Doorgaan naar hoofdcontent

Stik Belgique week 2

Aangezien ik mezelf een extra criterium oplegde voor deze Belgische maand, moest ik een patroon kiezen dat en Belgisch is en niet uit la maison victor kwam (want dat gebruikte ik vorige week al).

Dit stofje is net iets minder dan een jaartje in mijn bezit maar aangezien de nieuwe collectie van see you at six er zat aan te komen toen ik besloot te naaien voor Stik Belgique (ergens half september, toen de foto's van de nieuwe collectie net verschenen), vond ik het tijd om dit 'oude' stofje te verwerken. Ik nam een foto van het stofje en vroeg mijn facebookvriendjes en instagramvolgers of ik er een sweater of kleedje uit zou maken. Deze keer was het duidelijk: 'sweater' was de winnaar.Ik had in september net nog eens I love sweaters uitgeleend in de bib, dus besloot ik hiermee aan de slag te gaan. Normaal gezien ben ik niet zo'n 'ruffle' type, maar dit patroontje sprak mij toch aan. Ik volgde braaf de matentabel en naaide een medium. Die zit vrij ruim maar niet storend vind ik. Het was wel echt niet gemakkelijk om deze sweater te fotograferen, zo'n licht stofje is toch nog wat aanpassen. Ik selecteerde dan maar de best gelukte foto's uit de reeks, ook al zijn ze nog niet helemaal perfect.De ruffles zijn niet gedubbeld, aanvankelijk kwam dat omdat ik verkeerd geknipt had (al was opnieuw knippen nog mogelijk want ik had nog wat stof over), maar een enkele ruffle leek mij iets vloeiender te vallen dus liet ik het zo. Verder volgde ik braaf het patroontje, alleen gebruikte ik geen boordstof maar de 'foute' kant van de stof, ik vergat namelijk om de perfect bijpassende boordstof te kopen, shame on me.Doordat ik eventjes wachtte met het verwerken van dit stofje ben ik er terug helemaal verliefd op. Ik heb ook nog een stofje liggen van de vorige collectie maar dat zag ik zo vaak op blogs verschijnen dat ik het eventjes beu ben. Van de nieuwe collectie kocht ik enkel de gabardine twill, voorlopig heb ik genoeg french terry in de kast liggen.

Neem zeker ook eens een kijkje bij de andere deelnemers van de blogtour om nog extra Belgische inspiratie op te doen:

FlaflinkoSewing à la CarteNaaisdrovje BlogliesjeWilwarinCoutureLarthSkwadraatliveKhadetjesMimalokiAdivastyleNoxeemaMiss PixiePlus 2 is 5!Miel de FleurOOYAmadeKrullenbolReacties

 1. Wat een leuke sweater. Je staat er mooi mee. Een sweater staat hier ook nog op de planning. Alleen nog de tijd vinden. 🙈

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. tijd is hier ook een probleem maar daarom net dat het een sweater werd, gaat vrij snel ;-)

   Verwijderen
 2. Ik heb het patroon van deze sweater al vaak bekeken.. ga hem toch maar eens maken denk ik! Staat je heel mooi. Wat voor stofsoort heb je gebruikt?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Dit is French Terry (hele zachte zelfs), ik denk dat dikkere sweater stof niet mooi zou vallen voor die ruffles

   Verwijderen
 3. Heel leuk en grappig dat je zo die figuurtjes heel lichtjes in je boorden ziet, geeft het een speciale, leuke toets! Ik ben nu wel benieuwd welk stofje je ondertussen al beu bent :p

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi, ik vond dat ook wel leuk dagje die erdoor ziet. Het is de blauwe met grid. Maar het komt wel terug in orde hoor, ik kan dat soms eens hebben met een stof en een jaar later is dat terug over als blogland overschakelt op nieuwe stofjes.

   Verwijderen
 4. Stofjes van SYAS blijven toppertjes! Je maakte een zomerse trui.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik blijf inderdaad wat in zomermodus, ah ja met die zonnige dagen is dat wel leuk 😉

   Verwijderen
 5. Heel herkenbaar die afkeer voor 'te populaire' stoffen. ik heb daar ook last van ;) Mooi met de ruffles!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oef, ik ben niet alleen. Ik vind de stofjes echt mooi he, maar er zijn zoveel mooie 😉

