Doorgaan naar hoofdcontent

lazy sunday

Het is ieder jaar opnieuw diep nadenken over wat ik in de kerstpakjes zal stoppen. Zeker voor mijn wederhelft. Hij krijgt graag iets zelfgemaakt maar het moet iets zijn dat ik tussendoor kan maken zonder dat hij weet dat ik er aan bezig ben. Een volledige dag aan een hemd werken en dan 's avonds beweren dat ik een hele dag niets deed zou maar vreemd overkomen. Dit jaar had ik het 'geluk' dat hij twee weken voor kerst een drukke werkweek had met heel lange werkdagen, hierdoor viel het minder op dat ik onmiddellijk na mijn werk telkens een halfuurtje achter mijn naaimachine kroop voor hem. Dus nee schat, ik heb het huishouden niet bewust uitgesteld tot je thuis was ;-).Deze keer ging ik voor een relax setje bestaande uit een joggingbroek en een billie (in mijn planning zat er ook nog een boxershort en onderhemd bij maar dat heb ik moeten laten vallen wegens tijdsgebrek).
Voor de joggingbroek gebruikte ik hetzelfde patroon als hier, maar liet ik de achterzak weg. Vorig jaar vroeg hij expliciet om deze achterzak maar het ding wordt niet gebruikt dus liet ik het maar zo. Vooral omdat ik met deze stof twijfelde of het geen te dik pak zou worden aan de naden daardoor. 
Dit stofje is nog net ietsje dikker en warmer dan zijn grijze exemplaar dus een stuk dat echt voor de winter gemaakt is. Het stofje van de billie herken je misschien van dit kleedje. Ik kocht een heel aantal meter van dit stofje bij veritas outlet dus een billie meer of minder maakte niet echt uit. De boordstof is een restje dat ik nog liggen had.

Beide stofjes kocht ik bij de outlet van veritas, het complete pakje kostte dus absoluut niet zoveel wat het nog idealer maakt voor lazy sundays.

Reacties

 1. Jouw ventje heeft toch geluk met zo’n getalenteerd vrouwke!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Superleuk zo'n zelfgemaakte cadeautjes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad, extra leuk om die af te geven. Ik probeer er deze week nog enkele online te krijgen

   Verwijderen
 3. Zo herkenbaar verhaal om te proberen voor Sint en Kerst de zelfgemaakte cadeautjes in de 'gestolen' uurtjes te 'moeten' maken. Des te leuker als het lukt met zo'n tof setje. Ben benieuwd naar de andere presentjes.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik probeer af en toe iets te bloggen, enkele pakjes kwamen al op Instagram

   Verwijderen
 4. Erg leuk, zelfgemaakte cadeaus. En heerlijk huispakkie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Duidelijk een unisex stofje !! En nu maar lekker relaxen...

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een trui, een jurk,... neen dan toch een broek

Via een wedstrijd op Instagram won ik een patroontje van I am patterns en dit stofje van Chat Chocolat.  Toen ik dit stofje online op hun instagramaccount zag verschijnen wou ik het echt wel hebben, het leek mooi fel blauw. Toen ik het toegestuurd kreeg, bleek het een heel pak lichter te zijn van kleur. Nog altijd mooi, zeker en vast maar toch eventjes vreemd en jammer om zo'n groot verschil te zien. Maar op de foto's merk ik zelf hoe moeilijk het te fotograferen is.

Het stond al snel vast dat ik dit stofje niet zou gebruiken voor het patroontje dat ik won, zo'n opvallende print en dan nog opvallende mouwen, dat zag ik niet goedkomen. Maar er zijn natuurlijk nog patroontjes genoeg om uit te kiezen. Eerst dacht ik aan de solange, maar nadat ik er een paar nachtjes over geslapen had, leek zo'n opvallende print me toch wat veel om een volledige outfit (kleedje dus) uit te maken. Ik besloot om eindelijk eens het boek dat ik voor kerst van mijn zus kreeg uit de kast te neme…

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to Stitch

For English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per…