Doorgaan naar hoofdcontent

Stik Belgique week 2

















Aangezien ik mezelf een extra criterium oplegde voor deze Belgische maand, moest ik een patroon kiezen dat en Belgisch is en niet uit la maison victor kwam (want dat gebruikte ik vorige week al).

Dit stofje is net iets minder dan een jaartje in mijn bezit maar aangezien de nieuwe collectie van see you at six er zat aan te komen toen ik besloot te naaien voor Stik Belgique (ergens half september, toen de foto's van de nieuwe collectie net verschenen), vond ik het tijd om dit 'oude' stofje te verwerken. Ik nam een foto van het stofje en vroeg mijn facebookvriendjes en instagramvolgers of ik er een sweater of kleedje uit zou maken. Deze keer was het duidelijk: 'sweater' was de winnaar.



Ik had in september net nog eens I love sweaters uitgeleend in de bib, dus besloot ik hiermee aan de slag te gaan. Normaal gezien ben ik niet zo'n 'ruffle' type, maar dit patroontje sprak mij toch aan. Ik volgde braaf de matentabel en naaide een medium. Die zit vrij ruim maar niet storend vind ik. Het was wel echt niet gemakkelijk om deze sweater te fotograferen, zo'n licht stofje is toch nog wat aanpassen. Ik selecteerde dan maar de best gelukte foto's uit de reeks, ook al zijn ze nog niet helemaal perfect.



De ruffles zijn niet gedubbeld, aanvankelijk kwam dat omdat ik verkeerd geknipt had (al was opnieuw knippen nog mogelijk want ik had nog wat stof over), maar een enkele ruffle leek mij iets vloeiender te vallen dus liet ik het zo. Verder volgde ik braaf het patroontje, alleen gebruikte ik geen boordstof maar de 'foute' kant van de stof, ik vergat namelijk om de perfect bijpassende boordstof te kopen, shame on me.



Doordat ik eventjes wachtte met het verwerken van dit stofje ben ik er terug helemaal verliefd op. Ik heb ook nog een stofje liggen van de vorige collectie maar dat zag ik zo vaak op blogs verschijnen dat ik het eventjes beu ben. Van de nieuwe collectie kocht ik enkel de gabardine twill, voorlopig heb ik genoeg french terry in de kast liggen.

Neem zeker ook eens een kijkje bij de andere deelnemers van de blogtour om nog extra Belgische inspiratie op te doen:

FlaflinkoSewing à la CarteNaaisdrovje BlogliesjeWilwarinCoutureLarthSkwadraatliveKhadetjesMimalokiAdivastyleNoxeemaMiss PixiePlus 2 is 5!Miel de FleurOOYAmadeKrullenbol



Reacties

  1. Wat een leuke sweater. Je staat er mooi mee. Een sweater staat hier ook nog op de planning. Alleen nog de tijd vinden. 🙈

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. tijd is hier ook een probleem maar daarom net dat het een sweater werd, gaat vrij snel ;-)

      Verwijderen
  2. Ik heb het patroon van deze sweater al vaak bekeken.. ga hem toch maar eens maken denk ik! Staat je heel mooi. Wat voor stofsoort heb je gebruikt?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je! Dit is French Terry (hele zachte zelfs), ik denk dat dikkere sweater stof niet mooi zou vallen voor die ruffles

      Verwijderen
  3. Heel leuk en grappig dat je zo die figuurtjes heel lichtjes in je boorden ziet, geeft het een speciale, leuke toets! Ik ben nu wel benieuwd welk stofje je ondertussen al beu bent :p

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hihi, ik vond dat ook wel leuk dagje die erdoor ziet. Het is de blauwe met grid. Maar het komt wel terug in orde hoor, ik kan dat soms eens hebben met een stof en een jaar later is dat terug over als blogland overschakelt op nieuwe stofjes.

      Verwijderen
  4. Stofjes van SYAS blijven toppertjes! Je maakte een zomerse trui.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik blijf inderdaad wat in zomermodus, ah ja met die zonnige dagen is dat wel leuk 😉

      Verwijderen
  5. Heel herkenbaar die afkeer voor 'te populaire' stoffen. ik heb daar ook last van ;) Mooi met de ruffles!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oef, ik ben niet alleen. Ik vind de stofjes echt mooi he, maar er zijn zoveel mooie 😉

      Verwijderen
  6. Oh je hebt me warm gekregen om deze sweater te maken. Wat een topidee om de ruffles niet dubbel te doen. Zo zorg je net ervoor dat de rugfles inderdaad fijner overkomen.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik zou dat stofje nooit voor ruffles gebruiken maar toegegeven: het is wel echt leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik wou eens iets anders vandaar en op zich is het vrij dun dus de ruffles gingen zonder problemen

      Verwijderen
  8. Wat een mooie sweater! Door de ruffles is hij zelfs een beetje chique!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. kei grappig, ik kocht dat stofje indertijd met hetzelfde idee als jij nu hebt gedaan. Maar bij mij ligt het nog steeds in de kas. Durf er maar niet in knippen, want dan is het uit mijn kast

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ken het gevoel, maar er was op den duur geen plaats meer voor sweaterstoffen dus het moest wel ;-)

      Verwijderen
  10. Dit blijft een prachtig stofje. Ik vind de patronen van I love sweaters ook wat ruim vallen, voor de vrouwen toch. Maar met zo'n comfy sweater mag dit wel.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Inderdaad, ze vallen vrij ruim (voor de mannen ook trouwens) maar gelukkig kan het geen kwaad.

