Doorgaan naar hoofdcontent

Armand met rits
Dat mijn wederhelft ook verwend wordt met Just Delphine kledingstukken, dat zal jullie wel niet ontgaan zijn. Hij is daar ook heel erg gewend aan en durft toch wel veel vragen. Na onze laatste skiles vond hij de trui die hij toen droeg net iets te laag komen in zijn nek. Als snelle oplossing maakte ik al een lekker warme buff die goedgekeurd werd. Maar hij vond toch dat ik gewoon een andere trui moest maken, eentje die hoog genoeg kwam.


Hiervoor baseerde ik mij op de armand sweater die ik al maakte. Op zich is deze versie wel geschikt denk ik, maar ik vind deze nog te mooi om onder een skijas te verstoppen ;-). (rare kronkels als je als oplossing dan een nieuwe trui maakt, I know maar ik vond dit stofje net iets minder geschikt om te gaan werken)
Dit stofje had ik nog liggen van het stoffenspektakel in september, het is iets dunner dan het vorige maar toch warmer dan de groene versie. Om zo min mogelijk gaatjes te laten, besloot ik om het voorpand te hertekenen zodat er een rits in paste ipv knoopjes. Dit ideetje zag ik ergens op een blog enkele weken terug.De buidelzak liet ik weg deze keer maar verder volgde ik wel het patroon. De bedoeling was om als deze aanpassing werkte, nog een extra dik exemplaar te maken ook. Omdat ik het gevoel had dat deze stof te dun was voor een skiles (zonder skijas), gebeurde de test deze keer niet op de skipiste maar tijdens een wandeling aan zee. Don't worry hij heeft ook echt een jas hoor (en anders vroeg hij er wel één ;-) ), maar voor de foto's ging die eventjes uit. Al bij al ben ik tevreden met deze trui, al ga ik de werkwijze aan de kraag een volgend keertje nog iets aanpassen zodat die ietsje netter is en ook open mag blijven staan, wat ik nu liever niet heb ;-).

Omdat ik mijn stof helemaal wou opwerken, maakte ik uit het restje nog een sjaal, je kan die hier terugvinden. 

Reacties

 1. Leuk stofje voor een trui! Ziet er een ideale skitrui uit!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hoop het inderdaad. Binnenkort nog eens eentje maken want veel zweten dan betekent ook snel voor de wad

   Verwijderen
 2. Is het maar een idee, of ben jij superproductief tegenwoordig? Weer heel mooi gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had een heel groot deel van de patronen al overgetekend liggen dus dat scheelt. En naaien is echt eventjes lijn hoofd leegmaken dus tussen alle drukte door kan dat echt deugd doen

   Verwijderen
 3. Wat een heerlijke stoere trui. Die gaat het prima doen op de skipiste!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Hij wilt er graag nog 1, wat met het zweten tijdens het skiën waarschijnlijk wel een goed plan is, ik weet dus wat gedaan

   Verwijderen
 4. Mooi!! Hele mooie stof en leuk model! Zelf heb ik hier altijd moeite mee om voor manlief de juiste stof en een goed patroon te vinden..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Ik gebruik heel vaak dezelfde patronen voor Peter, al kocht ik nu ook eens ottobre family, ben benieuwd hoe die vallen

   Verwijderen
  2. Oeii, ik ook! Maar dat lees ik hier vast ;)

   Verwijderen
 5. Amai, toffe trui! Ik vind het een ideaal stofje voor zo'n trui!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks, hij droeg hem in ieder geval al vaak, blijkt ook ideaal om lui in de zetel te hangen 😉

   Verwijderen
 6. Niet simpel om stofjes met print te vinden voor mannen, maar deze is echt wel mooi ! Laat die skivakantie maar komen...

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to Stitch

For English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per…

nog een playsuit

Knipmode koop ik normaal niet, maar voor deze playsuit maakte ik graag een uitzondering.
Ik weet intussen weer waarom ik knipmode niet zo graag koop. Hun sumiere werkbeschrijvingen zijn toch een uitdaging. Aangezien ik toch al wat ervaring heb, merkte ik dat bij dit t-shirt niet zo op, want ik heb de werkbeschrijving zelfs niet bekeken, maar voor deze playsuit vond ik het toch wel handig om mee te volgen.


Ik ben niet 100% tevreden van mijn afwerking aan de bandjes, het waren toch vrij veel lagen op elkaar om mooi doorstikt te krijgen op mijn naaimachine.  Vooraan staat het ook een beetje open maar alles terug losdoen zag ik niet zitten (vooral omdat je dat echt pas helemaal op het einde merkt). Ik denk dat ik alles een volgend keertje toch op mijn eigen manier zou doen, alleen moet ik er nog eens over denken hoe die manier dan is.
De strik op de rug komt vrij goed overeen met mijn bh bandje, niet compleet dus af en toe komt hij piepen, maar met een huidkleurige vind ik het wel meeval…

oefenen op een v-hals

Ik wou al wel langer een t-shirt met v-hals maken, maar aangezien ik zo'n goed patroon had voor een ronde hals, bleef ik het maar uitstellen. Soms dan is een extra patroon overtekenen er een beetje teveel aan... Maar toen ik de testers call van Love Notions patterns zag passeren leek het mij de ideale schop onder mijn kont.

Een v-naaien da's natuurlijk niet zo simpel als een ronde hals, maar al bij al vond ik mijn eerste versie eigenlijk heel goed meevallen, er zit een foutje in, dat zeker maar t valt al bij al wel mee (al zal iedereen natuurlijk de fout zien vanaf nu ;-) ). Ik had het geluk een vrij stevig stofje te gebruiken hiervoor waardoor het minder ging schuiven.


De fit is wat mij betreft iets minder goed dan bij mijn andere t-shirts maar dat is vooral persoonlijke voorkeur. Veel mensen lopen namelijk niet graag rond in aansluitende t-shirts dus dan is deze zeker en vast een goed alternatief.


In het definitief patroon werd de v-hals nog wat verlaagd en het patroon ook …