Doorgaan naar hoofdcontent

lazy sunday

Het is ieder jaar opnieuw diep nadenken over wat ik in de kerstpakjes zal stoppen. Zeker voor mijn wederhelft. Hij krijgt graag iets zelfgemaakt maar het moet iets zijn dat ik tussendoor kan maken zonder dat hij weet dat ik er aan bezig ben. Een volledige dag aan een hemd werken en dan 's avonds beweren dat ik een hele dag niets deed zou maar vreemd overkomen. Dit jaar had ik het 'geluk' dat hij twee weken voor kerst een drukke werkweek had met heel lange werkdagen, hierdoor viel het minder op dat ik onmiddellijk na mijn werk telkens een halfuurtje achter mijn naaimachine kroop voor hem. Dus nee schat, ik heb het huishouden niet bewust uitgesteld tot je thuis was ;-).Deze keer ging ik voor een relax setje bestaande uit een joggingbroek en een billie (in mijn planning zat er ook nog een boxershort en onderhemd bij maar dat heb ik moeten laten vallen wegens tijdsgebrek).
Voor de joggingbroek gebruikte ik hetzelfde patroon als hier, maar liet ik de achterzak weg. Vorig jaar vroeg hij expliciet om deze achterzak maar het ding wordt niet gebruikt dus liet ik het maar zo. Vooral omdat ik met deze stof twijfelde of het geen te dik pak zou worden aan de naden daardoor. 
Dit stofje is nog net ietsje dikker en warmer dan zijn grijze exemplaar dus een stuk dat echt voor de winter gemaakt is. Het stofje van de billie herken je misschien van dit kleedje. Ik kocht een heel aantal meter van dit stofje bij veritas outlet dus een billie meer of minder maakte niet echt uit. De boordstof is een restje dat ik nog liggen had.

Beide stofjes kocht ik bij de outlet van veritas, het complete pakje kostte dus absoluut niet zoveel wat het nog idealer maakt voor lazy sundays.

Reacties

 1. Jouw ventje heeft toch geluk met zo’n getalenteerd vrouwke!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Superleuk zo'n zelfgemaakte cadeautjes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad, extra leuk om die af te geven. Ik probeer er deze week nog enkele online te krijgen

   Verwijderen
 3. Zo herkenbaar verhaal om te proberen voor Sint en Kerst de zelfgemaakte cadeautjes in de 'gestolen' uurtjes te 'moeten' maken. Des te leuker als het lukt met zo'n tof setje. Ben benieuwd naar de andere presentjes.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik probeer af en toe iets te bloggen, enkele pakjes kwamen al op Instagram

   Verwijderen
 4. Erg leuk, zelfgemaakte cadeaus. En heerlijk huispakkie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Duidelijk een unisex stofje !! En nu maar lekker relaxen...

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to Stitch

For English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per…

nog een playsuit

Knipmode koop ik normaal niet, maar voor deze playsuit maakte ik graag een uitzondering.
Ik weet intussen weer waarom ik knipmode niet zo graag koop. Hun sumiere werkbeschrijvingen zijn toch een uitdaging. Aangezien ik toch al wat ervaring heb, merkte ik dat bij dit t-shirt niet zo op, want ik heb de werkbeschrijving zelfs niet bekeken, maar voor deze playsuit vond ik het toch wel handig om mee te volgen.


Ik ben niet 100% tevreden van mijn afwerking aan de bandjes, het waren toch vrij veel lagen op elkaar om mooi doorstikt te krijgen op mijn naaimachine.  Vooraan staat het ook een beetje open maar alles terug losdoen zag ik niet zitten (vooral omdat je dat echt pas helemaal op het einde merkt). Ik denk dat ik alles een volgend keertje toch op mijn eigen manier zou doen, alleen moet ik er nog eens over denken hoe die manier dan is.
De strik op de rug komt vrij goed overeen met mijn bh bandje, niet compleet dus af en toe komt hij piepen, maar met een huidkleurige vind ik het wel meeval…

oefenen op een v-hals

Ik wou al wel langer een t-shirt met v-hals maken, maar aangezien ik zo'n goed patroon had voor een ronde hals, bleef ik het maar uitstellen. Soms dan is een extra patroon overtekenen er een beetje teveel aan... Maar toen ik de testers call van Love Notions patterns zag passeren leek het mij de ideale schop onder mijn kont.

Een v-naaien da's natuurlijk niet zo simpel als een ronde hals, maar al bij al vond ik mijn eerste versie eigenlijk heel goed meevallen, er zit een foutje in, dat zeker maar t valt al bij al wel mee (al zal iedereen natuurlijk de fout zien vanaf nu ;-) ). Ik had het geluk een vrij stevig stofje te gebruiken hiervoor waardoor het minder ging schuiven.


De fit is wat mij betreft iets minder goed dan bij mijn andere t-shirts maar dat is vooral persoonlijke voorkeur. Veel mensen lopen namelijk niet graag rond in aansluitende t-shirts dus dan is deze zeker en vast een goed alternatief.


In het definitief patroon werd de v-hals nog wat verlaagd en het patroon ook …