Doorgaan naar hoofdcontent

Linkparty Kamille van Fibre Mood
Dat er een nieuw patronenboekje op de markt is, moet ik jullie waarschijnlijk niet vertellen. Vanaf vandaag kan je namelijk de tweede editie kopen van Fibre Mood. Nu moet ik eerlijkheidshalve zeggen dat ik het zelf nog een beetje wennen vind, met hun online werkwijze en ik daardoor nog niet echt gestart ben met mijn naaiplannen uit boekje één. 
Maar ik wil ze wel een kans geven en er werkt niets beter om iets te proberen dan een deadline. Dus besloot ik mij toch op te geven voor de linkparty met hun nieuwe patroontjes.


Ik koos er eentje uit dat ik het best bij mij vind passen: de Kamille (de naam vind ik trouwens ook wel mooi), iets aansluitender dan wat in de vorige editie te zien was en een kleedje met langere mouwen. Nog een voordeel: ik had nog meer dan genoeg tricot in mijn voorraad liggen om eens niet via de stoffenwinkel te moeten passeren. Voor de maatbepaling baseerde ik mij op de afgewerkte maten, ik vergeleek met één van mijn burda kleedjes die ik na een workshop bij de stoffenmadam maakte, want dit was de look die ik wou bekomen. En gelukkig dat ik dat deed, want als ik op mijn lichaamsmaten was verdergegaan dan had ik een 40 moeten maken, nu maakte ik een 36 die nog een klein beetje versmald werd. Ik blijf het jammer vinden dat maattabellen zo slecht kloppen, het maakt dat mensen de verkeerde maat kiezen en ontmoedigd raken. In het patroon worden de randen niet afgewerkt, iets wat ik sowieso wel wou doen. Ten eerste omdat ik met gewone tricot werkte, maar zelfs met suede zou ik het gedaan hebben, het maakt een kledingstuk toch ineens een pak netter. Hiervoor zoomde ik de voorpanden eerst al voor 2/3 om vooraleer ik ze aan het onderste voorpand zette. Voor de mouwtjes voorzag ik (naast 10 cm verlengen) ook nog een boordje. Aangezien ik niet van de grootste ben, heb ik alles iets meer dan 10 cm ingekort. Het stofje kocht ik in 'vrij ruime' hoeveelheid in de outlet van Veritas in Schelle (als in er zat ongeveer 9m op de rol ;-) ), het is dus absoluut geen duur kleedje. Ideaal om eens iets uit te testen vond ik, want een eerste keertje iets naaien uit een bepaald boekje, dat is toch altijd wat zoeken naar de juiste maat. 

Het was nog eventjes spannend qua deadline want mijn naaimachine was op onderhoud en het weekend net voor de deadline had ik een weekend opleiding leiding 1 voor het rode kruis en dus geen tijd. Foto's nemen was nog de grootste uitdaging want in deze donkere maanden is foto's op een avond nemen niet echt een optie. Het uitstapje met Tamara waarop ik de foto's ging nemen, moest ik door het werk helaas ook annuleren. Een verkoudheid gooide dan ook nog eens roet in het eten en toen begon het op het enige moment dat ik met daglicht nog thuis was, ook nog eens te miezeren. Om maar te zeggen: het zijn de beste foto's niet maar soit. 

Bij deze is ook mijn tweede PDF patroontje voor november verwerkt, nog twee te gaan dit jaar dus.

Als je de andere deelnemers van de linkparty wilt zien, ga dan hier een kijkje nemen:
https://www.fibremood.com/nl/blog/sew-along/linkparty-5Reacties

 1. Toch erg mooi geworden met je aanpassingen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. thanks, het was de moeite waard en nu weet ik voor een volgend keertje wat ik moet aanpassen

   Verwijderen
 2. Heel mooi !! En dat stofje staat je ook heel goed, zal wel dat je daar zoveel van kocht...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig jurkje met een leuke 'twist'. Staat je erg leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. heel mooi kleedje en staat je goed! Ik ben nog steeds onzeker om iets voor mezelf te maken, zoals je schrijft de maattabellen uit boekjes kloppen soms zo slecht met de werkelijkheid (bij mij toch en dit is inderdaad demotiverend)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb geluk met la maison Victor waar ik echt mooi in hun maten pas

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een beetje teveel stof

Ik wou heel graag eens een grafische trui voor mezelf proberen (die raakte nog niet op de blog) dus bestelde ik stof, per ongeluk veel stof zelfs en combineerde ik met een couponnetje rode french terry om wat contrast te bekomen, want dat is in. Het resultaat van dat experiment zie je hier ooit wel eens verschijnen als het op foto raakt ;-). Maar ik had dus teveel stof en aangezien sweaterstof veel plek inneemt kon mijn schuif niet meer toe... er drong zich dus een oplossing op.
Ik besloot om nog iets voor mijn zus te maken, een sweater kan iedereen wel gebruiken. Daarvoor nam ik een aantal la maison victor boekjes mee en ook wat modelletjes om te passen. Ze koos hierbij voor de Fenna. Nu hoorde ik al veel mensen vloeken op het maken van de punten en het laten doorlopen van de strepen op alle stukken. Toen ik dit aan mijn mama vertelde zei ze dat de voorkant het bijzonderste was en mijn zus waarschijnlijk ook enkel de voorkant had opgemerkt (wat bij mezelf het geval was geweest toen i…

ideetjes stelen op een ander

Bij Vlijtig Liesje zag ik een pam top afgewerkt met boordstof aan de mouwen en bij Emma en Mona een ander bloesje met boordstof onderaan, ik besloot ze dus op te tellen ;-). De Pam top past me goed maar eens iets anders is ook wel eens leuk. Het werd dus een Pam top hack. Ik knipte deze keer gewoon een ronde hals en dan dus de twee afwerkingen met boordstof. De mouwen werden driekwart mouwen omdat ik er niet meer uit kreeg.


Het stofje dat kocht ik een tijdje geleden bij Madeline, ik wou er een donna bloesje uit LMV uit maken maar de testversie beviel mij niet dus bleef dit stofje liggen, tot nu dus...
Een ideaal bloesje voor de lente, vrolijk maar nog niet te bloot. De foto's nam ik op het wetenschapspark niet zo ver van waar we wonen, leuk om de mooie verborgen plekjes te ontdekken.


Zij die de blog volgen zagen het bloesje al verschijnen in deze blogpost waar ik mijn naaikamer toon en sommigen konden het ook al bewonderen op het naaidagje dat Davina organiseerde.