee te gaan werken. Maar met deze print valt hij wat minder op. Al vind ik het model toch een pak sportiever dan zonder de zak. Dus ik ben niet helemaal overtuigd. Gelukkig ziet het er naar uit dat Peter wel overtuigd is van deze sweater en dat is tenslotte het belangrijkste. Dit stofje zag ik eerst bij de stoffenmadam, maar daar was het heel snel uitverkocht in deze kleur, (al kwam het daarna wel terug) eventjes later kwam ik het dan tegen bij Toverstof en kocht ik er toch een lapje van. Als ik het mij goed herinner dan had ik er toen zelfs korting op omwille van een opendeur ofzo.

Ook deze keer ging ik voor de flatlock steek aan de mouwen, doordat de trui een witte ondertoon heeft was het niet moeilijk om bijpassend garen te vinden.

Waarom ik dan ongeveer voor de titel zet? Wel ik liet de buidelzak niet doorlopen over de boordstof (hier eigenlijk boordjes in dezelfde stof), net omdat ik dezelfde stof gebruikte als boordjes (ik vond niet direct bijpassende boordstof behalve wit maar dat zie ik Peter niet dragen). Het doorlopen zou dus toch wat verloren gaan in de 
print.Bij deze is mijn tweede Belgische naaisel dat in oktober op de blog verschijnt, een feit. Deze doet niet mee met de blogtours die Marjolein organiseert omdat ik mezelf een extra doel gesteld heb: elke week een andere ontwerper/boekje. En aangezien mijn harley top al uit la maison victor kwam, kon deze in mijn ogen niet meer mee doen.

Voor volgende week maandag staat er trouwens al een andere blogberichtje gepland, dus wees gerust ik vond zeker en vast genoeg ontwerpers in ons Belgenlandje. Ideetjes genoeg voor de weken die er op volgen, nu nog gaatjes vinden om die stukken ook te maken en te fotograferen.

Reacties

 1. Jij mag dan twijfelen... ik vind deze meer dan geslaagd hoor! Ik ben er nog steeds niet in geslaagd iets voor mijn ventje te naaien, al ligt de stof voor een warme thuisbroek al een jaartje klaar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Peter is helemaal overtuigd, ik moest de trui bijna afnemen op te kunnen wassen, leuk compliment dus. Zeker maken die thuisbroek, binnenkort wordt het ideaal weer hiervoor

   Verwijderen
 2. Zolang Peter content is is het goed he :) Een buidelzak maakt het idd al een stuk sportiever. Leuk gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een beetje teveel stof

Ik wou heel graag eens een grafische trui voor mezelf proberen (die raakte nog niet op de blog) dus bestelde ik stof, per ongeluk veel stof zelfs en combineerde ik met een couponnetje rode french terry om wat contrast te bekomen, want dat is in. Het resultaat van dat experiment zie je hier ooit wel eens verschijnen als het op foto raakt ;-). Maar ik had dus teveel stof en aangezien sweaterstof veel plek inneemt kon mijn schuif niet meer toe... er drong zich dus een oplossing op.
Ik besloot om nog iets voor mijn zus te maken, een sweater kan iedereen wel gebruiken. Daarvoor nam ik een aantal la maison victor boekjes mee en ook wat modelletjes om te passen. Ze koos hierbij voor de Fenna. Nu hoorde ik al veel mensen vloeken op het maken van de punten en het laten doorlopen van de strepen op alle stukken. Toen ik dit aan mijn mama vertelde zei ze dat de voorkant het bijzonderste was en mijn zus waarschijnlijk ook enkel de voorkant had opgemerkt (wat bij mezelf het geval was geweest toen i…

ideetjes stelen op een ander

Bij Vlijtig Liesje zag ik een pam top afgewerkt met boordstof aan de mouwen en bij Emma en Mona een ander bloesje met boordstof onderaan, ik besloot ze dus op te tellen ;-). De Pam top past me goed maar eens iets anders is ook wel eens leuk. Het werd dus een Pam top hack. Ik knipte deze keer gewoon een ronde hals en dan dus de twee afwerkingen met boordstof. De mouwen werden driekwart mouwen omdat ik er niet meer uit kreeg.


Het stofje dat kocht ik een tijdje geleden bij Madeline, ik wou er een donna bloesje uit LMV uit maken maar de testversie beviel mij niet dus bleef dit stofje liggen, tot nu dus...
Een ideaal bloesje voor de lente, vrolijk maar nog niet te bloot. De foto's nam ik op het wetenschapspark niet zo ver van waar we wonen, leuk om de mooie verborgen plekjes te ontdekken.


Zij die de blog volgen zagen het bloesje al verschijnen in deze blogpost waar ik mijn naaikamer toon en sommigen konden het ook al bewonderen op het naaidagje dat Davina organiseerde.