Doorgaan naar hoofdcontent

lazy sunday

Het is ieder jaar opnieuw diep nadenken over wat ik in de kerstpakjes zal stoppen. Zeker voor mijn wederhelft. Hij krijgt graag iets zelfgemaakt maar het moet iets zijn dat ik tussendoor kan maken zonder dat hij weet dat ik er aan bezig ben. Een volledige dag aan een hemd werken en dan 's avonds beweren dat ik een hele dag niets deed zou maar vreemd overkomen. Dit jaar had ik het 'geluk' dat hij twee weken voor kerst een drukke werkweek had met heel lange werkdagen, hierdoor viel het minder op dat ik onmiddellijk na mijn werk telkens een halfuurtje achter mijn naaimachine kroop voor hem. Dus nee schat, ik heb het huishouden niet bewust uitgesteld tot je thuis was ;-).Deze keer ging ik voor een relax setje bestaande uit een joggingbroek en een billie (in mijn planning zat er ook nog een boxershort en onderhemd bij maar dat heb ik moeten laten vallen wegens tijdsgebrek).
Voor de joggingbroek gebruikte ik hetzelfde patroon als hier, maar liet ik de achterzak weg. Vorig jaar vroeg hij expliciet om deze achterzak maar het ding wordt niet gebruikt dus liet ik het maar zo. Vooral omdat ik met deze stof twijfelde of het geen te dik pak zou worden aan de naden daardoor. 
Dit stofje is nog net ietsje dikker en warmer dan zijn grijze exemplaar dus een stuk dat echt voor de winter gemaakt is. Het stofje van de billie herken je misschien van dit kleedje. Ik kocht een heel aantal meter van dit stofje bij veritas outlet dus een billie meer of minder maakte niet echt uit. De boordstof is een restje dat ik nog liggen had.

Beide stofjes kocht ik bij de outlet van veritas, het complete pakje kostte dus absoluut niet zoveel wat het nog idealer maakt voor lazy sundays.

Reacties

 1. Jouw ventje heeft toch geluk met zo’n getalenteerd vrouwke!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Superleuk zo'n zelfgemaakte cadeautjes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad, extra leuk om die af te geven. Ik probeer er deze week nog enkele online te krijgen

   Verwijderen
 3. Zo herkenbaar verhaal om te proberen voor Sint en Kerst de zelfgemaakte cadeautjes in de 'gestolen' uurtjes te 'moeten' maken. Des te leuker als het lukt met zo'n tof setje. Ben benieuwd naar de andere presentjes.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik probeer af en toe iets te bloggen, enkele pakjes kwamen al op Instagram

   Verwijderen
 4. Erg leuk, zelfgemaakte cadeaus. En heerlijk huispakkie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Duidelijk een unisex stofje !! En nu maar lekker relaxen...

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een beetje teveel stof

Ik wou heel graag eens een grafische trui voor mezelf proberen (die raakte nog niet op de blog) dus bestelde ik stof, per ongeluk veel stof zelfs en combineerde ik met een couponnetje rode french terry om wat contrast te bekomen, want dat is in. Het resultaat van dat experiment zie je hier ooit wel eens verschijnen als het op foto raakt ;-). Maar ik had dus teveel stof en aangezien sweaterstof veel plek inneemt kon mijn schuif niet meer toe... er drong zich dus een oplossing op.
Ik besloot om nog iets voor mijn zus te maken, een sweater kan iedereen wel gebruiken. Daarvoor nam ik een aantal la maison victor boekjes mee en ook wat modelletjes om te passen. Ze koos hierbij voor de Fenna. Nu hoorde ik al veel mensen vloeken op het maken van de punten en het laten doorlopen van de strepen op alle stukken. Toen ik dit aan mijn mama vertelde zei ze dat de voorkant het bijzonderste was en mijn zus waarschijnlijk ook enkel de voorkant had opgemerkt (wat bij mezelf het geval was geweest toen i…

ideetjes stelen op een ander

Bij Vlijtig Liesje zag ik een pam top afgewerkt met boordstof aan de mouwen en bij Emma en Mona een ander bloesje met boordstof onderaan, ik besloot ze dus op te tellen ;-). De Pam top past me goed maar eens iets anders is ook wel eens leuk. Het werd dus een Pam top hack. Ik knipte deze keer gewoon een ronde hals en dan dus de twee afwerkingen met boordstof. De mouwen werden driekwart mouwen omdat ik er niet meer uit kreeg.


Het stofje dat kocht ik een tijdje geleden bij Madeline, ik wou er een donna bloesje uit LMV uit maken maar de testversie beviel mij niet dus bleef dit stofje liggen, tot nu dus...
Een ideaal bloesje voor de lente, vrolijk maar nog niet te bloot. De foto's nam ik op het wetenschapspark niet zo ver van waar we wonen, leuk om de mooie verborgen plekjes te ontdekken.


Zij die de blog volgen zagen het bloesje al verschijnen in deze blogpost waar ik mijn naaikamer toon en sommigen konden het ook al bewonderen op het naaidagje dat Davina organiseerde.