Doorgaan naar hoofdcontent

happy feetKoude voeten, da's een groot probleem hier. Meestal probeer ik dat probleem op te lossen door mijn voeten (al dan niet subtiel) naar de andere kant van het bed te verplaatsen om ze daar op te warmen. Maar het moet gezegd zijn, veel enthousiaste reacties krijg ik niet op dat plan.

Uiteraard bestaan er andere oplossingen, kousen helpen helaas totaal niet (integendeel, ik heb het gevoel dat mijn voeten daar absoluut niet warmer van worden). Kersenpitjes dan maar. Saaie boel wel die gekochte kersenpitjes. Vooral omdat ik vorig jaar voor iemand een overtrekje maakte in vrolijke kleurtjes voor haar kersenpitjes. Haar oude (maar geniale) oplossing voor haar kersenpitjes droeg terecht de naam 'misbaksel' dus dat was iets dringender dan mijn kussentje.Vrolijke kersenpitjes, dat was dus mijn plan. Ik ging uiteraard opnieuw in mijn restjesbak kijken hiervoor. Aangezien ik zelf twee kersenpitkussentjes heb waarvan eentje vrij nieuw, begon ik met het oudste. Ik pikte het idee om de kersenpitjes in twee zakjes te verdelen en die zakjes te verbinden met een lint. Zo blijven de zakjes samen maar kunnen ze toch zowel aan mijn voeten als dichter bij mij gelegd worden. De zakjes zijn ietsje kleiner dan voorzien omdat ik persé het flamingostofje wou gebruiken, maar volgens mij zijn ze nog perfect bruikbaar zo.

Naast vrolijke kersenpitjes zag ik in de laatste editie van la maison victor ook huissokken staan. Uit een restje Nicky velours kon ik nog perfect huissokken krijgen. Het leek me wel tof om eens uit te testen en eventueel in mijn achterhoofd te houden voor kerstgeschenkjes. Ze helpen dan wel niet 100% tegen koude voeten in bed maar zijn wel ideaal om 's avonds in de zetel aan te trekken of 's morgens bij het opstaan. Al moet ik bij dat laatste wel opletten want ze kunnen vrij glad zijn.

Het maken van deze kousen is helemaal niet moeilijk. Het enige wat mij wel opvalt is dat dit de grootste maat is en ze voor mij eigenlijk al goed passen (en dus niet te groot zijn zoals ik dacht), ik moet dus gaan experimenteren met het vergroten van het patroon want ik heb niet bepaald grote voeten. Pas daarna kan ik de kousen ook cadeau beginnen geven aan mensen. To be continued dus...PS: de sokken elegant in beeld krijgen was niet zo evident ;-)

Reacties

  1. Ik leg een warme kruik in bed als ik in de wintermaanden 's avonds de deur uitga, maar deze sokken zijn ook een geweldig idee.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to Stitch

For English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per…

Sew challenge: over geheimpjes

Ik kreeg van Hanne drie criteria: liefde, klein en fijn geheimpje en stoffenvoorraad. Het eerste en laatste criterium zijn absoluut geen probleem, ik heb gelukkig hele lieve mensen in mijn omgeving dus aan liefde geen gebrek en stof dat is er ook wel voldoende ;-).
Het geheimpje dat was iets anders. Ik zou namelijk niet direct weten wat voor geheimen ik heb ofzo. Maar uiteindelijk, na lang twijfelen, kwam ik met een plan. Ik nam een lap stof uit de kast waar ik een t-shirt voor Peter uit maakte. Hiervoor gebruikte ik nog eens het model uit I love T-shirts dat je vorige week al kon zien, maar deze keer uit één stofje.


Het restje dat gebruikte ik om een onderbroek voor mezelf te maken. Hiervoor gebruikte ik een patroontje van Jalie dat ik al vaak gebruikte maar nog nooit kon bloggen. Het is een papieren patroon dat ik bij Madeline De Stoffenmadam kocht en waarvan dit nog maar één van de vele mogelijkheden is. Dit is de lage taille van één van de drie modellen. Er zit ook een patroon voo…

Stik Belgique week 2

Aangezien ik mezelf een extra criterium oplegde voor deze Belgische maand, moest ik een patroon kiezen dat en Belgisch is en niet uit la maison victor kwam (want dat gebruikte ik vorige week al).
Dit stofje is net iets minder dan een jaartje in mijn bezit maar aangezien de nieuwe collectie van see you at six er zat aan te komen toen ik besloot te naaien voor Stik Belgique (ergens half september, toen de foto's van de nieuwe collectie net verschenen), vond ik het tijd om dit 'oude' stofje te verwerken. Ik nam een foto van het stofje en vroeg mijn facebookvriendjes en instagramvolgers of ik er een sweater of kleedje uit zou maken. Deze keer was het duidelijk: 'sweater' was de winnaar.Ik had in september net nog eens I love sweaters uitgeleend in de bib, dus besloot ik hiermee aan de slag te gaan. Normaal gezien ben ik niet zo'n 'ruffle' type, maar dit patroontje sprak mij toch aan. Ik volgde braaf de matentabel en naaide een medium. Die zit vrij ruim ma…