Doorgaan naar hoofdcontent

Stik Belgique week 4
De vierde week al van Stik Belgique, tijd vliegt. Ik had vooraf gedacht dat mijn 'to sew' lijstje eindelijk eens korter ging worden, maar helaas, ik doe zoveel inspiratie op bij de rest dat mijn lijstje alleen maar aangevuld werd.

Maar er verdwenen ook projectjes van mijn lijstje, waaronder deze all weather sweater van By Eva Maria. Op zich heb ik wel heel veel sweaters maar eind juni merkte ik toch een groot tekort op: een sweater met een zak groot genoeg voor mijn gsm. Op een personeelsfeestje zat ik namelijk met een probleem, geen zin in een handtas en mijn gsm was te groot voor mijn broekzak.Je zou dan denken, die all weather sweater heeft toch ook geen zak, nee dat klopt, maar ik voegde een buidelzak toe, 'verstopt' achter het voorpand. Doordat dit een losser model is, vormt dit geen probleem naar pasvorm toe (oké je ziet het natuurlijk wel een beetje maar ik bedoel maar de trui is niet plots te klein als de zak gevuld is).

Het stofje kocht ik dit voorjaar bij Madeline De Stoffenmadam, het is er eentje van chat chocolat. Eigenlijk wou ik liever de koraal versie maar Nancy vond deze nog net iets mooier bij mij en gezien de warme zomer die we gehad hebben is het niet zo erg dat het een herfstkleurtje was. En nu ik de foto's zo zie ben ik nog meer overtuigd dat Nancy gelijk had met haar advies.Diezelfde warme zomer zorgde er dan ook voor dat dit projectje bleef liggen maar de combinatie van Stik Belgique en de uitdaging om PDF patroontjes op te werken, bleek de ideale schop onder mijn kont om erin te vliegen.Ik naaide een medium (dank u Miek voor de tip voor de maat) en verlengde die 5 cm op de stof zelf en voegde dan nog eens een vrij ruime boord toe onderaan.
Als boordjes nam ik de omgekeerde stof, alleen aan de hals heb ik die wel eens opnieuw moeten doen, ik raakte wel rond maar mijn hoofd kon er niet meer door. Een beetje verder uitdiepen en de halsboord ietsje ruimer knippen, losten dit probleem op.Omdat gewoon effen ook maar saai is, trok ik naar Veritas waar ik een setje broches kocht. Deze papegaai vond ik het leukste en aangezien het broches zijn kan ik gewoon wisselen als ik dat wil.

Als je je eigen 'to sew' lijstje nog wat wilt aanvullen, ga dan ook zeker eens bij de rest kijken:
FlaflinkoKhadetjesNaaisdrovje –  The Needle Of ChoiceWilwarinCoutureLarthSkwadraatliveAdivastyle NoxeemaMiss PixieGezien bij JustinePlus 2 is 5!MimalokiLilliepawillieSewing à la carteGirls in UniformMiel de FleurMarieke FalderiekeStoffenspulletjes

Reacties

 1. Wat een tof idee zeg, die verstopte buidelzak. Een elegante en praktische oplossing voor je probleem. Je foto's worden trouwens steeds mooier...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je. Het moeilijkste seizoen voor foto's komt er helaas wel aan

   Verwijderen
 2. Idd, super slim om een buidelzakje toe te voegen en altijd handig. Je staat geweldig in je nieuwe sweater. En wat een prachtige kleur. 🧡

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze kleur staat je beeldig! En zo tof met die buidelzak 😍

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed dat je deze nog eens onder de aandacht brengt, mét bruikbare tips. Deze moet ik onthouden. Hij ziet er alvast heel bruikbaar uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie sweater en goed bedacht die buidelzaken. Kleur staat je goed inderdaad, en de broche maakt het af!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel mooi! Staat je inderdaad heel goed. Echt een mooie kleur!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt, het is een kleur die ik sinds vorig jaar voorzichtig begin te introduceren in mijn kleerkast, anders ga ik gemakkelijk voor donkerblauw.

   Verwijderen
 7. Wat een heerlijke sweater in een mooie, warme kleur.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat is een goede oplossing, die broche! Kan je eens afwisselen. Die kleur staat je inderdaad super!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad, ik moet alleen opletten dat ik ze niet vergeet af te halen voor het wassen 😉

   Verwijderen
 9. Tof bedacht die extra opberg/ruimte! De kleur staat je trouwens heel goed! Een warme kleur!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. ♥ voor Nancy en haar advies
  ♥ voor die ongelooflijk mooie kleur
  ♥ dat werken met broches
  ♥ voor een sweater die je goed staat, handig en al
  Zou ik fan zijn? ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Jawel! Dat buidelidee ga ik zo hard pikken :) De kleur van dit exemplaar staat je zo mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Die buidelzak is echt handig dus ik kan het alleen maar aanraden

   Verwijderen
 12. Heerlijk mooie kleur! Staat je inderdaad heel mooi! En zo'n sweater moet zalig zijn nu!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks. De kleur is echt mijn ding en de trui gaat bijna rechtstreeks van het wasrek terug naar de wasmand

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een beetje teveel stof

Ik wou heel graag eens een grafische trui voor mezelf proberen (die raakte nog niet op de blog) dus bestelde ik stof, per ongeluk veel stof zelfs en combineerde ik met een couponnetje rode french terry om wat contrast te bekomen, want dat is in. Het resultaat van dat experiment zie je hier ooit wel eens verschijnen als het op foto raakt ;-). Maar ik had dus teveel stof en aangezien sweaterstof veel plek inneemt kon mijn schuif niet meer toe... er drong zich dus een oplossing op.
Ik besloot om nog iets voor mijn zus te maken, een sweater kan iedereen wel gebruiken. Daarvoor nam ik een aantal la maison victor boekjes mee en ook wat modelletjes om te passen. Ze koos hierbij voor de Fenna. Nu hoorde ik al veel mensen vloeken op het maken van de punten en het laten doorlopen van de strepen op alle stukken. Toen ik dit aan mijn mama vertelde zei ze dat de voorkant het bijzonderste was en mijn zus waarschijnlijk ook enkel de voorkant had opgemerkt (wat bij mezelf het geval was geweest toen i…

ideetjes stelen op een ander

Bij Vlijtig Liesje zag ik een pam top afgewerkt met boordstof aan de mouwen en bij Emma en Mona een ander bloesje met boordstof onderaan, ik besloot ze dus op te tellen ;-). De Pam top past me goed maar eens iets anders is ook wel eens leuk. Het werd dus een Pam top hack. Ik knipte deze keer gewoon een ronde hals en dan dus de twee afwerkingen met boordstof. De mouwen werden driekwart mouwen omdat ik er niet meer uit kreeg.


Het stofje dat kocht ik een tijdje geleden bij Madeline, ik wou er een donna bloesje uit LMV uit maken maar de testversie beviel mij niet dus bleef dit stofje liggen, tot nu dus...
Een ideaal bloesje voor de lente, vrolijk maar nog niet te bloot. De foto's nam ik op het wetenschapspark niet zo ver van waar we wonen, leuk om de mooie verborgen plekjes te ontdekken.


Zij die de blog volgen zagen het bloesje al verschijnen in deze blogpost waar ik mijn naaikamer toon en sommigen konden het ook al bewonderen op het naaidagje dat Davina organiseerde.