      Verwijderen
  11. Wat leuk de Belgische maand weer en wat een leuke sweater! Heerlijk dragen op een spijkerbroek

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Oh, ik ruffle (hahaha, dat is wellicht geen correct werkwoord zeker ;) ) die toch dubbel voor dochterlief, dat lukt prima! Ik vind die sweater best wel ok, nee, die is niet super aansluitend maar dat hoeft ook niet altijd. Ik weerstond het boek nog steeds, omdat ik vaak lees over maten die niet helemaal ok zitten - daar kan deze neuroot dan weer niet zo goed mee om - maar ik mocht 'm inkijken/lenen van een naaivriendin en denk dat ik er toch maar om ga in de boekhandel ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb niet zo veel ervaring met rufflen (de vervoeging van het werkwoord ook niet trouwens ;-) ). De maten zijn inderdaad net ietsje ruimer dan wat ik gewend ben maar wel draagbaar (ook voor mannen dezelfde ervaring), ik leende het boek in de bib want mijn boekenkast en patronenbak die puilt al zo hard uit.

      Verwijderen
  13. Die is mooi, mischien moet ik me toch ook eens wagen aan ruffels!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Thanks! Ik was eerst ook niet zo'n fan van ruffles, intussen kan ik ze in beperkte mate wel smaken en daarom vond ik deze sweater wel tof, ruffles maar niet overdreven

      Verwijderen
  14. Die is echt heel leuk. Ziet er zo comfy en warm uit.
    Het stofje staat je goed.
    Ik heb een tijdje getwijfeld, maar bestelde uiteindelijk niets van de nieuwe SYAS. Ik vond die met de laarsjes heel leuk, maar wist niet goed wat ik er voor mezelf mee zou naaien. En dat blauw is net iets te licht voor mij.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De kleuren deze keer waren echt wel mijn ding maar ik heb absoluut genoeg French Terry in mijn kast, een hemd voor Peter kan er wel gerust nog bij, zeker omdat die zo vaak gedragen worden dat die ook wel eens aan vervanging toe zijn.

      Verwijderen
  15. Fan van de ruffle, heel leuk! Geweldig stofje ook!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Ik ben fan, staat je goed! En die ruffles kun je prima hebben :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je. Het was eventjes wennen bij het dragen maar nu ben ik ze zeker gewoon

      Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Een stapel gebreide FO's

Het is precies eeuwen geleden dat ik hier nog iets neerschreef maar het leek me wel leuk om deze keer toch nog eens kort iets te schrijven. Voor degene die meer brei-avonturen willen volgen, ga zeker een kijkje nemen op mijn youtube kanaal. Op de foto hierboven zie je wat ik af had voor de laatste aflevering: een Pippin sweater, een Forest walk cowl (de grijze), een cargill cowl (degene met de kleuren die in elkaar overgaan), een paar scrappy stripy socks en een paar 'doodgewone' sokken. Dit is de 'cargill cowl' van de Creabea, ik mocht deze preview breien voor haar. Ik ben heel blij met het eindresultaat maar het patroon zelf vond ik onvoldoende uitgeschreven om de steek zonder filmpje te kunnen volgen. Het ligt vermoedelijk aan mezelf dat ik dit niet zo fijn vind maar ik geef het toch maar mee. Het garen is rico creative melange wonderball, ik heb nog vrij veel over dus wil er ooit nog een bijpassende muts uit maken.  Het paar sokken dat je links op de foto ziet (zond

naaien met restjes: zakdoeken

De meeste onder ons kennen het wel, een uitpuilende restjesbak. Zeker als je zelf geen mini's thuis rondlopen hebt om met deze restjes te kleden (en dan nog veronderstel ik dat je voor kinderen nog andere stofjes koopt dan alleen die restjes). Met een aantal van de soft cactus stofjes die ik voor hemden gebruikt had, heb ik stoffen zakdoeken gemaakt. Vorige winter deed ik dat al een eerste keertje met het restje van dit hemd en deze gaan nog steeds mee. Ik was die op 60°C met de rest van de zakdoeken en ze blijven ok. Uiteraard zijn ze waarschijnlijk de eerste keer een beetje gekrompen, maar het zijn zakdoeken dus dat maakt niet zoveel uit. Dit jaar koos ik voor een restje van dit hemd . Doordat ik de kraag twee keer heb moeten knippen om mijn eigen stommiteiten recht te zetten, was het restje dat nog overschoot te klein om er nog iets deftig mee te maken. Het stofje is ook niet zo gemakkelijk te combineren met andere stofjes, dus ideaal om zakdoeken uit te maken.

Er werd nog eens genaaid!

  Als je de voorbije blogberichten bekijkt dan zou je denken dat ik mijn naaimachine verkocht heb en ingeruild heb voor wat breinaalden. Nu staan nog niet eens al mijn breiprojecten op de blog, maar mijn naaimachine die stond toch ook wel weer naar mij te lachen. Ik was de zin wat kwijt om te naaien, twee jaar met vrij veel thuiswerken maakten dat ik niet zoveel nodig had. En daarnaast verloor ik mij wat in perfectie zoeken door de foute accounts te volgen op social media. Enkele weken zo weinig mogelijk op instagram en facebook later, vond ik beetje bij beetje mijn sewing mojo terug.  De oorzaak van die terugkerende liefde was het maken van verjaardagskroontjes, maar die kan ik jullie nog niet tonen. Direct na de kroontjes nam ik een zak met restjes stof van een handtas bij de hand (ik toon je die zo dadelijk want ik zag net dat die de blog nooit haalde) en maakte ik op het gevoel een variant van de vinktas. Een tas die qua afmetingen gebaseerd is op de restjes die ik nog had en als d