Doorgaan naar hoofdcontent

Wintersport billie
Dit jaar staat er voor het eerst een skireis op de planning en wat doe je dan? Je zorgt ervoor dat er voldoende warme kledij voorhanden is waar je gemakkelijk in kan bewegen (oké je boekt best toch eerst je skireis, maar dat heb ik uitbesteed ;-) ).
Je kan uiteraard naar een sportketen rijden en daar t-shirts kopen, die zijn helemaal niet duur en hoogstwaarschijnlijk bestaan die uit een ideale stof: warm, isolerend maar toch ademend en absorberend. Maar zo doe je het niet als je graag naait, dan ga je op zoek naar alternatieven.
Want zoals Peter zegt: dan heb je er twee keer plezier aan en ze kunnen nadien ook gedragen worden omdat ze er toch net iets stijlvoller uitzien. (voor de duidelijkheid de skijas en broek werden wel gewoon gekocht hoor)We begonnen dus met t-shirts voor Peter. Uiteraard ging ik opnieuw voor het billie patroon. Deze keer nog eens een raglanversie. Als stof koos ik op aanraden van Tamara voor French Terry. Het is iets dikker maar absorbeert daardoor ook gemakkelijker zweet. Het stofje kocht ik dan ook direct na haar advies bij Peachy Pop op ge(s)tikt Limburg (toen was de skireis nog niet echt geboekt voor moest je je afvragen waar mijn prioriteiten lagen).

Ik ging bewust voor (saai?) donkergrijs want een weekje eerder wees De Stoffenmadam mij op superleuke lintjes in haar winkel. Ik had alleen niet direct een projectje waar ik ze bij kon gebruiken dus besloot ik een projectje te creëren.Ik naaide het lint in het midden van de raglan mouw vast en maakte verder gewoon een raglan billie. Eerlijk gezegd vind ik het geheel een pak stijlvoller overkomen dan zonder lintje, zeker iets wat ik later nog eens ga toepassen.

Om zeker te zijn dat French Terry wel de geschikte stof is, vroeg ik mijn wederhelft om zijn t-shirt aan te trekken voor een indoor skiles. Het is niet helemaal vergelijkbaar want de lessen volgen we daar allebei in een heel dikke trui, maar het leek mij toch de dichtste benadering die op korte termijn haalbaar was.
Foto's namen we net voor de les op de parking, de pilaren vond ik wel een leuk decor.Deze billie is alvast goedgekeurd en de vraag naar nog twee exemplaren kwam al (stof is er uiteraard ook al, een voorbereide vrouw... ;-) ).

Reacties

 1. Heel mooi! Ziet er zo ook heel portief uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel leuk gedaan zo met dat biesje. Geweldig accent.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel tof met die strip erop genaaid! Zal ongetwijfeld nog veel gedragen worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat lintje maakt het helemaal speciaal. Superleuk en een ideetje om te onthouden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Voor mannen is het niet altijd makkelijk om iets speciaal te verzinnen.

   Verwijderen
 5. Goed idee van dat lintje! Voor mannen was me dat nog niet opgevallen, maar dat werkt dus net zo goed! Heel tof!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zag het vorig jaar op een paspop bij Nancy (of enkele maanden terug dat kan ook ;-) ) en het bleef in mijn hoofd spoken.

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een beetje teveel stof

Ik wou heel graag eens een grafische trui voor mezelf proberen (die raakte nog niet op de blog) dus bestelde ik stof, per ongeluk veel stof zelfs en combineerde ik met een couponnetje rode french terry om wat contrast te bekomen, want dat is in. Het resultaat van dat experiment zie je hier ooit wel eens verschijnen als het op foto raakt ;-). Maar ik had dus teveel stof en aangezien sweaterstof veel plek inneemt kon mijn schuif niet meer toe... er drong zich dus een oplossing op.
Ik besloot om nog iets voor mijn zus te maken, een sweater kan iedereen wel gebruiken. Daarvoor nam ik een aantal la maison victor boekjes mee en ook wat modelletjes om te passen. Ze koos hierbij voor de Fenna. Nu hoorde ik al veel mensen vloeken op het maken van de punten en het laten doorlopen van de strepen op alle stukken. Toen ik dit aan mijn mama vertelde zei ze dat de voorkant het bijzonderste was en mijn zus waarschijnlijk ook enkel de voorkant had opgemerkt (wat bij mezelf het geval was geweest toen i…

ideetjes stelen op een ander

Bij Vlijtig Liesje zag ik een pam top afgewerkt met boordstof aan de mouwen en bij Emma en Mona een ander bloesje met boordstof onderaan, ik besloot ze dus op te tellen ;-). De Pam top past me goed maar eens iets anders is ook wel eens leuk. Het werd dus een Pam top hack. Ik knipte deze keer gewoon een ronde hals en dan dus de twee afwerkingen met boordstof. De mouwen werden driekwart mouwen omdat ik er niet meer uit kreeg.


Het stofje dat kocht ik een tijdje geleden bij Madeline, ik wou er een donna bloesje uit LMV uit maken maar de testversie beviel mij niet dus bleef dit stofje liggen, tot nu dus...
Een ideaal bloesje voor de lente, vrolijk maar nog niet te bloot. De foto's nam ik op het wetenschapspark niet zo ver van waar we wonen, leuk om de mooie verborgen plekjes te ontdekken.


Zij die de blog volgen zagen het bloesje al verschijnen in deze blogpost waar ik mijn naaikamer toon en sommigen konden het ook al bewonderen op het naaidagje dat Davina organiseerde.