Doorgaan naar hoofdcontent

Workshop onesie bij De StoffenmadamOok al heb ik al vrij veel workshops gevolgd bij Madeline, toch ga ik altijd piepen als de nieuwe online komen. En ze slaagt er ook nog altijd in om workshops te verzinnen die ik wil volgen. Zo leek deze onesie mij wel eens iets leuk. Iets waar ik alleen nooit aan zou begonnen zijn maar tijdens een dagje me-time leek het me wel leuk. En aangezien ik een gekochte onesie doorgegeven heb aan een collega met kortere benen wegens te korte pijpen, kon ik wel een onesie gebruiken.

Een stofje kiezen was niet zo gemakkelijk.  Ik was eigenlijk op zoek naar French Terry maar toen ik achteraan in Nancy haar winkel op zoek ging bij de effen stofjes (da's gewoon een winkel op zich) riep dit stofje mijn naam (en da's kunnen tussen al die stofjes) dus ging ik hiervoor. Een vrolijke, warme kleur en een zalig zacht sweaterstofje, meer moet dat niet zijn.Om de maat te bepalen kregen we hulp. Ik kreeg nog de vraag of het kon zijn dat ik een lang bovenlijf had, nu ben ik over het algemeen kort en merk ik daar zelf weinig van, maar de gekochte onesie die mij goed past had inderdaad wel net ietsje langer mogen zijn bovenaan, dus op zich kon het wel. En inderdaad de pasvorm zit als gegoten, na het inkorten van de mouwen en pijpen zelfs helemaal. Er is ook een beschermstrookje achter de rits voorzien en een lapje bovenaan, je kan ze dus perfect op blote huid dragen.Aan de hals heb ik eventjes gevloekt, mijn machine begon de stof op te eten, maar je ziet het niet zo erg en uiteindelijk dit is niet bedoeld om naar een feest te gaan hé ;-). Alhoewel met die glitterboordstof bestaat de kans toch dat dit mijn outfit voor oudjaar wordt ;-)

Dat het geen goedkoop stuk is deze onesie staat vast, zeker niet als je de workshop ook nog meetelt, maar dat hij vaak gedragen zal worden staat nog meer vast. Cosy winteravonden, here I come. Foto's nemen was een uitdaging, donker weer en sowieso is buiten foto's nemen in een onesie misschien maar een raar zicht ;-).

De volgende workshop die ik ga volgen staat al vast: de traverse bag, nu nog een stofje kiezen.

Reacties

 1. Reacties
  1. OH ja. Ook ideaal voor als ik thuiskom van het werk, ik draag meestal een kleedje en kleed me dan om

   Verwijderen
 2. Heerlijk! Ik heb nu onesies voor de kinderen op de planning staan, dus wie weet waag ik me erna wel aan een exemplaar voor mezelf :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker doen. Behalve meer stof kost het niet meer tijd om eentje voor volwassenen te maken en toe echt zalig om te dragen

   Verwijderen
 3. Dat het een duur stuk geworden is, kan ik mij voorstellen. Dat je in deze workshop toch een uitdaging zag, kan ik begrijpen. Je koos een heel mooie kleur en je zal er veel gezelligheid in kunnen beleven.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt. De prijs ligt inderdaad vrij hoog maar als je weet dat ik in de winkel altijd een maatje groter moet nemen (en dus te lang aan de pijpen) om comfortabel te kunnen 'hangen' dan is het wel de prijs waard. Misschien maak ik nog wel een tweede voor als deze in de was zit 😉

   Verwijderen
 4. Reacties
  1. Thanks. Zondag heb ik tijd om eens in de zetel te hangen of mss zeg ik vnv wel foert tegen de strijk 🙈

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een beetje teveel stof

Ik wou heel graag eens een grafische trui voor mezelf proberen (die raakte nog niet op de blog) dus bestelde ik stof, per ongeluk veel stof zelfs en combineerde ik met een couponnetje rode french terry om wat contrast te bekomen, want dat is in. Het resultaat van dat experiment zie je hier ooit wel eens verschijnen als het op foto raakt ;-). Maar ik had dus teveel stof en aangezien sweaterstof veel plek inneemt kon mijn schuif niet meer toe... er drong zich dus een oplossing op.
Ik besloot om nog iets voor mijn zus te maken, een sweater kan iedereen wel gebruiken. Daarvoor nam ik een aantal la maison victor boekjes mee en ook wat modelletjes om te passen. Ze koos hierbij voor de Fenna. Nu hoorde ik al veel mensen vloeken op het maken van de punten en het laten doorlopen van de strepen op alle stukken. Toen ik dit aan mijn mama vertelde zei ze dat de voorkant het bijzonderste was en mijn zus waarschijnlijk ook enkel de voorkant had opgemerkt (wat bij mezelf het geval was geweest toen i…

ideetjes stelen op een ander

Bij Vlijtig Liesje zag ik een pam top afgewerkt met boordstof aan de mouwen en bij Emma en Mona een ander bloesje met boordstof onderaan, ik besloot ze dus op te tellen ;-). De Pam top past me goed maar eens iets anders is ook wel eens leuk. Het werd dus een Pam top hack. Ik knipte deze keer gewoon een ronde hals en dan dus de twee afwerkingen met boordstof. De mouwen werden driekwart mouwen omdat ik er niet meer uit kreeg.


Het stofje dat kocht ik een tijdje geleden bij Madeline, ik wou er een donna bloesje uit LMV uit maken maar de testversie beviel mij niet dus bleef dit stofje liggen, tot nu dus...
Een ideaal bloesje voor de lente, vrolijk maar nog niet te bloot. De foto's nam ik op het wetenschapspark niet zo ver van waar we wonen, leuk om de mooie verborgen plekjes te ontdekken.


Zij die de blog volgen zagen het bloesje al verschijnen in deze blogpost waar ik mijn naaikamer toon en sommigen konden het ook al bewonderen op het naaidagje dat Davina organiseerde.