Doorgaan naar hoofdcontent

Wintersport billie
Dit jaar staat er voor het eerst een skireis op de planning en wat doe je dan? Je zorgt ervoor dat er voldoende warme kledij voorhanden is waar je gemakkelijk in kan bewegen (oké je boekt best toch eerst je skireis, maar dat heb ik uitbesteed ;-) ).
Je kan uiteraard naar een sportketen rijden en daar t-shirts kopen, die zijn helemaal niet duur en hoogstwaarschijnlijk bestaan die uit een ideale stof: warm, isolerend maar toch ademend en absorberend. Maar zo doe je het niet als je graag naait, dan ga je op zoek naar alternatieven.
Want zoals Peter zegt: dan heb je er twee keer plezier aan en ze kunnen nadien ook gedragen worden omdat ze er toch net iets stijlvoller uitzien. (voor de duidelijkheid de skijas en broek werden wel gewoon gekocht hoor)We begonnen dus met t-shirts voor Peter. Uiteraard ging ik opnieuw voor het billie patroon. Deze keer nog eens een raglanversie. Als stof koos ik op aanraden van Tamara voor French Terry. Het is iets dikker maar absorbeert daardoor ook gemakkelijker zweet. Het stofje kocht ik dan ook direct na haar advies bij Peachy Pop op ge(s)tikt Limburg (toen was de skireis nog niet echt geboekt voor moest je je afvragen waar mijn prioriteiten lagen).

Ik ging bewust voor (saai?) donkergrijs want een weekje eerder wees De Stoffenmadam mij op superleuke lintjes in haar winkel. Ik had alleen niet direct een projectje waar ik ze bij kon gebruiken dus besloot ik een projectje te creëren.Ik naaide het lint in het midden van de raglan mouw vast en maakte verder gewoon een raglan billie. Eerlijk gezegd vind ik het geheel een pak stijlvoller overkomen dan zonder lintje, zeker iets wat ik later nog eens ga toepassen.

Om zeker te zijn dat French Terry wel de geschikte stof is, vroeg ik mijn wederhelft om zijn t-shirt aan te trekken voor een indoor skiles. Het is niet helemaal vergelijkbaar want de lessen volgen we daar allebei in een heel dikke trui, maar het leek mij toch de dichtste benadering die op korte termijn haalbaar was.
Foto's namen we net voor de les op de parking, de pilaren vond ik wel een leuk decor.Deze billie is alvast goedgekeurd en de vraag naar nog twee exemplaren kwam al (stof is er uiteraard ook al, een voorbereide vrouw... ;-) ).

Reacties

 1. Heel mooi! Ziet er zo ook heel portief uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel leuk gedaan zo met dat biesje. Geweldig accent.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel tof met die strip erop genaaid! Zal ongetwijfeld nog veel gedragen worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat lintje maakt het helemaal speciaal. Superleuk en een ideetje om te onthouden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Voor mannen is het niet altijd makkelijk om iets speciaal te verzinnen.

   Verwijderen
 5. Goed idee van dat lintje! Voor mannen was me dat nog niet opgevallen, maar dat werkt dus net zo goed! Heel tof!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zag het vorig jaar op een paspop bij Nancy (of enkele maanden terug dat kan ook ;-) ) en het bleef in mijn hoofd spoken.

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een trui, een jurk,... neen dan toch een broek

Via een wedstrijd op Instagram won ik een patroontje van I am patterns en dit stofje van Chat Chocolat.  Toen ik dit stofje online op hun instagramaccount zag verschijnen wou ik het echt wel hebben, het leek mooi fel blauw. Toen ik het toegestuurd kreeg, bleek het een heel pak lichter te zijn van kleur. Nog altijd mooi, zeker en vast maar toch eventjes vreemd en jammer om zo'n groot verschil te zien. Maar op de foto's merk ik zelf hoe moeilijk het te fotograferen is.

Het stond al snel vast dat ik dit stofje niet zou gebruiken voor het patroontje dat ik won, zo'n opvallende print en dan nog opvallende mouwen, dat zag ik niet goedkomen. Maar er zijn natuurlijk nog patroontjes genoeg om uit te kiezen. Eerst dacht ik aan de solange, maar nadat ik er een paar nachtjes over geslapen had, leek zo'n opvallende print me toch wat veel om een volledige outfit (kleedje dus) uit te maken. Ik besloot om eindelijk eens het boek dat ik voor kerst van mijn zus kreeg uit de kast te neme…

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to Stitch

For English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per…