Doorgaan naar hoofdcontent

Op een herfstige zondag...


Op een herfstige zondag, zo eentje vol regen en wind, besloot ik om nog een stofje te verwerken tot een sweater voor mijn wederhelft. Het stofje is er eentje dat ik de week ervoor kocht op het stoffenspektakel in Antwerpen. Ietsje dunner maar ideaal voor de herfst of om binnen aan te houden.Ideale kleur ook voor een man die zich heel weinig aantrekt van kleurencombinaties, want deze kleur past op veel, heel veel.

Het model is de Boi uit I love sweaters, ik volgde braaf de matentabel uit dit boek. Maar voor dit dunnere stofje vind ik het ietsje te wijd vallen, ah ja beter te wijd dan te klein.Foto's nemen dat deden we op een mooiere herfstdag tijdens een wandeling op de Schorre in Boom. Enkele weken daarvoor ging ik een toertje lopen en ontdekte ik dit mooie plekje. 


Reacties

 1. Zo stilaan begin ik te denken dat jullie kasten propvol zitten ;)
  Op foto vind ik de 'wijdheid' precies nog meevallen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Met iets onder is het inderdaad heel goed te doen en in een dikkere sweaterstof zal het perfect uitkomen van maat.
   Onze kleerkast is inderdaad niet echt een capsule wardrobe maar ik koop wel bijna niets meer van kledij

   Verwijderen
 2. Ik vind hem helemaal niet te breed ogen, op foto dan toch niet. Heerlijk hoe uw wederhelft zo veel mag meegenieten van jouw naaisels!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hij is mijn grootste fan dus ik vind het super om voor hem te naaien. Altijd leuk om te zien hoe hij mijn zelfgemaakte stuks het vaakst uit de kast neemt en vaak ook vraagt om iets nieuw.
   (de schouders vallen iets te ver op zijn armen maar ik ben waarschijnlijk wat te streng want het is niet al te veel te wijd ;-) )

   Verwijderen
 3. Ik vind hem tof! Op je eigen naaisels ben je altijd kritischer dan als je wat uit de winkel koopt ;) . Heerlijk dat hij ook blij is met jouw creaties! Hier ook zo'n man. Prachtige foto's overigens met die kleurstellingen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! En inderdaad altijd veel kritischer op wat ik zelf maak, alsof ze in de winkel sweaters verkopen die perfect passen ;-).

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to Stitch

For English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per…

Sew challenge: over geheimpjes

Ik kreeg van Hanne drie criteria: liefde, klein en fijn geheimpje en stoffenvoorraad. Het eerste en laatste criterium zijn absoluut geen probleem, ik heb gelukkig hele lieve mensen in mijn omgeving dus aan liefde geen gebrek en stof dat is er ook wel voldoende ;-).
Het geheimpje dat was iets anders. Ik zou namelijk niet direct weten wat voor geheimen ik heb ofzo. Maar uiteindelijk, na lang twijfelen, kwam ik met een plan. Ik nam een lap stof uit de kast waar ik een t-shirt voor Peter uit maakte. Hiervoor gebruikte ik nog eens het model uit I love T-shirts dat je vorige week al kon zien, maar deze keer uit één stofje.


Het restje dat gebruikte ik om een onderbroek voor mezelf te maken. Hiervoor gebruikte ik een patroontje van Jalie dat ik al vaak gebruikte maar nog nooit kon bloggen. Het is een papieren patroon dat ik bij Madeline De Stoffenmadam kocht en waarvan dit nog maar één van de vele mogelijkheden is. Dit is de lage taille van één van de drie modellen. Er zit ook een patroon voo…

Stik Belgique week 2

Aangezien ik mezelf een extra criterium oplegde voor deze Belgische maand, moest ik een patroon kiezen dat en Belgisch is en niet uit la maison victor kwam (want dat gebruikte ik vorige week al).
Dit stofje is net iets minder dan een jaartje in mijn bezit maar aangezien de nieuwe collectie van see you at six er zat aan te komen toen ik besloot te naaien voor Stik Belgique (ergens half september, toen de foto's van de nieuwe collectie net verschenen), vond ik het tijd om dit 'oude' stofje te verwerken. Ik nam een foto van het stofje en vroeg mijn facebookvriendjes en instagramvolgers of ik er een sweater of kleedje uit zou maken. Deze keer was het duidelijk: 'sweater' was de winnaar.Ik had in september net nog eens I love sweaters uitgeleend in de bib, dus besloot ik hiermee aan de slag te gaan. Normaal gezien ben ik niet zo'n 'ruffle' type, maar dit patroontje sprak mij toch aan. Ik volgde braaf de matentabel en naaide een medium. Die zit vrij ruim ma…