Doorgaan naar hoofdcontent

happy feetKoude voeten, da's een groot probleem hier. Meestal probeer ik dat probleem op te lossen door mijn voeten (al dan niet subtiel) naar de andere kant van het bed te verplaatsen om ze daar op te warmen. Maar het moet gezegd zijn, veel enthousiaste reacties krijg ik niet op dat plan.

Uiteraard bestaan er andere oplossingen, kousen helpen helaas totaal niet (integendeel, ik heb het gevoel dat mijn voeten daar absoluut niet warmer van worden). Kersenpitjes dan maar. Saaie boel wel die gekochte kersenpitjes. Vooral omdat ik vorig jaar voor iemand een overtrekje maakte in vrolijke kleurtjes voor haar kersenpitjes. Haar oude (maar geniale) oplossing voor haar kersenpitjes droeg terecht de naam 'misbaksel' dus dat was iets dringender dan mijn kussentje.Vrolijke kersenpitjes, dat was dus mijn plan. Ik ging uiteraard opnieuw in mijn restjesbak kijken hiervoor. Aangezien ik zelf twee kersenpitkussentjes heb waarvan eentje vrij nieuw, begon ik met het oudste. Ik pikte het idee om de kersenpitjes in twee zakjes te verdelen en die zakjes te verbinden met een lint. Zo blijven de zakjes samen maar kunnen ze toch zowel aan mijn voeten als dichter bij mij gelegd worden. De zakjes zijn ietsje kleiner dan voorzien omdat ik persé het flamingostofje wou gebruiken, maar volgens mij zijn ze nog perfect bruikbaar zo.

Naast vrolijke kersenpitjes zag ik in de laatste editie van la maison victor ook huissokken staan. Uit een restje Nicky velours kon ik nog perfect huissokken krijgen. Het leek me wel tof om eens uit te testen en eventueel in mijn achterhoofd te houden voor kerstgeschenkjes. Ze helpen dan wel niet 100% tegen koude voeten in bed maar zijn wel ideaal om 's avonds in de zetel aan te trekken of 's morgens bij het opstaan. Al moet ik bij dat laatste wel opletten want ze kunnen vrij glad zijn.

Het maken van deze kousen is helemaal niet moeilijk. Het enige wat mij wel opvalt is dat dit de grootste maat is en ze voor mij eigenlijk al goed passen (en dus niet te groot zijn zoals ik dacht), ik moet dus gaan experimenteren met het vergroten van het patroon want ik heb niet bepaald grote voeten. Pas daarna kan ik de kousen ook cadeau beginnen geven aan mensen. To be continued dus...PS: de sokken elegant in beeld krijgen was niet zo evident ;-)

Reacties

  1. Ik leg een warme kruik in bed als ik in de wintermaanden 's avonds de deur uitga, maar deze sokken zijn ook een geweldig idee.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een beetje teveel stof

Ik wou heel graag eens een grafische trui voor mezelf proberen (die raakte nog niet op de blog) dus bestelde ik stof, per ongeluk veel stof zelfs en combineerde ik met een couponnetje rode french terry om wat contrast te bekomen, want dat is in. Het resultaat van dat experiment zie je hier ooit wel eens verschijnen als het op foto raakt ;-). Maar ik had dus teveel stof en aangezien sweaterstof veel plek inneemt kon mijn schuif niet meer toe... er drong zich dus een oplossing op.
Ik besloot om nog iets voor mijn zus te maken, een sweater kan iedereen wel gebruiken. Daarvoor nam ik een aantal la maison victor boekjes mee en ook wat modelletjes om te passen. Ze koos hierbij voor de Fenna. Nu hoorde ik al veel mensen vloeken op het maken van de punten en het laten doorlopen van de strepen op alle stukken. Toen ik dit aan mijn mama vertelde zei ze dat de voorkant het bijzonderste was en mijn zus waarschijnlijk ook enkel de voorkant had opgemerkt (wat bij mezelf het geval was geweest toen i…

ideetjes stelen op een ander

Bij Vlijtig Liesje zag ik een pam top afgewerkt met boordstof aan de mouwen en bij Emma en Mona een ander bloesje met boordstof onderaan, ik besloot ze dus op te tellen ;-). De Pam top past me goed maar eens iets anders is ook wel eens leuk. Het werd dus een Pam top hack. Ik knipte deze keer gewoon een ronde hals en dan dus de twee afwerkingen met boordstof. De mouwen werden driekwart mouwen omdat ik er niet meer uit kreeg.


Het stofje dat kocht ik een tijdje geleden bij Madeline, ik wou er een donna bloesje uit LMV uit maken maar de testversie beviel mij niet dus bleef dit stofje liggen, tot nu dus...
Een ideaal bloesje voor de lente, vrolijk maar nog niet te bloot. De foto's nam ik op het wetenschapspark niet zo ver van waar we wonen, leuk om de mooie verborgen plekjes te ontdekken.


Zij die de blog volgen zagen het bloesje al verschijnen in deze blogpost waar ik mijn naaikamer toon en sommigen konden het ook al bewonderen op het naaidagje dat Davina organiseerde.