Doorgaan naar hoofdcontent

pattern testing: underwear from Wardrobe by MeFor English scroll down

Dat de kleerkasten van Peter en mezelf vrij vol zitten, dat zal jullie niet verbazen. Maar nieuw ondergoed, dat konden we beide nog gebruiken. De oproep voor de patroontest van Wardrobe by me voor mannenondergoed, kwam dus als geroepen.
Eerst schreef ik me niet in, want ze wou heel graag foto's op model en dat zagen we beide niet zitten. Maar in een tweede ronde zocht ze nog bloggers die mooie foto's zonder model konden bloggen. 

Dit model van boxershort (er hoort ook een onderhemd bij maar daar keek ik eerst over), is exact wat hier thuis gekocht wordt, ideaal om het dan ook zelf te kunnen maken (ik maakte al eens eerder een ander model, misschien moet ik hierover eens bloggen). 

Een leuk projectje ook om restjes op te werken, ik moest dan ook niet ver zoeken naar stofjes voor de boxers. Voor het onderhemd had ik toevallig enkele maanden geleden een couponnetje zwarte tricot meegenomen van bij de stoffenmadam met het idee: dat komt altijd van pas (ja dus ;-) ).
Beide patroontjes zitten heel goed als je de maattabel volgt, schrik niet want de maatjes vallen heel klein (als in: twee maten groter moeten nemen dan wat ik anders doe bij andere ontwerpers), maar als je de tabel volgt komt het goed.

Wat mij betreft (en ik heb de indruk dat ook Peter akkoord is), volgen er tussendoor zeker en vast nog exemplaren.

The people who are following my blogposts will know that both my husband and I have plenty of clothes, but underwear is something we could both use.

When I noticed the testers call of Wardrobe By me for this men boxer and shirt, I immediately knew that this was a model for my husband. But we were both not that keen on taking modelled pictures for this design, so I did not apply. But in a second call she mentioned that modelling was not necessary anymore if I wrote a blogpost about it in return. So I decided to apply.

For the shirt I used a black coupon I bought at the stoffenmadam, I knew it would be handy some day. For the boxers I used left over fabric from other projects. 
At first I started with the firefighter fabric. I made view A, with short inseams and leg bands. It's the first pair of underwear my husband owns with legbands, so he is not sure what to think about it (which is the reason I didn't add them in the second version). The sizes are quite small but when you follow the size chart it works out perfectly.

The only thing I adapted for the second version, apart from chosing the long inseam and no leg bands, is that I measured the elastic around his waist instead of following the table. In this way, it is really custom made and has an even better fit.
We are both very pleased with the pattern, I like the clear instructions and he likes the fit (I have to admit, I also like the fit ;-) ). I made mens underwear with another pattern before but did not blog about it, maybe I should do it in the near future. 

This was my first pattern test for wardrobe by me and I must say I enjoyed the process. Christina is really fast in responding on questions, so I would love to test again in the future.

Reacties

 1. Leuk seg! Dat staat hier ook nog op de planning, boxershorts. Maar een goed patroon vinden lijkt me niet simpel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik weet ongeveer wat hij wilt en hij is niet zo mega ik kieskeurig dus het viel gelukkig wel mee om een patroontje te vinden

   Verwijderen
 2. Hier kan de wederhelft ook nog wel nieuwe boxers gebruiken, en dit model is ook wat hij draagt. Maar ik betwijfel of ik me eraan ga wagen. Chapeau dat jij het wel deed, ze zijn heel tof !!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks! Het is iets wat ik eerst ook niet zag zitten maar de hoop restjes tricot begon wat groot te worden en dit bleek de ideale oplossing. Ook voor mezelf vond ik al een goed patroontje, mss moet ik dat ook eens bloggen.

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to Stitch

For English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per…

Sew challenge: over geheimpjes

Ik kreeg van Hanne drie criteria: liefde, klein en fijn geheimpje en stoffenvoorraad. Het eerste en laatste criterium zijn absoluut geen probleem, ik heb gelukkig hele lieve mensen in mijn omgeving dus aan liefde geen gebrek en stof dat is er ook wel voldoende ;-).
Het geheimpje dat was iets anders. Ik zou namelijk niet direct weten wat voor geheimen ik heb ofzo. Maar uiteindelijk, na lang twijfelen, kwam ik met een plan. Ik nam een lap stof uit de kast waar ik een t-shirt voor Peter uit maakte. Hiervoor gebruikte ik nog eens het model uit I love T-shirts dat je vorige week al kon zien, maar deze keer uit één stofje.


Het restje dat gebruikte ik om een onderbroek voor mezelf te maken. Hiervoor gebruikte ik een patroontje van Jalie dat ik al vaak gebruikte maar nog nooit kon bloggen. Het is een papieren patroon dat ik bij Madeline De Stoffenmadam kocht en waarvan dit nog maar één van de vele mogelijkheden is. Dit is de lage taille van één van de drie modellen. Er zit ook een patroon voo…

Stik Belgique week 2

Aangezien ik mezelf een extra criterium oplegde voor deze Belgische maand, moest ik een patroon kiezen dat en Belgisch is en niet uit la maison victor kwam (want dat gebruikte ik vorige week al).
Dit stofje is net iets minder dan een jaartje in mijn bezit maar aangezien de nieuwe collectie van see you at six er zat aan te komen toen ik besloot te naaien voor Stik Belgique (ergens half september, toen de foto's van de nieuwe collectie net verschenen), vond ik het tijd om dit 'oude' stofje te verwerken. Ik nam een foto van het stofje en vroeg mijn facebookvriendjes en instagramvolgers of ik er een sweater of kleedje uit zou maken. Deze keer was het duidelijk: 'sweater' was de winnaar.Ik had in september net nog eens I love sweaters uitgeleend in de bib, dus besloot ik hiermee aan de slag te gaan. Normaal gezien ben ik niet zo'n 'ruffle' type, maar dit patroontje sprak mij toch aan. Ik volgde braaf de matentabel en naaide een medium. Die zit vrij ruim ma…