Doorgaan naar hoofdcontent

Man bagZoals stoffenspulletjes al liet vallen, staan er in Mijn tas 2 ook een aantal tassen die door onze mannen gebruikt kunnen worden. Ik duwde het boek dus in Peter zijn handen en liet hem kiezen. Hij koos Martha II (en ook nog de rugzak maar die zie ik nog niet direct zitten). Ik had nog een restje jeans en een restje van dit hemd en kon dus na een bestelling van wat fournituren bij K-bas aan de slag.

Op zich zit het model vrij snel in elkaar als je alles goed afmeet (en je kan wel raden dat ik toch wel heb mogen tornen, want jawel het zakje voor de balpennen zat verkeerd). Maar op een paar uurtjes tijd was er een tas.Het spannendste vond ik om helemaal op het eind nog de holnieten te moeten laten bevestigen, ik blijf het haten, zaken die gaten maken en op het einde pas kunnen toegevoegd worden. Gelukkig kon ik op hulp van An rekenen bij Madeline de Stoffenmadam.
Deze tas is ideaal om een notitieboekje, wat pennen en een smartphone mee te vervoeren, ideaal voor vergaderingen enz dus. Ik ben vooral heel benieuwd hoe vaak deze tas gebruikt zal worden.Alle stofjes en ook de tassenband (waar ik instant verliefd op was) komen van bij De Stoffenmadam, al het metaal dat je ziet (of niet ziet ;-) ) van bij K-bas (behalve de holnieten want die bleken te kort), het zwarte nikkel vind ik persoonlijk ideaal voor mannengerief.

Zoals je (niet zo goed) kan zien gebruikte ik een D-ring ipv passant aangezien ik die laatste stomweg vergat te bestellen en om de boel nu te laten liggen tot ik wel een bestelling deed, vond ik toch wat zonde. Ik ben wel van plan om bij mijn volgende bestelling eentje bij te bestellen en dit dan te wisselen.Onlangs maakte ik ook nog uit een restje van dit jeansstofje een houtouw voor mijn wederhelft zijn sleutels. Van het houtouw dat hij gebruikte was de oorspronkelijke kleur niet meer te herkennen dus vandaar. Echt ideaal is het nog niet qua afmetingen, de sluiting zou nog net iets kleiner mogen, maar hij gebruikt het toch dagelijks, dus ik veronderstel dat het niet echt stoort.

Deze zomer maakte ik al eens een tas voor de bib-boeken, ik ben dus ook benieuwd of die eerste nog gebruikt zal worden of enkel deze nog uit de kast zal komen.

Eigenlijk ben ik totaal geen tassenmadam als het op naaien aankomt, maar het boek Mijn tas 2 en de patroontest voor Lieve van Girls in Uniform (nog eventjes geduld en het resultaat zie je hier) hebben mij toch de nodige schoppen onder mijn kont gegeven en het blijkt toch iets te zijn waar ik veel voldoening uithaal. Tijd om een volgend modelletje te kiezen dus.

Reacties

 1. Er staan ook deze keer weer supermodellen in deze tweede versie van Mijn Tas. Dit is een superhandig tas. Leuke stoere en stevige stof heb je er voor gekozen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Jeans leek me inderdaad stevig en neutraal genoeg voor een man.

   Verwijderen
 2. leuke tas, ben ook nog steeds op zoek naar de ideale mannentas voor de mijne, maar dit model is te klein voor hem.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. moeilijk te vinden inderdaad een ideale mannentas, deze is goed voor een vergadering zonder laptop, dus een schriftje, wat balpennen, brillendoos, powerbank, smartphone. Maar dan zit het wel goed vol dus ik denk dat ik sowieso nog eens op zoek moet naar een groter exemplaar ook.

   Verwijderen
 3. Toffe tas !!
  En wat is een houtouw? Foto?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Ik stuur je straks een foto door als we thuis zijn (want hij heeft het bij ;-) )

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to Stitch

For English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per…

Sew challenge: over geheimpjes

Ik kreeg van Hanne drie criteria: liefde, klein en fijn geheimpje en stoffenvoorraad. Het eerste en laatste criterium zijn absoluut geen probleem, ik heb gelukkig hele lieve mensen in mijn omgeving dus aan liefde geen gebrek en stof dat is er ook wel voldoende ;-).
Het geheimpje dat was iets anders. Ik zou namelijk niet direct weten wat voor geheimen ik heb ofzo. Maar uiteindelijk, na lang twijfelen, kwam ik met een plan. Ik nam een lap stof uit de kast waar ik een t-shirt voor Peter uit maakte. Hiervoor gebruikte ik nog eens het model uit I love T-shirts dat je vorige week al kon zien, maar deze keer uit één stofje.


Het restje dat gebruikte ik om een onderbroek voor mezelf te maken. Hiervoor gebruikte ik een patroontje van Jalie dat ik al vaak gebruikte maar nog nooit kon bloggen. Het is een papieren patroon dat ik bij Madeline De Stoffenmadam kocht en waarvan dit nog maar één van de vele mogelijkheden is. Dit is de lage taille van één van de drie modellen. Er zit ook een patroon voo…

Stik Belgique week 2

Aangezien ik mezelf een extra criterium oplegde voor deze Belgische maand, moest ik een patroon kiezen dat en Belgisch is en niet uit la maison victor kwam (want dat gebruikte ik vorige week al).
Dit stofje is net iets minder dan een jaartje in mijn bezit maar aangezien de nieuwe collectie van see you at six er zat aan te komen toen ik besloot te naaien voor Stik Belgique (ergens half september, toen de foto's van de nieuwe collectie net verschenen), vond ik het tijd om dit 'oude' stofje te verwerken. Ik nam een foto van het stofje en vroeg mijn facebookvriendjes en instagramvolgers of ik er een sweater of kleedje uit zou maken. Deze keer was het duidelijk: 'sweater' was de winnaar.Ik had in september net nog eens I love sweaters uitgeleend in de bib, dus besloot ik hiermee aan de slag te gaan. Normaal gezien ben ik niet zo'n 'ruffle' type, maar dit patroontje sprak mij toch aan. Ik volgde braaf de matentabel en naaide een medium. Die zit vrij ruim ma…