Doorgaan naar hoofdcontent

Wintersport billie
Dit jaar staat er voor het eerst een skireis op de planning en wat doe je dan? Je zorgt ervoor dat er voldoende warme kledij voorhanden is waar je gemakkelijk in kan bewegen (oké je boekt best toch eerst je skireis, maar dat heb ik uitbesteed ;-) ).
Je kan uiteraard naar een sportketen rijden en daar t-shirts kopen, die zijn helemaal niet duur en hoogstwaarschijnlijk bestaan die uit een ideale stof: warm, isolerend maar toch ademend en absorberend. Maar zo doe je het niet als je graag naait, dan ga je op zoek naar alternatieven.
Want zoals Peter zegt: dan heb je er twee keer plezier aan en ze kunnen nadien ook gedragen worden omdat ze er toch net iets stijlvoller uitzien. (voor de duidelijkheid de skijas en broek werden wel gewoon gekocht hoor)We begonnen dus met t-shirts voor Peter. Uiteraard ging ik opnieuw voor het billie patroon. Deze keer nog eens een raglanversie. Als stof koos ik op aanraden van Tamara voor French Terry. Het is iets dikker maar absorbeert daardoor ook gemakkelijker zweet. Het stofje kocht ik dan ook direct na haar advies bij Peachy Pop op ge(s)tikt Limburg (toen was de skireis nog niet echt geboekt voor moest je je afvragen waar mijn prioriteiten lagen).

Ik ging bewust voor (saai?) donkergrijs want een weekje eerder wees De Stoffenmadam mij op superleuke lintjes in haar winkel. Ik had alleen niet direct een projectje waar ik ze bij kon gebruiken dus besloot ik een projectje te creëren.Ik naaide het lint in het midden van de raglan mouw vast en maakte verder gewoon een raglan billie. Eerlijk gezegd vind ik het geheel een pak stijlvoller overkomen dan zonder lintje, zeker iets wat ik later nog eens ga toepassen.

Om zeker te zijn dat French Terry wel de geschikte stof is, vroeg ik mijn wederhelft om zijn t-shirt aan te trekken voor een indoor skiles. Het is niet helemaal vergelijkbaar want de lessen volgen we daar allebei in een heel dikke trui, maar het leek mij toch de dichtste benadering die op korte termijn haalbaar was.
Foto's namen we net voor de les op de parking, de pilaren vond ik wel een leuk decor.Deze billie is alvast goedgekeurd en de vraag naar nog twee exemplaren kwam al (stof is er uiteraard ook al, een voorbereide vrouw... ;-) ).

Reacties

 1. Heel mooi! Ziet er zo ook heel portief uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel leuk gedaan zo met dat biesje. Geweldig accent.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel tof met die strip erop genaaid! Zal ongetwijfeld nog veel gedragen worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat lintje maakt het helemaal speciaal. Superleuk en een ideetje om te onthouden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Voor mannen is het niet altijd makkelijk om iets speciaal te verzinnen.

   Verwijderen
 5. Goed idee van dat lintje! Voor mannen was me dat nog niet opgevallen, maar dat werkt dus net zo goed! Heel tof!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zag het vorig jaar op een paspop bij Nancy (of enkele maanden terug dat kan ook ;-) ) en het bleef in mijn hoofd spoken.

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to Stitch

For English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per…

Sew challenge: over geheimpjes

Ik kreeg van Hanne drie criteria: liefde, klein en fijn geheimpje en stoffenvoorraad. Het eerste en laatste criterium zijn absoluut geen probleem, ik heb gelukkig hele lieve mensen in mijn omgeving dus aan liefde geen gebrek en stof dat is er ook wel voldoende ;-).
Het geheimpje dat was iets anders. Ik zou namelijk niet direct weten wat voor geheimen ik heb ofzo. Maar uiteindelijk, na lang twijfelen, kwam ik met een plan. Ik nam een lap stof uit de kast waar ik een t-shirt voor Peter uit maakte. Hiervoor gebruikte ik nog eens het model uit I love T-shirts dat je vorige week al kon zien, maar deze keer uit één stofje.


Het restje dat gebruikte ik om een onderbroek voor mezelf te maken. Hiervoor gebruikte ik een patroontje van Jalie dat ik al vaak gebruikte maar nog nooit kon bloggen. Het is een papieren patroon dat ik bij Madeline De Stoffenmadam kocht en waarvan dit nog maar één van de vele mogelijkheden is. Dit is de lage taille van één van de drie modellen. Er zit ook een patroon voo…

Stik Belgique week 2

Aangezien ik mezelf een extra criterium oplegde voor deze Belgische maand, moest ik een patroon kiezen dat en Belgisch is en niet uit la maison victor kwam (want dat gebruikte ik vorige week al).
Dit stofje is net iets minder dan een jaartje in mijn bezit maar aangezien de nieuwe collectie van see you at six er zat aan te komen toen ik besloot te naaien voor Stik Belgique (ergens half september, toen de foto's van de nieuwe collectie net verschenen), vond ik het tijd om dit 'oude' stofje te verwerken. Ik nam een foto van het stofje en vroeg mijn facebookvriendjes en instagramvolgers of ik er een sweater of kleedje uit zou maken. Deze keer was het duidelijk: 'sweater' was de winnaar.Ik had in september net nog eens I love sweaters uitgeleend in de bib, dus besloot ik hiermee aan de slag te gaan. Normaal gezien ben ik niet zo'n 'ruffle' type, maar dit patroontje sprak mij toch aan. Ik volgde braaf de matentabel en naaide een medium. Die zit vrij ruim ma…