Doorgaan naar hoofdcontent

Deutsche GründlichkeitVorig jaar was ik op zoek naar een patroontje voor een softshelljas, eentje dat niet te wijd viel maar toch praktisch was met een kap enz. Kortom een jas die kon dienen voor regenachtige herfstdagen of warme maar regenachtige winterdagen.

Tante Ann raadde mij toen dit patroontje van Patty Doo aan. Het leuke is dat die patroontjes eigenlijk maar 2.99 euro kosten, ik klikte het dus snel in mijn mandje en kocht enkele weken later deze softshell op het stoffenspektakel. Maar toen bleef het liggen want Duits dat spreek ik amper.Net na de zomer begon ik dan toch het patroontje te knippen en plakken. Maar opnieuw stelde ik alles uit. Uiteindelijk begon ik aan het begin van de herfstvakantie toch aan de jas. De videohandleiding is wel echt noodzakelijk voor mij want mijn Duits is heel beperkt. Mijn mama leerde mij wel Bitte en Danke zeggen en van mijn papa leerde ik 'bitte ein großes bier' maar hier raakte ik ook niet ver mee bij dit patroontje.
Aan de hand van de videohandleiding begon ik er dus aan en werkte ik stap voor stap verder. Het patroontje zit super in elkaar en ook de afwerking die voorzien is, mag gezien worden. De kap is bevestigd met kamsnaps en kan dus gerust weggelaten worden als het niet nodig is.
In principe zijn er ritsjes voorzien aan de zakken maar die liet ik weg omdat ik geen twee identieke ritsjes had thuis, achteraf gezien heb ik daar wel spijt van, dus een volgend keertje zou ik zeker ritsjes voorzien.Ik ben alvast heel blij met mijn exemplaar en bestelde ook het mannenpatroon en de (gratis) uitbreiding op het vrouwenpatroon. Wordt dus vervolgd.

Geniet alvast eventjes mee van de foto's die ik liet nemen.
Bij deze is mijn eerste PDF patroontje voor november een feit en staat de teller op 5.

Reacties

 1. Whaw meid, wat is dít een prachtige jas! Als ik niet beter wist, zou ik denken dat je hem in een dure boutiek kocht! Je afweeking is gewoon perfect.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel mooi seg! Zit perfect en mooi afgewerkt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! De matentabel klopt perfect en hun voorgestelde afwerking is super, veel hartjes voor het patroon!

   Verwijderen
 3. Waw, wat een prachtexemplaar! En die afwerking ziet er idd vlekkeloos uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Knap gedaan Delphine! En dat in een vreemde taal, gelukkig dat er nog een videohandleiding was seg, en dat allemaal voor zo'n klein prijsje, top!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Inderdaad, gelukkig dat er een videohandleiding was en dat uitgesproken Duits al een pak logischer klinkt dan de geschreven versie ;-).

   Verwijderen
 5. Heel erg mooi! Goede tip voor patronen daar ga ik ook eens kijken

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Altijd dubbel applaus voor iemand die het aandurft zelf een jas te maken! Jouw softshell-jas is perfect afgewerkt en zou je deze zeker niet zo in de winkel vinden!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtig Delphine! Daar ga je nog veel en lang plezier aan beleven.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. bedankt! Inderdaad, da's het voordeel aan een jas, je kan die heel vaak dragen!

   Verwijderen
 8. Wauw, wat een perfectie! Ik kocht 2 jaar geleden zo'n jas en hij moet echt onderdoen voor de jouwe, zo schoon!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een prachtige jas !! En al die doorstikte naden, knap gedaan. Daar ga je veel plezier aan hebben...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Hij kwam al goed van pas de laatste anderhalve week en zolang het niet al te hard vriest blijft deze van de kapstok komen.

   Verwijderen
 10. Reacties
  1. Bedankt! Ik draag hem nu bijna dagelijks en ben nog altijd blij dat ik de stap gezet heb om eraan te beginnen.

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een beetje teveel stof

Ik wou heel graag eens een grafische trui voor mezelf proberen (die raakte nog niet op de blog) dus bestelde ik stof, per ongeluk veel stof zelfs en combineerde ik met een couponnetje rode french terry om wat contrast te bekomen, want dat is in. Het resultaat van dat experiment zie je hier ooit wel eens verschijnen als het op foto raakt ;-). Maar ik had dus teveel stof en aangezien sweaterstof veel plek inneemt kon mijn schuif niet meer toe... er drong zich dus een oplossing op.
Ik besloot om nog iets voor mijn zus te maken, een sweater kan iedereen wel gebruiken. Daarvoor nam ik een aantal la maison victor boekjes mee en ook wat modelletjes om te passen. Ze koos hierbij voor de Fenna. Nu hoorde ik al veel mensen vloeken op het maken van de punten en het laten doorlopen van de strepen op alle stukken. Toen ik dit aan mijn mama vertelde zei ze dat de voorkant het bijzonderste was en mijn zus waarschijnlijk ook enkel de voorkant had opgemerkt (wat bij mezelf het geval was geweest toen i…

ideetjes stelen op een ander

Bij Vlijtig Liesje zag ik een pam top afgewerkt met boordstof aan de mouwen en bij Emma en Mona een ander bloesje met boordstof onderaan, ik besloot ze dus op te tellen ;-). De Pam top past me goed maar eens iets anders is ook wel eens leuk. Het werd dus een Pam top hack. Ik knipte deze keer gewoon een ronde hals en dan dus de twee afwerkingen met boordstof. De mouwen werden driekwart mouwen omdat ik er niet meer uit kreeg.


Het stofje dat kocht ik een tijdje geleden bij Madeline, ik wou er een donna bloesje uit LMV uit maken maar de testversie beviel mij niet dus bleef dit stofje liggen, tot nu dus...
Een ideaal bloesje voor de lente, vrolijk maar nog niet te bloot. De foto's nam ik op het wetenschapspark niet zo ver van waar we wonen, leuk om de mooie verborgen plekjes te ontdekken.


Zij die de blog volgen zagen het bloesje al verschijnen in deze blogpost waar ik mijn naaikamer toon en sommigen konden het ook al bewonderen op het naaidagje dat Davina organiseerde.