Doorgaan naar hoofdcontent

happy feetKoude voeten, da's een groot probleem hier. Meestal probeer ik dat probleem op te lossen door mijn voeten (al dan niet subtiel) naar de andere kant van het bed te verplaatsen om ze daar op te warmen. Maar het moet gezegd zijn, veel enthousiaste reacties krijg ik niet op dat plan.

Uiteraard bestaan er andere oplossingen, kousen helpen helaas totaal niet (integendeel, ik heb het gevoel dat mijn voeten daar absoluut niet warmer van worden). Kersenpitjes dan maar. Saaie boel wel die gekochte kersenpitjes. Vooral omdat ik vorig jaar voor iemand een overtrekje maakte in vrolijke kleurtjes voor haar kersenpitjes. Haar oude (maar geniale) oplossing voor haar kersenpitjes droeg terecht de naam 'misbaksel' dus dat was iets dringender dan mijn kussentje.Vrolijke kersenpitjes, dat was dus mijn plan. Ik ging uiteraard opnieuw in mijn restjesbak kijken hiervoor. Aangezien ik zelf twee kersenpitkussentjes heb waarvan eentje vrij nieuw, begon ik met het oudste. Ik pikte het idee om de kersenpitjes in twee zakjes te verdelen en die zakjes te verbinden met een lint. Zo blijven de zakjes samen maar kunnen ze toch zowel aan mijn voeten als dichter bij mij gelegd worden. De zakjes zijn ietsje kleiner dan voorzien omdat ik persé het flamingostofje wou gebruiken, maar volgens mij zijn ze nog perfect bruikbaar zo.

Naast vrolijke kersenpitjes zag ik in de laatste editie van la maison victor ook huissokken staan. Uit een restje Nicky velours kon ik nog perfect huissokken krijgen. Het leek me wel tof om eens uit te testen en eventueel in mijn achterhoofd te houden voor kerstgeschenkjes. Ze helpen dan wel niet 100% tegen koude voeten in bed maar zijn wel ideaal om 's avonds in de zetel aan te trekken of 's morgens bij het opstaan. Al moet ik bij dat laatste wel opletten want ze kunnen vrij glad zijn.

Het maken van deze kousen is helemaal niet moeilijk. Het enige wat mij wel opvalt is dat dit de grootste maat is en ze voor mij eigenlijk al goed passen (en dus niet te groot zijn zoals ik dacht), ik moet dus gaan experimenteren met het vergroten van het patroon want ik heb niet bepaald grote voeten. Pas daarna kan ik de kousen ook cadeau beginnen geven aan mensen. To be continued dus...PS: de sokken elegant in beeld krijgen was niet zo evident ;-)

Reacties

  1. Ik leg een warme kruik in bed als ik in de wintermaanden 's avonds de deur uitga, maar deze sokken zijn ook een geweldig idee.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een trui, een jurk,... neen dan toch een broek

Via een wedstrijd op Instagram won ik een patroontje van I am patterns en dit stofje van Chat Chocolat.  Toen ik dit stofje online op hun instagramaccount zag verschijnen wou ik het echt wel hebben, het leek mooi fel blauw. Toen ik het toegestuurd kreeg, bleek het een heel pak lichter te zijn van kleur. Nog altijd mooi, zeker en vast maar toch eventjes vreemd en jammer om zo'n groot verschil te zien. Maar op de foto's merk ik zelf hoe moeilijk het te fotograferen is.

Het stond al snel vast dat ik dit stofje niet zou gebruiken voor het patroontje dat ik won, zo'n opvallende print en dan nog opvallende mouwen, dat zag ik niet goedkomen. Maar er zijn natuurlijk nog patroontjes genoeg om uit te kiezen. Eerst dacht ik aan de solange, maar nadat ik er een paar nachtjes over geslapen had, leek zo'n opvallende print me toch wat veel om een volledige outfit (kleedje dus) uit te maken. Ik besloot om eindelijk eens het boek dat ik voor kerst van mijn zus kreeg uit de kast te neme…

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to Stitch

For English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per…