Doorgaan naar hoofdcontent

Op een herfstige zondag...


Op een herfstige zondag, zo eentje vol regen en wind, besloot ik om nog een stofje te verwerken tot een sweater voor mijn wederhelft. Het stofje is er eentje dat ik de week ervoor kocht op het stoffenspektakel in Antwerpen. Ietsje dunner maar ideaal voor de herfst of om binnen aan te houden.Ideale kleur ook voor een man die zich heel weinig aantrekt van kleurencombinaties, want deze kleur past op veel, heel veel.

Het model is de Boi uit I love sweaters, ik volgde braaf de matentabel uit dit boek. Maar voor dit dunnere stofje vind ik het ietsje te wijd vallen, ah ja beter te wijd dan te klein.Foto's nemen dat deden we op een mooiere herfstdag tijdens een wandeling op de Schorre in Boom. Enkele weken daarvoor ging ik een toertje lopen en ontdekte ik dit mooie plekje. 


Reacties

 1. Zo stilaan begin ik te denken dat jullie kasten propvol zitten ;)
  Op foto vind ik de 'wijdheid' precies nog meevallen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Met iets onder is het inderdaad heel goed te doen en in een dikkere sweaterstof zal het perfect uitkomen van maat.
   Onze kleerkast is inderdaad niet echt een capsule wardrobe maar ik koop wel bijna niets meer van kledij

   Verwijderen
 2. Ik vind hem helemaal niet te breed ogen, op foto dan toch niet. Heerlijk hoe uw wederhelft zo veel mag meegenieten van jouw naaisels!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hij is mijn grootste fan dus ik vind het super om voor hem te naaien. Altijd leuk om te zien hoe hij mijn zelfgemaakte stuks het vaakst uit de kast neemt en vaak ook vraagt om iets nieuw.
   (de schouders vallen iets te ver op zijn armen maar ik ben waarschijnlijk wat te streng want het is niet al te veel te wijd ;-) )

   Verwijderen
 3. Ik vind hem tof! Op je eigen naaisels ben je altijd kritischer dan als je wat uit de winkel koopt ;) . Heerlijk dat hij ook blij is met jouw creaties! Hier ook zo'n man. Prachtige foto's overigens met die kleurstellingen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! En inderdaad altijd veel kritischer op wat ik zelf maak, alsof ze in de winkel sweaters verkopen die perfect passen ;-).

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een beetje teveel stof

Ik wou heel graag eens een grafische trui voor mezelf proberen (die raakte nog niet op de blog) dus bestelde ik stof, per ongeluk veel stof zelfs en combineerde ik met een couponnetje rode french terry om wat contrast te bekomen, want dat is in. Het resultaat van dat experiment zie je hier ooit wel eens verschijnen als het op foto raakt ;-). Maar ik had dus teveel stof en aangezien sweaterstof veel plek inneemt kon mijn schuif niet meer toe... er drong zich dus een oplossing op.
Ik besloot om nog iets voor mijn zus te maken, een sweater kan iedereen wel gebruiken. Daarvoor nam ik een aantal la maison victor boekjes mee en ook wat modelletjes om te passen. Ze koos hierbij voor de Fenna. Nu hoorde ik al veel mensen vloeken op het maken van de punten en het laten doorlopen van de strepen op alle stukken. Toen ik dit aan mijn mama vertelde zei ze dat de voorkant het bijzonderste was en mijn zus waarschijnlijk ook enkel de voorkant had opgemerkt (wat bij mezelf het geval was geweest toen i…

ideetjes stelen op een ander

Bij Vlijtig Liesje zag ik een pam top afgewerkt met boordstof aan de mouwen en bij Emma en Mona een ander bloesje met boordstof onderaan, ik besloot ze dus op te tellen ;-). De Pam top past me goed maar eens iets anders is ook wel eens leuk. Het werd dus een Pam top hack. Ik knipte deze keer gewoon een ronde hals en dan dus de twee afwerkingen met boordstof. De mouwen werden driekwart mouwen omdat ik er niet meer uit kreeg.


Het stofje dat kocht ik een tijdje geleden bij Madeline, ik wou er een donna bloesje uit LMV uit maken maar de testversie beviel mij niet dus bleef dit stofje liggen, tot nu dus...
Een ideaal bloesje voor de lente, vrolijk maar nog niet te bloot. De foto's nam ik op het wetenschapspark niet zo ver van waar we wonen, leuk om de mooie verborgen plekjes te ontdekken.


Zij die de blog volgen zagen het bloesje al verschijnen in deze blogpost waar ik mijn naaikamer toon en sommigen konden het ook al bewonderen op het naaidagje dat Davina organiseerde.