   Verwijderen
 6. Oh je hebt me warm gekregen om deze sweater te maken. Wat een topidee om de ruffles niet dubbel te doen. Zo zorg je net ervoor dat de rugfles inderdaad fijner overkomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik zou dat stofje nooit voor ruffles gebruiken maar toegegeven: het is wel echt leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik wou eens iets anders vandaar en op zich is het vrij dun dus de ruffles gingen zonder problemen

   Verwijderen
 8. Wat een mooie sweater! Door de ruffles is hij zelfs een beetje chique!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. kei grappig, ik kocht dat stofje indertijd met hetzelfde idee als jij nu hebt gedaan. Maar bij mij ligt het nog steeds in de kas. Durf er maar niet in knippen, want dan is het uit mijn kast

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ken het gevoel, maar er was op den duur geen plaats meer voor sweaterstoffen dus het moest wel ;-)

   Verwijderen
 10. Dit blijft een prachtig stofje. Ik vind de patronen van I love sweaters ook wat ruim vallen, voor de vrouwen toch. Maar met zo'n comfy sweater mag dit wel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad, ze vallen vrij ruim (voor de mannen ook trouwens) maar gelukkig kan het geen kwaad.

   Verwijderen
 11. Wat leuk de Belgische maand weer en wat een leuke sweater! Heerlijk dragen op een spijkerbroek

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Oh, ik ruffle (hahaha, dat is wellicht geen correct werkwoord zeker ;) ) die toch dubbel voor dochterlief, dat lukt prima! Ik vind die sweater best wel ok, nee, die is niet super aansluitend maar dat hoeft ook niet altijd. Ik weerstond het boek nog steeds, omdat ik vaak lees over maten die niet helemaal ok zitten - daar kan deze neuroot dan weer niet zo goed mee om - maar ik mocht 'm inkijken/lenen van een naaivriendin en denk dat ik er toch maar om ga in de boekhandel ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb niet zo veel ervaring met rufflen (de vervoeging van het werkwoord ook niet trouwens ;-) ). De maten zijn inderdaad net ietsje ruimer dan wat ik gewend ben maar wel draagbaar (ook voor mannen dezelfde ervaring), ik leende het boek in de bib want mijn boekenkast en patronenbak die puilt al zo hard uit.

   Verwijderen
 13. Die is mooi, mischien moet ik me toch ook eens wagen aan ruffels!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks! Ik was eerst ook niet zo'n fan van ruffles, intussen kan ik ze in beperkte mate wel smaken en daarom vond ik deze sweater wel tof, ruffles maar niet overdreven

   Verwijderen
 14. Die is echt heel leuk. Ziet er zo comfy en warm uit.
  Het stofje staat je goed.
  Ik heb een tijdje getwijfeld, maar bestelde uiteindelijk niets van de nieuwe SYAS. Ik vond die met de laarsjes heel leuk, maar wist niet goed wat ik er voor mezelf mee zou naaien. En dat blauw is net iets te licht voor mij.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De kleuren deze keer waren echt wel mijn ding maar ik heb absoluut genoeg French Terry in mijn kast, een hemd voor Peter kan er wel gerust nog bij, zeker omdat die zo vaak gedragen worden dat die ook wel eens aan vervanging toe zijn.

   Verwijderen
 15. Fan van de ruffle, heel leuk! Geweldig stofje ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik ben fan, staat je goed! En die ruffles kun je prima hebben :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je. Het was eventjes wennen bij het dragen maar nu ben ik ze zeker gewoon

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een trui, een jurk,... neen dan toch een broek

Via een wedstrijd op Instagram won ik een patroontje van I am patterns en dit stofje van Chat Chocolat.  Toen ik dit stofje online op hun instagramaccount zag verschijnen wou ik het echt wel hebben, het leek mooi fel blauw. Toen ik het toegestuurd kreeg, bleek het een heel pak lichter te zijn van kleur. Nog altijd mooi, zeker en vast maar toch eventjes vreemd en jammer om zo'n groot verschil te zien. Maar op de foto's merk ik zelf hoe moeilijk het te fotograferen is.

Het stond al snel vast dat ik dit stofje niet zou gebruiken voor het patroontje dat ik won, zo'n opvallende print en dan nog opvallende mouwen, dat zag ik niet goedkomen. Maar er zijn natuurlijk nog patroontjes genoeg om uit te kiezen. Eerst dacht ik aan de solange, maar nadat ik er een paar nachtjes over geslapen had, leek zo'n opvallende print me toch wat veel om een volledige outfit (kleedje dus) uit te maken. Ik besloot om eindelijk eens het boek dat ik voor kerst van mijn zus kreeg uit de kast te neme…

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to Stitch

For English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per…