Doorgaan naar hoofdcontent

Deutsche GründlichkeitVorig jaar was ik op zoek naar een patroontje voor een softshelljas, eentje dat niet te wijd viel maar toch praktisch was met een kap enz. Kortom een jas die kon dienen voor regenachtige herfstdagen of warme maar regenachtige winterdagen.

Tante Ann raadde mij toen dit patroontje van Patty Doo aan. Het leuke is dat die patroontjes eigenlijk maar 2.99 euro kosten, ik klikte het dus snel in mijn mandje en kocht enkele weken later deze softshell op het stoffenspektakel. Maar toen bleef het liggen want Duits dat spreek ik amper.Net na de zomer begon ik dan toch het patroontje te knippen en plakken. Maar opnieuw stelde ik alles uit. Uiteindelijk begon ik aan het begin van de herfstvakantie toch aan de jas. De videohandleiding is wel echt noodzakelijk voor mij want mijn Duits is heel beperkt. Mijn mama leerde mij wel Bitte en Danke zeggen en van mijn papa leerde ik 'bitte ein großes bier' maar hier raakte ik ook niet ver mee bij dit patroontje.
Aan de hand van de videohandleiding begon ik er dus aan en werkte ik stap voor stap verder. Het patroontje zit super in elkaar en ook de afwerking die voorzien is, mag gezien worden. De kap is bevestigd met kamsnaps en kan dus gerust weggelaten worden als het niet nodig is.
In principe zijn er ritsjes voorzien aan de zakken maar die liet ik weg omdat ik geen twee identieke ritsjes had thuis, achteraf gezien heb ik daar wel spijt van, dus een volgend keertje zou ik zeker ritsjes voorzien.Ik ben alvast heel blij met mijn exemplaar en bestelde ook het mannenpatroon en de (gratis) uitbreiding op het vrouwenpatroon. Wordt dus vervolgd.

Geniet alvast eventjes mee van de foto's die ik liet nemen.
Bij deze is mijn eerste PDF patroontje voor november een feit en staat de teller op 5.

Reacties

 1. Whaw meid, wat is dít een prachtige jas! Als ik niet beter wist, zou ik denken dat je hem in een dure boutiek kocht! Je afweeking is gewoon perfect.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel mooi seg! Zit perfect en mooi afgewerkt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! De matentabel klopt perfect en hun voorgestelde afwerking is super, veel hartjes voor het patroon!

   Verwijderen
 3. Waw, wat een prachtexemplaar! En die afwerking ziet er idd vlekkeloos uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Knap gedaan Delphine! En dat in een vreemde taal, gelukkig dat er nog een videohandleiding was seg, en dat allemaal voor zo'n klein prijsje, top!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Inderdaad, gelukkig dat er een videohandleiding was en dat uitgesproken Duits al een pak logischer klinkt dan de geschreven versie ;-).

   Verwijderen
 5. Heel erg mooi! Goede tip voor patronen daar ga ik ook eens kijken

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Altijd dubbel applaus voor iemand die het aandurft zelf een jas te maken! Jouw softshell-jas is perfect afgewerkt en zou je deze zeker niet zo in de winkel vinden!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtig Delphine! Daar ga je nog veel en lang plezier aan beleven.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. bedankt! Inderdaad, da's het voordeel aan een jas, je kan die heel vaak dragen!

   Verwijderen
 8. Wauw, wat een perfectie! Ik kocht 2 jaar geleden zo'n jas en hij moet echt onderdoen voor de jouwe, zo schoon!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een prachtige jas !! En al die doorstikte naden, knap gedaan. Daar ga je veel plezier aan hebben...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Hij kwam al goed van pas de laatste anderhalve week en zolang het niet al te hard vriest blijft deze van de kapstok komen.

   Verwijderen
 10. Reacties
  1. Bedankt! Ik draag hem nu bijna dagelijks en ben nog altijd blij dat ik de stap gezet heb om eraan te beginnen.

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to Stitch

For English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per…

Sew challenge: over geheimpjes

Ik kreeg van Hanne drie criteria: liefde, klein en fijn geheimpje en stoffenvoorraad. Het eerste en laatste criterium zijn absoluut geen probleem, ik heb gelukkig hele lieve mensen in mijn omgeving dus aan liefde geen gebrek en stof dat is er ook wel voldoende ;-).
Het geheimpje dat was iets anders. Ik zou namelijk niet direct weten wat voor geheimen ik heb ofzo. Maar uiteindelijk, na lang twijfelen, kwam ik met een plan. Ik nam een lap stof uit de kast waar ik een t-shirt voor Peter uit maakte. Hiervoor gebruikte ik nog eens het model uit I love T-shirts dat je vorige week al kon zien, maar deze keer uit één stofje.


Het restje dat gebruikte ik om een onderbroek voor mezelf te maken. Hiervoor gebruikte ik een patroontje van Jalie dat ik al vaak gebruikte maar nog nooit kon bloggen. Het is een papieren patroon dat ik bij Madeline De Stoffenmadam kocht en waarvan dit nog maar één van de vele mogelijkheden is. Dit is de lage taille van één van de drie modellen. Er zit ook een patroon voo…

Stik Belgique week 2

Aangezien ik mezelf een extra criterium oplegde voor deze Belgische maand, moest ik een patroon kiezen dat en Belgisch is en niet uit la maison victor kwam (want dat gebruikte ik vorige week al).
Dit stofje is net iets minder dan een jaartje in mijn bezit maar aangezien de nieuwe collectie van see you at six er zat aan te komen toen ik besloot te naaien voor Stik Belgique (ergens half september, toen de foto's van de nieuwe collectie net verschenen), vond ik het tijd om dit 'oude' stofje te verwerken. Ik nam een foto van het stofje en vroeg mijn facebookvriendjes en instagramvolgers of ik er een sweater of kleedje uit zou maken. Deze keer was het duidelijk: 'sweater' was de winnaar.Ik had in september net nog eens I love sweaters uitgeleend in de bib, dus besloot ik hiermee aan de slag te gaan. Normaal gezien ben ik niet zo'n 'ruffle' type, maar dit patroontje sprak mij toch aan. Ik volgde braaf de matentabel en naaide een medium. Die zit vrij ruim ma…