Doorgaan naar hoofdcontent

Man bagZoals stoffenspulletjes al liet vallen, staan er in Mijn tas 2 ook een aantal tassen die door onze mannen gebruikt kunnen worden. Ik duwde het boek dus in Peter zijn handen en liet hem kiezen. Hij koos Martha II (en ook nog de rugzak maar die zie ik nog niet direct zitten). Ik had nog een restje jeans en een restje van dit hemd en kon dus na een bestelling van wat fournituren bij K-bas aan de slag.

Op zich zit het model vrij snel in elkaar als je alles goed afmeet (en je kan wel raden dat ik toch wel heb mogen tornen, want jawel het zakje voor de balpennen zat verkeerd). Maar op een paar uurtjes tijd was er een tas.Het spannendste vond ik om helemaal op het eind nog de holnieten te moeten laten bevestigen, ik blijf het haten, zaken die gaten maken en op het einde pas kunnen toegevoegd worden. Gelukkig kon ik op hulp van An rekenen bij Madeline de Stoffenmadam.
Deze tas is ideaal om een notitieboekje, wat pennen en een smartphone mee te vervoeren, ideaal voor vergaderingen enz dus. Ik ben vooral heel benieuwd hoe vaak deze tas gebruikt zal worden.Alle stofjes en ook de tassenband (waar ik instant verliefd op was) komen van bij De Stoffenmadam, al het metaal dat je ziet (of niet ziet ;-) ) van bij K-bas (behalve de holnieten want die bleken te kort), het zwarte nikkel vind ik persoonlijk ideaal voor mannengerief.

Zoals je (niet zo goed) kan zien gebruikte ik een D-ring ipv passant aangezien ik die laatste stomweg vergat te bestellen en om de boel nu te laten liggen tot ik wel een bestelling deed, vond ik toch wat zonde. Ik ben wel van plan om bij mijn volgende bestelling eentje bij te bestellen en dit dan te wisselen.Onlangs maakte ik ook nog uit een restje van dit jeansstofje een houtouw voor mijn wederhelft zijn sleutels. Van het houtouw dat hij gebruikte was de oorspronkelijke kleur niet meer te herkennen dus vandaar. Echt ideaal is het nog niet qua afmetingen, de sluiting zou nog net iets kleiner mogen, maar hij gebruikt het toch dagelijks, dus ik veronderstel dat het niet echt stoort.

Deze zomer maakte ik al eens een tas voor de bib-boeken, ik ben dus ook benieuwd of die eerste nog gebruikt zal worden of enkel deze nog uit de kast zal komen.

Eigenlijk ben ik totaal geen tassenmadam als het op naaien aankomt, maar het boek Mijn tas 2 en de patroontest voor Lieve van Girls in Uniform (nog eventjes geduld en het resultaat zie je hier) hebben mij toch de nodige schoppen onder mijn kont gegeven en het blijkt toch iets te zijn waar ik veel voldoening uithaal. Tijd om een volgend modelletje te kiezen dus.

Reacties

 1. Er staan ook deze keer weer supermodellen in deze tweede versie van Mijn Tas. Dit is een superhandig tas. Leuke stoere en stevige stof heb je er voor gekozen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Jeans leek me inderdaad stevig en neutraal genoeg voor een man.

   Verwijderen
 2. leuke tas, ben ook nog steeds op zoek naar de ideale mannentas voor de mijne, maar dit model is te klein voor hem.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. moeilijk te vinden inderdaad een ideale mannentas, deze is goed voor een vergadering zonder laptop, dus een schriftje, wat balpennen, brillendoos, powerbank, smartphone. Maar dan zit het wel goed vol dus ik denk dat ik sowieso nog eens op zoek moet naar een groter exemplaar ook.

   Verwijderen
 3. Toffe tas !!
  En wat is een houtouw? Foto?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Ik stuur je straks een foto door als we thuis zijn (want hij heeft het bij ;-) )

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een beetje teveel stof

Ik wou heel graag eens een grafische trui voor mezelf proberen (die raakte nog niet op de blog) dus bestelde ik stof, per ongeluk veel stof zelfs en combineerde ik met een couponnetje rode french terry om wat contrast te bekomen, want dat is in. Het resultaat van dat experiment zie je hier ooit wel eens verschijnen als het op foto raakt ;-). Maar ik had dus teveel stof en aangezien sweaterstof veel plek inneemt kon mijn schuif niet meer toe... er drong zich dus een oplossing op.
Ik besloot om nog iets voor mijn zus te maken, een sweater kan iedereen wel gebruiken. Daarvoor nam ik een aantal la maison victor boekjes mee en ook wat modelletjes om te passen. Ze koos hierbij voor de Fenna. Nu hoorde ik al veel mensen vloeken op het maken van de punten en het laten doorlopen van de strepen op alle stukken. Toen ik dit aan mijn mama vertelde zei ze dat de voorkant het bijzonderste was en mijn zus waarschijnlijk ook enkel de voorkant had opgemerkt (wat bij mezelf het geval was geweest toen i…

ideetjes stelen op een ander

Bij Vlijtig Liesje zag ik een pam top afgewerkt met boordstof aan de mouwen en bij Emma en Mona een ander bloesje met boordstof onderaan, ik besloot ze dus op te tellen ;-). De Pam top past me goed maar eens iets anders is ook wel eens leuk. Het werd dus een Pam top hack. Ik knipte deze keer gewoon een ronde hals en dan dus de twee afwerkingen met boordstof. De mouwen werden driekwart mouwen omdat ik er niet meer uit kreeg.


Het stofje dat kocht ik een tijdje geleden bij Madeline, ik wou er een donna bloesje uit LMV uit maken maar de testversie beviel mij niet dus bleef dit stofje liggen, tot nu dus...
Een ideaal bloesje voor de lente, vrolijk maar nog niet te bloot. De foto's nam ik op het wetenschapspark niet zo ver van waar we wonen, leuk om de mooie verborgen plekjes te ontdekken.


Zij die de blog volgen zagen het bloesje al verschijnen in deze blogpost waar ik mijn naaikamer toon en sommigen konden het ook al bewonderen op het naaidagje dat Davina organiseerde.